| נשלח ב-12/8/2023 21:25 |
|
| |
חנוך דאום: לאחיי החרדים. כדאי לכם להבין את גודל האירוע. כי מה שהיה הוא לא מה שיהיה.
את הטור השבוע כתבתי לאחי החרדים. נכתב באהבה אך בכאב:
1 אחי החרדים. עוד מעט המדינה תסער. זה יקרה בעוד כמה שבועות. אתם תבקשו להעביר את חוק הגיוס והישראלים לא יקבלו זאת. פשוט לא יהיו מסוגלים להכיל יותר את אי הצדק הזה. את חוסר השוויון. ודווקא כמי שמוכן להשבע בנקיטת חפץ שאין בו גרם של שנאת חרדים, חשבתי שכדאי לכם להבין את גודל הארוע. כי מה שהיה הוא לא מה שיהיה. ראשית הבהרה: מרבית הישראלים הם אנשים פרגמטיים ואוהבי יהדות. לא הייתה להם בעיה להסדר מוגבל של מספר הגיוני של תלמידי ישיבה, מה שמכונה ״עילויים״, שלא ילכו לצבא. זאת ועוד: גם אם המספר היה גדל והיה ברור כי לא רק העילויים נכנסים למסלול הזה, מרבית הישראלים היו מעלימים עין. הם לא ששים אלי קרב. באמת שלא. אבל שלא תתבלבלו לרגע: הישראלים יודעים היטב, כפי שגם אתם יודעים, שאין שום תקדים עולמי או יהודי למה שנהיה כאן: ציבור ענק שמשתמט כמעט כולו מחובות שמוטלות על אחרים, ציבור ענק שכאשר המדינה יוצאת למלחמה פשוט לא נוטל בה חלק, מאפשר לצעירים אחרים להסתכן עבורם, ציבור שמונע מצעיריו השכלה רלוונטית ומסליל אותם לחיים של בטלה מעבודה.
2 אדם צריך לפרנס את משפחתו. כך היה תמיד וכך יהיה. זה הדבר היהודי לעשות. זו לא רק חובה, זו גם זכות. המחשבה שאדם ילמד תורה במקום לפרנס ואיך שהוא יסתדר, פשוט לא עובדת יותר, כי לישראלים רבים יש תחושה הולכת וגוברת שההסדר הזה הוא על גבם. שהם אלה שמשלמים. ולא. הם לא נגד יהדות ולא נגד חרדים. הם מכירים במפעלי החסד החרדים ושמחים על כל שינוי לטובה שיש במגמה של הליכת חרדים לצבא או לעבודה, אבל האמת צריכה להאמר: זה קורה לאט מדי. ומאוחר מדי. ומרבית הישראלים מרגישים שהעסק לא מחזיק יותר. שהמדינה לא תוכל להתקיים לאורך זמן כשחלק כל כך גדול ממנה איננו חלק מהמשחק. ואני יודע שזה לא תמיד נשמע לכם אמין אבל בי נשבעתי: הם ברובם באמת דןאגים לכם. חברי החילוניים מאמינים בכל לב שלטובת ילדיכם בלבד צריך, לצד לימודי היהדות שהם צורכים, לאפשר להם גם לימודי ליבה. שהרי חייב אדם ללמד את בנו אומנות.
3 תבינו, אחי החרדים: משהו קרה במדינה. מרגע שהוקמה ממשלה כל כך חרדית וחרד״לית, הרבה דברים לא הוגנים שקרו בעבר והישראלים מהמחנה הליברלי העלימו מהם עין, כבר לא יכולים להשאר ככה מתחת השולחן. מרגע שהכוח בידיכם, מרגע שאתם השלטון, אומרים לעצמם ישראלים רבים: אז עכשיו הם ישבו בקבינט ובממשלה ששולחת את הילדים שלנו להילחם, בעוד הילדים שלהם ישבו בבני ברק? אתם מחליטים, אתם מחוקקים, אתם מנווטים- והם מה? ישלחו את ילדיהם לרוץ בשוחות כדי להגן עליכם? הבנים של דרעי והנכדים של גולדפנוק לא ילבשו מדים יום אחד, והם יצטרכו להיפרד מילדיהם לשלוש שנים של שירות? זה אולי עבד פעם כשגם הם הרגישו חלק, כשהם הרגישו שסופרים אותם, אבל זה לא יכול לעבוד היום. השד הזה יצא מהבקבוק. נסו להתחבר באמת למה שעובר על מי ששומע על חוק יסוד לימוד התורה. אני אבא לשני חיילים ויש פרשנים מהמגזר החרדי שאני ממש אוהב לשמוע, וכשהם מנסים לתווך את הנרטיב החרדי, אני ממש נמנע מלשאול את עצמי האם ילדיהם עושים או יעשו צבא. אני ממש מפחד שהאנשים האלה הרהוטים שמסבירים באופן קוהרנטי ויפה את ערך לימוד התורה (גם אני חושב שזה ערך חשוב), יאפשרו לילדיהם להשתמט ממה שילדי עושים בעמל כה רב עבור המדינה הזו, במסירות אין קץ. כמו התניה כזו זה חולף לי בראש כל פעם, אני רואה אותם ומתרשם, כי אני אוהב את מה שהם אומרים ואת המתינות והתדר המאחד שלהם, אבל אז חושב על אחיין שלי מסיירת גולני שמסתכן כעת כדי עם חבריו בפאתי שכם, ותוהה האם הם גם יכירו את החשש הזה לילד, או שהם יפטרו את ילדיהם מהמשימה הלאומית הזו, משל היו בני אצולה.
