| נשלח ב-29/8/2023 10:38 |
|
| |
38 בנות בבית שמש ללא סמינר!
38 בנות בבית שמש לא מתחילות מחר לימודים העיריה שיבצה את הבנות בסמינר איילת השחר בתמורה ל מבנה חדש וגדול שיקבלו ברמה ד והמנהלת מסרבת לקבל. משרד החינוך גם מעורב ההורים טוענים שאין עם מי לדבר בעירייה ומי שאחראי לזה לא עונה לטלפונים בעירייה עסוקים בבחירות ולא בנפשות של 38 תלמידות. ההורים נואשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2023 13:41 |
|
| |
אני רוצה להביא לכאן את הסיפור מכיוון מבט אחר אני מכיר מקרוב סמינר של בנות, שהיה עד לפני כמה שנים ברמה איכותית שווה לסמינר הישן הסמינר הזה קיבל הבטחה לקבל מבנה ענק חדש, בתמורה לקבלת בנות שלא התקבלו בסמינרים והוא אכן הלך על זה
מה קורה כיום? זה לא קרה בפעם אחת, אבל לאט לאט ירד שמו של הסמינר, הורים לבנות טובות לא בכיון בכלל לשלוח לשם, היום אין כמעט רישום לשם, רישום דליל מאוד, וכל הזמן עומדים מנהלת הסמינר והרשמים בדילמה האם להכניס את פלונית כי אם הרישום יהיה נמוך מידי הוא ייסגר, או לא להכניס כי אם היא תיכנס, שמו של הסמינר ירד עוד יותר, וכמובן רמתו הרוחנית להחזיר בחזרה את שמו הטוב של הסמינר הוא בלתי אפשרי, כי אי אפשר להתחיל מחדש להכניס רישום דליל מידי של בנות טובות בלבד אז מה יש לנו? מבנה ענק חדש ויפה, אבל בנות אין בו כמעט.
אולי הפיתרון הוא לפתוח סמינר במיוחד לכל אלו שאינן מתקבלות, בנות טובות רגילות כמובן לא תדרוכנה בהן, כי מי יכניס את בתו לסמינר כזה לכתחילה, אבל כל מי שלא התקבלה לסמינר תוכל ללכת לשם. בכל אופן לדחוף בכוח לסמינרים טובים - בעייתי מאוד, גם אם מבטיחים ונותנים תמורה הולמת לסמינר
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2023 16:34 |
|
| |
זו בעיה מורכבת השנה לא פתחו סמינר חדש בנוסף לזה שהשנה סיימו כתות ח 1200 ושנה שעברה רק 1000העירייה שיבצה בכל הסמינרים וכולם קיבלו אחרי הכל יש תקציבים שהם רוצים לקבל. הסמינר הזה הוא כרגע הכי מבוקש עם הכי הרבה נרשמות . העיריה חושבת שעדיף שתפתח כתה נוספת ותפתור את הבעיה. היא מוכנה 15 למיטב ידיעתי ולא לחייב לפתוח כיתה שלימה אני די מבין אותה. אבל הבעיה היא בשיטה שכל אחד פותח עסק פרטי במקרה זה בתחום החינוך בלי שום מערכת שתפקח מלמעלה ותבדוק שהכל מתנהל כשורה ואף אחת לא נזרקת מאחור. אף אחד לא פותח סמינר כי חינוך בנות ישראל בוער בו. יש בזה הרבה כסף וכבוד אם היה ארגון גג אולי היה יכול לעשות משהו
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2023 17:04 |
|
| |
אולי תפתח 'ארגון גג' ותבורך מאת השם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2023 17:37 |
|
| |
אנחנו טובים בקירוב רחוקים, לכן מומלץ לבנות האלה להתרחק קצת מהדת ואז נבוא לקראתן, עטורים בעטרות זהב מזויפות של אידישקייט ונעזור להן תמורת תקציבים שמנים להתקרב בחזרה לכור מחצבתן: רשעים ארורים, היכן הרבנים שיוצאים מגדרם כשצריכים להתרים עבור קרן הסעות שהיעילות שלה מוטלת בספק, אם בכלל?! בה בעת שאנחנו מרחיקים בכוח בנות טובות לרחוב הפרוץ, שחלקן, ללא ספק יינזקו מדחייתן, האם הציבור החרדי משול לפרה אדומה שמטהרת טמאים ומטמאה טהורים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2023 18:32 |
|
| |
לכל מטבע יש 2 צדדים,
רובם לא רשעים מטבעם, האילוצים גורמים להם ללכת בדרכם שנראת לאחרים כמרושעת.
אם כל המצב הכאוב, היהדות עצמה מכילה שווים שווים יותר, (''אתה בחרתנו מכל העמים'' = גזענות בעיני כל העולם, כהנים לווים...)
הפתרון לזה הוא וואוצרים, ואז המוסדות ירצו לקבל כי התקציבים יהיה פר תלמידה ולא כללי למוסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2023 18:55 |
|
| |
מלכוד 22 קלאסי, בגרסת דיני הנפשות:
אם נקבל את כל הטובות, וכולן טובות, איש לא ישלח אלינו.
בוא נמציא את הכללים שישמרו את כוחנו ועוצם ידנו, אנו נחליט מי טובה (בודדות) ומי לא, וכך מי שלא התקבלה - ודאי איננה טובה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2023 21:14 |
|
| |
יש לעולם בורא והבנות צריכות מוסד צריכים רחמי שמים שהמוסד יקבל לשם שמים לעשות רצונו יתברך ולקבל את הבנות שלו על מנת לחנכם לתורה ויראת שמים ולהתפלל שלא יינזקו מזה למרות שהסיכון בקבלת בנות פושרות הוא רב אבל אוי לי מיצרי ואוי לי מיוצרי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2023 22:24 |
|
| |
במצב שיש היום שכל אחד מקים מיזם עיסקי שנקרא "סמינר" שהוא מתבל אותו בערכים תורניים בשביל המיתוג ואז שבסוף עונת הרישום נשארים כמה מאות תלמידות בחוץ . איזה גוף אמור להיות זה שידאג למסגרות לכולם ? כל עוד אין גוף כזה בלית ברירה זה רק הרשויות שבאיום על התקציב יכולים לדאוג לזה. בלי זה בבית שמש היו היום 200 בנות ללא סמינר ומניח גם בערים נוספות. אני מניח שעוד מעט נשמע על "פגיעה בחינוך בנות ישראל" בגלל התערבות משרד החינוך ועצירת התקציבים. אבל אני כאן להגיד לכם שאין שום פגיעה בחינוך בסה"כ בעלת עסק לא רוצה לקבל תלמידות והרשויות במקביל לא מוכנות לממן .
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2023 04:07 |
|
| |
| סיירת_מרן כתב: |  | | אני מניח שעוד מעט נשמע על "פגיעה בחינוך בנות ישראל" בגלל התערבות משרד החינוך ועצירת התקציבים. אבל אני כאן להגיד לכם שאין שום פגיעה בחינוך בסה"כ בעלת עסק לא רוצה לקבל תלמידות והרשויות במקביל לא מוכנות לממן |
|
כן אתה מניח, ויפה הנחת. חלק גדול מהבנות שלא מתקבלות, הן בנות שעלולות לקלקל כיתות שלימות ולסחוף איתן אוירה חילונית אינני יודע אם יש לך בנות בגילאי סמינר, אבל החרדה הכי גדולה שיש להורים לבנות העשרה, הן חברות מקולקלות בכיתה, האם יש לך מושג כמה הורים נשרפו כששרפו את נשמתן של בנותיהן על ידי חברות מקולקלות?
אינני בא להכליל, יש לפעמים סיבות לא מוצדקות של בנות שלא התקבלו, אבל לבוא ככה ולדחוף את כולן בכוח לסמינרים זה בעיה לא פשוטה
את הפתרון כבר כתבתי, צריך להקים סמינר שיכניס לתוכו את כל אלו שלא התקבלו, סמינר אמנם עם שם פחות טוב, אבל שיהיה להן מקום ללכת אליו, ואולי צריך יהיה להקים שם צוות חינוכי מיוחד עם המון תקציבים, כן, שהמדינה תשפוך לשם תקציבים, ולא לסמינרים כדי שיקבלו אותן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2023 08:00 |
|
| |
פלדלפי
| איש_חשוב כתב: |  | אני מניח שעוד מעט נשמע על "פגיעה בחינוך בנות ישראל" בגלל התערבות משרד החינוך ועצירת התקציבים. אבל אני כאן להגיד לכם שאין שום פגיעה בחינוך בסה"כ בעלת עסק לא רוצה לקבל תלמידות והרשויות במקביל לא מוכנות לממן
כן אתה מניח, ויפה הנחת. חלק גדול מהבנות שלא מתקבלות, הן בנות שעלולות לקלקל כיתות שלימות ולסחוף איתן אוירה חילונית אינני יודע אם יש לך בנות בגילאי סמינר, אבל החרדה הכי גדולה שיש להורים לבנות העשרה, הן חברות מקולקלות בכיתה, האם יש לך מושג כמה הורים נשרפו כששרפו את נשמתן של בנותיהן על ידי חברות מקולקלות?
אינני בא להכליל, יש לפעמים סיבות לא מוצדקות של בנות שלא התקבלו, אבל לבוא ככה ולדחוף את כולן בכוח לסמינרים זה בעיה לא פשוטה
את הפתרון כבר כתבתי, צריך להקים סמינר שיכניס לתוכו את כל אלו שלא התקבלו, סמינר אמנם עם שם פחות טוב, אבל שיהיה להן מקום ללכת אליו, ואולי צריך יהיה להקים שם צוות חינוכי מיוחד עם המון תקציבים, כן, שהמדינה תשפוך לשם תקציבים, ולא לסמינרים כדי שיקבלו אותן.
|
|
אתה מתעלם מעובדה אחת פשוטה שבכל שנה עשרות בנות איכותייות ביותר נשארות בחוץ בגלל ארץ המוצא של הסבא שלהם !!! אז כל עוד שאנחנו מכירים בנות כאלו אין לנו טיפת אימון בשום מילה שנאמרת ע"י מנהלי הסמינרים
ומה עם בנות איכותיות אבל שלא זכו להרבה שכל? כמה סמינרים דוחים אותם בגלל שהם לא יגיעו חלילה למגמת מחשבים ויביאו כבוד לסמינר בגוגל עם משכורת של 25K ? יש לך מושג כמה הורים נלחמים על התעודה והציונים כי הם יודעים שלא משנה כמה יר"ש יש לבת מה שחשוב זה הציון? בנושא הזה אני חייב לציין לברכה את מנהלי הסמינרים שהם לא עושים אפילה בין עדות 
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2023 10:34 |
|
| |
לא מדובר בבנות מקולקלות או משהו בכיוון כל הבעיה שאין מקום בתחילת הדרך היו כ200 בנות לא מסודרות והעירייה שיבצה כל הסמינרים קיבלו ורק איילת השחר לא. היא קיבלה את כמות המשובצות הגדולה מ2 סיבות אחת כי הם הגדולים והרישום שלהם היה גדול פי כמה והשני כי הם מקבלים מבנה ענק שמאפשר פתיחת כיתה נוספת
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2023 14:26 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | אתה מתעלם מעובדה אחת פשוטה שבכל שנה עשרות בנות איכותייות ביותר נשארות בחוץ בגלל ארץ המוצא של הסבא שלהם !!! אז כל עוד שאנחנו מכירים בנות כאלו אין לנו טיפת אימון בשום מילה שנאמרת ע"י מנהלי הסמינרים
ומה עם בנות איכותיות אבל שלא זכו להרבה שכל? כמה סמינרים דוחים אותם בגלל שהם לא יגיעו חלילה למגמת מחשבים ויביאו כבוד לסמינר בגוגל עם משכורת של 25K ? יש לך מושג כמה הורים נלחמים על התעודה והציונים כי הם יודעים שלא משנה כמה יר"ש יש לבת מה שחשוב זה הציון? בנושא הזה אני חייב לציין לברכה את מנהלי הסמינרים שהם לא עושים אפילה בין עדות  |
|
אותן עשרות בנות איכותיות ספרדיות, נשארות בחוץ? למה הן לא הולכות לסמינרים ספרדיים? כי הן מעדיפות להישאר בבית? ברחוב? או שזאת החלטה של ההורים שהן "חייבות" סמינרים אשכנזיים בלבד?
ואל תשכח, שגם ההורים של אותן בנות אינם רוצים שכל אותן ספרדיות ייכנסו לסמינר האשכנזי, כי אז הוא יהפוך להיות ספרדי, והם הרי רוצים רק סמינרים אשכנזיים כל אחד מהם רוצה שרק את בתו יכניסו, והיתר יישארו בחוץ.. (אינני בא בהכללה, אלא מדבר על כאלו שמתעקשים להכניס לסמינרים אשכנזיים, וברגע שיש רוב ספרדי בסמינר, הם מושכים את ידיהם מאותו סמינר, למרבה הפרדוקס)
בקשר לרמה הלימודית, כאן אתה טועה טעות גדולה, כבר אמרתי שאני מעורב בנושא ומכיר אותו היטב. בת מבית טוב, עם יראת שמים, תתקבל כמעט לכל הסמינרים הטובים למרות רמה לימודית פחותה, על פי רוב יתנו את כניסתה בשיעורי עזר בכל מקרה הרי שיעורי מקצוע מחולקים בלאו הכי למקבצות, לפי הרמה הלימודית, ובמקבצות הנמוכות שמים את אלו עם הרמות הנמוכות (גם כאן יש כמובן יוצאי דופן שיתעקשו לא להכניס)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 22:05 |
|
| |
סוף סוף נכנסו הבנות היום לסמינר אחרי מסע לחצים של העירייה ומשרד החינוך כולנו תקווה שמחזות כאלו לא יקרו עוד כי הצלקות שיש לבנות מהתקופה הזו יקח זמן עד שיעברו.
|
|
|
|
|