|
|
| נשלח ב-6/8/2023 03:11 |
|
| |
יעל מזרחי , פוסט בפייסבוק ; יש לי שכנים חסידי גור...
יש לי שכנים חסידי גור. מעל 25 שנה .
דלת מול דלת. אני מתה עליהם .
מתה מתה עליהם .
בכלל יש לי שריטה עמוקה, עם חסידי גור . מאוהבת בהם בתקונ׳עס שלהם, בסדר , בארגון, בהערצה לרבי, ובגלגול הבא אני אתחתן איתם בעזרת ה׳ פזדללה .
ᦙהם מוכשרים הם מושלמים .
הם מנותקים מכל קידמה אלקטרונית .
אני בישרתי להם שרבין נרצח , והילד בן ה 10 אמר לי: ״אל תאמיני למה שמספרים בחדשות״.
הבנים מגיל 9 לא יעלו לי איתי במעלית אבל גם אם הם הגיעו לפניי הם ילחצו 2,(הקומה שלנו) יכניסו למעלית את כל השקיות ״אושר עד ״ שלי, יעלו בריצה במדרגות ויגיעו לפניי לפתוח לי את דלת המעלית ,להוציא את השקיות עד פתח דלת הבית שלי .
הבנות כשרוניות בטירוף. מנגנות בכינור בצ׳לו בקיצור הבנתם שאני שרופה ,שרופה עליהם .
כל פעם שהם יוצאים לשבת הם מציעים לי את הדירה היפה והמתוקתקת שלהם עם המרפסת המהממת .
כי תמיד אצלי עמוס וצפוף ועל כל בלטה בערך יש לי ילד ובכל שעתיים נולד לי נכד,
ובאופן כללי הבית שלי- שכונה .
ומכירים את השכנה המעצבנת שאף פעם את לא יכולה להתקיל אותה?תמיד הכל נוצץ ויש לה אינסטנט פודינג בטעם וניל צרפתי?
זו החסידת גור שלי , כפרה עליה .
בקיצור הבת ובכן, המושלמת של החסידי גור התחתנה והם היו צריכים דירות לשבת שבע ברכות .
כמובן שמיד הצעתי את הדירה שלי .
מפה לשם אני מהארוסין של הילדה (בגור מאורסים שנה עד לחתונה. עוד משהו מהמם בעיניי ,והמצוה טאנץ אה יה יה איזה סוד)
רק מנקה את הבית .
מחליפה רצפות דלתות ברזים,שפכטל, מחליפה מנורות, מכבסת וילונות שמיכות ,
מעיפה את כל המגנטים של הלק ג׳ל מהדלת, את כל ההתראות של החשמל ,הגז ,
שמה על המקרר רק את המבחנים 100 של הילדים, מעלימה ראיות מפלילות,
עיתונים לא״ שלנו״,
את דויד גרוסמן דוחפת מתחת למזרן...
שופכת מרכך כביסה בריח וניל צרפתי בכל הבית.
יאלה שיהיה במזל טוב .
בכל זאת שכנים מעל 25 שנה .
יעל מזרחי . פייסבוק .
24 באוקטובר 2021 .
