בית פורומים בחדרי חרדים

מזל טוב! נולד מורון, נתרפאה המשפחה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2023 05:57 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

לא הבנתם .צריך להכתיר רבנים חדשים כדי למצוץ שנור כי הקודמים פג תוקף. הבעיה שאי אפשר להשתמש באותם תארים שהשתמשו לקודמים. אי אפשר לקרוא שוב שר התורה או כינוי מומצא אחר שכבר מזוהה עם זצ"ל .לכן בכל החלפה של פרזנטור צריך להמציא ולהדביק לו כינוי יחודי חדש שיתאים לו ותהיו בטוחים שהרבה הרבה שעות בשירותים השקיעו על כל תואר ותואר.

אני די בטוח שאת התואר של ר' ברוך הם קיבלו ממנו ועוזריו ישירות. הרי ידוע כבר עשרות שנים מפיו שלו שהוא האיש החשוב בעולם בגלל שירושלים הכי ובית וגן הכי ועטרת הכי והוא הכי בעטרס…

בכלל לא מבין איך יושב במועצת מישהו שתלש בבזיון את מכתבו של הרב שך מלוח המודעות ואמר "פה יש ר"י בעה"ב אחד" (או משהו דומה)… ועוד רוצה להיות נשיא המועצת..ואם יעשו עוד ישיבות אותו הדבר עם מכתבים שלו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2023 14:40 לינק ישיר 

דווקא בעודא שהבאת אני לא רואה כל בעיה, הוא אכן בעל הבית בישיבתו והנסיון לכפות דעות מאנשים שמבחוץ, לא בא בחשבון, גם אם הם מאוד גדולים בתורה וביראה, 

הייתי פעם במשרד של ישיבה חסידית מסויימת כשהדוור הביא מכתב מטעם ארגון מסויים ובו הוראות  לבחורי הישיבה מהרב שטיינמן בנוגע להתייצבות של בחורים בלשכת הגיוס, מנהל הישיבה כתב מכתב תשובה במקום שלישיבה הנ"ל יש בעל הבית, והם לא עובדים אצל הרב שטיינמן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2023 16:07 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

דווקא בעודא שהבאת אני לא רואה כל בעיה, הוא אכן בעל הבית בישיבתו והנסיון לכפות דעות מאנשים שמבחוץ, לא בא בחשבון, גם אם הם מאוד גדולים בתורה וביראה, 

הייתי פעם במשרד של ישיבה חסידית מסויימת כשהדוור הביא מכתב מטעם ארגון מסויים ובו הוראות  לבחורי הישיבה מהרב שטיינמן בנוגע להתייצבות של בחורים בלשכת הגיוס, מנהל הישיבה כתב מכתב תשובה במקום שלישיבה הנ"ל יש בעל הבית, והם לא עובדים אצל הרב שטיינמן. 

אני כן רואה בעיה, אפילו שתיים.
קודם כל, "מילה" של מנהיג דור מחייבת, בוודאי כשמדובר בישיבות והתקנות בהן, אחרת אין שום סיבה לקבל ממנו שום הוראה אחרת..
שנית, זה בעיני גאווה ריקה שמישהו תולש הוראות של גדול הדור. המינימום הוא ללכת אליו לפני לברר למה, כי אולי הוא בכ"ז יותר חכם, ואולי אותו ר"י יכל לשכנע אותו שעדיף אחרת.
בטח לא "לחנך" את תלמידיו שאפשר לשים פס על המנהיג..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2023 21:33 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:
ברכת_החמה כתב:

לא הבנתם .צריך להכתיר רבנים חדשים כדי למצוץ שנור כי הקודמים פג תוקף. הבעיה שאי אפשר להשתמש באותם תארים שהשתמשו לקודמים. אי אפשר לקרוא שוב שר התורה או כינוי מומצא אחר שכבר מזוהה עם זצ"ל .לכן בכל החלפה של פרזנטור צריך להמציא ולהדביק לו כינוי יחודי חדש שיתאים לו ותהיו בטוחים שהרבה הרבה שעות בשירותים השקיעו על כל תואר ותואר.

אני די בטוח שאת התואר של ר' ברוך הם קיבלו ממנו ועוזריו ישירות. הרי ידוע כבר עשרות שנים מפיו שלו שהוא האיש החשוב בעולם בגלל שירושלים הכי ובית וגן הכי ועטרת הכי והוא הכי בעטרס…

בכלל לא מבין איך יושב במועצת מישהו שתלש בבזיון את מכתבו של הרב שך מלוח המודעות ואמר "פה יש ר"י בעה"ב אחד" (או משהו דומה)… ועוד רוצה להיות נשיא המועצת..ואם יעשו עוד ישיבות אותו הדבר עם מכתבים שלו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

נו באמת.
צריך מידה גדושה של טיפשות או רשעות כדי לספר את הקשקושים האלו.

אין לי ספק שהסיפורים שסיפרת על הגרב"מ אזרחי אינם מדויקים בלשון המעטה.

הגרב"מ גדל וחינך בשיטת סלבודקא של 'כבוד האדם' שמחייב לנהוג במכובדות ולא בילדותיות. לנשום אויר פסגות ולא להתפלש בדברי הבאי.
בגאונותו ובדרכו המקורית הגרב"מ שכלל ופיתח את השיטה.

צרי המוחין ולשונות רעות ששמעו חצאי דברים החלו לגלגל את הבדיחות התפלות האלו עליו.

שמעתי עליו לא מעט סיפורים איך הוא נהג בענווה פנימית אמיתית ואיך התבטל כעפרא דארעא בפני גדולי הדור הקודמים.

אישית, הייתי בכמה שיעורים ושיחות מוסר שלו, ואח"כ אנשים ניגשו לדבר איתו,
איזה יחס חמים יש לו לכל אדם. איך הוא מאדיר ומרומם את האדם שמולו. נדיר ונשגב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2023 20:55 לינק ישיר 
בונדמן

אךטובוחסד כתב:
בונדמן כתב:

אני כן רואה בעיה, אפילו שתיים.
קודם כל, "מילה" של מנהיג דור מחייבת, בוודאי כשמדובר בישיבות והתקנות בהן, אחרת אין שום סיבה לקבל ממנו שום הוראה אחרת..
שנית, זה בעיני גאווה ריקה שמישהו תולש הוראות של גדול הדור. המינימום הוא ללכת אליו לפני לברר למה, כי אולי הוא בכ"ז יותר חכם, ואולי אותו ר"י יכל לשכנע אותו שעדיף אחרת.
בטח לא "לחנך" את תלמידיו שאפשר לשים פס על המנהיג..

נשלח מהאנדרואיד שלי

הא גופא קשיא, מי קבע שהוא גדול הדור והוא המנהיג 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מזל טוב! נולד מורון, נתרפאה המשפחה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.