| נשלח ב-12/6/2023 16:40 |
|
| |
מסעדה בכשרות 'רבנות מהדרין' השתמשה בבשר מהרשות הפלסטינית
הדבר התגלה רק על ידי הצוות הווטרינרי של העירייה ולא על ידי 'המשגיחים' של הרבנות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-12/6/2023 16:41 |
|
| |
בושה: מסעדה עם כשרות "מהדרין" מכרה בשר מהשטחים מעל 700 קג' בשר שאינו ראוי למאכל נתפסו אתמול במסעדה כשרה למהדרין כשמקורו עפ"י החשד מהשטחים ומוחזק בתנאי קירור לקויים במחסן עם מזגן מאולתר קובי ברקת , כ"ג סיון תשפ"ג 12/06/2023 12:23 המשטרה ונציגי המחלקה הווטרינרית בעירית רמלה חשפו והחרימו אתמול (ראשון) ממסעדה "כשרה למהדרין" בעיר מאות קילו של בשר שאינו ראוי למאכל: שוטרי תחנת רמלה בסיוע פקחי השיטור העירוני והשירות הווטרינרי, ניהלו אתמול אכיפה ממוקדת ומשולבת בתחומי רישוי עסקים ותברואה בבתי עסק בעיר במסגרתה החרימו ממסעדה בעיר כ-760 קג' בשר שעפ"י החשד אינו ראוי למאכל. הסחורה שנתפסה/דוברות המשטרה עפ"י החשד מקור הבשר הוא מהשטחים. הבשר היה מוחזק בתנאי קירור לקויים במחסן עם מזגן מאולתר. בתום הפעילות, הבשר הועבר להשמדה לצד רישום דו"חות תברואה בהתאם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-12/6/2023 17:37 |
|
| |
כל זה במסעדה בהשגחה 'למהדרין' של הרבנות,
מה קורה בכל הצ'ונטיות שאין להם אפילו לא כשרות של הרבנות?
האם שם אין בשר מהשטחים?
אני מעריך שכן ! ! !
ולמה?
משום שאין אדם נאמן על עצמו כשהוא נוגע בדבר.
ולכן בעסק מזון אין אומרים ולא פוסקים 'עד אחד נאמןו באיסורים'
אלא צריך כשרות טובה.
ביחוד בבשר, וביחוד שיש בשר מהשטחים ברמת מחיר נמוכה בהרבה מאוד ממחיר בשר מהדרין.
הנה הסבר ברור מדוע אסור לאכול בעסק ללא השגחת כשרות !
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 12/06/2023 18:15:37
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2023 18:16 |
|
| |
לא מבין את צורת הכשרות הזאת משגיח מגיע פעמיים ביום.. מה זה עוזר? הרי אפשר לעשות מה שרוצים בכל שעות היום היום הרבה השגחות עובדים עם מצלמות במסעדה, ואפשרות לראות כל הזמן מה קורה
מי שאשם כאן הם לא רק בעלי המסעדה הנוכלים, אלא גם ובעיקר נותני הכשרות שאמרו "הבשר כאן כשר למהדרין".
בכל מקרה שמעתי ממשגיח כשרות פעם, שהעיקר הוא לא גוף הכשרות אלא בעלי המסעדה גם אם יהיה את ההכשר הכי טוב למסעדה, מאוד לא מומלץ ללכת למסעדה שבעליו חילונים, עובדיו חילונים/ערבים, גם אם יש שם הכשר רובין, כי במושגים שלהם לא ממש משנה כשר טריפה הכל טוב, זה רק בראש של הסועד, וכל עוד הוא לא יודע הכל טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2023 18:26 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | לא מבין את צורת הכשרות הזאת משגיח מגיע פעמיים ביום.. מה זה עוזר? הרי אפשר לעשות מה שרוצים בכל שעות היום היום הרבה השגחות עובדים עם מצלמות במסעדה, ואפשרות לראות כל הזמן מה קורה
מי שאשם כאן הם לא רק בעלי המסעדה הנוכלים, אלא גם ובעיקר נותני הכשרות שאמרו "הבשר כאן כשר למהדרין".
בכל מקרה שמעתי ממשגיח כשרות פעם, שהעיקר הוא לא גוף הכשרות אלא בעלי המסעדה גם אם יהיה את ההכשר הכי טוב למסעדה, מאוד לא מומלץ ללכת למסעדה שבעליו חילונים, עובדיו חילונים/ערבים, גם אם יש שם הכשר רובין, כי במושגים שלהם לא ממש משנה כשר טריפה הכל טוב, זה רק בראש של הסועד, וכל עוד הוא לא יודע הכל טוב. |
|
פה הטעות הגדולה שלך ! ! !
מניסיון של הצ'ונטיות בבני ברק
אין הבדל בין בעלות חרדית לבעלות חילונית.
