| נשלח ב-22/8/2023 13:22 |
|
| |
מה הרווח ברכבת הקלה
מתפרסם כי עשו בדיקה בפועל מי עושה את המסלול יותר מהר מפתח תקוה ועד בת ים, רכב, אטובוס, והרכבת הקלה, והתוצאות הם שהרכבת הקלה מקדימה את האוטובוס בחמש דקות ושניהם את הרכב הפרטי,
חשבתי שההשקעה האדירה ברכבת הקלה שיוכלו לחצות את גוש דן בזמן מועט, אבל אם התוצאה הסופית היא סך הכל חמש דקות פחות מהאוטובוס, אז בשביל מה צריך את הרכבת הקלה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2023 16:39 |
|
| |
כמעט ואין נוסעים ברכבת הקלה שנוסעים מקצה לקצה,
הנוסעים נוסעים בעיקר לתל אביב, או מעיר לעיר,
כמו מתל אביב לרמת גן
ובנסיעות הללו, זה שינוי עצום.
זה חצי זמן בנוחות אדירה.
לא סתם נוסעים בה מעל למאה אלף איש ביום ! ! !
ולהערכתי בתוך ימים זה יעלה למאה וחמישים אלף, ואולי גם למאתיים אלף ביום !
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2023 21:40 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | מתפרסם כי עשו בדיקה בפועל מי עושה את המסלול יותר מהר מפתח תקוה ועד בת ים, רכב, אטובוס, והרכבת הקלה, והתוצאות הם שהרכבת הקלה מקדימה את האוטובוס בחמש דקות ושניהם את הרכב הפרטי,
חשבתי שההשקעה האדירה ברכבת הקלה שיוכלו לחצות את גוש דן בזמן מועט, אבל אם התוצאה הסופית היא סך הכל חמש דקות פחות מהאוטובוס, אז בשביל מה צריך את הרכבת הקלה |
|
שיעשו את הניסיון הזה ביום ראשון ה3/9 בשעה 7:00 בבוקר ותספר לי אז מה התוצאה ואז תחכה עוד חודשיים עד שיגמרו לסנכרן את כל הרמזורים ותעשה את הנסיון שוב
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 07:08 |
|
| |
בדיוק. כעת הכבישים רקים בגלל החופש. זה בערך כמו שיעשו את הניסוי באמצע הלילה. צריך לבדוק עוד שבועיים שלושה בשעות העומס.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 10:25 |
|
| |
אתה משווה נסיעה באוטובוס לרכבת?
גם בירושלים כשפתחו את הרכבת לת.א נסעו עיתוניים ובדקו נסיעה מהבית למשרד ברכב וברכבת והגיעו למסכנה ברורה שאף אחד לא ייסע ברכבת כי צריך להגיע לשם ולחכות בבידוק ולרדת אלף מדרגות וכו' וכו' ובפועל אין מקום אחד פנוי לשבת... יש שעות שגם אין מקום לעמוד
אני עוד זוכרת את המעומד לעיריית ירושלים שהבטיח לעצור את בנית הרכבת הקלה ובתעלות שנחפרו ברחוב יפו הוא ימלא מים כמו ווינציה....
המומחים גם טענו שאף אחד לא ייסע בכביש 6...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 13:38 |
|
| |
אז הנה תוצאות של רכבת קלה ותיקה:
בירושלים, להגיע ברכבת הקלה מדרום העיר לבית וגן לוקח באופן קבוע 30 דקות ברכב (דרך בגין) בלילה 7 דקות, ביום 15 דקות באוטובוס 20 דקות
ואף על פי כן הרכבת שיוצאת מידי 4-5 דקות מלאה ותפוסה לגמרי למה? כי הרכבת לא באה להוריד את תנועת הרכבים הפרטיים, אולי היא תצליח בזה ממש מעט, הכבישים בירושלים עדיין מלאים ברכבים פרטיים, היא באה לייעל את התחבורה הציבורית לאלו שמשתמשים בה כבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 15:58 |
|
| |
כל הבדיקות האלו פשוט לא רלוונטיות.
כמעט כל האנשים לא נוסעים עם הרכבת מההתחלה ועד הסוף, אלא נסיעות של כמה תחנות בודדות (למעשה זה מרחק משמעותי כי המרחק בין 2 תחנות של הרכבת הקלה זה כמו 4-5 תחנות של אוטובוס). ובנסיעות כאלה זה הצורה הכי נוחה. זה לא בא לייתר את הרכבים או האוטובוסים אלא להוסיף עוד נדבך, מה שיוסיף נוחות ויקצר את הזמן הממוצע של ההגעה ליעד.
למעשה בשעות עומס יש פה רווח כפול, גם שהנוסעים ברכבת לא עומדים בפקקים, וגם שבכביש יש פחות תנועה כי חלק נסעו ברכבת.
