בית פורומים בחדרי חרדים

רה"מ נתניהו לטסים לאומן: זה מסוכן מאוד. הקב"ה לא הגן עלינו בעבר באירופה, באוקראינה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/9/2023 16:22 לינק ישיר 
רה"מ נתניהו לטסים לאומן: זה מסוכן מאוד. הקב"ה לא הגן עלינו בעבר באירופה, באוקראינה.

נתניהו על הנסיעות לאומן: "ליהודים נשפך כבר הרבה דם באירופה. איך אפשר ככה להסתכן?"
חמישה ימים לפני ראש השנה, הממשלה אישרה תקציב של 4 מיליון שקל להיערכות להגעת החסידים לאומן. השרה אורית סטרוק: "זה מקום סכנה – יהודים לא צריכים להגיע לשם. צריכים להעלות את הקבר לארץ"
איתמר אייכנר|עודכן:15:37

המלחמה באוקראינה נמשכת, אבל כך גם הרכבת האווירית לעיר אומן לקראת ראש השנה. בישיבת הממשלה היום (א') אושר תקציב של 4 מיליון שקל, למימון תוכנית פעולה לסיוע ולהקלת תנאי השהייה במעברי הגבול היבשתיים לנוסעים ישראלים לאומן, אשר תגובש בשיתוף משרד החוץ שיבצע את התיאום הנדרש עם ממשלת אוקראינה ועם מדינות המעבר הרלוונטיות.

בדברי ההסבר להחלטה נכתב כי "בשנה שעברה, בצל המצב באזור היה עומס חריג במעברים שהביא לקריסה בכל המעברים היבשתיים הגובלים באוקראינה. בחלק מן הגבולות שהו אלפי אזרחים ישראליים שעות ארוכות בקור ובתת-תנאים בהמתנה למעבר הגבול, תוך כדי סכנת חיים ומחסור בתנאים מינימליים ובמצב הומניטרי קשה".

עוד נכתב כי "כדי למנוע הגעה למצב דומה ואף חמור יותר השנה, דבר שעלול לגרור זרועות שונות של מדינת ישראל לפעילות הומניטרית דחופה ולפעולות חילוץ מורכבות ויקרות – בלית ברירה; נרתם המשרד בראשות השר מאיר פרוש להצטרף לפעילות הממשלתית בכל הנוגע לתנועת ישראלים במעברי הגבול, באמצעות פעולות שונות ובהן פעולות הסברה ותיאום עם הנוסעים והקהילות, ונושאים נוספים".

"כשעפים טילים אין לאן להיכנס"
בישיבה הודגש כי קיימת אזהרת מסע לאוקראינה בעקבות מצב הלחימה והממשלה קוראת לציבור להימנע מלנסוע לאזורי סיכון. השרה אורית סטרוק הייתה היחידה שהצביעה נגד ההחלטה ואמרה שאומן זה מקום מסוכן. לדבריה, בזמן שאוקראינה תחת מלחמה ומתקפות טילים, ללא מקלטים או היערכות סבירה כלשהי למיגון, אסור שישתמע כאילו ממשלת ישראל מגבה נסיעה מסוכנת כזו. "יהודים יקרים, אל תיסעו לשם!  אל תסכנו את חייכם! יש מספיק מקומות תפילה אחרים. שנזכה להיכתב לחיים", אמרה השרה והציעה כי יעלו את הקבר ארצה מאומן.

ראש הממשלה נתניהו הסכים איתה ואמר: "זה מסוכן מאוד. אנשים צריכים לדעת שהם מסכנים את עצמם. ליהודים נשפך כבר הרבה דם באירופה. איך אפשר ככה להסתכן?".
בהמשך אמר כי "צריך להבהיר לאזרחים את הסכנה, זלנסקי אמר לי שיש להם מקסימום יכולת לעזור במקלטים ל-11 אלף איש. מגיעים קרוב ל-40 אלף.
הקדוש ברוך הוא לא הגן עלינו בעבר על אדמת אירופה. הקדוש ברוך הוא לא הגן עלינו על אדמת אוקראינה. אני מבקש שיוציאו הודעה לכולם ויבהירו את גודל הסכנה, עפים שם טילים".

פרוש, שר ירושלים ומסורת ישראל, הגיב: "אני אומר ומדגיש את זה כל הזמן. בכל מקום שאני מתראיין אליו אני מזכיר את זה. אבל אנחנו לא יכולים להתעלם מזה שאנשים נוסעים, לטמון את הראש החול לא יעזור. צריך לראות איך עוזרים למי שבכל זאת נוסע".

