שראש הקיר עושה לביתו! ולא אכפת לו מהקורה בעיר! זו התוצאה...
עשיית מרפסת לסוכה. בולטת אל הכביש! (מי בעל המלאכה הדפוק. שהסכים להתקין את זה!?!) ברחוב ברוך בן נריה פינת חגי! ושמעתי, שהיום עקב כך. כבאית התקשתה לעבור שם!
תגובות ענייניות בבקשה!
נשלח ב-1/8/2023 09:04
כל עוד בעיר 'התורה והחסידות' , התושבים לא יצביעו למי מה שהם חושבים או מאמינים שיכול להיטיב עימם, אז בני ברק תישאר ותהייה כמו עזה...
נשלח ב-1/8/2023 13:52
אני מעריך שאין גם אישור מהנדס , אף מהנדס לא יאשר מרפסת שנמצאת מעל המדרכה.
נשלח ב-1/8/2023 14:00
רואים שהמקום באמצע בניה .
זה זמני.
התקשרת לעירייה ?
תוקן על ידי רציף ב- 01/08/2023 14:01:11
נשלח ב-1/8/2023 15:23
רעיונוביץ כתב:
אני מעריך שאין גם אישור מהנדס , אף מהנדס לא יאשר מרפסת שנמצאת מעל המדרכה.
למה זה עניינו של המהנדס? זה לא תוכניות שמוגשות לעיריה אלא נטו הנחיות לחוזק של החומר. מאמין שכן יש אישור מהנדס. אם תכנס בזה משאית זו כבר לא אשמתו.
נשלח ב-1/8/2023 16:18
רציף כתב:
רואים שהמקום באמצע בניה .
זה זמני.
התקשרת לעירייה ?
האם אינך רואה שהבניה מתבצעת בבנין ליד, ולא בבנין של המרפסת?
נשלח ב-1/8/2023 16:49
לה''ו. כותרת שגויה!!! עזה נהפכה לב'''ב!!!
נשלח ב-1/8/2023 19:54
עברתי שם היום,
זה נראה שהמרפסת לא רק מעל המדרכה אלא גם מעל הכביש !
אוטובוס שיעבור שם, יכול להיפגע מהמרפסת !
ממש מסוכן !
נשלח ב-2/8/2023 14:51
יש לך טעות צ"ל " עזה כמו ב"ב"...
נשלח ב-2/8/2023 19:29
אני שאלה: בעצם, למה לא? אם הוא מענויין להרחיב את דירתו, תבוא עליו הברכה. בסכום יחסית לא גבוה, הרויח בערך עוד כ30 מ"ר לדירה, ישמש כסוכה ובהמשך כחדר. אסביר עצמי: אם כל העיר היתה בנויה כהלכתה, ניחא, אבל כל העיר באופן כללי ובשכונות מסוימות באופן מוגזם מאד, יש אלפי אלפי תוספות לא חוקיות, מכוערות, מסוכנות בהרבה, והעיריה מעלימה עין, למה יגרע חלקו? אם באים אנשים, קונים קומה שלישית בבניין בן 9 דיירים, ומוסים עוד 2 קומות מעליה, כן, שתי קומות ומפצלים ליחידות ומאותה הדירה הוכפלו הדיירים בבניין ולאיש בעיריה לא מפריע, וגם אם מפריע, יש את הדרך 'להרגיע'. הי שמה לנו כי נלין על המרחיב סוכתו. ההיכפך, מגיע לו 'שכויח' שלא הגדיל גם מעל הכביש.
נשלח ב-2/8/2023 19:40
כנראה שזה העיר היחידה בעולם עם פי 5 תוספות בנייה מבניינים 'מקוריים'. מעבר לבעיה הבטיחותית, והאסטטית. כל תושבי העיר סובלים בעיקר מפיצול הדירות. גם בלי פיצול הדירות מצב התשתיות בעיר נחשב לזוועתי אפילו במושגים של כפר ערבי. תוספת עוד יחידות דיור גורמות שתשתיות הביוב העתיקות לא מספיקות ועולות על גדותיהם שוב ושוב. נוסף עומס בתנועה, בתח"צ, בחניות, ובכל תשתית שהיא.
כבר אין באמת שום פתרון, צריך לעלות עם D9 על העיר הזאת, לשטח, ולבנות מחדש בצורה נורמלית.
נשלח ב-2/8/2023 20:25
תורפיה כתב:
אני שאלה: בעצם, למה לא? אם הוא מענויין להרחיב את דירתו, תבוא עליו הברכה. בסכום יחסית לא גבוה, הרויח בערך עוד כ30 מ"ר לדירה, ישמש כסוכה ובהמשך כחדר. אסביר עצמי: אם כל העיר היתה בנויה כהלכתה, ניחא, אבל כל העיר באופן כללי ובשכונות מסוימות באופן מוגזם מאד, יש אלפי אלפי תוספות לא חוקיות, מכוערות, מסוכנות בהרבה, והעיריה מעלימה עין, למה יגרע חלקו? אם באים אנשים, קונים קומה שלישית בבניין בן 9 דיירים, ומוסים עוד 2 קומות מעליה, כן, שתי קומות ומפצלים ליחידות ומאותה הדירה הוכפלו הדיירים בבניין ולאיש בעיריה לא מפריע, וגם אם מפריע, יש את הדרך 'להרגיע'. הי שמה לנו כי נלין על המרחיב סוכתו. ההיכפך, מגיע לו 'שכויח' שלא הגדיל גם מעל הכביש.
שתי סיבות ל"למה לא" 1. כי זה לא אסתטי לשכן בעינים, הוא רוצה לראות בנין יפה, שיא האגואיסטיות, אני רוצה שיהיה לי יפה בעינים, אז שהשכן יהיה בלי סוכה או יחיה בצמצום 2. צרות עין, אם אני לא יכול או לא מעז להוציא ככה סוכה החוצה, למה שהשכן כן יהנה.
שתי אלו הם מענה לשאלתך, בלי התייחסות לבניה מהתמונה כאן שהיא מוגזמת. התייחסתי כאן בכלליות לבניה החוצה,.
נשלח ב-3/8/2023 00:08
איש_חשוב כתב:
שתי סיבות ל"למה לא" 1. כי זה לא אסתטי לשכן בעינים, הוא רוצה לראות בנין יפה, שיא האגואיסטיות, אני רוצה שיהיה לי יפה בעינים, אז שהשכן יהיה בלי סוכה או יחיה בצמצום 2. צרות עין, אם אני לא יכול או לא מעז להוציא ככה סוכה החוצה, למה שהשכן כן יהנה.
שתי אלו הם מענה לשאלתך, בלי התייחסות לבניה מהתמונה כאן שהיא מוגזמת. התייחסתי כאן בכלליות לבניה החוצה,.
לגבי 1 הוספת יחיה בצמצום, אני מכיר בנין שהרשו לשכן שחי עם הרבה ילדים בבית לבנות בגג כדי שיהיה לו מקום לכל המפשחה בחינם ובשמחה, אחרי שהוא הסביר להם שהבית קטן לו, והוא בנה 2 יחידות דיור, בני ברק זה לא הרחבות לצרכי הבית בלבד, לפעמים זה לא נעים שקונים דירה בבנין על 8 דיירים ומקבלים 14 במקרה הטוב..... וזה ריבוי דיורים שהבתי דינים בבני ברק מתחשבים בזה מאוד בפן ההלכתי. זה לכלוך בבנין, זה זמן המתנה למעלית שקופץ פי 3, לא הכל זה אגו, יש הלכה, ובהלכה אין זכות לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה. נכון שלפעמים צריך להתנהג בעין יפה ולתת לשני מרפסת סוכה, אבל לפעמים האגו הוא של מי שבונה, ביודעי ומכירי שבבנין של משפחה שלי בנה השכן מרפסת סוכה על החלון של חדר השינה שלו, באומרו שזה רק לסוכות, סוכות הראשון זה החזיק בשני הוא רק השאיר את הריצוף וכו' ואחר זמן נהיה לו חדר על החלון, וזה בהחלט לא נעים. אקיצ'ר אין בזה כללים, פעמים שצריך להתחשב ופעמים שלא, אבל וודאי לא לקחת הכרזות שאין בזה דבר מלבד אגו.
תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 03/08/2023 00:08:27
נשלח ב-3/8/2023 00:14
הבנתי שכולם מנצלים את המצב לפני חילופי השלטון מחשש לשינוי
נשלח ב-3/8/2023 02:59
מהפךבחררה כתב:
שתי אלו הם מענה לשאלתך, בלי התייחסות לבניה מהתמונה כאן שהיא מוגזמת. התייחסתי כאן בכלליות לבניה החוצה,. לגבי 1 הוספת יחיה בצמצום, אני מכיר בנין שהרשו לשכן שחי עם הרבה ילדים בבית לבנות בגג כדי שיהיה לו מקום לכל המפשחה בחינם ובשמחה, אחרי שהוא הסביר להם שהבית קטן לו, והוא בנה 2 יחידות דיור, בני ברק זה לא הרחבות לצרכי הבית בלבד, לפעמים זה לא נעים שקונים דירה בבנין על 8 דיירים ומקבלים 14 במקרה הטוב..... וזה ריבוי דיורים שהבתי דינים בבני ברק מתחשבים בזה מאוד בפן ההלכתי. זה לכלוך בבנין, זה זמן המתנה למעלית שקופץ פי 3, לא הכל זה אגו, יש הלכה, ובהלכה אין זכות לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה. נכון שלפעמים צריך להתנהג בעין יפה ולתת לשני מרפסת סוכה, אבל לפעמים האגו הוא של מי שבונה, ביודעי ומכירי שבבנין של משפחה שלי בנה השכן מרפסת סוכה על החלון של חדר השינה שלו, באומרו שזה רק לסוכות, סוכות הראשון זה החזיק בשני הוא רק השאיר את הריצוף וכו' ואחר זמן נהיה לו חדר על החלון, וזה בהחלט לא נעים. אקיצ'ר אין בזה כללים, פעמים שצריך להתחשב ופעמים שלא, אבל וודאי לא לקחת הכרזות שאין בזה דבר מלבד אגו.
אני לא דיברתי על מצב של בניית עוד קומות, שם מדובר ברווחים של כסף אני דיברתי על מצב דומה למרפסת הזאת, שהיא בניה הכרחית ונצרכת לדייר הזה שרוצה מרפסת סוכה, הוא לא עושה כאן ביזנס
אגב, מסופר על הרב לנדא זצ"ל, אם אינני טועה, שעבר פעם בבני ברק ליד בית דו קומתי, הצביע עליו ואמר לבן לוויתו "כאן גרים אנשים שאינם מהוגנים, למה לא בונים כאן עוד קומה? כנראה השכן צר עין ואינו מניח לשכנו להרויח"
נשלח ב-4/8/2023 00:41
קנינו דירה על הנייר בבניין עם 8 דיירים שבמשך השנים הפך ל 16 דיירים באופן בלתי חוקי כמובן. התור למעלית בשעות הלחץ הוכפל, פחי הזבל וכל חדר הזבל עולה על גדותיו ואין מקום להוסיף פחים. חדר העגלות לא ניתן להיכנס, הלובי חצי שעה אחרי שהיה מנקה נראה כאילו לא עבר ניקוי מפסח, החניה שגם קודם הספיקה רק ל 4 דיירים תקועה בכניסה וביציאה על בסיס קבוע, ולדעתך ולדעת זייברט מה לעשות אני צר עין כי אני חושב שהדירה ששילמתי עליה ממיטב כספי היא רכושי ואני לא אמור לתרום בכפיה דקות ארוכות מדי יום לטובת רווחי השכן או לחיות בדיר חזירים עם איכות חיים של עזה במחיר של דירה בצפון תל אביב עם ארנונה של סביון. אם אני מעוניין לתרום זמן או כסף אני יעשה את זה למי שאני חושב ומתי שאני חושב, אבל מי שהחליט להתרים אותי על חשבוני בלי שאפילו שאל בכלל הינו גזלן לכל דבר ועניין. כן, שים לב, גם אתה השכן בגג שסירבת לקנות ולו פח ירוק אחד נוסף כשבנית 2 יחידות ללא רישיון ואנחנו שתקנו.