תראו בהערות, ה' ישמור....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 03:25 |
|
| |
בכל קהילה יש אנשים נפלאים ואנשים דפוקים. ברור שגם בגור יש אנשים משכמם ומעלה. העובדה הזו לא מטשטשת במאומה את ההתנהלות הזוועתית של גור במישור הציבורי, ובפרט את ההתנהלות החולנית והמושחתת של הממסד הגוראי בכל מה שקשור להתפצלות של קהילת פני מנחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 03:28 |
|
| |
אגב, היכן הפוסט הזה בפייסבוק מ-2021? אני מצאתי משהו דומה מאותה כותבת (שגם בו היא מדברת על 25 שנה...) בכתבה ב'כל הזמן' מלפני 7 שנים בערך. 2016.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 05:03 |
|
| |
| פדהאל כתב: |  | בכל קהילה יש אנשים נפלאים ואנשים דפוקים. ברור שגם בגור יש אנשים משכמם ומעלה. העובדה הזו לא מטשטשת במאומה את ההתנהלות הזוועתית של גור במישור הציבורי, ובפרט את ההתנהלות החולנית והמושחתת של הממסד הגוראי בכל מה שקשור להתפצלות של קהילת פני מנחם. |
|
כבר כתבתי כמה פעמים כאן באשכולות על גור, שאני מכיר מהשכונה די הרבה חסידי גור, והם כולם אנשים משכמם ומעלה, מאוד מיוחדים, מידות טובות במיוחד, שקטים עוזרים בכל מה שרק אפשר ולמדנים מופלגים על פי רוב, בכל פעם שאני מעלה שאלות כמו "מה זה, חטיפות של ילדים" ו"למה לא תתנו לר' שאול וחסידיו לצאת מגור".. הם ממלאים פיהם מים איכשהו לא זכיתי להכיר את הקוזקים של גור.. כנראה הם גרים באיזורים יותר קרובים למרכזי גור
בכל מקרה, החלוקה היותר נכונה להגדיר את גור היא, שהרוב הדומם הם אנשים נפלאים ונהדרים שמעולם לא הרימו יד או קול על יהודי, ויש שם גם חיות על שתים, אלא שהרוב הדומם, כמו בכל קהילה, מפחדים לדבר נגד אותם אלימים, כי אף אחד לא רוצה שיסמנו אותו כמורד ואז ירססו לו ליד הבית ויציקו לילדים
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 07:57 |
|
| |
אני צעיר מדי, אבל יתכן שבתקופת רבין הם באמת היו מחמדים. אבל היום? ה' ישמור ויציל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 09:20 |
|
| |
פדהאל
| איש_חשוב כתב: |  | בכל קהילה יש אנשים נפלאים ואנשים דפוקים. ברור שגם בגור יש אנשים משכמם ומעלה. העובדה הזו לא מטשטשת במאומה את ההתנהלות הזוועתית של גור במישור הציבורי, ובפרט את ההתנהלות החולנית והמושחתת של הממסד הגוראי בכל מה שקשור להתפצלות של קהילת פני מנחם.
כבר כתבתי כמה פעמים כאן באשכולות על גור, שאני מכיר מהשכונה די הרבה חסידי גור, והם כולם אנשים משכמם ומעלה, מאוד מיוחדים, מידות טובות במיוחד, שקטים עוזרים בכל מה שרק אפשר ולמדנים מופלגים על פי רוב, בכל פעם שאני מעלה שאלות כמו "מה זה, חטיפות של ילדים" ו"למה לא תתנו לר' שאול וחסידיו לצאת מגור".. הם ממלאים פיהם מים איכשהו לא זכיתי להכיר את הקוזקים של גור.. כנראה הם גרים באיזורים יותר קרובים למרכזי גור
בכל מקרה, החלוקה היותר נכונה להגדיר את גור היא, שהרוב הדומם הם אנשים נפלאים ונהדרים שמעולם לא הרימו יד או קול על יהודי, ויש שם גם חיות על שתים, אלא שהרוב הדומם, כמו בכל קהילה, מפחדים לדבר נגד אותם אלימים, כי אף אחד לא רוצה שיסמנו אותו כמורד ואז ירססו לו ליד הבית ויציקו לילדים
|
|
הלוואי שאלו שאתה מכיר מייצגים טוב יותר מאלו שאני מכירה, אבל האמת שזה ממש לא משנה.
כך או כך הקהילה הזו מנוהלת בידי עסקונה פושעת ומושחתת ברמות הגבוהות ביותר, המציאות היא לכל הפחות שהקהילה ככלל לא עושה לזה סטופ, וגם האדמו"ר לא עושה לזה סוף.
