ככלב שב על קאו: "העיתונאי" יואב יצחק חויב בתביעת דיבה נוספת
אתר העין השביעית מדווח כי הותרו לפרסום פסקי דין בעניינו של "העיתונאי התימני הידוע באמינותו" (קלעפער במחכ"ת לא יכולתי להתאפק☺)אשר כבר זכה זה מכבר לתואר המפוקפק 'מוציא דיבה סדרתי', חויב בתביעת דיבה שהגישה נגדו אשת העסקים יעל פרי, במסגרתה חויב לשלם פיצויים בגין לשון הרע בסך 78,000 ש"ח וכן בהחזר הוצאות משפט (כולל הערעור שנדחה) בסך 50,000 ש"ח.
עוד התברר בפסק הדין כי "ממש במקרה" בו בזמן ש"העיתונאי התימני" פרסם סדרת תחקירים מכפישה על הגב' יעל פרי הוא קיבל מאחותה של יעל פרי הנמצאת עימה בסכסוך ירושה מר, סכומי כסף גדולים עבור פרסום "תוכן שיווקי" באתר ניוז 1.... אוי לה לאותה בושה!
למותר לציין כי לאור העובדה ש"העיתונאי התימני" 'מתעקש שלא ללמוד את הלקח' וממשיך לחטוף פעם אחר פעם אחר פעם פסקי דין בתביעות לשון הרע המוגשות נגדו (וגם כעת ישנן עוד תיקי תביעות דיבה פתוחים נגדו) לא ירחק היום שבו העיתונאי התימני שכבר הצהיר בעבר בבית המשפט על הקשיים הכלכליים באתר ניוז 1, ייאלץ למכור את מכנסיו ל"ע...
"העיתונאי התימני האמין" חויב השבוע לפצות את העיתונאי מנחם גלילי בגין הוצאת דיבה בסך 40,000 ש"ח.
מסתבר כי מוציא הדיבה הסדרתי "הידוע באמינותו" לא למד את הלקח ולמרות שכבר שבר עד היום שיאים של תביעות דיבה שבהן חויב לשלם פיצויים בפסק דין (ועוד תביעות רבות שנסגרו בפשרה.. ), ממשיך בדרכו הבזויה בעזות מצח ובעקשנות תימנית אופיינית לפרסם את "תחקיריו האמינים" שוב ושוב.
"העיתונאי התימני האמין" חויב השבוע לפצות את העיתונאי מנחם גלילי בגין הוצאת דיבה בסך 40,000 ש"ח.
מסתבר כי מוציא הדיבה הסדרתי "הידוע באמינותו" לא למד את הלקח ולמרות שכבר שבר עד היום שיאים של תביעות דיבה שבהן חויב לשלם פיצויים בפסק דין (ועוד תביעות רבות שנסגרו בפשרה.. ), ממשיך בדרכו הבזויה בעזות מצח ובעקשנות תימנית אופיינית לפרסם את "תחקיריו האמינים" שוב ושוב.
ציטוט מתוך הכתבה: הפיצוי ישולם למרות שלפי השופטת, יצחק הצליח להוכיח את אמיתות טענותיו לפיהן "גלילי והמקומון ניסו לסחוט את ראש העיר וממלאי תפקידים נוספים בעירייה כדי להשיג טובות הנאה שונות לגלילי ולבני משפחתו, תוך שימוש במקומון להפעלת לחץ עד שדרישותיהם ייענו"
נשלח ב-24/12/2023 16:17
ועוד ציטוט: הפעם פסקה השופטת כי הגיעה למסקנה "כי הוכחה אמיתות הפרסום" לגבי הטענה "שגלילי והמקומון ניסו לסחוט את ראש העיר וממלאי תפקידים נוספים בעירייה כדי להשיג טובות הנאה שונות לגלילי ולבני משפחתו, תוך שימוש במקומון להפעלת לחץ עד שדרישותיהם ייענו". עם זאת, לא הוכחה אמיתות הפרסום לגבי הטענה כי "גלילי הסתייע בתנ"צ ברכה ורפ"ק מלכה, וכן בעו"ד פישר שניצל את קשריו במשטרה, כדי לסגור תיקים פליליים שנפתחו בעקבות אותם מעשים", זאת אף שלדבריה "היו ראיות שהיה בהם כדי להעלות חשש בעניין זה".
לאחר בחינה מדוקדקת של כל אחד מששת הפרסומים נשוא התביעה קבעה השופטת פינצ'וק-אלט כי יש מקום לדחות את התביעה בכל הנוגע לפרסומים שמתייחסים "לשימוש במקומון על מנת ליצור לחצים על אנשי ציבור", בין היתר משום שאמיתותם הוכחה. לגבי יתר הפרסומים, הנוגעים "לקשר בלתי כשר והסתייעות במעשים בלתי כשרים מצדם של תנ"צ ברכה או פישר", התביעה מתקבלת.
נשלח ב-24/12/2023 17:12
אם "עסקת ההכפשה" הייתה חלק מעסקת השיווק באתר שלו? אז הוא מרווח בגדול...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/12/2023 17:29:25
נשלח ב-24/12/2023 19:06
אין זה סוד שכלי תקשורת גונזים תחקירים תמורת שלמונים. וכבר היו על כך פרסומים. אין לי מושג מה המודל העסקי של יואב יצחק שמצליח להחזיק את האתר שלו חרף הפסדיו בתביעות הדיבה, וחלילה לי לחשוד בו בהתנהלות לא כשרה.
נזכרתי בבדיחה: יענקל, שהתפרנס כשכיר בשכר מינימום בנה לעצמו פתאום וילה מפוארת רבת מפלסים בשווי מילונים רבים. מהר מאד נודע לפקידי מס הכנסה על השדרוג התמוה ברמת חייו של יענקל.
הם זימנו אותו אליהם לכוס קפה וביקשו ממנו להסביר להם, כסף מנלן? איך קרה הנס הזה שצמחה לו פתאום וילה כזו?
יענקל לא התבלבל וסיפר להם שאביו ע"ה נגלה אליו בחלום ואמר לו, יענקל, אתה עומד להיות עשיר גדול. לך למקום פלוני חפש את עץ הדקל הבודד שנמצא שם, תחפור סביבו ותמצא מטמון גדול של זהב ויהלומים.
שטויות, אמר יענקל לפקידי המס. לא התייחסתי לחלום. אבל אבא שלי לא הניח לי שוב ושוב הוא בא אלי בלילות והפציר בי ללכת לחפור במקום שאמר לי.
אז אמרתי לעצמי מה כבר יכול להיות והלכתי לחפור שם ובאמת מצאתי מטמון גדול. ענק. וממנו בניתי את הווילה.
צחקו אנשי המס ואמרו ליענקל תגיד, אתה באמת ובתמים חושב שנקנה את סיפור הזה?
אמר להם יענקל, אתם לא רוצים להאמין אל תאמינו. עובדה יש ווילה!
נשלח ב-25/12/2023 15:49
גרשום כתב:
אין זה סוד שכלי תקשורת גונזים תחקירים תמורת שלמונים. וכבר היו על כך פרסומים. אין לי מושג מה המודל העסקי של יואב יצחק שמצליח להחזיק את האתר שלו חרף הפסדיו בתביעות הדיבה, וחלילה לי לחשוד בו בהתנהלות לא כשרה.
לידיעתך בתביעת הדיבה של יעל פרי (שהובאה בכותרת האשכול) הוכחכי באותה תקופה ש"העיתונאי האמין" פרסם על הגב' פרי סדרה של תחקירים מכפישים הוא קיבל "ממש במקרה" סכומי כסף גדולים מאחותה (שעימה היה לה סכסוך ירושה מר) עבור פרסום "תוכן שיווקי" באתר... אוי לאותה בושה!
למותר לציין כי לא מן הנמנע שהמקרה המביש הזה יש בו להעיד על ה"מודל העסקי" של מוציא הדיבה הסדרתי... וד"ל.