אייכלר צודק היסטורית, אבל מדוע הוא היה צריך לציין זאת כדי לסתור את דברי הכפירה של נתניהו ולהעיר מרבצם בלי סיבה חיות ששוחרות טרף
נשלח ב-11/9/2023 12:04
אייכלר צודק בנוגע לחלק מהמנהיגים, אבל וודאי שא"א להכליל, אבל אני חושב שזה לא חכם לפתוח את הנושא הזה בייחוד שיש גם אי הבנות בנוגע לרבנים יהודיים, שאנחנו יודעים שלעיתים הקב"ה מעלים מקרוביו, אבל ביחס שאנשים חילונים זה לא ברור כ"כ. והמתקפה הפרועה הזו היא רצון לענות שבא מהבטן, מה אייכלר הרוויח בזה? אם הוא רצה למחות על כבודו של הקב"ה (ויש מקום למחות אפי' שאפשר להבין את מה שהוא אמר לא בתור שהקב"ה לא "יכול" להגן, אלא שלא תמיד הוא מגן בפועל כלשון הקרא ועזבתי פני מהם והיו לאכול ומצאוהו רבות רעות וצרות.) שימחה שהקב"ה תמיד יכל לשמור והחטאים גמרו לזה וכו'. בשביל מה המתקפה הפרועה שבעדינות נגיד שהיא לא עוזרת לקואליציה ולחוק הגיוס. אין שכל יש דאגות.
נשלח ב-11/9/2023 12:19
מהפךבחררה כתב:
אייכלר צודק בנוגע לחלק מהמנהיגים, אבל וודאי שא"א להכליל, אבל אני חושב שזה לא חכם לפתוח את הנושא הזה
אייכלר צודק "בחלק מהמנהיגים".. חלק? או ההנהגה שאז הובילה? זה היה בדיוק הקו של בן גוריון, יהודים בעלי זקנים למשרפות, נערי השומר הצעיר לארץ ישראל. סלקציה של יהודים בידי יהודים למרבה הזוועה
ונמאס כבר מ"לא חכם לפתוח את הנושא". כי החילונים פותחים את כל מה שבא להם, ואנחנו אמורים לשתוק בלי סוף. יש לזרוק את האמת מול הפרצוף שלהם, ושיתמודדו מול ההיסטוריה, ההיסטוריה אינה יכולה להשתנות לפי רצונם.
נשלח ב-11/9/2023 17:56
הכלבים נובחים והשיירה עוברת; הנביא שאל, היהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו ז׳ בשאלה ריטורית, כדבר שלא ייתכן. נדמה לי שפה אנחנו רואים לפנינו דוגמה חיה; הציוני שכול פעם שפוער את פיו; יוצא דבר שקר; אמר בפעם זאת דבר אמת ! ועל מה אנו מלינים ? נזכרתי בחברי הטוב זי״ע הרב לייבלה וייספיש, שר־ההוץ של ״נטורי קרתא״, שחצה את הגבול לירדן, הואשם וי ש ב על כך בכלא ישראלי.
נשלח ב-11/9/2023 21:04
איש_חשוב כתב:
אייכלר צודק בנוגע לחלק מהמנהיגים, אבל וודאי שא"א להכליל, אבל אני חושב שזה לא חכם לפתוח את הנושא הזה
אייכלר צודק "בחלק מהמנהיגים".. חלק? או ההנהגה שאז הובילה? זה היה בדיוק הקו של בן גוריון, יהודים בעלי זקנים למשרפות, נערי השומר הצעיר לארץ ישראל. סלקציה של יהודים בידי יהודים למרבה הזוועה
ונמאס כבר מ"לא חכם לפתוח את הנושא". כי החילונים פותחים את כל מה שבא להם, ואנחנו אמורים לשתוק בלי סוף. יש לזרוק את האמת מול הפרצוף שלהם, ושיתמודדו מול ההיסטוריה, ההיסטוריה אינה יכולה להשתנות לפי רצונם.
התגובה שלך נראית כמו תגובות בתקשורת הכללית לפי מה שמציגים, ממש הוצאת הדברים מהקשרם כפשוטו, ובמקום להתווכח אני פשוט אכתוב שוב מה שכתבתי "אייכלר צודק בנוגע לחלק מהמנהיגים, אבל וודאי שא"א להכליל, אבל אני חושב שזה לא חכם לפתוח את הנושא הזה בייחוד שיש גם אי הבנות בנוגע לרבנים יהודיים, שאנחנו יודעים שלעיתים הקב"ה מעלים מקרוביו, אבל ביחס שאנשים חילונים זה לא ברור כ"כ. והמתקפה הפרועה הזו היא רצון לענות שבא מהבטן, מה אייכלר הרוויח בזה?" עכשיו תקרא את מה שהגבת לסיבה למה לא לפתוח וכו'. בנוגע למנהיגים, ההנהגה הציונית התחלקה ל2 ב"ג שעליו א"צ לדבר, והרווזיוניסטים בהנהגתו של בגין, שהם ניסו לעזור, והתובע הראשי במשפט קסטנר היה חבר כנסת מהמפלגה, ושתוקפים את המייצג של המפלגה של בגין אי אפשר להתעלם מכל הקבוצה הזו ולהכליל את "מנהיגי הציונות" כאחד.
נשלח ב-12/9/2023 01:01
אייכלר דיבר על ההנהגה הציונית וכפי הידוע, ההנהגה היתה בן גוריון והשמאל, והם עשו את כל מה שידוע לנו בנוגע לסלקציה בהצלת ועליית יהודים לארץ ישראל.
בגין בזמן השואה ומיד אחריה לא היה בהנהגה הציונית, (אולי דווקא בגלל דעותיו הפרו דתיות) אז מה רלוונטי מה הוא חשב ורצה? קברניטי המדינה היו השמאל