אני מעריך היטיב שזקני הפורום זוכרים,
איך נתפסה אחת החנויות לאוכל יהודי הכי הכי פופולאריות בבני ברק,
שאינספור בריתות נערכו שם בהשתתפות אדמורים ורבנים רבים,,
על ידי משגיח של הרב יעקב לנדא זצ"ל,
עם בשר בלי הכשר שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2023 18:37 |
|
| |
לא מובן מקום עם כשרות מהדרין שמשגיח מגיע לשעה ביום חצי שעה ועוד חצי שעה, מהדרין מצריכים לפחות 6 שעות ביום, ובמקרים שאין נאמני כשרות משגיחים צמודים לכל שעות הפעילות
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2023 18:44 |
|
| |
מסעדה חיפשה משגיח בא אחד, שואל אותו בעל הבית כמה אתה קוצה ליום, אומר לו 300 שח. סבבה מתחיל לעבוד יום למחרת בא אומר לו, שמע עבודה קשה אני רוצה 500. בעל הבית אומר בסדר קיבלת ביום השלישי בא לבעל הבית אומר לו, שמע עבודה ממש קשה אני רוצה 1000 שח. בעל הבית אומר לו שמע תמורת סכום כזה יותר משתלם לי לקנות בשר כשר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-12/6/2023 19:40 |
|
| |
נתחיל מזה שעסקים בתחום הבשר שמעסיקים עובדים שאינם בני ברית, הזמנת הבשר לעסק חייב להתבצע ע"י הרבנות וד"ל. לא אפול מהכיסא אם תתברר לי שעסקים בתחום האוכל בבעלות ערבית מעסקים עובדים יהודים בתור "קוף" כדי להונאות את הרבנות. חייבים לדעת שחלק לא קטן מאותן חנויות הם בבעלות אנשי עולם התחתון כל זה על קצה המזלג בעניין זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2023 21:57 |
|
| |
מה ההגדרה של "כשרות מהדרין"? הרי ברור שמהדרין ירושלים אינה כמו מהדרין רחובות, למשל, למרות הרמה הטובה של שניהם, וכשרות מהדרין עין שמר, רחוקה מהם מאד. הצמדת המילה מהדרין לכשרות לא דורשת דבר, ובטח שאין לזה שום ערובה שזה באמת יותר מרבנות רגילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2023 23:42 |
|
| |
מוזר מאוד כל הסיפור הזה. איך המפקח של הרבנות מוכן שישאירו להם את הכשרות ורק יורידו מדרגת מהדרין לדרגת כשר בלבד כי הוא לא מצא משהו ללא כשרות בתוך המסעדה? הרי מצאו בסמוך משאית עם קרוואן קירור מלא בבשר ללא שום כשרות וחשוד שהגיע מהשטחים. זה לא מספיק כדי לשלול להם לחלוטין את הכשרות?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2023 00:06 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
מניסיון של הצ'ונטיות בבני ברק
אין הבדל בין בעלות חרדית לבעלות חילונית.
אני מעריך היטיב שזקני הפורום זוכרים,
איך נתפסה אחת החנויות לאוכל יהודי הכי הכי פופולאריות בבני ברק,
שאינספור בריתות נערכו שם בהשתתפות אדמורים ורבנים רבים,,
על ידי משגיח של הרב יעקב לנדא זצ"ל,
עם בשר בלי הכשר שלהם.
|
|
איך אתה משוה להביא בשר עם הכשר אחר, לסיפור כאן של בשר פלסטיני?
ומתי אמרתי שאפשר לאכול אצל הצ'ונטיות ללא ההכשר? אמרתי רק שאפילו מסעדות עם הכשר לא ראוי לאכול בכולן, רק במקומות שגם בבעלות חרדית וגם העובדים חרדים ויראי שמים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2023 07:35 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2023 07:35 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2023 07:36 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2023 07:37 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מוזר מאוד כל הסיפור הזה. איך המפקח של הרבנות מוכן שישאירו להם את הכשרות ורק יורידו מדרגת מהדרין לדרגת כשר בלבד כי הוא לא מצא משהו ללא כשרות בתוך המסעדה? הרי מצאו בסמוך משאית עם קרוואן קירור מלא בבשר ללא שום כשרות וחשוד שהגיע מהשטחים. זה לא מספיק כדי לשלול להם לחלוטין את הכשרות? |
|
שאלה טובה. מוזמן לשאול את הרבנים הראשיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2023 07:39 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | לא מובן מקום עם כשרות מהדרין שמשגיח מגיע לשעה ביום חצי שעה ועוד חצי שעה, מהדרין מצריכים לפחות 6 שעות ביום, ובמקרים שאין נאמני כשרות משגיחים צמודים לכל שעות הפעילות |
|
זה הנוהל ברבנות?
|
|
|
|
|