| נשלח ב-16/11/2023 12:20 |
|
| |
נו, אז עליך ואליך דיברתי !!
ההגדרה של המגזר ההוא: אני הבעלים על השו"ע ! בניגוד גמור לשומתמ"צ רגיל: השו"ע הבעלים עלי !
(ולכן עיני ראו, חרדלי"ם המשמשים בישיבות, כלומר חשובים, לא שומרים על השו"ע במחלקת יולדות, וד"ל, וכך הם הסבירו לי, שיש שיקולים 'מעל')
מבחינה אחרת, הם הכי חשובים בעיניי: ערכיים, אידיאליסטים !! זה אין לרוב הכותבים פה בשנתיים האחרונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2023 12:50 |
|
| |
פלדלפי
| מנחה_חדשה כתב: |  | מי שאינו מבולבל, גם בתקופת הבלבולים שתחלוף בעז"ה במהרה אין ה'מידעים' הללו, משנים לו מאומה, אינהו בדידהו ואנן בדידן,
הרחמנות היא על ה'נחשלים אחריך' השוליים שבצידי הדרך, שבפורומנו הם מהלכים די במרכז ההסתכלות שלי עליהם לא התחילה ולא הסתיימה מאירוע אחד בזמן מלחמה. אני גר בשכונה שבסמוך לה יש ריכוז של חרדלים אספר לך מה זה ה"דידהו" שלהם: אמונה חזקה מתוך לימוד והעמקה. יראת שמים טהורה. הקפדה על קלה כבחמורה. מתנזרים מתענוגות עוה"ז. חיים בבתים פשוטים עם ריהוט פשוט. לבושים בבגדים פשוטים. הנשים מכוסות לגמרי וכמובן ללא פיאות קסטם ב15000 ש"ח. הרבה אברכים יום שלם ומי שלא, קובע עתים שעות רבות ביום. מתוך ההתעסקות שלהם עם חלקים אחרים ביהדות שאינם תורה, הם שמים המגון דגש על התנהגות ומידות וברובם הם אנשים עדיני נפש ממש. מסירות נפש כפשוטה למען עם ישראל (כנראה אצלנו זה מעורר גיחוך ולא מהווה ערך, אז אני לא יודע למה כתבתי).
יש להם בעיה, שהדרך שלהם היא בלי מסורת, אז בעניני הפרדה בין המינים הם לא כמקובל בציבורנו. וההשקפה שלהם על החילוניות והמדינה אינה בדרך המסורה לנו. מעבר לנושאים אלה, יש לנו המון מה ללמוד מהם. |
|
חשוב לזכור שהם מיעוט קטן מאוד בציבור הדתי לאומי וכמו שבנט אמר בניצחון שלו - ניצחון גבעת שמואל על קרית משה והציבור הדתי לאומי ממש מנותק מהם - רובם גרים בשכונות נפרדות ומתחנכים במוסדות נפרדים אברך דתי לאומי לא יקבל הכרה או משרה אם אין לו גם תואר במקביל אין תמיכה של הציבור במי שממית עצמו באוהלה של תורה אלא להפך רבים מסתכלים עליהם כחסרי תועלת
את הדברים אלו אני מכיר מתוך העיתונים והעלונים שלהם... יש דתי לאומי אחד שהקים ארגון לתמיכה באברכים והוא כתב לא פעם על הזלזול בציבור ללומדי התורה כ"כ גם במשפחות האלו יש אחוז נשירה גבוהה ברגע שהילדים יוצאים לעולם הגדול
ברור שיש מה ללמוד ולקנא! מכל מלמדי השכלתי אבל ברור לנו שזו לא הדרך הנכונה.. הדבר שהכי צריך ללמוד (לדעתי) זה הצבת יעד ומטרה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2023 18:22 |
|
| |
מצדרביעי
| יוחנןש כתב: |  | נו, אז עליך ואליך דיברתי !!
ההגדרה של המגזר ההוא: אני הבעלים על השו"ע ! בניגוד גמור לשומתמ"צ רגיל: השו"ע הבעלים עלי !
