בית פורומים בחדרי חרדים

לחלק אוכל לחיילים זה נחמד אבל לא תפקידנו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2023 14:31 לינק ישיר 
לחלק אוכל לחיילים זה נחמד אבל לא תפקידנו

אלפי חרדים מתנדבים באריזת אוכל ועשית מנגל לחיילים 

אבל זה לא תפקידנו בעת הזאת!! 
יש מספיק שעושים את זה 

תפקידנו בשעה הקשה הזאת לתת את חלקנו התורני ! 
להקים מערך מתנדבים שיגיעו לכל לוויה 
שידאגו למניין בכל בית אבלים 
ולצערנו יש המון המון בתי אבלים 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2023 14:35 לינק ישיר 

נחתם הסכם בין גדולי ישראל לבין הנהגת המדינה, שהחילונים ימותו בשדות הקרב והחרדים יספקו להם ברעש וצילצולים סנדויצים וידאגו להם למניין אברכים בהלוויותיהם. בינתיים זה עובד פיקס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2023 15:02 לינק ישיר 

מה שצריך בימים אלה זה לפנות לחברות קדישא כי יש חוסר בקברנים וכו' . אוכל ? תמיד טוב לתת, בייחוד שידענו בעבר מקרים מצערים שלחיילים היה חסר אוכל. מניין בבתי האבלים זה אופציה שצריך להציע , אחרת לבוא לבית האבלים בלי שהוזמנו להשלים מניין עלול להתפרש: "אנחנו פה כדי לדאוג לאידישקייט שלכם". יש מניין אחד לפחות בכל לוויה ואיני רואה את הסיבה מדוע המניין צריך להיות בחזות חרדית?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/10/2023 15:10:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2023 15:35 לינק ישיר 

לא סוכם ברור מה תפקידנו לעת הזאת.  בפעולות החסד נכלל כל מה שבא לרומם את צרכי הזולת כולל אוכל ותמיכה מורלית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2023 17:22 לינק ישיר 

שלום דומרני בתפקיד החרדי מחמד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2023 17:49 לינק ישיר 

אם נגייס עשירית ממה שהם גייסו, יש לנו מספיק לאוכל, הלוויות, זק"א, ועוד ועוד.

אם יש עוד אפשרויות לציבור שלנו לתרום למאמץ, זה המקום להעלות רעיונות, קישורים, וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2023 23:00 לינק ישיר 

התפקיד ברור.

בזוהר הקדוש (שמות נ"א ע א) על הפסוק ימינך ה' נאדרי בכח ימינך ה' תרעץ אוייב נאמר: "

לית מלה בעלמא דיתבר חילהון דעמין עכו"ם בר בשעתא דישראל מתעסקין באורייתא דכל זמן דישראל מתעסקין באורייתא ימינא אתתקף ואיתבר חילא ותוקפא דעכו"ם ובגיני כך אורייתא אקריאת עוז כדקא אמרת ה' עוז לעמו יתן"

ובויקרא רבה: הסייף והספר ניתנו כרוכין מן השמים אמר להם הקב"ה אם שמרתם מה שכתוב בספר זה הרי אתם ניצולים מן הסייף ואם לאו סוף שהוא הורג אתכם

בסנהדרין (מ"ג.) "אלמלא דוד לא עשה יואב מלחמה ואלמלא יואב לא עסק דוד בתורה" וכתב רש"י "אלמלא דוד שהיה עוסק בתורה לא עשה יואב מלחמה" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2023 23:11 לינק ישיר 

