|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
נשירת אברכים מהכוללים. עלייה של עשרות אחוזים מאז כניסתו של הרב גפני לתפקיד יו"ר ועדת הכספים
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2024 23:36 |
|
| |
אתה טוען אם כך, שיש כוללים שמחזיקים ברשימה שלהם אברכים שלא דורכים בכולל, והם נותנים לאברכים האלו את מלוא הסכום שהמדינה נותנת עבורם, והכולל לא מרויח כלום על כך. תרשה לי לפקפק מעט באמון הידיעה הזאת, לא מאמין שיש כוללים אידיוטים עד כדי כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2024 12:29 |
|
| |
1) הכסף הקואליציוני לכל הכוללים מוקצה באופן שנתי גלובאלי, אחרי מו"מ מתיש מול האוצר, כאשר בישום בפועל נקבע סכום עבור כל אברך לפי מספר האברכים הרשומים והערכת גידול טבעי. אם טעו בהערכה ונשאר כסף, הכסף בעיקרון נשאר באוצר, ואם טעו בהערכה וחסר כסף, אז בעיקרון הסכום לכל אברך יורד אוטומטית. אפשר לעשות משחקים ולקראת סוף השנה להעביר כספים מסעיף אחר בתקציב במידה וברור שיישאר שם כסף בסוף השנה, אבל זה דורש הסכמה של יעוץ משפטי, והקואליציה. וצריך אישור וועדת הכספים, ולפעמים גם החלטת ממשלה.
2) יצא לי להכיר כל מיני הסדרים של כוללים עם אברכים שרשומים פיקטיבית, חלק באמת לוקחים את רוב הכסף, חלק חצי חצי, ויש כאלו שלוקחים רק חלק קטן מהכסף.
שורה תחתונה: כל ניפוח מלאכותי של מספר אברכי הכוללים, בא על חשבון סכום התמיכה שנקבע עבור כל אברך, אז גם אם אותם כוללים שמשקרים ומנפחים את המספר, מרוויחים מכך, בסוף זה על חשבון הכוללים האחרים שמדווחים דיווחי אמת.
ובתמצית: הכוללים שמשקרים, גונבים מכוללים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2024 20:11 |
|
| |
ואיך תסביר את זה, שכשפחת מספר אברכים הכוללים משמעותית לפני כמה שנים, ממש בהרבה אלפים, ומשכורת האברכים נותרה בעינה, אותה משכורת עלובה? מסתבר שהמדינה אינה מוסיפה למשכורת האברכים אם יירשמו פחות אברכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2024 22:20 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה טוען אם כך, שיש כוללים שמחזיקים ברשימה שלהם אברכים שלא דורכים בכולל, והם נותנים לאברכים האלו את מלוא הסכום שהמדינה נותנת עבורם, והכולל לא מרויח כלום על כך. תרשה לי לפקפק מעט באמון הידיעה הזאת, לא מאמין שיש כוללים אידיוטים עד כדי כך. |
|
קשה לי לענות על דברים שאני לא יודע, רק אסביר מה כתבתי ולמה התכוונתי. אני מדבר על אוכלוסייה שהיחס שלה לכולל הוא בתור סטטוס חברתי או הכנסה קטנה מהצד, הם לא תורמים את המלגה שלהם לכולל ואני מעריך שהם מבקרים בו מדי פעם (אולי על בסיס יומי, אבל במתכונת מאוד מצומצמת מבחינת שעות, הספקים ומטלות - ועל כולנה, מבחינת מה שהאברך מקבל משעות של לימוד תורה). הם גם לא רק מכניסים כסף, ואולי הכולל הוא חלק מהמניעה שלהם להתפרנס כבני אדם, לעומת זאת הם מתנדבים בכל ארגון שקיים וגם עובדים בכל מיני עבודות קטנות שגוזלות שעה מפה ומשם ויוצרות בלגן בכל הסדר יום ובוודאי בלמידה בכולל. אני שב ומבהיר, אינני אומר שיש הרבה כאלה, אני מכיר כמה וכמה ולכן שיערתי שיש מקומות שככה זה נראה, ועל אותם אברכים (בלבד!) אמרתי שנשירה שלהם מה"לימוד" בכולל, היא הברכה הכי גדולה...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2024 02:11 |
|
| |
אם אינך יודע הרבה בנושא, תשמע למי שכן יודע אין דבר כזה אברכים הרשומים בכולל, לא לומדים שם ומקבלים את הכסף כי אף כולל אינו פרייאר להסתכן בלא תמורה יש כן, לא הרבה, אברכים שנותנים לכולל את רוב הכסף ומקבלים בערך רבע מהסכום הכולל מרויח את עיקר הסכום וכך הוא מסוגל להזיק את עצמו, כי לא כל כולל יכול להחזיק את עצמו מתרומות נטו. האינטרס של האברכים האלו הוא הכנסה נטו, ועל הדרך הם עוזרים לכולל להתקיים מדגיש שוב, שהתופעה הזאת מעטה, ולא רק שהיא מעטה, אלא גם רוב מוחלט של הכוללים אינם נכנסים לדברים האלו בכלל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2024 14:02 |
|
| |
אני אומר לך שאני כמה וכמה אנשים כמו שאני מתאר, ואתה עונה לי שעליי להקשיב לך כי אתה זה שיודע.... מתי תבין שכל הראיות שלך הן מה שנקרא "קשיא אוף א מאיישע"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2024 03:04 |
|
| |
כתבת "קשה לי לענות על דברים שאינני יודע", על זה עניתי לך אם כך תקשיב למי שכן יודע. אין לי מה להתווכח על אחד שאומר "אני מכיר אישית אנשים שנרשמים לכולל ומקבלים את כל הכסף". אני כן יכול לומר שאין תופעה נרחבת כזאת, וכמה יחידים לא מהוים הוכחה לכך, בגדול, כוללים לא יסכנו את עצמם בלי להרויח עוד כספים לקופת הכולל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2024 22:27 |
|
| |
אנחנו סתם מנהלים שיח חירשים. אני אומר לך שאני מכיר אנשים כאלה וזוהי דעתי עליהם, אתה אומר לי שהם כנראה מיעוט, אני אומר לך שיש מצב שהם מיעוט - אין לי מושג - אבל על המיעוט הזה אני מדבר. בסה"כ אין שום מחלוקת בינינו.
|
|
|
|
|