(ולכן עיני ראו, חרדלי"ם המשמשים בישיבות, כלומר חשובים, לא שומרים על השו"ע במחלקת יולדות, וד"ל, וכך הם הסבירו לי, שיש שיקולים 'מעל')
מבחינה אחרת, הם הכי חשובים בעיניי: ערכיים, אידיאליסטים !! זה אין לרוב הכותבים פה בשנתיים האחרונות. |
|
אתה בטוח שאתה מכיר מספיק את הדקויות של החלוקה הפנים מגזרית בית דתלי"ם "ליברלים", "רגילים", ו"חרדלי"ם"?...
יש כאלו המשמשים בישיבות וחשובים, אבל עדיין מוגדרים כשייכים לציבור ה"ליברלי"...
דווקא החרדלי"ם שאני מכיר מדקדקים במצוות, כולל צניעות והרחקה בין המינים כמעט כמו החרדי הממוצע, וחלקם עם נטייה להחמרה כמעט כמו החזונאישניק הממוצע...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2023 21:32 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | ולכן עיני ראו, חרדלי"ם המשמשים בישיבות, כלומר חשובים, לא שומרים על השו"ע במחלקת יולדות, וד"ל, וכך הם הסבירו לי, שיש שיקולים 'מעל' |
|
אשכרה ניגשת אליהם ושאל ואמרו לך שיש שיקולים מעל? נשמע לא סביר בעליל. הם עושים זאת לפי היתרים כללים או פרטניים מרב. תלוי בהתקדמות הלידה ובאופי העזרה.
קח לך קצת חומר קריאה..
בדי השלחן סימן קצד, אות ל "ונראה עוד שאם היא שעת הדחק כגון שנדרש עזר הבעל להקל על צערה יש להתיר לו ליגע בה אפילו אם הגיעה לישיבת המשבר ואינה יכולה להלך בעצמה שיש לסמוך בזה על הפוסקים שלא חששו לפתיחת הקבר בזה מן הטעמים שהבאנו בביאורים עיין שם אמנם אם כבר יצאו ממנה המים היוצאים קודם לידה דינה כנדה ולא יגע בה בעלה אלא אם כן היא צריכה הרבה לכך שאז מותר לו לשמשה אם לא נמצא אחר כדין אשה חולה שמותר בעלה לשמשה כדאיתא בסימן קצה, טז בהגהת הרמ"א".
תורת היולדת, הרב זילברשטיין פרק לא, עמוד קמא-קמב שאלה: מעשה ביולדת שסבלה ממשבר נפשי, ומתוך פחד יסודי הלידה, רצתה שבעלה יחזיק ידיה בשעת הלידה לאמץ את רוחה. האם מותר או מאחר והיולדת נדה אסור. תשובה: דבר זה מסור למורה הוראה כפי צורך השעה. הרב יעקב אריאל הוסיף שבעל שנמנע ולא נענה לבקשת אשתו להחזיק בידה כשהיא מתייסרת בחבליה, הריהו בגדר חסיד שוטה, מפני שאין זה מגע של חיבה אלא של הבנה והשתתפות בסבל מצד האדם הקרוב אליה, ויישוב דעתה של היולדת הוא חלק מפיקוח נפש שהתירו לצרכו חילול שבת." (ספר פוע"ה הערה 69)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2023 00:12 |
|
| |
אוי, אז אני חייב לדקדק. דקדוק א': הזכרתי מחלקת יולדות (אחרי הלידה) ולא בחדרי לידה. דקדוק ב': בחדר ההמתנה דיברתי עם היהודי, והבנתי שהוא חרד"ל. אם יש ניואנסים בתוך החרדלי"ם אודה בכבוד, שאיני מתמצא מספיק. דקדוק ג': דיברתי ושאלתי, ונאמר לי שיש 'מפה לאוזן' היתרים כלליים, שהמכנה המשותף שלהם הוא - שדין השו"ע ניתן לשינוי על פי הרגשות ותחושות. ואף נאמר לי מפי א' מגדוליהם ז"ל איזה הגדרה בעניין, אבל לא מתאים לפרט. וגם הנ"ל (עפ"י עדויות שקיבלתי) היה 'דורך' על משנ"ב ושו"ע כאוות נפשו וכסברת כריסו, יהי זכרו ברוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2023 08:45 |
|
| |
אתה יודע יוחנן, גם אם זה לא נעים לך, אבל אתה מדברים עם חרדים כמוך ואנחנו מכירים טיפה את המציאות. הקהילה שלך (ושלי) לא שומרת באדיקות על זמן ק"ש וזמן תפילה, ברמה שאתה יכול להגיד שרק אנחנו שומרים בפנאטיות על השלחן ערוך. גם הקטע עם מנחה ומעריב שאצל הרבה חסידויות זה יכול לקרות בצהרי היום או באמצע הלילה. במו עיניי ראיתי את אחד מגדולי האדמורים מתפלל מנחה בירח מלא, ואני מכיר פוסק חסידי חשוב מהחסידויות הפנאטיות יחסית, שפעם רמזו לו שאולי כדאי להקדים את מנחה של ערב שבת ללפני השקיעה, והוא ענה עם הרבה הרגשים ורשפי קודש וכו' - ממש המצב שאותו תיארת (בכל התיאורים הנ"ל לא דיברתי על כאלה שנוהגים ר"ת לקולא). כשאומרים לך "יש לי היתר פרטי מרב", לא ברור מה הבעיה שלך. כל העוולות אצל החרדים תמיד מסתיימות עם הג'וקר הזה. סיפר לי לאחרונה איזה עובד בשיח סוד, שהחרדים לאורך השנים היו משאירים בבית חולים את התינוקות שנולדו לא בריאים. כמה שזה מזעזע (ולא שאני שופט ח"ו). ותמיד התשובה הייתה, הרב פלוני אמר לי; אני ממש לא רציתי אבל האדמור שלי התעקש. גם תופעת האייפונים ודומיהם, תלך למרכז הרב, אין שם כמעט אייפונים. איפה יש? איפה שאנשים לא רוצים בעצמם להיות טובים, אז הם מקיימים מה שקל ונוח ומתריס נגד השכן, ועל השאר הם יגידו לך שיש להם "הוראה פרטית". בסך הכל, האמן לי, כולם שומרים על חלק מהש"ע והמ"ב ועל השאר הם דורכים כאוות נפשם (כלשונך). גם אתה. וכן, תחושות ורגשות הן בהחלט היבט מכריע: הזכרתם כאן את הימצאות הבעל בחדר לידה; בספר תורת היולדת צוטט האגרות משה בצורה מטעה ומעוותת בנושא זה, וכששאלו את המחבר, תשובתו הייתה שהוא עיוות בכוונה כי הוא חושב אחרת, אז הוא חושש שאנשים יידעו מה באמת ר' משה אמר. כידוע לכם, אותו מחבר של תורת היולדת, לאחרונה רצה להתיר לחלל שבת בגלל תחושות ורגשות של חולמי חלומות. ומי עמד כנגדו? הרב הררי המזרוחניק, שרץ עם השאלה לר' אשר וייס שיבהיר שאין שום מקום לפסק ההלכה המפחיד הזה. לסיכום, אין שום לימוד זכות על ההכללות וההתנשאויות שלך, חוץ מזה שאתה פשוט לא מסתכל בראי...
תוקן על ידי הדיבוק ב- 17/11/2023 08:49:17
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 04:22 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | . סיפר לי לאחרונה איזה עובד בשיח סוד, שהחרדים לאורך השנים היו משאירים בבית חולים את התינוקות שנולדו לא בריאים. כמה שזה מזעזע (ולא שאני שופט ח"ו). ותמיד התשובה הייתה, הרב פלוני אמר לי; אני ממש לא רציתי אבל האדמור שלי התעקש.7/11/2023 08:49:17 |
|
זה נשמע כעלילת דם. חרדים משאירים ילדים חולים בית חולים?
לאורך שנים???
