|
|
| נשלח ב-26/2/2024 21:05 |
|
| |
מה נדיר בתיעוד הזה, הוא לא חוזר הביתה פעם פעמיים ביום עם הרכב? ומה זה מעניין, אם יורשה לי לשאול? הרי תעארו את הרד"ל זוטא כאדם שלא צריך פפראצי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2024 14:04 |
|
| |
אתה צודק חלקית.
לגבי התיעוד, עבור מי שלא חי באזור, זה מחזה מרתק. והתיעוד הוא נדיר עבורו. אבל מי שחי באזור, ורואה את זה מידי פעם, אז ליבו גס בזה.
לעצם העניין, זה אכן נדיר. אין עוד רב חרדי עם אלפי תלמידים שנוהג ברכבו. מטפל בו. מרים מכסה מנוע וממלא שמן. כשיש לו תקלה במכונת כביסה, הוא מתקן בעצמו.. רוב הרבנים החרדים הגדולים מנותקים לגמרי. הם לא יודעים להחליף מנורה בבית. להערכתי, הניתוק הזה משפיע גם על האידיאולוגיה המנותקת מהמציאות. ואגב, מסתבר שויסברג "נדלק" עליו והוא מפרסם כעת ידיעה נוספת אודותיו. משה ויסברג: דרמה של ממש בעולם הישיבות: ראש ישיבת פוניבז' הגאון רבי דוד לוי במכתב ציבורי ראשון הבוקר בהוראה ברורה להצביע דגל התורה בכל הארץ 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2024 14:29 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אתה צודק חלקית.
לגבי התיעוד, עבור מי שלא חי באזור, זה מחזה מרתק. והתיעוד הוא נדיר עבורו. אבל מי שחי באזור, ורואה את זה מידי פעם, אז ליבו גס בזה.
לעצם העניין, זה אכן נדיר. אין עוד רב חרדי עם אלפי תלמידים שנוהג ברכבו. מטפל בו. מרים מכסה מנוע וממלא שמן. כשיש לו תקלה במכונת כביסה, הוא מתקן בעצמו.. רוב הרבנים החרדים הגדולים מנותקים לגמרי. הם לא יודעים להחליף מנורה בבית. להערכתי, הניתוק הזה משפיע גם על האידיאולוגיה המנותקת מהמציאות. ואגב, מסתבר שויסברג "נדלק" עליו והוא מפרסם כעת ידיעה נוספת אודותיו. משה ויסברג: דרמה של ממש בעולם הישיבות: ראש ישיבת פוניבז' הגאון רבי דוד לוי במכתב ציבורי ראשון הבוקר בהוראה ברורה להצביע דגל התורה בכל הארץ  |
|
אין לך מושג ירוק חריף... מאיפה הבאת את ההכללה הזו, מאיפה הבאת את הקביעה שזה נדיר??
בכמה בתים של ראשי ישיבות ביקרת?
כמה מהם אתה מכיר מקרוב?
אכן רובם לא נוהגים, כי זה פחות מקובל בציבור החרדי, אבל יש עוד כמה רבנים וראשי ישיבות שנוהגים (למשל אחד המחותנים של רד"ל.... גם לו אלפי תלמידים),
ויש עוד המון ראשי ישיבות שמתקנים את מכונת הכביסה או מחליפים נורה ואפילו פיוז שנשרף
בקיצור, גברים ככל הגברים...
אני מכירה מקרוב רבים כאלו.
אתה זה שמנותק או סתם כותב בלי לדעת.
רוב ראשי הישיבות לא מנותקים ויושבים בתוך עמם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2024 17:03 |
|
| |
| Honeycooki כתב: |  | בכמה בתים של ראשי ישיבות ביקרת? כמה מהם אתה מכיר מקרוב?
|
|
הרבה מאוד. בעיקר בצעירותי. אגב, כמה מראשי הישיבה הגדולים הם קרובי משפחתי.
אבל אתה צודק. שאין לי בהכרח מדגם מייצג. ולכן הייתי צריך לסייג ולכתוב, מהתרשמותי, רוב הרבנים החרדים הגדולים מנותקים ובקושי יודעים להחליף מנורה ..
אגב, אם רוצים דוגמה הפוכה, אז הגרש"ז אוירבך היה ידוע בכך שלפני שפסק באיזה עניין הוא הבין את המציאות לעמוק וידע בדיוק איך העניין פועל.
|
|
|
|
|