תוקן על ידי תשיעי ב- 23/08/2023 15:58:51
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 16:55 |
|
| |
נכון, וזה גם משרה אוויר ואווירה הרבה יותר נקיים ונעימים. מספיק להשוות את הרעש, הזיהום והלכלוך שהיו ברחוב יפו לפני הרכבת ואחרי הרכבת...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 18:14 |
|
| |
פלדלפי
| איש_חשוב כתב: |  | אז הנה תוצאות של רכבת קלה ותיקה:
בירושלים, להגיע ברכבת הקלה מדרום העיר לבית וגן לוקח באופן קבוע 30 דקות ברכב (דרך בגין) בלילה 7 דקות, ביום 15 דקות באוטובוס 20 דקות
ואף על פי כן הרכבת שיוצאת מידי 4-5 דקות מלאה ותפוסה לגמרי למה? כי הרכבת לא באה להוריד את תנועת הרכבים הפרטיים, אולי היא תצליח בזה ממש מעט, הכבישים בירושלים עדיין מלאים ברכבים פרטיים, היא באה לייעל את התחבורה הציבורית לאלו שמשתמשים בה כבר. |
|
באיזה רכב אתה נוסע? יש לו כנפיים? מבית וגן לפסגת זאב בשעות הצהריים לקח לי קרוב לשעה עם קיצורי דרך בשכונות ערביות.. וכמה בכלל נוסעים ברכבת מפסגת זאב עד בית וגן ? אבל אלפים נוסעים מבית וגן לתחנה מרכזית בעשר דקות מה שלקח בעבר בשעות העומס יותר מחצי שעה או לשוק ברבע שעה... במרכז העיר אין כמעט חניה וכולם נוסעים ברכבת
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 20:22 |
|
| |
זכורני מימי קדם שהיה במשפחה כפולת עמודים על הכשלון הצפוי של הרכבת, וזה שיצטרכו עדיין אוטובוסים ויהיה זוועה וזה לא יעבוד, ואף אחד לא יסע בזה, וכו' וכו' וכו'. הבעיה שכל פישר דרדק שבמקרה או לא יודע או לא יודע לכתוב נהיה מומחה לעניני תחבורה ציבורית שזה באמת דבר מסובך ביותר. רק הזמן יוכל להוכיח האם זה מועיל או לא, אנא המתינו בסבלנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2023 02:08 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | אז הנה תוצאות של רכבת קלה ותיקה:
ואף על פי כן הרכבת שיוצאת מידי 4-5 דקות מלאה ותפוסה לגמרי למה? כי הרכבת לא באה להוריד את תנועת הרכבים הפרטיים, אולי היא תצליח בזה ממש מעט, הכבישים בירושלים עדיין מלאים ברכבים פרטיים, היא באה לייעל את התחבורה הציבורית לאלו שמשתמשים בה כבר.
באיזה רכב אתה נוסע? יש לו כנפיים? מבית וגן לפסגת זאב בשעות הצהריים לקח לי קרוב לשעה עם קיצורי דרך בשכונות ערביות.. וכמה בכלל נוסעים ברכבת מפסגת זאב עד בית וגן ? אבל אלפים נוסעים מבית וגן לתחנה מרכזית בעשר דקות מה שלקח בעבר בשעות העומס יותר מחצי שעה או לשוק ברבע שעה... במרכז העיר אין כמעט חניה וכולם נוסעים ברכבת
|
|
איפה כתבתי מפסגת זאב? אל תכניס לי כאן פרשנות עם שמות רחובות מסוימים, אני מדבר על נסיעה מאיזור רמת אשכול בר אילן, ברכב פרטי נכנסים ישר לגולדה מאיר וכביש בגין, והנסיעה הזאת לא לוקחת יותר מרבע שעה, אם לא במקרים בהם יש עומס מיוחד שאינו מצוי ביום רגיל.
שאלת "מי בכלל נוסע מפסגת זאב לבית וגן", אבל אני כאמור לא הזכרתי פסגת זאב, אמרתי דרום העיר ואני מתכוון מהתחנות בכביש מספר 1, כל מי שגר באיזורי ארזי הבירה מאה שערים, שבטי ישראל, שמואל הנביא ורמת אשכול, עולים בתחנות שמעון הצדיק כביש מספר 1, ומגיעים לשכונות בית וגן.
הלאה עברת לדבר על תחנה מרכזית - בית וגן אבל אני מדדתי איזור ונקודה מסוימת אחרת. ברור שיש מקטעים בהם יש כבישים פקוקים וקשה להגיע בהם אני הרי כתבתי במיוחד את קיצור הדרך של כביש בגין, בו רכב פרטי מגיע מהר יותר מרכבת אז מה הסיפור שאתה מביא לי עכשיו דוגמא אחרת בה אין את קיצור הדרך הזה של בגין?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2023 08:47 |
|
| |
אל תרתח אדון עזריאל....
|
|
|