וזה כי איש אחד סיפר לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 12:54 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אתה יודע יוחנן, גם אם זה לא נעים לך, אבל אתה מדברים עם חרדים כמוך ואנחנו מכירים טיפה את המציאות. הקהילה שלך (ושלי) לא שומרת באדיקות על זמן ק"ש וזמן תפילה, ברמה שאתה יכול להגיד שרק אנחנו שומרים בפנאטיות על השלחן ערוך. גם הקטע עם מנחה ומעריב שאצל הרבה חסידויות זה יכול לקרות בצהרי היום או באמצע הלילה. במו עיניי ראיתי את אחד מגדולי האדמורים מתפלל מנחה בירח מלא, ואני מכיר פוסק חסידי חשוב מהחסידויות הפנאטיות יחסית, שפעם רמזו לו שאולי כדאי להקדים את מנחה של ערב שבת ללפני השקיעה, והוא ענה עם הרבה הרגשים ורשפי קודש וכו' - ממש המצב שאותו תיארת (בכל התיאורים הנ"ל לא דיברתי על כאלה שנוהגים ר"ת לקולא). כשאומרים לך "יש לי היתר פרטי מרב", לא ברור מה הבעיה שלך. כל העוולות אצל החרדים תמיד מסתיימות עם הג'וקר הזה. סיפר לי לאחרונה איזה עובד בשיח סוד, שהחרדים לאורך השנים היו משאירים בבית חולים את התינוקות שנולדו לא בריאים. כמה שזה מזעזע (ולא שאני שופט ח"ו). ותמיד התשובה הייתה, הרב פלוני אמר לי; אני ממש לא רציתי אבל האדמור שלי התעקש. גם תופעת האייפונים ודומיהם, תלך למרכז הרב, אין שם כמעט אייפונים. איפה יש? איפה שאנשים לא רוצים בעצמם להיות טובים, אז הם מקיימים מה שקל ונוח ומתריס נגד השכן, ועל השאר הם יגידו לך שיש להם "הוראה פרטית". בסך הכל, האמן לי, כולם שומרים על חלק מהש"ע והמ"ב ועל השאר הם דורכים כאוות נפשם (כלשונך). גם אתה. וכן, תחושות ורגשות הן בהחלט היבט מכריע: הזכרתם כאן את הימצאות הבעל בחדר לידה; בספר תורת היולדת צוטט האגרות משה בצורה מטעה ומעוותת בנושא זה, וכששאלו את המחבר, תשובתו הייתה שהוא עיוות בכוונה כי הוא חושב אחרת, אז הוא חושש שאנשים יידעו מה באמת ר' משה אמר. כידוע לכם, אותו מחבר של תורת היולדת, לאחרונה רצה להתיר לחלל שבת בגלל תחושות ורגשות של חולמי חלומות. ומי עמד כנגדו? הרב הררי המזרוחניק, שרץ עם השאלה לר' אשר וייס שיבהיר שאין שום מקום לפסק ההלכה המפחיד הזה. לסיכום, אין שום לימוד זכות על ההכללות וההתנשאויות שלך, חוץ מזה שאתה פשוט לא מסתכל בראי...
|
|
כמה עלוב, כשמדברים על קולא בעניני קדושה, שהם יסודות היהדות, קדושים תהיו, ופעמים שהם איסורי דאורייתא ממש, עונים לך בזמני תפילה.. יש קהילות כמו סאטמאר שלכתחילה נוהגים כשיטת רבינו תם לענין תפילת מנחה, ובשחרית 99.9 מהציבור אינו מתפלל אחרי חצות. ההפרחות שלך בנוגע ל"החרדים משאירים את הילדים בבית חולים" אינן ראויות לכל תגובה, לא נרד לרמה של "מישהו אמר לי" כי כך נדמה לי..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 13:00 |
|
| |
ואם כבר ירדנו לרזולוציה כזאת, כי מצאנו כאן איש מזרוחניק דגול, (והוא באמת דגול!) ולכן נקבע פה מי ראוי להתנשא על מי עכשיו.. בכל קהילה ישנם כמה אנשים מיוחדים יקרים צדיקים עם לב זהב, גם אצל חילונים (!) כשבאים למדוד קהילות, לא מודדים לפי אנשים פה ושם, אלא ברוב האנשים שם ובכללים של אותה קהילה