בהמשך אמר פרוש כי "השנה התקבלה החלטה משותפת לגורמים הממשלתיים הרלוונטיים שלא עוד. ישראל לוקחת אחריות על האזרחים שלה. נכון, איננו מתעלמים מאזהרת המסע, ואנו גם מביאים אותה לידיעת הציבור. אבל מי שבכל זאת בוחר לנסוע, יקבל שירות מטעם המדינה".
עוד הוא הוסיף: "המשימה שלנו היא אחת. למנוע משבר הומניטרי בגבולות. על כן הצעת המחליטים תאפשר הקמת מתחמי ויסות קהל בגבולות אוקראינה, נוכחות של נציגים דוברי עברית ונציגים דוברי השפה המקומית לניהול המתחמים, סיוע לקידום הליכים בתיאום עם הממשל ואנשי הביטחון המקומיים, ביצוע פעולות הסברה לקהל הנוסעים, הקמת חדר מצב ושליטה בישראל, סיוע בהכוונת קהל לגבולות ולמתחמים שיוגדרו לצורך ויסות ובידוק ועוד".
פורסם לראשונה: 08:47, 10.09.23

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2023 16:51 לינק ישיר 

נתניהו בחר להפיץ אפיקורסות כדי להכות בשותפיו החרדים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2023 17:20 לינק ישיר 

וזה הכותרת שבחרו בערוץ 14 המסורתי.

עכשיו 14
נתניהו: "הקב"ה לא תמיד הגן עלינו, גם לא באירופה ובאוקראינה" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2023 17:25 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

לא הייתי מגדיר את זה בהכרח כאפיקורסות.
זה אכן משפט שבד"כ כופרים משתמשים בו כדי להתריס נגד האמונה היהודית.
אך ייתכן שביבי השתמש במשפט הזה רק כדי להזהיר שגם לפי היהדות "אין סומכין על הנס".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2023 19:18 לינק ישיר 

אפיקורסות? זה מה שהקב"ה הבטיח בפרשת השבוע בהקשר אחר:
"וחרה אפי בו ביום ההוא ועזבתים והסתרתי פניי מהם והיה לאכל ומצאהו רעות רבות וצרות ואמר ביום ההוא הלא על כי אין אלוקי בקרבי מצאוני הרעות האלה. ואנכי הסתר אסתיר פני ביום ההוא"...
הקב"ה לא מגן אוטומטית על עם ישראל כשלא מגיע להם, וכמובן שאדם מחוייב לעשות השתדלות, והקב"ה יחליט האם עשה מספיק ומגיעה לו הגנה. אם לא, יש מצבים שהקב"ה לא יגן עליו. כך הקב"ה ברא את העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2023 20:08 לינק ישיר 

לא הבנתי איפה האפיקורסות כאן
האם הקב"ה ניסה להגן על יהודי אירופה ולא הצליח?
אם מגיע עונש הוא מגיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2023 20:10 לינק ישיר 

נכון סתם מתלבשים עליו, הוא מתכוין לומר שאין סומכין על הנס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2023 20:34 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
לא הייתי מגדיר את זה בהכרח כאפיקורסות.
זה אכן משפט שבד"כ כופרים משתמשים בו כדי להתריס נגד האמונה היהודית.
אך ייתכן שביבי השתמש במשפט הזה רק כדי להזהיר שגם לפי היהדות "אין סומכין על הנס".

ביבי הוא לא גנץ, הוא יודע היטב למצוא את המילים הנכונות כשהוא רוצה, אבל כשלא ? הוא מוצא את המילים הנכונות להתסיס את הציבור, להפיץ דעות מנוגדות לאמונה הפשוטה ,  לעורר כעס בקרב ציבור המאמינים שהיטיבו עמו, העיקר לצאת ידי חובה אצל החלק האחר בעם שמאס בו מכל הסיבות הכי מוצדקות שקיימות , אבל אני לא באה בטענות אליו כי זה מה שהחרדים רצו: הוא הרי סירב אפילו להצטלם עם תפילין, בא בעת שהמועמד השני לראשות הממשלה הוא אדם שמתפלל ומניח תפילין כבשגרה, כך שהאפיקורסות והקלות ראש נמצא דווקא אצל העסקונה החרדית הפוליטית, ולא רק... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2023 21:53 לינק ישיר 

תגובת מפלגת ש"ס: "הקב"ה תמיד הגן על עם ישראל בכל הגלויות ובכל הרדיפות, וזו הסיבה שעם ישראל הוא היחיד השורד באורח פלא כבר אלפי שנים, בעוד עמים רבים וחזקים נכחדו. כמובן, התנאי להשגחה האלוקית הוא דבקות באמונה ושמירת התורה והמצוות כפי שהעם היהודי עושה מאז היותו לעם".

גורמים בסביבת השר מאיר פרוש: "אפילו בימי לפיד ובנט לא היו התבטאויות מהסוג הזה ועוד בהודעה רשמית של לשכת ראש הממשלה. מגנים בכל תוקף ומקווים שיבהיר את דבריו״.

ח"כ ישראל אייכלר: "זה יותר ממאה שנה שאלוקי ישראל מציל את ארץ ישראל מיד אלילי הכוח, התרבות הרעה והתבוללות המשטר החילוני. הציונים והפרטיזנים לא מנעו שואה באירופה. הגרמנים נבלמו בדרך לכיבוש ארץ ישראל בניסי ניסים ולא בגלל הציונים.
הציונים התנכרו ליהודי הגולה. חלק מאנשי היודענראט שיתפו פעולה עם הנאצים. חלקם סחרו ומכרו את יהודי הגולה. ההנהגה הציונית בארץ סירבה והכשילה "תכניות ההצלה", (כידוע מספר 'מן המיצר' של הרב וייסמנדל וספרי היסטריונים רבים כמו שבתי בית צבי, ש. תמיר ו'כחש' של בן הכט ועוד). חלק מהציונים אף קראו ליהודי הגטאות: "אבק אדם - שילכו לגורלם.
גם לאחר השואה, כל המהגרים היהודים בתפוצות העולם, חיים מאז בשלום ובשקט יחסי. רק בארץ ישראל נשפך דם יהודי כמים, מאז ועד הנה. סכנת השמדה גרעינית מאיימת על מדינת ישראל בלבד.
לאחרונה התגלו חדלונם ושפלותם של אלילי הכוח והכזב ומחדלי הממשלה, במלחמת יום הכיפורים תשל"ד. ה"גנרלים" לשעבר "המורדים" היום, מסיתים למלחמת דמים בתוך הגטו העברי בארץ ישראל. כשרואים מי היו הגנרלים, מבינים כי רק בניסי השם אלוקי ישראל אנו שורדים.
מובילי מלחמת הדיקטטורה של הבג"צ, הפכו למלשינים נגד ישראל בכל העולם ומאשימים אותה באפרטהייד ובפשעי מלחמה, כאויבים הגרועים ביותר באסלאם. הסו לכם כאשר אתם מאשימים את אלוקי ישראל, במחדליכם ופשעיכם.
בתקופה שהטרור משתולל והרחובות בוערים צריכים להתפלל לשומר ישראל. אם לא זכות שומרי התורה, מזמן היתה מדינת ישראל מחוקה ממפת המזרח התיכון. שומר ישראל ישמור שארית ישראל, האומרים שמע ישראל".

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 10/09/2023 21:53:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2023 22:30 לינק ישיר 

החכם אייכלר לא מבין שאין מה לתקוף את הציונות במקרה הזה, אם אין לו את האומץ לתקוף ישירות את ביבי הוא יכול לבחור בזכות השתיקה, ולאו דווקא בטיפשות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2023 00:05 לינק ישיר 

יד ושם בתגובה לדבריו של אייכלר: ״יד ושם דוחה מכל וכל את דבריו של חבר הכנסת ישראל אייכלר ביחס למנהיגות הציונית בשואה ואחריה. נשמח לארח את חבר הכנסת אייכלר ביד ושם ללימוד על המנהיגות הרבנית, הציונית והכללית בשואה ואחריה, אז אולי ימנע מהפצת דברי בלע חסרי כל בסיס״ (יהונתן וויס, ערוץ 14)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2023 00:24 לינק ישיר 

שר החינוך יואב קיש: אני קורא לח"כ אייכלר לחזור בו מדברי הבלע האנטי ציוניים שהוא כתב. כנכדו של בריגדיר קיש שנלחם בנאצים, כציוני, כיהודי וכחייל בצבא הגנה לישראל שלחם באויבנו, אני מתבייש בדברים שכתבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2023 00:33 לינק ישיר 

ח"כ איווט ליברמן כתב על תגובת אייכלר: "הקואליציה המשיחית, חרדית והאנטי ציונית שמובילה את מדינת ישראל לאבדון חייבת להתפרק, הגיע הזמן לקואליציה ציונית וליברלית מקיר לקיר".

העיתונאי נדב איל הגיב וכתב: "לא רק אנטי ציונות - אנטישמיות ממש. והנה הנקודה: זה מה שהממשלה ומשלמי המסים מממנים. את החינוך לערכים ולרעיונות האלה. כל ההתבטלות בפני העסקנים החרדים. הנה - היא עבור כתבי הפלסתר האלה".

הפרשן הכלכלי שאול אמסטרדמסקי הגיב: "בוהה בטקסט של אייכלר כבר כמה דקות ותוהה מה יש במשותף לי ולאיש הזה".

העיתונאי ברק רביד כתב: "זו הודעה של חבר כנסת בקואליציה. אנטי ציונות ברמת בל"ד. כאלה דברי שנאה עוד לא ראיתי".

קוסטה בלאק, אחד ממנהיגי המחאה כתב כי "הטקסט המופרע שכתב אייכלר הוא מגה אנטישמי ומגה אנטי ציוני ברמה שאני בספק אם יחיא סנוואר ואסמאעיל הנייה היו מסוגלים לחשוב עליו. פשוט בלתי נתפס שהחרפה הזאת עוברת בשקט יחסי. ואלה הם ״השותפים הטבעיים״ של נתניהו, לצד כהניסטים הזויים ומתנחלים מופרעים שכל היום מסיתים נגד לוחמי צה"ל".

העיתונאי אבישי גרינצייג הגיב: "התגובה הזו של חבר הקואליציה אייכלר היא באמת אנטי ציונות מזוקקת, מתובלת בשכתוב בוטה של ההיסטוריה. גם התיאור העכשווי של מדינת ישראל כ'הגטו העברי בארץ ישראל' הוא בוקס בבטן".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2023 03:45 לינק ישיר 

ביום רביעי שעבר נשא יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס נאום שטנה אנטישמי ששילב שנאת יהודים בסילופים הסטוריים גסים ("היטלר נלחם ביהודי אירופה בגלל עסקאות ההלוואה בריבית שלהם, זה לא היה קשור לאנטישמיות...יהודים מארצות ערביות לא רצו להגר, אבל ישראל הכריחה אותם לעשות זאת".) היום הפיץ חבר הכנסת אייכלר נאום שטנה ארסי לא פחות, שגם הוא שילב שנאת יהודים בסילופים הסטוריים גסים. ההבדל הוא שמחמוד עבאס הוא אויב חיצוני ואילו חבר הכנסת אייכלר מיתג את עצמו היום כאויב פנימי. לא ברור לי מי משניהם מסוכן יותר, עבאס או אייכלר, ובכל מקרה לא הייתי רוצה שתשלומי המיסים שלי יממנו את האינטרסים והמוסדות של אף אחד משני דמגוגים אנטי ציונים עוינים אלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2023 08:02 לינק ישיר 

ההבדל בין הציונות החילונית לאמונה. הציונות לא מאמינה כלל בהשגחה עליונה בשום צד. לעומת המאמין היודע במצב של הסתר פנים כן צריך לעשות השתדלות אבל היא מוגבלת והפתרון הנכון בנוסף להשתדלות הוא חזרה בתשובה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2023 08:09 לינק ישיר 

עיבל

אוויל חילוני משריש ובור. עכשיו גם ההיסטוריה זוכה לטיפולכם המסור וה"נאור"?
ובכלל, אתם - מה אכפת לכם מציונות ומהגנה על קדושיה? אתם בשביל ליטרת בשר של שילטון מוכנים הרי לשרוף את המדינה, לרוץ להישטנקר לכל שונא ישראל בעולם ולספר על ביבי-האיום וכמה "חשוב" (לכיס שלכם, עלובים) להחרים אותו ואת ממשלתו. ופתאום אכפת לכם מכמה רוצחים ציונים שלא יתהפכו בקבר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רה"מ נתניהו לטסים לאומן: זה מסוכן מאוד. הקב"ה לא הגן עלינו בעבר באירופה, באוקראינה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext