תכלית שנאה שנאתים. אמנם היום נחלקו גדולי ההוראה מה היחס לחילונים, אם כתינוקות שנשבו אם לאו, לכאו' באדם שממש מכיר ואינטלגנט אין לזה מקום בפשטות דברי הגמ' שם, אבל יש לעיין טובא בדברי החזו"א האם משום שגדל כך או משום שלא מכיר מהצד הטוב, ונפק"מ בנידון דדן. יהיה איך שיהיה וודאי שאין מה להעריץ באדם שמפר רצונו של מקום.
נשלח ב-30/4/2025 16:50
רח"ל...היכן שלא מסתכלים לממשלה הזו אין ס"ד.
נשלח ב-30/4/2025 16:54
כל עוד אנחנו הנפגעים, הייתי כותב בענווה: *אנחנו* זקוקים ליותר סייעתא דשמיא.
נשלח ב-30/4/2025 17:19
קללת אלי ישי רובצת עליו מהכרמל ועד לכביש מס' 1
נשלח ב-30/4/2025 18:18
אנחנו במלחמה ארוכה מאז שמחת תורה לפני שנה וחצי,
כל מי שלא מבין את זה,
לא חי את המציאות.
נשלח ב-30/4/2025 19:39
muki28 כתב:
קללת אלי ישי רובצת עליו מהכרמל ועד לכביש מס' 1
כבר אמר אז הבבא ברוך: "מה אשם אלי ישי?! יצאה אש מהשמים. ראש הממשלה (אולמרט) הוא האשם". אולי גם הפעם המטרה היא לטעון שרק ראש הממשלה הוא האשם?!
נשלח ב-30/4/2025 19:44
ואפרופו אלי ישי והשריפה בכרמל, משהו נורא מעניין מלווה אותנו מאז ועד היום. בזמנו כשהייתה שריפה, היה ברור לכולם שהאשם האחד והיחיד הוא השר לבטחון פנים, אלי ישי הימני; לא ראש הממשלה, לא השבס, לא מכבי האש, לא השבכ (שהיום ברור בדיוק מאיפה השרפות הגיעו...). וכמה שישי הוכיח והבהיר שהוא עשה הכל כדי להגדיל את התקציב והתיעול של מכבי אש, כולם צעקו שהוא אשם יען כי הוא אשם. פתאום לפני שנה וחצי, אירוע ביטחוני חמור מאוד, וברור לדיפסטייט שהאשם האחד והיחיד הוא ראש הממשלה, נתניהו נציג הימין; לא שר הביטחון (שהם דאגו להחזיר בכוח), לא הרמטכל וכמובן שלא השבכ והמוסד (שזה ממש אבל ממש התפקיד שלהם!). וכמה שראש הממשלה מוכיח וזועק שהם לא עדכנו אותו בחוצפתם, הוא האשם בכך שהוא לא התעדכן מהאוויר (או מקריאה בקפה/קלפים ע"י לפיד). משהו מעניין קורה במדינה שלנו.
תוקן על ידי הדיבוק ב- 30/04/2025 19:46:45
נשלח ב-30/4/2025 20:19
הדיבוק כתב:
כל עוד אנחנו הנפגעים, הייתי כותב בענווה: *אנחנו* זקוקים ליותר סייעתא דשמיא.
למי דבריך מיועדים?
נשלח ב-30/4/2025 20:30
לדבריו של אהוב ליבי אריה מכלוף, והניבוח שלך בעקבותיו.
נשלח ב-30/4/2025 20:36
במשפט שלו אין מקום למילה אנחנו?
מה זה ניבוח?
נשלח ב-30/4/2025 21:30
אם אתה לא יודע מה זה ניבוח כנראה אתה לא שומע כשאתה מביע את עצמך. "הממשלה שלנו" זה "אנחנו"? אתמהה.
נשלח ב-30/4/2025 21:35
אכן כשאני מקליד אני לא שומע את עצמי...אצלך זה אחרת?
אין הופכים "שלנו" ל"אנחנו" כשזה לא מה שהוא רוצה להביע כלל? הוא ניסה להביע שאין לממשלה זו ס"ד. מה אתה מבקש שישנה את הניסוח לאנחנו זקוקים ליותר ס"ד, זה אמנם מתבקש אבל לא מביע את הביקורת העצמית. וכן, לא הבנתי למה זה יותר ענוותני.
נשלח ב-30/4/2025 22:31
אתה רק מקליד, או שכשאתה מדבר אתה יותר הגיוני מבהקלדה? השולחן שלי הוא לא אני, בדמוקרטיה ייצוגית הממשלה היא לא בן אדם. אם יש תקופה שצריל בה סייעתא דשמיא, זה לא חייב להיות קשור לאנשים שמאיישים תפקידים שונים באותו רגע (חוץ מביבי שאשם בכל דבר שקרה או לא קרה, כמובן)
נשלח ב-30/4/2025 22:59
באשכול הזה רק הקלדתי... תראה הייתי מנסה כמוך גם לדבר אבל לא התרשמתי שזה משפר את התוצאות...
אתה נתפס לסמנטיקה מיותרת. הממשלה זה שם גנרי של ההנהגה שכוללת אנשים ולדעתו של דרעי (וגם שלי) אין להם סיעתא דשמיא, לדעתי העניה מחמת הטעם הפשוט שהם כפי הרעיון שמופיע במדרש שכשכלל ישראל מאוחד גם אם הוא עובד עבודה זרה הוא זוכה לס"ד. וממשלה זו החריבה ומחריבה את המרקם העדין של היהודים בארץ.
נשלח ב-30/4/2025 23:20
ראיתי שהאשכול ישן, לא בדקתי בכלל מי היה אז בממשלה. אם יש אסונות, אני אומר שאני צריך יותר סייעתא דשמיא (כדאי לא לדמיין מה קורא אם לגמרי "אין סייעתא דשמיא"). מה אכפת לי מהממשלה. להיפך, הממשלה מצליחה בזכותי ונכשלת בגללי (זוכר איזו משנה בסנהדרין?).