האם זלזול בזמני קריאת שמע, הוא נחלתם של "החרדים"? או של קהילות בודדות ברמה של 5% ומטה? איפה יש יותר גמח"ים של חסד? איפה נרתמים אנשים יותר זה למען זה? איפה חרדים יותר על כל קוץ וקוץ? מזרחיסטים או חרדים? די לבלבולי השכל, כולם יודעים את התשובה היטב. כמה עלוב להרים על נס דברים קטנים על הדרך, ולומר על פיהם מי ראוי להתנשא על הקהילה השניה, וזה חוץ מהערתי הקודמת, שהתנשאות עצמה היא פגם וחיסרון שמאפיל על הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 13:01 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה יודע יוחנן, גם אם זה לא נעים לך, אבל אתה מדברים עם חרדים כמוך ואנחנו מכירים טיפה את המציאות. הקהילה שלך (ושלי) לא שומרת באדיקות על זמן ק"ש וזמן תפילה, ברמה שאתה יכול להגיד שרק אנחנו שומרים בפנאטיות על השלחן ערוך. גם הקטע עם מנחה ומעריב שאצל הרבה חסידויות זה יכול לקרות בצהרי היום או באמצע הלילה. במו עיניי ראיתי את אחד מגדולי האדמורים מתפלל מנחה בירח מלא, ואני מכיר פוסק חסידי חשוב מהחסידויות הפנאטיות יחסית, שפעם רמזו לו שאולי כדאי להקדים את מנחה של ערב שבת ללפני השקיעה, והוא ענה עם הרבה הרגשים ורשפי קודש וכו' - ממש המצב שאותו תיארת (בכל התיאורים הנ"ל לא דיברתי על כאלה שנוהגים ר"ת לקולא). כשאומרים לך "יש לי היתר פרטי מרב", לא ברור מה הבעיה שלך. כל העוולות אצל החרדים תמיד מסתיימות עם הג'וקר הזה. סיפר לי לאחרונה איזה עובד בשיח סוד, שהחרדים לאורך השנים היו משאירים בבית חולים את התינוקות שנולדו לא בריאים. כמה שזה מזעזע (ולא שאני שופט ח"ו). ותמיד התשובה הייתה, הרב פלוני אמר לי; אני ממש לא רציתי אבל האדמור שלי התעקש. גם תופעת האייפונים ודומיהם, תלך למרכז הרב, אין שם כמעט אייפונים. איפה יש? איפה שאנשים לא רוצים בעצמם להיות טובים, אז הם מקיימים מה שקל ונוח ומתריס נגד השכן, ועל השאר הם יגידו לך שיש להם "הוראה פרטית". בסך הכל, האמן לי, כולם שומרים על חלק מהש"ע והמ"ב ועל השאר הם דורכים כאוות נפשם (כלשונך). גם אתה. וכן, תחושות ורגשות הן בהחלט היבט מכריע: הזכרתם כאן את הימצאות הבעל בחדר לידה; בספר תורת היולדת צוטט האגרות משה בצורה מטעה ומעוותת בנושא זה, וכששאלו את המחבר, תשובתו הייתה שהוא עיוות בכוונה כי הוא חושב אחרת, אז הוא חושש שאנשים יידעו מה באמת ר' משה אמר. כידוע לכם, אותו מחבר של תורת היולדת, לאחרונה רצה להתיר לחלל שבת בגלל תחושות ורגשות של חולמי חלומות. ומי עמד כנגדו? הרב הררי המזרוחניק, שרץ עם השאלה לר' אשר וייס שיבהיר שאין שום מקום לפסק ההלכה המפחיד הזה. לסיכום, אין שום לימוד זכות על ההכללות וההתנשאויות שלך, חוץ מזה שאתה פשוט לא מסתכל בראי...
כמה עלוב, כשמדברים על קולא בעניני קדושה, שהם יסודות היהדות, קדושים תהיו, ופעמים שהם איסורי דאורייתא ממש, עונים לך בזמני תפילה.. יש קהילות כמו סאטמאר שלכתחילה נוהגים כשיטת רבינו תם לענין תפילת מנחה, ובשחרית 99.9 מהציבור אינו מתפלל אחרי חצות. ההפרחות שלך בנוגע ל"החרדים משאירים את הילדים בבית חולים" אינן ראויות לכל תגובה, לא נרד לרמה של "מישהו אמר לי" כי כך נדמה לי.. |
|
אתה מחמיר, אף בבן אדם לחבירו!?!
או שזה לא עסק אצלך!?!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 14:04 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | | אתה מחמיר, אף בבן אדם לחבירו!?!
או שזה לא עסק אצלך!?! |
|
יפה, ציטטת כאן חלק, והתעלמת מההמשך שכתבתי על העזרה לזולת בציבור החרדי תמשיך, תמשיך לקרוא...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 16:18 |
|
| |
אהבתי את הציפייה של אנשים, שאני אאמין להם כי הם אמרו לי, ולא אאמין למישהו אחר כי זה רק מישהו אמר לי. בואו נגיד שזה לא ממש מישהו, אלא יותר מחקר עומק עם הרבה מאוד תיעודים ודיווחים. כמו שציינתי, כל הנחקרים מכל סוג שהוא היו חרדים. אבל אם תנסו חהתכחש זה יהיה מקסים (זוכרים איך כולם נבחו כשיצאה הכתבה על הגרושות החרדיות? ואיך נתהפכו הפנים של כולם כשולי הקדרה כשעלה סיפורו של דודי שטיינהרטר?). ואז אומרים לי, אבל החרדים יש יותר גמחים, איזה כיף, אנחנו מקבלים (תכלס) יותר מגמחים, כאשר אצל הדתלים כולה תורמים 3 שנים לשירות קרבי (לא איזה שירות ככה ככה בשביל כסף) ויש פי כמה יותר תורמי כליות וכדו'. ועוד טוענים שזמן ק"ש פחות חשוב מהפרדה מגדרית (שמעת פעם איך נקרא מי שאומר "שמועה זו טובה"?), הרי מה יותר הגיוני מלהגיד - "אז מה אם אתה לא מקבל עליך עול מלכות שמים, העיקר שננסה למנוע ממך להסתכל על הבת של השכן". ושטב, אם לא הייתי חרדי כמוך הייתי קונה את הקטע עם ה5%. אם את מוכן להיות כנה תענה בכנות, לרמות - תרמה את מי שקונה את זה. ועכשיו לכל מי שמנסה להוצעא ממני שאני חושב שמישהו "יותר", בעיניי אין יותר. כולם טובים, כל אחד בחלקו. מותר לכבד את התרומה של אחרים וגם להיות שמח בחלקך. אם האחרים טובים, זו רק סיבה שתלמד מהם דברים טובים ותשלב במסורת/אורח חיים שלך. אם היית מושלם לא היית כאן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 16:22 |
|
| |
כמה רגשי נחיתות. דמיינו לעצמכם שהייתי מפרסם צדיק מחסידות גור.
יש כאן מספיק אנשים שאינם מחובבי חסידות גור. כמה מכם היו כותבים ש״כן, אבל לא כל חסידי גור צדיקים וחלק מהם <לשון הרע על ציבור>״?
פשוט אומרים פשש, זכרו יגן עלינו ומנסים ללמוד מידות טובות. רק כשמדובר בכיפה סרוגה מתחילים להתפלפל, כן אבל שמענו ככה, לא כולם כאלה, הם מיעוט.
כמה אתם מאוימים, כמה רגשי נחיתות.
בדיוק רציתי לכתוב מילה טובה על הנחנחים, כן, אותם חסידי ברסלב שרוקדים ברחובות, רובם חוזרים בתשובה.
בחור שאני עובד איתו חזר ממילואים בעוטף וסיפר שלאחר שבוע ששכבו בין גופות מחבלים מתנפחות ומסריחות. מקום בו הריח חונק אותך, אכלו רק מנות קרב עד מיאוס, היחידים שהתעלמו מכך שמדובר בשטח צבאי סגור וארגנו להם אוכל חם היו הנחנחים שהגיעו בטנדרים הישנים לפנק את החיילים.
כן, חסרי אחריות, סיכנו את עצמם, אבל בכל זאת, יהודים עם לב חם.
עכשיו תספרו לי גם על הנחנחים שלא כולם בסדר?
יהודי עושה מעשה טוב, תגידו לו ״ישר כח״ אל תחפשו איך לספר לשון הרע על המגזר שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 17:10 |
|
| |
אתה באמת חושב שעלילה שחרדים משאירים ילדים בבית חולים לא זוקקת קצת יותר ממישהו סיפר לי?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 17:55 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אתה באמת חושב שעלילה שחרדים משאירים ילדים בבית חולים לא זוקקת קצת יותר ממישהו סיפר לי?
|
|
עניתי על זה, כתבתי בעדינות "מישהו אמר לי", אבל מדובר במחקר די מקיף (הוא לא למטרת פרסום), וכל הנדגמים הם חרדים שאין להם מטרה ללכלך על המגזר. אגב זו לא ממש "עלילה" כי מדובר כשהאופציה השנייה הייתה הפלה.
|
|
|
|
|