עם כל הצער שבדבר-חייבים להגיד את האמת הזו: כל עסקה לשחרור חלק מן השבויים תהפוך את המלחמה בעזה לסבב נוסף מול החמאס: וגושפנקה שניתן לטבוח ולרצוח יהודים וישראל מפטירה כ דאשתקד. גילוי נאות: אני גיבורת מקלדת.
נשלח ב-21/11/2023 13:40
נתניהו חלש, ומשכך הוא מנהל משא ומתן עם טרוריסטים צמאי דם .התנהגותו של נתניהו מזכירה לי-ההנהגות צימברליין שחשב שעם היטלר ניתן להגיע להבנות ולהסכמות. החמאס מחפש כל דרך אפשרית לשחרר בני ערובה, גם אם ישראל לא תיתן בעדם שום דבר: החזקתם הממושכת בשבי של הילדים והנשים לא מצטייר טוב בעיני העולם וזה פוגע לו בתדמית "ובלגיטימציה" שהוא מקבל מהאנטישמים בעולם. כך אנחנו משחקים לידיו של החמאס, ופועלים בהתאם-לתוכניותיו...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/11/2023 13:59:26
נשלח ב-21/11/2023 13:49
ככל הנראה, מה שהיה הוא שיהיה. עצוב ביותר. מעניין אם זה רק כאשר ביבי בשלטון או שזה היה קורה אצל כל מנהיג אחר.
נשלח ב-21/11/2023 14:09
אני נתלה באילן גדול ובר סמכא, האלוף במיל גיורא איילנד שאמר היום בתוכנית רדיו שהדרך היעילה להכניע את החמאס היא יצירת אסון הומניטרי בעזה. לגרום למחלות.
אני לא רוצה להאמין שהקבינט יעניק לחמאס הפסקת אש שאותה הוא צריך כמו אוויר לנשימה כדי להתארגן, למלא חוסרים, לשנע חימושים, לשפר עמדות.
את ההפוגה החמאס גם ינצל כדי להביא לעזה את התקשורת העולמית שתדווח על כל ההרס הרב שנגרם למקום במטרה להפעיל לחץ עולמי נגד חידוש המלחמה,
נשלח ב-21/11/2023 14:17
"החמאס תמיד זכה להגנתו של ביבי" : כשבלוני הנפץ של החמאס שרפו את שדות הנגב וגרמו לבהלה בערי הדרום: ביבי חשב שהחמאס חוגג לו יום הולדת כי הם "הפריחו בלונים לכבודו" -ולא הגיב כדבעי, הוא כנראה היה עסוק וטרוד בלמצוא בית מלון כדי להשלים את ירח הדבש עם שרה-והתעלם מהמצב הביטחוני, כך הוא גם פעל, יותר נכון-לא פעל בתוככי הרשות הפלסטינאית, הרי לא ביום אחד נולדו באיוש אלפי פעילי חמאס, אלא מאי, זו תוצאה של הזנחה ממשוכת של המצב הביטחוני וניהול חובבני של השלטון בכל דבר שרק נחשוב על זה, לדוגמה: אם צריך לפצות פוליטיקאי כושל בליכוד? ניתן להמר, לכאורה, על ביטחון ישראל ולתת לו את תפקיד ראש המל"ל-שבעבר היה מיועד לגדולי הביטחוניסטים של ישראל ולא למי שאין לו לכאורה כל הכשרה בנושא.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/11/2023 14:36:48
נשלח ב-21/11/2023 17:19
העסקה הנרקמת עם החמאס עלולה לסכן את חייהם של חיילי צה"ל ולא רק. זו איוולת שאין שני לה: החמאס חנוק, ו כמעט לא נושם . מה עושה ישראל ? נותנת לו הנשמה ומחיה אותו מחדש וגם נותנת לאוכלוסיית עזה שהתייאשה כבר מהחמאס-שהוא המושיע שלה-לחשוב מסלול מחדש, ולכן גם תשוב אל חיקו החמים, ועם החמש מאות משאיות של ציוד ואוכל ליום שהחמאס מבקש-יכינו את המחבלים ללוחמה ממושכת נגד צה"ל ובכלל, והתוצאה ? מלכודים חדשים לחייל צה"ל, תיאבון יותר מוגבר לרצוח יהודים גם באיוש, והבנה שישראל היא לא מדינה שלא ניתן להכניע אותה-גם אם טבחו באזרחיה משל היו להקת תרנגולים וכו'', כנראה שלא למדנו כלום. ורק כעת אני מתחילה להבין את אלה שסירבו להיכנס עם ביבי לקבינט הביטחוני.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/11/2023 17:51:27
נשלח ב-21/11/2023 19:14
הומור שחור בעת המלחמה זה מאוד בריא לנפש שלנו : החמאס מורתע, והפסקת האש שדרוש לו-זה כדי להתאבל בשקט ובבטחה על הנופלים שלו במערכה. כשראיתי את הבן של דרעי מנקה את השירותים בצבא, ידעתי שהמלחמה הזו לא תימשך הרבה זמן- כי לא רק את החטופים חייבים לשחרר, אלא גם את יענקי דרעי מצה"ל
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/11/2023 19:21:52
נשלח ב-21/11/2023 19:53
מתי להערכתכם הפוליטיקאים יתחילו להאשים אחד את השני ב: "דווקא אתה היית מאלה שדחפו לעסקה עם החמאס". אני לא יאשים אף פוליטיקאי כי אני משוכנעת שהחמאס הוא זה שדחף לעשות את העסקה ואילו הפוליטיקאים שלנו רק נגררו אחריו כפי שהם נגררו במלחמה הזו ולא שהם יזמו מהלך התקפי נגד החמאס שהיה ממזער את התוצאות של ההתקפה הרצחנית של השבעה באוקטובר. מי שלא הבין א עמקות הדברים אז כנראה שגם לא הבין את דבריו העמוקים של הרב שרייבר...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/11/2023 20:41:02
נשלח ב-21/11/2023 20:52
מילא אם היו משחררים את כולם. אבל יש מישהו אחד שלא מבין שסינוואר הולך לשחק לנו על הרגשות בכל השנים הקרובות בעזרת חטופים שנשארו?
נשלח ב-21/11/2023 22:17
צריך להתפלל ולקרוע שערי שמיים שמזימתו של השטן סינוואר לא תצלח למרות רפיסות הנהגת המדינה.
נשלח ב-21/11/2023 23:32
דבר ראשון אני מרחם על כל מי שצריך לקבל החלטה בנושא זה כמו לשאול אמא איזה ילד היא מעדיפה לקבור
אני נוטה דווקא לכיוון של כן לעשות את העסקה כמו שכבר אמרו חז"ל "ברי ושמא ברי עדיף" אם אני יכול להחזיר הביתה כמה חטופים ובטח שילדים או שמא אח"כ אולי לקבל את כל החטופים אם החמאס לא יהרוג אותם אז כמו שאמרתי אני נוטה לכיוון לקבל עכשיו כמה שאפשר ואח"כ לנסות לקבל עוד
נשלח ב-22/11/2023 10:30
חריף_ומקשה כתב:
צריך להתפלל ולקרוע שערי שמיים שמזימתו של השטן סינוואר לא תצלח למרות רפיסות הנהגת המדינה.
כידוע, תפילה עושה מחצה...
המצב לא פשוט בכלל. נכון שאנחנו לא יודעים הכל ואנחנו לא המנהיגים ולא אלו שצריכים להחליט, אבל גם דעה בכירים טוענים שהיה צריך להמתין עוד קצת, ללחוץ יותר את החמאס להביא אותו למצב שהוא זה שיבקש את העסקה, ולעשות עיסקה טובה יותר, לשחרור כל החטופים יחד, ובלי התרפסות בזויה שכללה תנאים משפילים ומזיקים ביותר.