| נשלח ב-16/8/2023 21:43 |
|
| |
האם הציבור החרדי על גווניו השונים מכניס את הינוקא לנעליו הגדולות של הרב קנייבסקי זצ"ל?!
ראיתי סרטון שהינוקא בוחן את תלמידי ישיבת ערלוי, האם לא נמצאו אחרים שיכולים לבחון את התלמידים?! אני יוצאת מתוך הנחה שלא לחינם הוא זה שדווקא נבחר לבחון אותם ולא אחרים.., איזה אינטרס יש פה?. לפני זמן לא רב הינוקא בירמץ ורבנים חשובים מהציבור הליטאי באו לאחל לו מזל טוב. זה לא שהם טרחו בלי סיבה, חייב להיות סיבה שבגינה באו! במחשבה שנייה, אולי אין פה שום אינטרס וסיבה, אלא שרואים את הינוקא כמי שיכול למלא את החלל הגדול שהשאיר אחריו הרב חיים קנייבסקי זצוק"ל.?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 16/08/2023 22:14:34
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2023 22:30 |
|
| |
חחח.הסיבה ברורה מאוד....
היא ממש לא קשורה לכניסה לנעליו של הגרח"ק, היא כנראה קשורה לכניסה מסוימת לנעליו של יענקוש, ובקיצור "דבר הגורם לממון".
(מה שמגוחך הוא , שבסבירות גבוהה האשכול הנוכחי ג"כ נפתח מהטעם הנ"ל...)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2023 22:46 |
|
| |
באים להיבחן כדי לקבל מזומנים?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 16/08/2023 23:20:35
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2023 23:09 |
|
| |
על מה מדובר? אפשר קישור?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2023 23:53 |
|
| |
הוא צריך קודם לנצח את הרב ישראל שניאור...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 01:39 |
|
| |
לא הבנתי מה עניין רבי חיים לכאן.
יש תלמיד חכם שהוא בשלום עם כולם
ואז מתחממים לאורו.
מה לא מובן כאן ?
אגב, יש טוענים שהינוקא הוא משיח.
מצוין, רק תמסרו לו שיתגלה כבר, בבקשה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 08:18 |
|
| |
על מי מדובר? על הרב שי צוברי או על הרב שלמה יהודה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 08:38 |
|
| |
מוזר שהוא יודע כ"כ הרבה אבל לא יודע רש"י מפורש בפרשת השבוע (לפני שבועיים) שמביא את הגמ' ממסכת נדרים
תניא: (דברים ל, כ) לְאַהֲבָה אֶת ה' אֱלֹהֶיךָ לִשְׁמֹעַ בְּקֹלוֹ וּלְדָבְקָה בוֹ - שלא יאמר אדם: אקרא שיקראוני חכם, אשנה שיקראוני רבי, אשנן שאהיה זקן ואשב בישיבה, אלא למד מאהבה וסוף הכבוד לבא, ר' חיים למד הרבה הרבה שנים הרבה לפני שיענקי ועדת היחצנים הגיעו והכניסו כתבות בכיכר השבת כל יומיים אצל הינוקא זה הפוך....
בכיכר השבת יש כול שבוע כתבות על רב הסלבס \שוקי סלומון \ הינוקא ואידך זיל גמור...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 09:43 |
|
| |
אין מי שיוכל להכנס לנעליו של הגרח,ק וחבל על דאבדין. אני מבין שיש כאלה שמאוד רוצים, וזה בסדר. אבל לדאבונינו אין, אתם מוזמנים לקרוא את עלוני הינוקא, ולעומתם את הדרך אמונה וד"ל. לא כל צורב או ת"ח כזה או אחר שעולים להגיד לו מזל טוב יכול להכנס לנעלי הגרח"ק. כמו שלא כל אדמו"ר שמביאים לו פדיון הוא הנועם אלימלך, ולא כל רב ספרדי הוא הב"י. בהצלחה בשיווק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 18:18 |
|
| |
מה קורה באמת עם הרב ישראל שניאור ? היו תקופות ששיווקו אותו בתור גאון שכבר לא היה מאתיים שנה ופתאום הוא נעלם מתחת לראדר
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 18:35 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | מוזר שהוא יודע כ"כ הרבה אבל לא יודע רש"י מפורש בפרשת השבוע (לפני שבועיים) שמביא את הגמ' ממסכת נדרים
תניא: (דברים ל, כ) לְאַהֲבָה אֶת ה' אֱלֹהֶיךָ לִשְׁמֹעַ בְּקֹלוֹ וּלְדָבְקָה בוֹ - שלא יאמר אדם: אקרא שיקראוני חכם, אשנה שיקראוני רבי, אשנן שאהיה זקן ואשב בישיבה, אלא למד מאהבה וסוף הכבוד לבא, ר' חיים למד הרבה הרבה שנים הרבה לפני שיענקי ועדת היחצנים הגיעו והכניסו כתבות בכיכר השבת כל יומיים אצל הינוקא זה הפוך....
בכיכר השבת יש כול שבוע כתבות על רב הסלבס \שוקי סלומון \ הינוקא ואידך זיל גמור... |
|
האם הוא הזמין את היחצני"ם? אולי יש לו מעריצים, כי יש לו משהו יוצא דופן בכל קנה מידה, גם אם בעבר היו כאלו, היום אין משהו דומה לו, ואולי מעריצים ותומכים אלו, הם שמיחצנים אותו. האם הוא למד כדי לקבל כבוד? או שהוא למד לבד עם עצמו וסוף הכבוד אכן הגיע? רק מזכיר, שנכון שיש לו זיכרון פנומינלי, אבל כדי לזכור משהו צריך גם ללמוד להתייגע להבין, ואז יש את הזיכרון מי מאיתנו כאן יכול לומר שהוא סיים ש"ס על מפרשיו, שו"ע, טור, ונושא כליהם, משנה ברורה, רמב"ם, ומאות או אלפי ספרי ראשונים ואחרונים? הטענות שהעלית כאן, לכאורה ללא בדיקת נתונים וללא הוכחות, הם מעשה פשע, ועליך לבקש ממנו את סליחתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 21:41 |
|
| |
ר' חיים קניבסקי למד ולמד ולמד, וכך ורק כך, הוא נהיה תלמיד חכם.המדובר הנ"ל, יש לו זכרון מופלא, אבל מלנגן בפסנתר לא צומחים תלמיד חכם.
לא זכור לי שהרב עובדיה יוסף ניגן בפסנתר, זכור לי שישב והתמיד ויגע ועמל בתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 23:07 |
|
| |
במליחה מכחמי הפורום, אני לא חושב שזה חכם לדבר על אנשים שמכירים אותם מניגון בפסנתר, היו הרבה ת"ח שניגנו מזמן דוד המלך ע"ה, לא זו הצורה למדוד אדם, אלא בגדלותו התורנית שלא נראה לי שהיא ידועה לכותבים במדוייק. כן כתבתי למעלה שלהגדיר אדם כגרח"ק שגדלותו התורנית אינה קיימת היום בגלל שעלו להגיד לו מזל"ט זו בדיחה, ישנם הרבה ת"ח, גם להרבה אדמורי,ם מכובדים עולים להגיד מזל"ט, וזה לא אומר שגדלותם שווה לגרח"ק, אבל זה גם לא נותן לזלזל בהם. אבל יכול להיות בהחלט שהוא ת"ח אני אישית איני מכירו, והזהרו בגחלתן וכו' שנשיכתן וכו',
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2023 05:16 |
|
| |
| timobl כתב: |  |
ר' חיים קניבסקי למד ולמד ולמד, וכך ורק כך, הוא נהיה תלמיד חכם.המדובר הנ"ל, יש לו זכרון מופלא, אבל מלנגן בפסנתר לא צומחים תלמיד חכם.
לא זכור לי שהרב עובדיה יוסף ניגן בפסנתר, זכור לי שישב והתמיד ויגע ועמל בתורה. |
|
אכן הגר"ח והרב עובדיה נודעו בהתמדתם המופלאה לא אמרו את כל השבחים אלו על כל הרבנים הגאונים הרבנים המוצ"ים מנהלים חיי יומיום רגילים ואינם יושבים ולומדים 18 שעות ביממה, וכבודם אינו נפגע מכך, מכיון שהם עדיין למדו תורה הרבה והגיעו לדרגתם.
כבר כתבתי שאכן זכרונו המופלא עומד לו, אבל לוקח הרבה שנים ללמוד את כל התורה כולה ש"ס ומפרשים, וכאן לא מספיקה זיכרון, אלא הרבה שעות של יגיעה כדי להבין אתה לא יכול לקשר בין מילתא למילתא אם לא הבנת את החומר, וניכר מדרשותיו שהוא לא מדקלם מילים אלא מבין היטב היטב את החומר נכבד אותו ולו בגלל כל השנים של יגיעת התורה ולימוד התורה, גם אם נתעלם מנושא הזיכרון.
|
|
|
|
|