בית פורומים בחדרי חרדים

מעשה נאה לזכרו של הגאון רב משה צוריאל זצ"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/8/2023 20:38 לינק ישיר 
מעשה נאה לזכרו של הגאון רב משה צוריאל זצ"ל

מאת משה ראט אם כבר סיפרתי על הרב משה צוריאל זצ"ל, הנה סיפור ששמעתי זה עתה מהרב ניר שקורי, שהיה תלמיד מקורב אליו במשך כ-20 שנה, כפי שסיפר עכשיו בערב לזכרו בבית הכנסת (במילים שלי): "כשהייתי בן 14 הייתי בתחילת דרכי בעולם התשובה. למדתי עם אחי בבני ברק ושם הציגו בפנינו השקפה מסוימת. יום אחד הלכתי ברחוב חזון איש, וראיתי בחנות ספרים שם ספר כחול עם תמונה של רב על הכריכה – אוצרות הראי"ה, מאת הרב משה צוריאל. התחלתי לקרוא בספר וראיתי שכתובים בו דברים עמוקים ומרתקים, שונים מהרעיונות שהכרתי עד כה. בתחילת הספר הופיעה כתובתו של המחבר, רחוב בית הלל 13, ומכיוון שהייתי לא רחוק משם החלטתי ללכת לפגוש אותו. "הלכתי לכתובת, עליתי במדרגות והגעתי לדלת שהיה כתוב עליה 'משה'. דפקתי על הדלת, ופתח לי יהודי מבוגר ונעים הליכות. ישר שאלתי אותו: "אפשר ללמוד איתך?" ובלי להסס הוא השיב: "בוודאי! בוא נלמד". נכנסתי לדירה שלו ולמדנו במשך 40 דקות. "לאחר מכן אמרתי: "עכשיו אפשר לשאול את הרב שאלות על הספר שלו?" "הוא הביט בי בתמיהה: "ספר? לא כתבתי שום ספר". "הוצאתי את הספר והראיתי לו – אוצרות הראי"ה, מאת הרב משה צוריאל. ""אה, זה לא אני", הוא חייך, "הרב צוריאל גר בקומה מתחתיי". "ללמדך איזה יהודים יש בבני ברק, שברגע שאיזה נער מגיע ורוצה ללמוד, לא שואלים שאלות אלא יושבים ולומדים אתו... "כמובן שאחר כך דפקתי אצל הרב צוריאל האמיתי ולמדתי אתו, ומאז הייתי אתו בקשר כל החיים".

תוקן על ידי אלי_ו ב- 13/08/2023 20:38:51

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2023 18:36 לינק ישיר 

יפה , מאלף , יהי זכרם ברוך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2023 21:12 לינק ישיר 

מיוחד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מעשה נאה לזכרו של הגאון רב משה צוריאל זצ"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext