בית פורומים בחדרי חרדים

המלך בשדה והאדמור בשכונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2023 01:01 לינק ישיר 

שמעתי עכשיו על דירה להשכרה לר"ה בשכונת מקור ברוך בירושלים, 2 חדרים. 3000 שקל בלבד . יש ביקוש עצום לדירות , זה כבר מושכר, תוך כמה שעות הדירה נחטפה . המחיר לא בשמיים . פתאום הגברת הנ"ל מחלקת ציונים לאדמורים . קצת צניעות לא יזיק, במיוחד בנושא שאת לא מבינה בו ! . החסידים עובדים /חוסכים כל השנה, והם משלמים בשמחה כדי להיות עם הרבי בחג, ועוד בירושלים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2023 06:11 לינק ישיר 

מכמונת כתב:
יש חסידויות שרק הבעלים נוסעים לראש-השנה לרבי? (חוץ מברסלב)

כפי שסיכמתי כאן מקודם את המצב, רוב החסידים על פי רוב מגיעים עם משפחותיהם להתארח אצל ההורים/חמים
אתן לדוגמא את ויזניץ, כי כמעט בכל החסידויות המצב דומה:
האדמור גר בבני ברק שם גרים מספר החסידים הגדול ביותר מכל הארץ (אני מדגיש לא רוב החסידות, אלא המספר הגדול ביותר) ובעיקר, גרים שם החסידים המבוגרים יותר, הבנים ומשפחותיהם באים להתארח אצל ההורים, אלו שהוריהם או חמיהם אינם גרים בבני ברק, מתארחים בהכנסת אורחים, או לנים בפנימיות של הישיבות, לפעמים על מזרנים, כמובן אלו באים ללא נשותיהם, על פי רוב הם מהוים כ20% מהחסידות.
מתי מעט שיש להם את היכולת - שוכרים את הדירות במחירים המפולפלים.
יש כמובן את אלו שחשוב להם מאוד להיות עם האדמור וגם עם המשפחה בבני ברק, ולכן הם ישכרו דירה גם אם הם מעוטי יכולת, מצטמצמים ושוכרים.

אני לא חושב שיש כאן את הזכות לאי מי, להכתיב לאחרים כיצד לנהוג ומה יהיה סדר העדיפויות שלהם
בעיקר אני מדבר לבעל/ת הניק לךתדע1 ש"נכנס לקישקעס" של אחרים עם עצותיו הנפלאות, באמת תודה לך, אבל נראה שהציבור מסתדר היטב בדרכו, ותודה על העייצעס והדאגות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2023 09:22 לינק ישיר 

יש גם חסידים רבים שנוסעים בשביל האווירה.

בעיר שלהם, יש מניינים קטנים. ובראש השנה זה הרגשה רעה להתפלל במנין קטן כל כך.

בגלל זה גם חסידים של אדמו"רים שגרים בחו"ל, בדרך כלל מתאספים במקומות מרכזיים להתפלל במניינים גדולים.

לא מעט חסידים אמרו לי, שאם היה מניין גדול בעיר שלהם. הם היו נשארים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המלך בשדה והאדמור בשכונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.