4 אני פוגש המון חיילים. כל הזמן. מופיע בבסיסים שלהם, מזמין אותם להופעות. לוחמים עזי נפש. ואני חושב על הרעיון המטורלל לקבוע חוק יסוד לימוד תורה. על הרעיון הנוראי כל כך להגיד בחוק יסוד שצעירים שלא ירו במטווח, שלא סחבו משקל על גופם במשך לילה שלם של גשם, שלא עמדו עם אפוד ונשק שמונה שעות בעמדת שמירה בשמש הקופחת, שלא הוקפצו בשבת כדי לטפל בעניין ביטחוני בהגנת הסייבר, שווים בזכויותיהם לאלה שזוחלים אל מעבר לגבול. כמה אי צדק יש בזה. כמה חוסר מוסר. האם אתם מסוגלים להבין שכאשר גפני אומר שחצי ישרתו וחצי ילמדו, הוא ממש נכנס עם סיכה מתחת לעורנו, אלה שהיו בטירונות ובאימון ובקו בלבנון, אלה שנשארו שבת לבד במחנה רוויה אן בשיזפון, אלה שפרסו זחל בחורף ותיקנו אותו מול חשש מסאגר שיעוף לנו על הראש, אלה שסחבו אלונקה באמצע הלילה וטיפסו להר תבור, אלה שנכנסו ללב ג׳נין כדי לשלוף משם מחבל שמתכנן לעשןת פיגןע בעיר גדולה, חיילים מכפיר והתותחנים והטייסים ולוחמי הסייבר, כל מי שנתן את השנים היפות כל כך שלו להגנת המולדת, כל מי שמתייצב לשבועות רבים מדי שנה למילואים, וכן, גם כל מי שנפצע בצבא או חלילה משפחתו איבדה בן בקרב, כל אלה לא יסכימו לעגן את אי הצדק הזה. לא יסכימו להמשיך להעלים עין. עוולות מוסריים שהחברה הישראלית הצליחה להדחיק, יצופו כעת במלוא עוזם בגלל הקואליציה הזו שהיא קיצונית מדי ודורסנית מדי ועושה הכל מהמקפצה.
5 את שורות הסיום אני מבקש להקדיש לחרדים שמתגייסים לצבא. אותם אלה שהולכים לנצח יהודה או אפילו לשלב ב׳, אלה שמשלמים מחיר לא פשוט בחברה בה הם חיים, לפעמים הופכים למוקצים ממש בקהילתם או במשפחתם- כדי לשאת נשק ולהשתתף במערכה על הגנת המולדת. אני משוחח עם רבים מכם ומכיר מקרוב את הדברים עימם את מתמודדים בגלל ההחלטה האמיצה שלכם, ורוצה שתדעו שאתם אנשים גדולים, גיבורים באמת. ואני אוהב כל אחד ואחד מכם. שבת שלום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2023 21:43 |
|
| |
אני שומע הרבה מאנשים שאינם חרדים, (לאו דווקא כאלו שהצביעו לאופוזיציה,) שהפעם נושא החרדים עלה לשיח כפי שלא עלה מעולם. הנה לראשונה פרופסור כותב מאמר בעיתון כלכלי מכובד שקורא לשלול מהחרדים את הזכות לבחור ולהיבחר כדי להציל את המדינה מהדמוגרפיה החרדית, לראשונה, ראש אגף תקציבים נושא נאומים, מה יקרה בעוד 20 שנה בגלל הגידול החרדי. וכל התקשורת עוסקת בנושא החרדי יומם ולילה.
אישית, אינני משוכנע בזה, זה נראה לי בעיקר דרך לתקוף את ביבי והימין. בפועל, רוב הציבור אינו תופס את החרדים כאיום רציני ומוחשי על המדינה. הם מאמינים שבסופו של דבר, הדברים יסתדרו, וגם החרדים יתמתנו ויתרככו וישתלבו בעולם המודרני. זו כמובן אופטימיות שאין לה שום ביסוס, מתוך התנשאות, בורות, וחשיבה שטחית. אך על כל פנים, משכך, להערכתי, לא צפוי שום שינוי דרמטי ביחס כלל הציבור אל החרדים ובמצב החרדים במדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2023 21:55 |
|
| |
עברנו את פרעה, נעבור גם את חנוך דאום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2023 22:12 |
|
| |
תוקן על ידי דברי ב- 12/08/2023 22:14:26
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2023 22:13 |
|
| |
הצבא היה צריך להפוך להיות צבא מקצועי במקום גיוס חובה. כולם היו נשכרים מזה ובראשם המדינה, לשם צריך לחתור במקום חוק גיוס מגזרי שאין לאף ספק שבגץ בהרכב הנוכחי יבטל אותו ולא משנה איך יקראו לחוק ואם הוא יהיה חוק יסוד עם פסקת התגברות או בלי. ובקשר למר דאום שיתעסק קודם בהשתמטות ובאחוזי העבודה והקצבאות של הערבים לפני שהוא פונה לחרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2023 22:13 |
|
| |
| דברי כתב: |  | | אחינו החילונים בידכם יש אפשרות לתמוך בשתיקה בהמשך לימוד התורה של אחיכם החרדיים שבזכותה קיום העולם וקיום עם ישראל כעם שלולא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי ובלי לימוד התורה של אחינו החרדים אין לנו זכות קיום כעם ובפרט לא בארץ ישראך. כךחיו והאמינו אבותיכם במשך אלפי שנים אתם יכולים להתכחש לזה וללחום נגד חוק הגיוס ולהפריע לדיחוי מחוק גיוס לציבור בני הישיבות ולחייבם לבטל את תורתם ולהתגייס ולהתכחש למאמר הנביאים שאמרו כי לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' ולהתכחש לכוחו הרוחני של העם שבא לביטוי רק בלימוד ועמל התורה שלא נפסק מאז היותינו לעם לפני כ3500 שנה והוא מה שנתן לנו חוסן וכח כעם הנצח נגד כל הסיכויים לשרוד בעולם של שנאה ורוע ואנטישמיות |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2023 22:33 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | הצבא היה צריך להפוך להיות צבא מקצועי במקום גיוס חובה. כולם היו נשכרים מזה ובראשם המדינה, לשם צריך לחתור במקום חוק גיוס מגזרי שאין לאף ספק שבגץ בהרכב הנוכחי יבטל אותו ולא משנה איך יקראו לחוק ואם הוא יהיה חוק יסוד עם פסקת התגברות או בלי. ובקשר למר דאום שיתעסק קודם בהשתמטות ובאחוזי העבודה והקצבאות של הערבים לפני שהוא פונה לחרדים. |
|
רק טיפשים חושבים שהבעיה של החרדים מול הציבור היהודי שאינו-חרדי תיעלם ברגע שימצאו פיתרון לגיוס לצבא והשתלבות בתעסוקה. אלו בעיות טכניות שהן רק סימפטום לבעיה האמיתית שנמצאת על אש קטנה, אך צפויה להתעצם בהמשך.
הם יודעים שיש תהום פעורה בינם ובין החרדים מבחינת ערכים מודרניים של חופש הפרט, חופש ביטוי, דמוקרטיה, מינהל תקין, ביעור שחיתות, מדע ואקדמיה, וכו' והם לאט לאט ילכו ויתוודעו לגידול הדמוגרפי החרדי המואץ, ואז המחשבה שיצטרכו לחיות כאן תחת רוב חרדי תחריד אותם. ואז תתחיל פה מלחמה שכמותה טרם ראינו. כי זו תהיה מלחמה על החיים שלהם במדינה הזאת.. זה הסיפור האמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2023 22:53 |
|
| |
| ראשוןלציון הגיב בתיבה האישית: |  |
הסרוגים [חנוך דרום אופיר סופר ברלע קרומבי סמוטריץ] מאד רוצים אותנו בצבא כחלק מתפיסתם הדתית, וכחלק מרגשי הנחיתות מול הסמול והוצאת התיסכול על היותם נרדפים שמצאו חוליה חלשה יותר,
העובדות הן מי שמוכן להקריס את הכלכלה והצבא היה בוודאי מוכן להתפשר על אי גיוס חרדים ולא כפי שכתבת לפצקו כאילו הסמול לא יתן לחרדים את הדבר, להפך הם עכשיו מתחרטים שדחקו את החרדים לפינה....
אין לסמול שום היתכנות להקים ממשלה בלי חרדים, אחרי שהם מאיימים במלחמת אחים אזרחים נראה לך שהערבים יתנו להם אפשרות להקים ממשלה איתם כדי שיוותרו על מלחמת האחים שלהם? להפך הם ידחפו לחורבן הציוני ויתנו לימין ולסמול להתקוטט, ממשלה כמו עכשיו היא גן עדן בעיניהם, היא ממיטה חורבן על הציונות...
דווקא ביבי לא מוכן לתת להם את זה ומורח וסוחט אותם שנים גם עכשיו אני חושד בו שהוא העלה את העניין של הבחירה לשופטים במקום ההרגעה וההדברות שהוא הבטיח כדי שיוכל לסקל את החוק
תכלס בכנסת אפשר לעשות דיל הבעיה של החרדים הוא הבג"ץ!!!!
אחת העיתונאיות הבכירות אמרה שקודם כל אנחנו צריכים לטפל בסיפוח ובסכנה של מדינה דו לאומית ורק אח"ז בחרדים מבחינת הסמול זו אבן הראשה זו היא הסכנה הגדולה ביותר הפאשיזם של המתנחלים, אח"ז השחיתות של מרכז הליכוד הלבנטיני, ורק אח"ז הטיפול בחרדים, לדעתם הטיפול בחרדים הוא הקל ביותר ולכן אחרון, [סגירת תקציבים והחברה החרדית נעלמת כך הם חושבים]
אגב הקריאה שלא לתת לחרדים לבחור ולהבחר,היא מצוינת לחרדים הם מתים לחיות עם פריץ והם בתפקיד המושה והשיילוק כשיחסי הכוחות ברורים, כפי שהיה בגלות וכפי שהם מכירים ויודעים איך להתמודד עם ניסיון של 2000 שנות גלות בדמוקרטיה זה קשה הרבה יותר, הרבנים בטח יודו להם על התוכנית,...
תכלס הימין מרוצה מזה שהאמת יוצאת לאור אין בישראל לשיטת הסמול יתכנות לדמוקרטיה שימשיכו עם ההפיכה הצבאית משפטית לפחות כולנו וכל העולם ידע שאנחנו לא חיים בדמוקרטיה...
|
|
הסרוגים בחלקם הגדול מאמצים תפיסה אופטימית שהחרדים בסופו של דבר יהיו כמוהם. אבל גם הם יתבדו.
הבכירים מהשמאל היו רוצים לתת הכול לחרדים כדי לממש את האג'נדות שלהם בנושאי מדיניות. אבל הציבור שלהם לא יתן להם חופש פעולה, וזה לא יכול להחזיק מעמד כך. ואכן, ברובם הם אופטימיים שבעיית החרדים תיפתר מעצמה, ובמקסימום הם יעזרו להאיץ את התהליך..
אהרן ברק אמר בזמנו באיזה ראיון שהוא מוכן שיחוקקו נושאי דת ומדינה יוחרגו מביקורת שיפוטית. הוא כמובן היה משחק עם החוק הזה כרצונו, אבל הוא הראה שמוכן כרגע לסגור דיל עם החרדים, כדי להציל את "בגץ וחכמיה".. בכ"א הוא לא חזר על זה בראיונות אח"כ, כי הוא הבין שהציבור לא יאהב את זה בכלל.
ביבי הוא פוליטיקאי משופשף, והוא לא נותן כלום בחינם ולא לפני שהוא ממש מוכרח. ולכן צפוי שהוא ימרח את זה ככל יכולתו, ויהיה שמח אם לחוק הגיוס החדש יהיה תוקף קצר, כדי שהחרדים יצטרכו שוב פעם את חסדיו..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2023 00:29 |
|
| |
מבלי להיכנס לטונות של שטויות שהוא כתב, מה שרק מראה שאפשר ללמוד ליבה, ולא לקבל גרם שכל במוח
הדוגמא החיה שצריכה לעמוד מול החרדים הם הציבור הדתי לאומי
אין כמו הדת"לים שמתגייסים במאת האחוזים וליחידות הכי קרביות, הבנות שלהם או בצבא או בשירות לאומי, רוב רובם עובדים למחייתם (בעיקר ג'ובים, לא תמצאו טכנאי מזגנים או שרברב דת"לי) והם משלמים מיסים כראוי, ואיזה כמויות שנאה הם חוטפים מהבן כספיתים למיניהם וכל השמאלנים, איזה כינויי גנאי, מה לא הדביקו להם, גזענים, משיחיים, תומכי טרור, טרוריסטים יהודים, מתנחבלים, כמו כלבים זרקו אותם מגוש קטיף עמונה וחומש, ומי שרק רצה לצייץ או להפגין הושלך למעצר ללא עוררין, שלא לדבר על כך שבצבא הקידום שלהם נבלם, ועוד לא היה מפקד חיל אויר או אלוף פיקוד מרכז חובש כיפה, ואם כבר נתנו למישהו משהו אז זה לאחד כמו אלעזר שטרן, עוד דתי אחד כמוהו ואבדנו
אז שאנחנו ניתן להם שירות צבאי ? קדחת בצלחת ! קחו לכם את התפקידים הנחשקים עם כל הפנסיות השמנות ותניחו לנו לנפשנו, אם נצטרך, נוכל לנענע קצת כמה חברות במשק, ככה בקטנה, כמו אנג'ל
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2023 00:43 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הצבא היה צריך להפוך להיות צבא מקצועי במקום גיוס חובה. כולם היו נשכרים מזה ובראשם המדינה, לשם צריך לחתור במקום חוק גיוס מגזרי שאין לאף ספק שבגץ בהרכב הנוכחי יבטל אותו ולא משנה איך יקראו לחוק ואם הוא יהיה חוק יסוד עם פסקת התגברות או בלי. ובקשר למר דאום שיתעסק קודם בהשתמטות ובאחוזי העבודה והקצבאות של הערבים לפני שהוא פונה לחרדים.
רק טיפשים חושבים שהבעיה של החרדים מול הציבור היהודי שאינו-חרדי תיעלם ברגע שימצאו פיתרון לגיוס לצבא והשתלבות בתעסוקה. אלו בעיות טכניות שהן רק סימפטום לבעיה האמיתית שנמצאת על אש קטנה, אך צפויה להתעצם בהמשך.
הם יודעים שיש תהום פעורה בינם ובין החרדים מבחינת ערכים מודרניים של חופש הפרט, חופש ביטוי, דמוקרטיה, מינהל תקין, ביעור שחיתות, מדע ואקדמיה, וכו' והם לאט לאט ילכו ויתוודעו לגידול הדמוגרפי החרדי המואץ, ואז המחשבה שיצטרכו לחיות כאן תחת רוב חרדי תחריד אותם. ואז תתחיל פה מלחמה שכמותה טרם ראינו. כי זו תהיה מלחמה על החיים שלהם במדינה הזאת.. זה הסיפור האמיתי. |
|
ברור שלא תיפטר הבעיה ותמיד יצוצו דברים אחרים כי השנאה קיימת ומפעפעת מאז ומקדם, רק העטיפה משתנית לפי התקופה. אבל אנחנו כחרדים עדיף היה לו היינו פועלים מאחורי הקלעים לבטל את שירות החובה, כך גם מי שלא מסוגל לשבת בכולל היה יכול לצאת לעבוד לפרנסתו ולא נשאר רק מחשש שילקח לצבא וגם האיום בגיוס היה מוסר לתמיד. לגבי התאום הפעורה כדבריך, הפערים בחלק גדול מהנושאים שכתבת מצטמצמים עם השנים וחא נראה לי שזו תהיה הבעיה. בכל מקרה, עד שהדמוגרפיה תנצח יקח עוד לא מעט שנים ולצערנו הדמוגרפיה הערבית עלולה לנצח קודם ואז כל אלו שאתה חושב שיצאו למלחמה יעשו רילוקיישן זריז לחו"ל אם לא יעשו זאת קודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2023 00:45 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | מבלי להיכנס לטונות של שטויות שהוא כתב, מה שרק מראה שאפשר ללמוד ליבה, ולא לקבל גרם שכל במוח
הדוגמא החיה שצריכה לעמוד מול החרדים הם הציבור הדתי לאומי
אין כמו הדת"לים שמתגייסים במאת האחוזים וליחידות הכי קרביות, הבנות שלהם או בצבא או בשירות לאומי, רוב רובם עובדים למחייתם (בעיקר ג'ובים, לא תמצאו טכנאי מזגנים או שרברב דת"לי) והם משלמים מיסים כראוי, ואיזה כמויות שנאה הם חוטפים מהבן כספיתים למיניהם וכל השמאלנים, איזה כינויי גנאי, מה לא הדביקו להם, גזענים, משיחיים, תומכי טרור, טרוריסטים יהודים, מתנחבלים, כמו כלבים זרקו אותם מגוש קטיף עמונה וחומש, ומי שרק רצה לצייץ או להפגין הושלך למעצר ללא עוררין, שלא לדבר על כך שבצבא הקידום שלהם נבלם, ועוד לא היה מפקד חיל אויר או אלוף פיקוד מרכז חובש כיפה, ואם כבר נתנו למישהו משהו אז זה לאחד כמו אלעזר שטרן, עוד דתי אחד כמוהו ואבדנו
אז שאנחנו ניתן להם שירות צבאי ? קדחת בצלחת ! קחו לכם את התפקידים הנחשקים עם כל הפנסיות השמנות ותניחו לנו לנפשנו, אם נצטרך, נוכל לנענע קצת כמה חברות במשק, ככה בקטנה, כמו אנג'ל |
|
לצערי נאלץ להסכים עם רוב הדברים שכתבת. רק תסמונת שטוקהולם יכולה לגרום לד"לים לא להזדהות איתנו החרדים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2023 01:02 |
|
| |
אני לא מקבל את האיום של חנוך דאום בכותרת.
חלק מאתנו ישרתו בישיבה,
כי חשוב לנו לא לשרוף להם את הנשמה בצבא.
הבנתי שאין בצבא אוכל כשר.
ומכל מקום, אנחנו משרתים לא פחות
מאשר כל משפחה שמאלנית ; אחד למשפחה.
אנחנו עובדים.
אנחנו נקרעים כדי להביא ילדים רבים לעולם
זה מאוד נחוץ למדינה שלנו,
לצד שמאלנים שמגדלים כלבים וחתולים.
כדי לעבוד לא חייבים ליבה.
יש עוד פתרונות בתחום העבודה,
אם איכפת לכבודו מאתנו.
צר לנו שההסברה שלנו לקויה.
תודה על הדאגה הרבה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2023 07:02 |
|
| |
איש_חשוב
| חריף_ומקשה כתב: |  | את הטור השבוע כתבתי לאחי החרדים. נכתב באהבה אך בכאב:
באהבה אך בכאב.. לא יודע למה, אבל זה מרגיש שמתעסק איתנו חתיכת צבוע. מעדיף את לפיד וצעקותיו
1 אחי החרדים. עוד מעט המדינה תסער. זה יקרה בעוד כמה שבועות. אתם תבקשו להעביר את חוק הגיוס והישראלים לא יקבלו זאת. פשוט לא יהיו מסוגלים להכיל יותר את אי הצדק הזה. את חוסר השוויון. ודווקא כמי שמוכן להשבע בנקיטת חפץ שאין בו גרם של שנאת חרדים, חשבתי שכדאי לכם להבין את גודל הארוע. כי מה שהיה הוא לא מה שיהיה. ראשית הבהרה: מרבית הישראלים הם אנשים פרגמטיים ואוהבי יהדות. לא הייתה להם בעיה להסדר מוגבל של מספר הגיוני של תלמידי ישיבה, מה שמכונה ״עילויים״, שלא ילכו לצבא. זאת ועוד: גם אם המספר היה גדל והיה ברור כי לא רק העילויים נכנסים למסלול הזה, מרבית הישראלים היו מעלימים עין. הם לא ששים אלי קרב. באמת שלא. אבל שלא תתבלבלו לרגע: הישראלים יודעים היטב, כפי שגם אתם יודעים, שאין שום תקדים עולמי או יהודי למה שנהיה כאן: ציבור ענק שמשתמט כמעט כולו מחובות שמוטלות על אחרים, ציבור ענק שכאשר המדינה יוצאת למלחמה פשוט לא נוטל בה חלק, מאפשר לצעירים אחרים להסתכן עבורם, ציבור שמונע מצעיריו השכלה רלוונטית ומסליל אותם לחיים של בטלה מעבודה.
המדינה תבער.. איזה איום אבל מה, המדינה בוערת כבר כמה שנים, בכל זמן שביבי ראש ממשלה המדינה בוערת היה לנו כאן הפסקה כשבנט ולפיד בנו ממשלה שמאלנית, אז המדינה הפסיקה לבעור אבל מה היה בממשלה שלפני, של ביבי? המדינה בערה כל מוצש בהפגנות ה"קריים מיניסטר", נגד ביבי וה"שחיתויות" שלו בתיקי האלפים ומה היה בממשלה שהיתה עוד לפני זה, של ביבי גם היא גם אז בערו הכבישים בהפגנות שמאל במסווה של יוקר המחיה ומחאות קוטג' למיניהם מה עוד הוא כותב "אין שום תקדים עולמי שציבור ענק משתמט מחובות של אחרים אבל מצד שני גם אין כמעט מדינות בהם יש גיוס חובה, מדינות בודדות ביניהן כמובן צפון קוריאה..