כמדומני שהבעיה היא כזאת:
חרדים עד גיל מסויים לומדים בישיבה ובכולל - ואלה כמובן לומדים, הקדימו את תחילת הזמן וכו'. אותם חרדים שיצאו לעבוד בשלב כלשהו אין להם מענה וצורך מבחינת הצבא (פעם היה מה שנקרא שלב ב', בוטל לפני שנים רבות), והם לא מגוייסים בכלל.
תכל'ס, כרגע הם לא לומדים ורוצים כמובן לתרום ואלה הם שאותם רואים עם הסוכריות והסנדוויצ'ים לחיילים. מכיוון שהיום הכל מתועד, הפרסומים נחלקים לשני סוגים קוטביים: מ'כל הכבוד להם, כולנו אחים' ועד 'פרזיטים, למה אתם לא מתגייסים'.
שתי התגובות מובנות מלכתחילה, ואין בהם באמת משהו חדש.
זה דבר שאולי צריך לשאול את גדולי ישראל, מה המינון וכו'.
מצד שני, יש ביניהם בטח רבים שיכולים להקדיש שעות לימוד (מכל הסוגים, מחק לישראל ועד דף היומי וכו') או תהילים (כולל מטה נשים לאמירת תהילים במשמרות) להצלחת המערכה, וזה בטח יותר חשוב. היה טוב אילו גוף מרכזי (דרשו, אחוות תורה וכו') היה מרים את הכפפה ומפרסם מודעות ומקומות לימוד. מי שלא מסוגל גם לזה, שיכין סנדוויצ'ים בלי תיעוד ופרסום.
אגב, במודיעין עילית יש בימים אלה יוזמה להכין פינוקים לבני הישיבות שהתגייסו לישיבות. גם הם זקוקים לתמריצים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2023 23:20 לינק ישיר 

את זה כדאי לקרוא עדדדדד הסוף!!!
אחי החרדיםמה קרה לכם??

קוראים לי יוגב אני בעל תשובה רק 10 שנים כיום זכיתי לחיות  כאברך בישיבת נתיבות עולם בב"ב בראשות מו"רהרב ברוק שליט"א

בעולם הקודם שלי הייתי טייס קרב בכיר!

בעולם השני שלי תמיד הסתכלנו על החרדים בהערכה רבה על הדבקות שלהם במטרה,

והאמונה בצדקת הדרך של הערך של לימוד התורה.

ביממה האחרונה קורא פה משהו בהיקפים מטורפים של כל מיני חמ"לים למיניהם שקמים כל כמה דקות ל'סייע לחיילים בחזית'..

אכתוב את זה בעדינות,

חברי מהעבר פשוט לא מבינים מה קרה לכם

תמיד אתם מסבירים שכל ההצלחה של הצבא זה רק בזכות לימוד התורה.

והעולם קיים בזכותכם-

אז מה קרה פתאום שאתם 'מתגייסים' לקרב ושולחים אוכל/שוקלדים/גרביים לחיילים...

באמת נראה לכם שלצבא אין אפשרות לקנות מביסקוטי כמות של עוגות רק במחיר של טיל אחד של כיפת ברזל??

אלא מה

יש פה משהו הרבה יותר עמוק ובעייתי שעובר על הציבור שלנו

איבדנו את האמונה התמימה בלימוד התורה שהוא הוא כיפת הברזל האמיתית על המדינה כולה!!!!

פשוט איבדנו את זה

ואיך זה קרה

פשוט נכנסו לעולם של ריאליטי

כל חסד מתעדים בסטטוס ובכל המדיות הפסולות...

ומה לעשות שהאמא מרחוב רב אסי 8 ששלחה היום יום ב' אח"צ 4 ילדים לחזית האמיתית של לימוד התורה בישיבה על חשבון בין-הזמנים שכ"כ חיכו לו,פחות מצטלם

וכנראה יקבל פחות לייקים...

אחרי זה אל תתפלאו שחוק הגיוס לא יצליח לעבור בשום אופן 

ולמה

כי הם מריחים רפיון אצלנו בכל המושג של ההערכה ללימוד תורהובן ישיבה!!!

אז למה שיוותרו על מחאת קפלן ודומיהם..

ושימו לב לעוד נקודה שרבני בישיבה הדריכו אותי בתור בעל תשובה צעיר

איך תדע האם היוזמה היא באה ממקום טהור וקדוש או שמא לא.

תסתכל מי בתוך הדבר הזה

וגם פה מי שנמצא זה אנשים סלב למיניהם בתוך המגזר

שכל חייהם מתנצלים על עצם קיומנו כחרדים...

ותמיד מדגדג להם למה באמת את שרוליק שלי לא שלחתי לצבא...

משום מה פה בשכונה שלי אף אברך מכוייל פוניבז' לא שלח משהו לחיילים

כן כי הוא באמת דואג להם

גם בתוך בין הזמניםהולך ללמוד עוד כמה שעות בבית המדרש השכונתי,אשתו אומרת תהילים

וחנהלה' הבת קיבלה על עצמה קבלה בצניעות...

כי הם מאמינים במה שהם עושים

ומבינים שרק בזה הם מחזיקים את העולם

ואת יוגב הטייס משכונת בבלי....

בטח תרימו גבה 

למה עכשיו לכתב כזה מכתב

אנחנו במלחמה!!!

והתשובה כמו שביבי מרגיש עכשיו בטוח על ההגה ל'טחון את עזה' כי במלחמה לא צריך להסביר לעולם מה אני עושה

גם אנחנו ועתיד ילדינו במלחמה

והסימן ,

אם עמית סגל מצייץ הערב

'איזה קידוש השם, נשים מת"א אוספות עכשיו אוכל מנשים חרדיות בב"ב למען החיילים..'

הוא בחור פיקח ובטח לא משועמם בימים כאלה,

הם פשוט מחכים לנו בפינה -

כשיעבור זעם ויגיע חוק הגיוס

הם יגידו לנו הרי גם אתם מבינים שברגע האמת חייבים את צה"ל,

אז למה אתם לא חלק מזה...'

ומה נענה להם??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2023 23:54 לינק ישיר 

שטויות, אנחנו לא אמורים לחיות בהצגה ו'מה יאמרו', אנחנו צריכים לעשות מה שנכון באמת, אם אנו ממלאים את הזמן בלימוד התורה - אין שאלה. אבל אם אנחנו צורכים נייעס, וגם אם עובדים לפרנסתנו, יהיה הוגן שנעשה משהו, אנחנו לא יכולים להתגייס לצבא, ודאי לא במתכונתו הנוכחית - כור ההיתוך הישראלי, אבל להיות 'פורש מן הציבור' כשהערבים לא מבדילים בינינו, זה קשה לכל לב מרגיש, וככל שיש משהו שכן ניתן לעשות, זה טוב לנו וטוב לעם ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2023 00:00 לינק ישיר 

ואגב, הטענה שאנו לא מתגייסים כי אנו מגוייסים כבר לדבר האמיתי ששומר על כלל ישראל - תורה מגנא ומצלא, היא פשוט לא נכונה, לא זו הסיבה, הסיבה היא כי אנו רוצים לשמור על עולם התורה ועל החרדיות בכלל.

אי אפשר לקחת לעצמנו את תפקיד 'צבא המגנא ומצלא' ללא חלוקה מוסכמת והוגנת של התפקידים. כמובן שהטענה הזו היא טענה חשובה, אבל להתבסס רק עליה זה פשוט לא נכון וגם לא הוגן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2023 00:28 לינק ישיר 

''בעולם השני שלי תמיד הסתכלנו על החרדים בהערכה רבה על הדבקות שלהם במטרה,

והאמונה בצדקת הדרך של הערך של לימוד התורה''.

בובקעס

תוקן על ידי מכמונת ב- 12/10/2023 00:51:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2023 02:29 לינק ישיר 
hhaavv

ירו_שלמי כתב:
ואגב, הטענה שאנו לא מתגייסים כי אנו מגוייסים כבר לדבר האמיתי ששומר על כלל ישראל - תורה מגנא ומצלא, היא פשוט לא נכונה, לא זו הסיבה, הסיבה היא כי אנו רוצים לשמור על עולם התורה ועל החרדיות בכלל.
אי אפשר לקחת לעצמנו את תפקיד 'צבא המגנא ומצלא' ללא חלוקה מוסכמת והוגנת של התפקידים. כמובן שהטענה הזו היא טענה חשובה, אבל להתבסס רק עליה זה פשוט לא נכון וגם לא הוגן.

חבל שגדולי התורה לא התייעצו איתך לפני שהחליטו. עד לפני כמה שנים כל חרדי שלא למד התגייס (חוץ מקבוצות קטנות שהוציאו פטור על סעיף נפשי). נכון, התנהלות הצבא כרגע לא מאפשרת ליהודי חרדי לשרוד שם - אבל זה עדיין לא תירוץ שלא לשאת בעול בכלל, בטח שלא בשירות לאומי. אכן, יש קבוצות - בעיקר חסידיות - שתומכות מלכתחילה בשירות לאומי.
תורתו אומנותו נועד אך ורק למי שלומד תורה בכל שעות היום, לא כתירוץ לחרדי שלא נח לו לאכול הכשר מהודר בקרקרים ושימורים, או בלי הנייעס בשטיבל. אפילו תפילה במניין, דף היומי, מצבי חירום המצריכים חילולי שבת על פי הלכה - כל אלה לא סיבה שלא להתגייס - הרי צריך לעשות השתדלות גם בענייני ביטחון.
כך היה כל השנים, עי' בכל הכתבות שהתפרסמו לאחרונה על מלמת יום כיפור. מי שלא למד - התגייס, למרות חוסר הנוחות הקיצונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2023 09:56 לינק ישיר 

יש מצב שהמלחמה הנוכחית כבר נכנסת לגדר "מלחמת מצוה" שבה יוצאים חתן מחדרו וכלה מחופתה והולכים לעזור ולספק מים ומזון לצרכי המלחמה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2023 10:06 לינק ישיר 

hhaavv

אני לא חושב שיש לנו ויכוח, אני די מסכים עם דבריך. כבר כתבתי פה בעבר מידיעה שהבריסקער רב לא הסכים בשום אופן לתת דיחוי לעסקן חשוב שהיה צריך את זה בשביל לצאת לחו"ל, הוא טען שזה נועד רק עבור מי שלומד, שתורתו אומנותו.

שים לב לסיפא של דבריי. הם רצו לשמור על מי שלומד תורה, מתוך הבנה שמי שיילך לצבא לא רק יאבד שעות לימוד אלא הרבה יותר מזה, הוא כבר לא יחזור להיות 'כולל יונגערמאן'. אתה יכול אולי להגדיר זאת אחרת, אבל לומר שהם חשבו שזה ה'שירות' החשוב יותר, ה'מגנא ומצלא', ושלכן החילונים צריכים להודות לנו, זו יומרנות וזה גם לא מתאים למציאות בה החרדים הופכים עם הזמן לרוב.

השאלה היא מה יקרה כשנהיה רוב מוחלט. אני די משוכנע שאז כבר תימצא דרך מתאימה יותר, להתגייס בגיל מספיק מבוגר, לאחר גיל הנישואין אולי, כאשר עניין ה'תורתו אומנותו' כבר הוכרע באופן עצמאי ע"י כל אחד לעצמו. ואז לעשות זאת באופן המתאים לאורח החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2023 10:29 לינק ישיר 

לפי דברי ארז אשל (המטורלל יש לומר) מה שהם רוצים הוא שאחרי כל שעה של תורה נגיד פרק תהילים ושנלך ל-2 לוויות לכל הפחות בשבוע (בתקווה גדולה שכבר לא יהיו יותר)...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לחלק אוכל לחיילים זה נחמד אבל לא תפקידנו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext