| נשלח ב-11/6/2023 10:46 |
|
| |
"אני ברוך השם יצאתי בשאלה..."
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2023 12:14 |
|
| |
אינני רוצה להכליל...אבל כמו שטענו כאן לגבי החילונים כך גם כאן. כאשר מתחנכים להתנהגות 'קנאית' המלווה בגסות רוח, הצקה לבני אדם, ביזוי בני אדם אחרים בצעקות וכיו"ב לא צריך להתפלא שזו התוצאה. בן תורה אמיתי (לא משנה חסיד, ליטאי, אשכנזי, ספרדי, מזרוחוניק וכו') אמור להיות עדין נפש. שמתנהג בענווה ובאהבת הבריות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2023 13:03 |
|
| |
מזכיר את שני בחורי הישיבה שהחליטו לצאת בשאלה, החליטו לצאת למסעדה חילונית והתיישבו לאכול, המנה הוגשה ואחד מהם החל לקרב ביס ראשון לפה, ותוך כדי החל למלמל מתוך הרגל 'ברוך אתה ה'', חברו היסה אותו 'החלטנו שעוזבים את הדת!', הראשון מיד תפס את עצמו ואמר 'למדני חוקיך'..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2023 13:05 |
|
| |
ירו_שלמי
| momeir כתב: |  | אינני רוצה להכליל...אבל כמו שטענו כאן לגבי החילונים כך גם כאן. כאשר מתחנכים להתנהגות 'קנאית' המלווה בגסות רוח, הצקה לבני אדם, ביזוי בני אדם אחרים בצעקות וכיו"ב לא צריך להתפלא שזו התוצאה. בן תורה אמיתי (לא משנה חסיד, ליטאי, אשכנזי, ספרדי, מזרוחוניק וכו') אמור להיות עדין נפש. שמתנהג בענווה ובאהבת הבריות. |
|
זה נכון, אך לא פחות מכך זה עובד גם הפוך. כל אותם צדקנים קיצוניים הם לרוב כאלה שפוזלים מלכתחילה לעבר הרחוב, וההפגנה היא רק הזדמנות, הם תמיד המשועממים, הממורמרים, וטבעי שירצו לפעמים להמשיך באותו כיוון, החוצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2023 14:56 |
|
| |
איזו כותרת דוחה, לא מתאימה בכלל לאתר בחדרי חרדים ככה לפתוח עמוד ראשי ולקבל כותרת כזאת. האם יש מצב שאתה מתחכם ודוחף בכוונה כותרות כאלו? מה שנקרא - האשכול נאפה בשביל הכותרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2023 15:30 |
|
| |
תמיד מצחיק אותי שאחיי ואחיותיי החרדים חושבים שיש משוואה בין דתיות ובין אמונה בהשם. אחוז גבוה מאוד מהחילונים מאמינים בהשם. כדי להיות דתי צריך עוד שני שלבים: 1. להאמין בתורת ישראל משמים. 2. לנהל אורח חיים דתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2023 15:51 |
|
| |
"אני ברוך ה' יצאתי בשירותים"
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2023 16:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2023 13:26 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איזו כותרת דוחה, לא מתאימה בכלל לאתר בחדרי חרדים ככה לפתוח עמוד ראשי ולקבל כותרת כזאת. האם יש מצב שאתה מתחכם ודוחף בכוונה כותרות כאלו? מה שנקרא - האשכול נאפה בשביל הכותרת? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2023 16:51 |
|
| |
כותרת בזו אומרת ברור: יצאתי בשאלה והחלטתי לחיות בבלבולים ובלא משמעות אלא חיים מופקרים לפי פרפורי הבטן וזהו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2023 17:48 |
|
| |
'אמונה' איננה חיצוניות ומצוות אנשים מלומדה
| פדהאל כתב: |  | תמיד מצחיק אותי שאחיי ואחיותיי החרדים חושבים שיש משוואה בין דתיות ובין אמונה בהשם. אחוז גבוה מאוד מהחילונים מאמינים בהשם. כדי להיות דתי צריך עוד שני שלבים: 1. להאמין בתורת ישראל משמים. 2. לנהל אורח חיים דתי. |
|
יש גם את ההיפך. יש את הלבושים עם כל ה 'שמונה בגדים' . אר, אין אמונה לא בליבם , לא במוחם וגם לא בהתנהגותם. לצערנו, אנחנו שופטים אנשים לפי החיצוניות. ולא לפי המהות הפנימית האמיתית. בצדק יש 'חזקה' שבעלי זקן ופיאות = יהודים מאמינים, יראי שמיים ובעלי מידות טובות וכו' אבל כמו שיש 'יהודים בלי כיפה וזקן' . כך יש גם מציאות הפוכה של: 'זקן בלי יהודי'
תוקן על ידי momeir ב- 13/06/2023 17:51:38
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2023 14:21 |
|
| |
מישהו סיפר לי על בחור שהודיע לאביו כי חזר בשאלה, למחרת ראה אותו אביו מניח תפילין ואחר כך ראה אותו הולך להתפלל במנין והביע התפעלות שלמרות הכל ממשיך בקיום מצוות אמר לאביו עד עכשיו ראית בי רק עוולות מהיום אתר מתפעל מכל מצוה שאני עושה כי הכרזתי על חזרתי בשאלה ואתה מתפעל שלמרות זאת אני מקיים מצוות. אולי כוונת פותח האשכול היתה למעט צומי
|
|
|
|
|