כל העניין הזה הוא פשע בל יכופר, והפשע הזה הוא על הידיים של כל המגזר החרדי, אם אנחנו לא נעצור אותם ונעשה להם סטופ.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 09:55 |
|
| |
הפוסט הוא חלק מהעבודה של רונן צור איש יח"צ. יענקל נחמד, יענקל גערר, כל הגעררס חמודים. אז לא! כמו בכל חברה, גם בחסידות גור יש שם סוגים שונים. ובוודאי גם אנשים טובים , תלמידי חכמים וכו'. רמה של התנהלות כוחנית ואלימה מצאנו רק בגור.. עובדתית! הגערר באמצעות הוועדה שלו עושה מעשים סדומיים אכזרים ומרושעים! שום איש יח"צ לא יכסה על הפשעים. כתבתי באשכול הסמוך. לדעתי רוב חסידי גור הם הקרבן בסיפור הזה... יש שם כאלה שהם אינטליגנטים ולמדנים שהם כן מחפשים חינוך למידות טובות וללמדנות בעיון. אבל המחיר האישי/הכלכלי/המשפחתי של עזיבה הוא כבד מידי. הם 'אנוסים' להישאר. יש כאלה (והם הרוב) ששטפו להם את המוח שהגערר הוא צדיק הדור ('איתפשטותא של משה רביינו'), הוא בעצם סוג של התגלות אלוקית בבשר, שהוא בעל מויפס, בעל רוח הקוידש שרואה ויודע עליהם הכל וכו' וכו'. אוי ואבוי למי שמהרהר אחריו.....(מפחדים מהרבש"ע שלא יספר לרב'ה...) כמובן שזה הבל הבלים. ושטופי המוח שמתנהגים כחיות פרא, הם קורבנות של השיטה.בהתחלה לימדו עליו זכות שהוא לא יודע. שזה 'יעני' רק הוועדה.... עכשיו כולם מודים ויודעים שזה 'הרצון' שלו!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 11:10 |
|
| |
| momeir כתב: |  | הפוסט הוא חלק מהעבודה של רונן צור איש יח"צ. יענקל נחמד, יענקל גערר, כל הגעררס חמודים. אז לא! כמו בכל חברה, גם בחסידות גור יש שם סוגים שונים. ובוודאי גם אנשים טובים , תלמידי חכמים וכו'. רמה של התנהלות כוחנית ואלימה מצאנו רק בגור.. עובדתית! הגערר באמצעות הוועדה שלו עושה מעשים סדומיים אכזרים ומרושעים! שום איש יח"צ לא יכסה על הפשעים. כתבתי באשכול הסמוך. לדעתי רוב חסידי גור הם הקרבן בסיפור הזה... יש שם כאלה שהם אינטליגנטים ולמדנים שהם כן מחפשים חינוך למידות טובות וללמדנות בעיון. אבל המחיר האישי/הכלכלי/המשפחתי של עזיבה הוא כבד מידי. הם 'אנוסים' להישאר. יש כאלה (והם הרוב) ששטפו להם את המוח שהגערר הוא צדיק הדור ('איתפשטותא של משה רביינו'), הוא בעצם סוג של התגלות אלוקית בבשר, שהוא בעל מויפס, בעל רוח הקוידש שרואה ויודע עליהם הכל וכו' וכו'. אוי ואבוי למי שמהרהר אחריו.....(מפחדים מהרבש"ע שלא יספר לרב'ה...) כמובן שזה הבל הבלים. ושטופי המוח שמתנהגים כחיות פרא, הם קורבנות של השיטה.בהתחלה לימדו עליו זכות שהוא לא יודע. שזה 'יעני' רק הוועדה.... עכשיו כולם מודים ויודעים שזה 'הרצון' שלו!
|
|
מי זה ה"כולם" שמודים? אני מכיר כמה וכמה שכלל לא מודים ולא בטוחים בענין, תשאל אפי' את ברלינר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 18:53 |
|
| |
אז יש שמה ממסד עקום
| פדהאל כתב: |  | בכל קהילה יש אנשים נפלאים ואנשים דפוקים. ברור שגם בגור יש אנשים משכמם ומעלה. העובדה הזו לא מטשטשת במאומה את ההתנהלות הזוועתית של גור במישור הציבורי, ובפרט את ההתנהלות החולנית והמושחתת של הממסד הגוראי בכל מה שקשור להתפצלות של קהילת פני מנחם. |
|
שמעקם חלק מהחסידים, ורובם הם נפלאים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 19:00 |
|
| |
| פדהאל כתב: |  | אגב, היכן הפוסט הזה בפייסבוק מ-2021? אני מצאתי משהו דומה מאותה כותבת (שגם בו היא מדברת על 25 שנה...) בכתבה ב'כל הזמן' מלפני 7 שנים בערך. 2016.
|
|
מעניין, יעל מזרחי כתבה פוסט דומה 5 שנים לפני.
את הפוסט שהבאתי יש בפייסבוק.
אינני מעוניין להביא קישור לפייסבוק.
כדי למצא כל כתבה ברשת, אתה לוקח 4 מילים ומחפש בגוגל.
הסיכוי גדול שהצירוף הזה יביא אותך לכתבה המבוקשת.
(אם כי אינני בטוח, היות וזה פייסבוק וזה אחרת)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 19:04 |
|
| |
אם גור זה כת או דומה לכת אז יש שמה דפוקים.
אני נוטה להניח שגור הם כמו כל חסידות אחרת, אנשים מקסימים וטובים
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 20:14 |
|
| |
אין ספק שיש בגור אנשים טובים במיוחד נשים מיוחדות וחמודות הפוסט נכתב לפני 7 שנים שהטירוף של גור נדלן לא היה כזה גדול .....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 20:15 |
|
| |
תחפשי בפייסבוק ; הם מוכשרים הם מושלמים . בתוצאה השניה של הפוסטים - תקבלי את זה
| פדהאל כתב: |  | אגב, היכן הפוסט הזה בפייסבוק מ-2021? אני מצאתי משהו דומה מאותה כותבת (שגם בו היא מדברת על 25 שנה...) בכתבה ב'כל הזמן' מלפני 7 שנים בערך. 2016.
|
|
תוקן על ידי רציף ב- 06/08/2023 20:16:35
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 20:22 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | | אין ספק שיש בגור אנשים טובים במיוחד נשים מיוחדות וחמודות הפוסט נכתב לפני 7 שנים שהטירוף של גור נדלן לא היה כזה גדול ..... |
|
הפוסט נכתב לפני שנתיים .
וזה בסך הכל פוסט של מישהי משעשעת .
חסידי גור הם כמו כולם . הממסד שלהם משגע אותם, נקוה שבקרוב הם יחזרו בתשובה.
בקשר למחלוקת, זה דבר שקורה, קשה למנוע את זה.
האופי האסרטיבי והשנון שלהם משפיעה לטוב ולמוטב
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2023 14:17 |
|
| |
ברור שבכל מקום אפשר למצוא אנשים טובים. נראה לי שההבדל הוא, שכשמדברים מקהילה רגילה אומרים אני מכיר שם מישהו שהוא לא בסדר, זאת אומרת שבכללי הם בסדר ומישהו שם לא בסדר, אולם כשמדובר בקהילת גור, אומרים, אני מכיר שם מישהו שהוא כן בסדר. וכשמישהי משבחת כמה גורים שהיא מכירה, מתלהבים מדבריה ומפרסמים אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2023 00:59 |
|
| |
באופן כללי, קהילת גור הם קהילה רגילה
| מזמור_שיר כתב: |  | | ברור שבכל מקום אפשר למצוא אנשים טובים. נראה לי שההבדל הוא, שכשמדברים מקהילה רגילה אומרים אני מכיר שם מישהו שהוא לא בסדר, זאת אומרת שבכללי הם בסדר ומישהו שם לא בסדר, אולם כשמדובר בקהילת גור, אומרים, אני מכיר שם מישהו שהוא כן בסדר. וכשמישהי משבחת כמה גורים שהיא מכירה, מתלהבים מדבריה ומפרסמים אותם. |
|
בכללי, הם מאוזנים. הם נפלאים.
יש בעיה בהנהגה .
נראה שההנהגה הפרה את האיזון לאי אלו חסידים .
נראה שבגור יש יותר כאלה שעזבו את הדת .
יש עוד קהילות שסובלים מהקצנה. זה קורה.
תוקן על ידי רציף ב- 10/08/2023 01:34:44
|
|
|
|
|
 |
|
|
|