| נשלח ב-10/9/2023 09:15 |
|
| |
זייברט שאלה למבינים.
שאלה אמיתית. שמועה שמעתי שסיעת גור רואה בפסילת זייברט "עלבון להנהגה" ולא תקבל את הפסילה ונחלמת על כך. אני לא כ"כ מבין, בהנחה שהם יצליחו ועל פניו כך זה נראה דגל לא תרצה כזו מלחמה בלי שאין לה רווח מזה, למרות ההסכם המפורש שמתיר לה להטיל ווטו. מה שאני לא מבין זה 2 נקודות, א' מה העלבון להנהגה? זה שרבני גדל חשובים שזייברט מפלה אותם זה עלבון אכשהו להנהגת גור?, ובל נשכח שהאדמו"ר ניסה להכריח את הרב שך לפטר את נציגיו בטענה שהם כבר היו בכנסת שתי קדנציות אי שם בשנות ה90 העליזות, שזה ללא הסכם בכלל. ועוד אני לא מבין, נניח גור יצליחו הם יפסידו את ראשות העיר, אני לא רואה מצב סטטיסטי שבוסו לא ראש העיר אם זייברט נשאר מועמד, אא"כ הם יצליחו להוריד את מועמדותו של בוסו, אבל בלי זה אני לא רואה לזה התכנות. גם בסברות דגל יל"ע, מה ייתן להם שגור ישימו מועמד אחר במקום זייברט, ברור שכלום, רק הם חושבים שאם זייברט יהיה הוא לא ייבחר, מה אכפת לכם, שלא ייבחר, אא"כ הם מניחים שבמידה שזייברט לא יבחר כמובן גור יאשימו את דגל ובחירות הבאות יסגרו עם ש"ס על חשבונם, ויל"ע.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 10:42 |
|
| |
שאלות יפות.
אני חושבת שהם מרגישים עלבון להנהגה כי האדמו"ר בחר את הנציג ופוסלים אותו אישית, זה לא כמו שהאדמו"ר בזמנו ביקש מהרב שך לפטר אחרי שתי קדנציות שזו בקשה עקרונית ולא אישית.
אם זייברט יישאר, אני ממש לא בטוחה שבוסו ינצח, למרות שאני כנראה אצביע לו. כי רוב גדול מהמגזר הליטאי ממושמע להוראות הרבנים ללא חכמות, ולא ישתכנע להצביע למישהו אחר בגלל סיפורים שהרבנים לא ממש מתכוונים. חוץ מזה, בוסו בסגנונו מעורר מן הסתם גם אנטגוניזם ליטאי, אם היו שמים את מלכיאלי או את משה ארבל, אני מניחה שהייתה פחות התנגדות.
אם דגל לא יצליחו בהרצת זייברט, הם יפסידו את כל מה שסיכמו עם זייברט בהסכם שיקבלו. בוסו יכול לסגור קואליציה עם אגודה בלעדיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 12:28 |
|
| |
| פדהאל כתב: |  | אם זייברט יישאר, אני ממש לא בטוחה שבוסו ינצח, למרות שאני כנראה אצביע לו. כי רוב גדול מהמגזר הליטאי ממושמע להוראות הרבנים ללא חכמות, ולא ישתכנע להצביע למישהו אחר בגלל סיפורים שהרבנים לא ממש מתכוונים. חוץ מזה, בוסו בסגנונו מעורר מן הסתם גם אנטגוניזם ליטאי, אם היו שמים את מלכיאלי או את משה ארבל, אני מניחה שהייתה פחות התנגדות.
אם דגל לא יצליחו בהרצת זייברט, הם יפסידו את כל מה שסיכמו עם זייברט בהסכם שיקבלו. בוסו יכול לסגור קואליציה עם אגודה בלעדיהם. |
|
יש בכלל אופציה שזייברט נשאר ורבני דגל תומכים בו? כלומר, כל הווטו של דגל על זייברט, זה רק פתיחה למשא ומתן כדי להשיג תופינים? אם כך, זה די ברור שאם יגיעו להסכמות עם זייברט, אז הוא יהיה ראש העיר הבא. מה שהיה הוא שיהיה.
אך במקרה שלא יגיעו להסכמות, האם זה ברור שאגודה יתמכו בבוסו ורק דגל תריץ מועמד מטעמם? האם לא סביר שכולם יריצו מועמד מטעמם ונגיע לסיבוב שני בוסו מול נציג זייברט או מועמד דגל?
בתרחיש כזה קשה לדעת מי יעלה מול בוסו לסיבוב השני (אל תשכחו שיש את הפלג הירושלמי..) אם זייברט יעלה, מניח שהנהגת דגל תסגור דיל עם אחד מהשניים. ומי שיסגרו איתו ינצח. אבל אם מועמד דגל יעלה מול בוסו, זה יהיה בלאגן שלם של דילים חשאיים. גור כנראה תסגור עם בוסו, אולי גם ויזניץ' ועוד כמה חסידיות. אבל חסידויות אחרות כנראה יסגרו עם דגל. וזה כנראה יהיה קרב צמוד מאוד. אז מי שמחפש מתח ודרמה מייחל לתרחיש הזה..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 13:13 |
|
| |
אם זייברט ישאר בוסו יבחר בוודאות. ולא בגלל שלא יתמכו בו, אלא בגלל שמספיק ש 20% יצביעו ברגליים כדי שבוסו יקח. האהבה שהתושבים רוחשים לזייברט אחרי שהביא את העיר במהלךהעשור האחרון לעברי פי פחת גדולה מ 20%
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 13:15 |
|
| |
לעניין ההתעקשות, אכן תמוה ולא רק בגלל התנגדות הליטאים למינוי, אלא יותר בגלל הסיכויים שלו לנצח את בוסו. אבל מה לעשות שבפוליטיקה לא תמיד ההיגיון שולט והאגו בד"כ מנצח. בפרט שזייברט כמו גולדקנוף לא חסר להם מהרכיב הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 13:19 |
|
| |
אני דווקא חושב שלבוסו יש סיכוי גבוה בלי קשר לזהות המועמד שיהיה מולו. הסיפור פה הוא כבר לא "כן זייברט - לא זייברט", לא דגל-אגודה-ש"ס, לא השחיתויות, ואפילו לא השאלה למה חצי מראשי העיר שייכים לחסידות גור.
לרוב הציבור נמאס ללכת על מדרכות שבורות ולנסוע בכבישים משובשים, ומכת העכברים הפכה לסמל והעלתה את חזות העיר לנושא הכי חם. בזמן שדגל ואגודה עסוקים בוויכוחים על וטו ומועמדים חליפיים, בוסו קורא את השטח ולכן הוא מתעלם מהדילים ומדבר בעיקר על חזות העיר.
אני מתכונן להצביע לו, מקווה שלא יאכזב וימשיך את המצב הקיים. בכל אופן, גם אם בבחירות הוא יפסיד, עדיין עצם הבחירות יעשו רק טוב לעיר הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 13:21 |
|
| |
משהו אחר לא ברור לי בנושא. מדוע תמיד אבל תמיד הנציג החסידי בעיר מגיע מגור? האם לגור יש הכי הרבה חסידים בבני ברק? יותר מאשר ויזניץ, בעלזא, חבד או סאטמר למשל? וגם אם נניח וכן (ברור לכולם שכיום ממש לא), האם זה מקנה להם זכות וטו על הראשות מקום המדינה עד ביאת גוא"צ? אישית חושב בכלל שראשות עיר בניגוד לכנסת חייבת לבוא מתוך צורך ודרישות הציבור ולא בהסכמים פוליטיים מעל ראשי התושבים, אך נניח וזורמים עם השיטה, מדוע החסידים נותנים לדבר הזה להימשך ככה כ"כ הרבה שנים והולכים כצאן לקלפי?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 13:26 |
|
| |
| תשיעי כתב: |  | אני דווקא חושב שלבוסו יש סיכוי גבוה בלי קשר לזהות המועמד שיהיה מולו. הסיפור פה הוא כבר לא "כן זייברט - לא זייברט", לא דגל-אגודה-ש"ס, לא השחיתויות, ואפילו לא השאלה למה חצי מראשי העיר שייכים לחסידות גור.
לרוב הציבור נמאס ללכת על מדרכות שבורות ולנסוע בכבישים משובשים, ומכת העכברים הפכה לסמל והעלתה את חזות העיר לנושא הכי חם. בזמן שדגל ואגודה עסוקים בוויכוחים על וטו ומועמדים חליפיים, בוסו קורא את השטח ולכן הוא מתעלם מהדילים ומדבר בעיקר על חזות העיר.
אני מתכונן להצביע לו, מקווה שלא יאכזב וימשיך את המצב הקיים. בכל אופן, גם אם בבחירות הוא יפסיד, עדיין עצם הבחירות יעשו רק טוב לעיר הזאת. |
|
צר לי לאכב אותך, כלום לא ישתנה כל עוד השיטה לא תשתנה. רק כשהמועמד יבוא בבחירה חופשית וידע שהוא מחוייב וצריך לרצות את התושב ולא את הבוס יש סיכוי לשינוי. אם בוסו יזכה יש סיכוי קלוש שאולי המסר יקלט לעתיד וידליק נורה אדומה אצל העשקנים, אבל לא מעבר לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 13:30 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | אני דווקא חושב שלבוסו יש סיכוי גבוה בלי קשר לזהות המועמד שיהיה מולו. הסיפור פה הוא כבר לא "כן זייברט - לא זייברט", לא דגל-אגודה-ש"ס, לא השחיתויות, ואפילו לא השאלה למה חצי מראשי העיר שייכים לחסידות גור.
אני מתכונן להצביע לו, מקווה שלא יאכזב וימשיך את המצב הקיים. בכל אופן, גם אם בבחירות הוא יפסיד, עדיין עצם הבחירות יעשו רק טוב לעיר הזאת.