2 אדם צריך לפרנס את משפחתו. כך היה תמיד וכך יהיה. זה הדבר היהודי לעשות. זו לא רק חובה, זו גם זכות. המחשבה שאדם ילמד תורה במקום לפרנס ואיך שהוא יסתדר, פשוט לא עובדת יותר, כי לישראלים רבים יש תחושה הולכת וגוברת שההסדר הזה הוא על גבם. שהם אלה שמשלמים. ולא. הם לא נגד יהדות ולא נגד חרדים. הם מכירים במפעלי החסד החרדים ושמחים על כל שינוי לטובה שיש במגמה של הליכת חרדים לצבא או לעבודה, אבל האמת צריכה להאמר: זה קורה לאט מדי. ומאוחר מדי. ומרבית הישראלים מרגישים שהעסק לא מחזיק יותר. שהמדינה לא תוכל להתקיים לאורך זמן כשחלק כל כך גדול ממנה איננו חלק מהמשחק. ואני יודע שזה לא תמיד נשמע לכם אמין אבל בי נשבעתי: הם ברובם באמת דןאגים לכם. חברי החילוניים מאמינים בכל לב שלטובת ילדיכם בלבד צריך, לצד לימודי היהדות שהם צורכים, לאפשר להם גם לימודי ליבה. שהרי חייב אדם ללמד את בנו אומנות.
אם 80% נשים חרדיות עובדות, ו55% גברים חרדים עובדים, ממוצע של 67.5% חרדים עובדים לעומת 68% נשים חילוניות ו75% גברים חילונים, ממוצע של 71.5% למה הוא מתכוון ש"אדם צריך לפרנס את משפחתו", להפרש של 4%? (נתונים מכאן: https://rotter.net/forum/politics/30944.shtml ) לאחרונה מרגישים החילונים, אלו עם הכיפה (דוגמת פותח האשכול..) ואלו בלי הכיפה, שטענת ה"צאו לעבוד אתם חיים על חשבוננו", נשמטת מתחת כף רגלם, החרדים עובדים כבר כמעט באותם אחוזים, ולכן הם פנו לכיוון של "נכון הם עובדים, אבל עבודות המכניסות פחות רק רגע, האם זה נכון? כמה ההבדל? אז משק בית חרדי הוציא ב2019 הוצאה חודשית של 14 אלף ומשפחה חילונית 21 אלף הבדל של 33%, זה כל הסיפור (נתונים מכאן: www.idi.org.il/haredi/2022/?chapter=46895 ) הבכיות כאן הם "למה החרדים מרויחים רק 2/3 מהחילונים" עדיין לא מובן לי על מה מתבכיין הכותב ש"החרדים צריכים לפרנס את עצמם"
3 תבינו, אחי החרדים: משהו קרה במדינה. מרגע שהוקמה ממשלה כל כך חרדית וחרד״לית, הרבה דברים לא הוגנים שקרו בעבר והישראלים מהמחנה הליברלי העלימו מהם עין, כבר לא יכולים להשאר ככה מתחת השולחן. מרגע שהכוח בידיכם, מרגע שאתם השלטון, אומרים לעצמם ישראלים רבים: אז עכשיו הם ישבו בקבינט ובממשלה ששולחת את הילדים שלנו להילחם, בעוד הילדים שלהם ישבו בבני ברק? אתם מחליטים, אתם מחוקקים, אתם מנווטים- והם מה? ישלחו את ילדיהם לרוץ בשוחות כדי להגן עליכם? הבנים של דרעי והנכדים של גולדפנוק לא ילבשו מדים יום אחד, והם יצטרכו להיפרד מילדיהם לשלוש שנים של שירות? זה אולי עבד פעם כשגם הם הרגישו חלק, כשהם הרגישו שסופרים אותם, אבל זה לא יכול לעבוד היום. השד הזה יצא מהבקבוק. נסו להתחבר באמת למה שעובר על מי ששומע על חוק יסוד לימוד התורה. אני אבא לשני חיילים ויש פרשנים מהמגזר החרדי שאני ממש אוהב לשמוע, וכשהם מנסים לתווך את הנרטיב החרדי, אני ממש נמנע מלשאול את עצמי האם ילדיהם עושים או יעשו צבא. אני ממש מפחד שהאנשים האלה הרהוטים שמסבירים באופן קוהרנטי ויפה את ערך לימוד התורה (גם אני חושב שזה ערך חשוב), יאפשרו לילדיהם להשתמט ממה שילדי עושים בעמל כה רב עבור המדינה הזו, במסירות אין קץ. כמו התניה כזו זה חולף לי בראש כל פעם, אני רואה אותם ומתרשם, כי אני אוהב את מה שהם אומרים ואת המתינות והתדר המאחד שלהם, אבל אז חושב על אחיין שלי מסיירת גולני שמסתכן כעת כדי עם חבריו בפאתי שכם, ותוהה האם הם גם יכירו את החשש הזה לילד, או שהם יפטרו את ילדיהם מהמשימה הלאומית הזו, משל היו בני אצולה.
א. בוקר טוב, כבר היו כמה וכמה ממשלות בהם ישבו חרדים וגם כיהנו כשרים, גפני ישב על ועדת הכספים בכמה ממשלות, מה התעוררת הבוקר? מה נשתנה, חכם מה נשתנה? ב. "הם שולחים את ילדיהם לשוחות" אין מי שיצחק, כולם יודעים כבר את הסוד שכ40% מהחילונים אינם מתגייסים, ורק 8% מתוך אלו שהתגייסו הולכים לשוחות, בחישוב זה יוצא 4.8% מהעם, רץ לשוחות, וכל העם? לא. חברים! 96% מהעם אינו משרת בשוחות, אינו קרבי, 96% מהעם מגדף נגד החרדים על דברים שהוא בעצמו אינו עושה. האם אתה, חריף ומקשה, גם נמנה על 96% אלו? או שמא עשית קרבי...
4 אני פוגש המון חיילים. כל הזמן. מופיע בבסיסים שלהם, מזמין אותם להופעות. לוחמים עזי נפש. ואני חושב על הרעיון המטורלל לקבוע חוק יסוד לימוד תורה. על הרעיון הנוראי כל כך להגיד בחוק יסוד שצעירים שלא ירו במטווח, שלא סחבו משקל על גופם במשך לילה שלם של גשם, שלא עמדו עם אפוד ונשק שמונה שעות בעמדת שמירה בשמש הקופחת, שלא הוקפצו בשבת כדי לטפל בעניין ביטחוני בהגנת הסייבר, שווים בזכויותיהם לאלה שזוחלים אל מעבר לגבול. כמה אי צדק יש בזה. כמה חוסר מוסר. האם אתם מסוגלים להבין שכאשר גפני אומר שחצי ישרתו וחצי ילמדו, הוא ממש נכנס עם סיכה מתחת לעורנו, אלה שהיו בטירונות ובאימון ובקו בלבנון, אלה שנשארו שבת לבד במחנה רוויה אן בשיזפון, אלה שפרסו זחל בחורף ותיקנו אותו מול חשש מסאגר שיעוף לנו על הראש, אלה שסחבו אלונקה באמצע הלילה וטיפסו להר תבור, אלה שנכנסו ללב ג׳נין כדי לשלוף משם מחבל שמתכנן לעשןת פיגןע בעיר גדולה, חיילים מכפיר והתותחנים והטייסים ולוחמי הסייבר, כל מי שנתן את השנים היפות כל כך שלו להגנת המולדת, כל מי שמתייצב לשבועות רבים מדי שנה למילואים, וכן, גם כל מי שנפצע בצבא או חלילה משפחתו איבדה בן בקרב, כל אלה לא יסכימו לעגן את אי הצדק הזה. לא יסכימו להמשיך להעלים עין. עוולות מוסריים שהחברה הישראלית הצליחה להדחיק, יצופו כעת במלוא עוזם בגלל הקואליציה הזו שהיא קיצונית מדי ודורסנית מדי ועושה הכל מהמקפצה.
כשבן גוריון הקים את המדינה, הוא התעקש כל הזמן לחזר אחר החרדים שיבואו איתו לממשלה, למרות המחיר, הוא הרגיש שאם הוא מקים מדינה בלי חרדים, הוא שומט את המושג "יהודית" מהמדינה היהודית קבוצת אנשים חסרי כיפה שזנחו את התורה והמצוות, מתיישבים בארץ ישראל ומתיימרים להקים את "המדינה היהודית" כן, הם זקוקים למסירות הנפש של כל יהודי שומר תורה ומצוות, כשהם בעצמם משתמטים, כן, משתמטים, מהקרבת כל החיים על מנעמיהם בשביל לחיות חיי תורה ומצוות לכו להציע לאותם חיילים שנכנסו לג'נין, שבמקום למסור את נפשם במלחמה שם, שילכו לשבת בישיבה וילמדו, ותראו שהם דוחים את ההצעה, למה? כי יותר קשה להם לחיות חיי תורה ומצוות. איך אנחנו יודעים שהם ידחו את ההצעה? כי הם דחו.. הרי כל אחד מהם יכול ללכת לישיבה ולקבל פטור או דיחוי.
5 את שורות הסיום אני מבקש להקדיש לחרדים שמתגייסים לצבא. אותם אלה שהולכים לנצח יהודה או אפילו לשלב ב׳, אלה שמשלמים מחיר לא פשוט בחברה בה הם חיים, לפעמים הופכים למוקצים ממש בקהילתם או במשפחתם- כדי לשאת נשק ולהשתתף במערכה על הגנת המולדת. אני משוחח עם רבים מכם ומכיר מקרוב את הדברים עימם את מתמודדים בגלל ההחלטה האמיצה שלכם, ורוצה שתדעו שאתם אנשים גדולים, גיבורים באמת. ואני אוהב כל אחד ואחד מכם. שבת שלום
חלמא טבא, אין חרדים בצבא, מי שהולכים לצבא אינם חרדים, במקרה הטוב הם חרדים מודרנים, וגם זה על פי רוב לא להרבה זמן, לצערינו
|
|
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 13/08/2023 07:05:52
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2023 11:18 |
|
| |
כבר הערתי לך על זה פעם, ואתה ממשיך עם זה, אז למען הקוראים, הנתונים שהבאת לגבי השוואת שיעור תעסוקת יהודים שאינם-חרדים מול תעסוקת חרדים, אינם נכונים. פשוט לא נכון ! עשית השוואה בין מדדים שונים ולקחת מכל מדד שנוח לך. כך נוהגים נוכלים!
כל תינוק יודע שהמדד המקובל לשיעור התעסוקה, הוא שיעור המועסקים בגילאי כוח העבודה 25-65. וכל מי עוקב אחרי הנתונים בשנים האחרונות יודע שהיהודים שאינם-חרדים בד"כ עוברים את ה85% בקביעות. לעומתם החרדים נמצאים קצת מעל ה50%.
אך הפלא ופלא, לך יש נתונים אחרים לגמרי, ואתה עוד מביא מקורות. הכיצד? כי כשנוהגים בנוכלות, אז יכול אפשר ללהטט בין מדדים שונים ומכל מדד להציג את הנתון שמתחשק לך.
אתה הפנת לכתבה שמציגה את נתוני שיעור תעסוקה מכלל התושבים מגיל 15 ומעלה (מסקר כו"א של הלמ"ס). ולכן לא פלא בכלל, שבמקום שיעור תעסוקה של יהודים שאינם-חרדים שבד"כ עובר את 85% קיבלת כ65% אחוז, כי ברור שבגילאי 15-25 ובגילאי 75 ומעלה הרוב לא עובדים. אבל אם היית ממשיך עם אותו המדד ומציג גם את החרדים, היית מקבל בקושי כ30% במקום כ50%.. אז במקום זה הלכת לויקיפדיה ורק לגבי החרדים פתאום הצגת את מדד התעסוקה המקובל בגילאי העבודה ואז הפלא ופלא קיבלת את ה50% שרצית.. כמה נחמד שאפשר לעבור בין מדד למדד לפי איך שמתחשק.
מאחר וכבר הערתי לך על זה בעבר, אז זה לא רק רשלנות או טיפשות או ליצנות, זה נוכלות בזויה ודוחה. ומן הראוי להוקיע אל עמוד הקלון נוכלות כזו בתוקף ובנחרצות. שידעו שאי אפשר להתייחס לשום מילה שאתה כותב ברצינות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2023 12:24 |
|
| |
לממשלה יש אפשרות לעודד תעסוקת חרדים
וערבים וחילונים מסוממים.
אין פה עניין של אשמה מול החרדים.
חצי תל אביב הם על סמים ולכן ?
מישהו שונא חילונים ?
יש תהליכים שונים בכל חברה.
מה גם שהממשלה מדכאת חרדים
ולא מעסיקה חרדים בשירות הציבורי.
אגב, אין כמעט מדינה בעולם שבו
כופים על כל המדינה להתגייס.
ובכל זאת החרדים משרתים.
חריף ומקשה לא מפסיק להעלות את הנושא,
הכי מגניב לו שאנחנו מתנצלים לו ומלקקים לו
את הנעליים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2023 12:47 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | ברור שלא תיפטר הבעיה ותמיד יצוצו דברים אחרים כי השנאה קיימת ומפעפעת מאז ומקדם, רק העטיפה משתנית לפי התקופה. אבל אנחנו כחרדים עדיף היה לו היינו פועלים מאחורי הקלעים לבטל את שירות החובה, כך גם מי שלא מסוגל לשבת בכולל היה יכול לצאת לעבוד לפרנסתו ולא נשאר רק מחשש שילקח לצבא וגם האיום בגיוס היה מוסר לתמיד. לגבי התהום הפעורה כדבריך, הפערים בחלק גדול מהנושאים שכתבת מצטמצמים עם השנים ולא נראה לי שזו תהיה הבעיה. בכל מקרה, עד שהדמוגרפיה תנצח יקח עוד לא מעט שנים ולצערנו הדמוגרפיה הערבית עלולה לנצח קודם ואז כל אלו שאתה חושב שיצאו למלחמה יעשו רילוקיישן זריז לחו"ל אם לא יעשו זאת קודם. |
|
הפערים מבחינת ערכים מודרניים כמו חופש הפרט, ביטוי, דמוקרטיה, ביעור שחיתות, וכו' ממש לא מצטמצמים. (אפילו להפך, שיעור החרדים המודרניים במגמת ירידה עקבית) אבל כבר התרגלתי שאנשים אופטימיים ללא שום ביסוס. זה טבע האדם.
כל מי שעוקב אחרי הנתונים יודע שכבר 50 שנה הערבים במגמת ירידה עקבית בילודה, הם נמצאים כעת באזור השיא שלהם בשיעורם באוכלוסייה, ולא צפויים לגדול דרמטית מעבר לכך. לעומתם, החרדים די יציבים על אזור ה6.5 ילדים. (בניגוד לכל האוכלוסיות בעולם, אפילו הבדואים והאמיש מראים ירידה עקבית בילודה ב50 שנה האחרונות.)
אכן, לדמוגרפיה לוקח בהתחלה הרבה זמן, וגם בעוד 30 שנה יהיו אנשים שיגידו, סתם הפחדתם אותנו, הנה לא קרה כלום והחרדים אמנם גדלו אך עדיין מיעוט.
זה טיבעו של גידול אקספוננציאלי, הוא נראה בהתחלה קטן וזניח, ולבסוף הוא מכה בעוצמה ובהפתעה.
הנה קטע שהעתקתי וערכתי שממחיש את זה:
קושרים אדם באמצע איצטדיון כדורגל ענק. פותחים ברז שמטפטף טיפה אחת, שתיים, ארבע וכו' בכל שניה. שואלים אנשים תנסו לנחש במהירות בערך תוך כמה שניות הוא יטבע? הרוב המוחלט לא מצליח לנחש נכון. אם מגרש כדורגל הוא 110 מטר על 73 מטר, ואם נניח שגודל שטח תחתית המגרש היא פי 4 מהמגרש עצמו, וגובה של אדם הוא 2 מטר, מדובר על 64 אלף קו"ב מים. כל קו"ב מים מכיל 20 מיליון טיפות מים. כלומר שכדי להטביע את האדם צריך 1.3 טריליון טיפות מים. עכשיו – תוך כמה זמן לדעתכם יטבע אותו אדם, מברז שמטפטף טיפה אחת, שתיים, ארבע וכו' בכל שניה? אל תחשבו – עיצרו שניה. נסו לנחש. בפסקה הבאה תקבלו את התשובה. מסתבר שהאדם הזה יטבע בתוך 40 שניות, והמים יגיעו לאצבעות הרגליים שלו ב 35 שניות. כלומר שהוא לא ירגיש כלום 35 שניות ובתוך חמש שניות הוא יהיה עם מים מעל הראש.
אכן, מסכים שיש סיכוי לא מבוטל, שמעצמת ההפתעה והתדהמה מהגידול החרדי, רבים יברחו לחו"ל, (וילחמו בנו משם..) ויישארו כאן בעיקר חרדים וחרד"לים. האם מצבינו בתרחיש הזה יהיה יותר טוב ?
|
|
|
|
|