צר לי לאכב אותך, כלום לא ישתנה כל עוד השיטה לא תשתנה. רק כשהמועמד יבוא בבחירה חופשית וידע שהוא מחוייב וצריך לרצות את התושב ולא את הבוס יש סיכוי לשינוי. אם בוסו יזכה יש סיכוי קלוש שאולי המסר יקלט לעתיד וידליק נורה אדומה אצל העשקנים, אבל לא מעבר לזה. |
|
מראש אני לא בא עם ציפיות גבוהות, אבל אין יותר גרוע מהקיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 14:39 |
|
| |
ישנה גם שמועה שגור חותרים למועמד מטעמם שיהיה מוסכם על הכל לפני שיוכח שכח הרבנים התומכים ברבי שאול גבר עליהם לגמרי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 20:26 |
|
| |
אם דגל תשים מועמד זה יהיה מרתק, כי או שהוא ינצח בהליכה, סיכוי טוב מאוד, או שהוא יעלה לסיבוב שני מול בוסו, לזייברט כמובן לא יהיה סיכוי (לא לחינם אגודה במחווה נדירה הסכימו על חצי חצי בעיריית בני ברק בלבד, בעוד שבירושלים היה 60\40, ואחרי שיודעים כבר שבירושלים השישים ארבעים הם לצד השני נותר רק לחשב מה המצב בב"ב המבינים טוענים שזה 70-30 לדגל, ובטח ובטח שזייברט הוא המועמד), ואז אגודה יתמכו בבוסו שכנראה יהיה ראש עיר בכזו סיטואציה בהחלט מעניין. אבל אני לא רואה שום סיכוי שרבני גדל ישימו מועמד מול אגודה וש"ס זה חלומות באספמיה, אין שום סיכוי שייכנסו לפינה הזו, זה ייצור באמת מחלוקת אמיתית שרבני העיר ב"ב לא רוצים אותה בשום מצב, מבחינתם הווטו זה חלק מההסכם לא יותר מזה, אני לא חושב שהם חלמו שנציגי גור יכנסו לסטרס אישי, כביכול משהו מטיל ספק קל שבקלים באד"ש.
תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 10/09/2023 20:26:58
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 21:01 |
|
| |
| מהפךבחררה כתב: |  | אם דגל תשים מועמד זה יהיה מרתק, כי או שהוא ינצח בהליכה, סיכוי טוב מאוד, או שהוא יעלה לסיבוב שני מול בוסו, לזייברט כמובן לא יהיה סיכוי (לא לחינם אגודה במחווה נדירה הסכימו על חצי חצי בעיריית בני ברק בלבד, בעוד שבירושלים היה 60\40, ואחרי שיודעים כבר שבירושלים השישים ארבעים הם לצד השני נותר רק לחשב מה המצב בב"ב המבינים טוענים שזה 70-30 לדגל, ובטח ובטח שזייברט הוא המועמד), ואז אגודה יתמכו בבוסו שכנראה יהיה ראש עיר בכזו סיטואציה בהחלט מעניין. אבל אני לא רואה שום סיכוי שרבני גדל ישימו מועמד מול אגודה וש"ס זה חלומות באספמיה, אין שום סיכוי שייכנסו לפינה הזו, זה ייצור באמת מחלוקת אמיתית שרבני העיר ב"ב לא רוצים אותה בשום מצב, מבחינתם הווטו זה חלק מההסכם לא יותר מזה, אני לא חושב שהם חלמו שנציגי גור יכנסו לסטרס אישי, כביכול משהו מטיל ספק קל שבקלים באד"ש.
תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 10/09/2023 20:26:58 |
|
איך מועמד דגל ינצח בהליכה? קשה להאמין שיש 40% ליטאים המשייכים עצמם לדגל בלי הפלג הירושלמי והמודרניים שרוצים בכלל את לידר. הוא יצטרך לעשות דילים עם חסידיות שונות ומשונות..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 22:08 |
|
| |
פשוט מאוד. בבחירות 2018 גדלה המועצה ל-27 מושבים, מתוכם זכתה "הרשימה התורתית המרכזית" (יהדות התורה) ב-16 מנדטים, ש"ס ב-6, בני תורה ב-3 ורשימות יחד והליכוד זכו במנדט אחד כל אחת. יהודות התורה מחזיקה בקרוב ל60 אחוז מצביעים ליהדות התורה בהנחה שמתוכם שייך לדגל שתי שליש זה אומר 40 אחוז מהעיר לא כולל עץ וליכוד! וברור שמועמד של דגל יסחוף מהליכוד קולות שיעדיפו אותו על בוסו, אבל הם לא צריכים את זה אם שאר הקולות נחלקים בין בוסו וזייברט. ואידך זיל גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2023 23:07 |
|
| |
מעניין התאוריה שלך, אבל מאמין שבגור יתעשתו ויעדיפו בדקה האפס להחליף מועמד בתנאי שזייברט ישאר בתכנון והריסה מאשר להצביע לבוסו בסיבוב שני ולגרום לקרע או גרוע מזה מבחינתם להשפיל את עצמם לדגל. שורה תחתונה לא חושב שיהיו 2 מועמדים אשכנזים, יותר לוחמה פסיכולוגית מי ימצמץ ראשון.
|
|
|
|
|