בית פורומים בחדרי חרדים

הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/11/2023 13:02 לינק ישיר 
הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו

https://drive.google.com/file/d/1Nylg-F09rqJZSTCYSMyyXXQuF1snvpoc/view

וּלֲהַבְדִּיל בֵּין הַקֹּדֶשׁ וּבֵין הַחֹל וּבֵין הַטָּמֵא וּבֵין הַטָּהוֹר. וּלְהוֹרֹת אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל אֵת כָּל הַחֻקִּים אֲשֶׁר דִּבֶּר ה' אֲלֵיהֶם בְּיַד משֶׁה.

אם אין  הבדלה דעת מנין,

כל חכם שאין בו דעה נבלה טובה הימנו,

עור הנבלה אפשר להשתמש ולכתוב סת"ם 

תלמיד חכם שאין בו דעה אין לנבלתו שום ערך ושום דבר שבקדושה לא ייצא ממנו, 

טמא טמא יקרא

תוקן על ידי ben_nahum ב- 20/11/2023 13:48:12

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 13:16 לינק ישיר 
אין בו דעת נבלה טובה הימנו

אבינו שבשמים ברך את לוחמי צבא ההגנה לישראל

אשר יצאו להילחם לעזרת ישראל מיד הצר הבא לכלותינו,

לזכותם נתפלל את מזמור קט' בתהילים,

ובתפילה שיתקימו דברי דוד נעים ישראל,

"יהו ימיו מעטים פקודתו יקח אחר"

"יהו בניו יתומים ואשתו אלמנה" 

קטאלַ֭מְנַצֵּחַ לְדָוִ֣ד מִזְמ֑וֹר
אֱלֹהֵ֥י תְ֝הִלָּתִ֗י
  אַֽל־תֶּחֱרַֽשׁ׃
בכִּ֤י פִ֪י רָשָׁ֡ע
  וּֽפִי־מִ֭רְמָה עָלַ֣י פָּתָ֑חוּ
    דִּבְּר֥וּ אִ֝תִּ֗י לְשׁ֣וֹן שָֽׁקֶר׃
גוְדִבְרֵ֣י שִׂנְאָ֣ה סְבָב֑וּנִי
  וַיִּֽלָּחֲמ֥וּנִי חִנָּֽם׃
דתַּֽחַת־אַהֲבָתִ֥י יִשְׂטְנ֗וּנִי
  וַאֲנִ֥י תְפִלָּֽה׃
הוַיָּ֘שִׂ֤ימוּ עָלַ֣י רָ֭עָה תַּ֣חַת טוֹבָ֑ה
  וְ֝שִׂנְאָ֗ה תַּ֣חַת אַהֲבָתִֽי׃
והַפְקֵ֣ד עָלָ֣יו רָשָׁ֑ע
  וְ֝שָׂטָ֗ן יַעֲמֹ֥ד עַל־יְמִינֽוֹ׃
זבְּ֭הִשָּׁ֣פְטוֹ יֵצֵ֣א רָשָׁ֑ע
  וּ֝תְפִלָּת֗וֹ תִּֽהְיֶ֥ה לַחֲטָאָֽה׃
חיִֽהְיוּ־יָמָ֥יו מְעַטִּ֑ים
  פְּ֝קֻדָּת֗וֹ יִקַּ֥ח אַחֵֽר׃
טיִֽהְיוּ־בָנָ֥יו יְתוֹמִ֑ים
  וְ֝אִשְׁתּ֗וֹ אַלְמָנָֽה׃
יוְנ֤וֹעַ יָנ֣וּעוּ בָנָ֣יו וְשִׁאֵ֑לוּ
  וְ֝דָרְשׁ֗וּ מֵחׇרְבֽוֹתֵיהֶֽם׃
יאיְנַקֵּ֣שׁ נ֭וֹשֶׁה לְכׇל־אֲשֶׁר־ל֑וֹ
  וְיָבֹ֖זּוּ זָרִ֣ים יְגִיעֽוֹ׃
יבאַל־יְהִי־ל֭וֹ מֹשֵׁ֣ךְ חָ֑סֶד
  וְֽאַל־יְהִ֥י ח֝וֹנֵ֗ן לִֽיתוֹמָֽיו׃
יגיְהִֽי־אַחֲרִית֥וֹ לְהַכְרִ֑ית
  בְּד֥וֹר אַ֝חֵ֗ר יִמַּ֥ח שְׁמָֽם׃
ידיִזָּכֵ֤ר ׀ עֲו�֣ן אֲ֭בֹתָיו אֶל־יְהֹוָ֑ה
  וְחַטַּ֥את אִ֝מּ֗וֹ אַל־תִּמָּֽח׃
טויִהְי֣וּ נֶגֶד־יְהֹוָ֣ה תָּמִ֑יד
  וְיַכְרֵ֖ת מֵאֶ֣רֶץ זִכְרָֽם׃
טזיַ֗עַן אֲשֶׁ֤ר ׀ לֹ֥א זָכַר֮ עֲשׂ֢וֹת חָ֥֫סֶד
  וַיִּרְדֹּ֡ף אִישׁ־עָנִ֣י וְ֭אֶבְיוֹן
    וְנִכְאֵ֨ה לֵבָ֬ב לְמוֹתֵֽת׃
יזוַיֶּאֱהַ֣ב קְ֭לָלָה וַתְּבוֹאֵ֑הוּ
  וְֽלֹא־חָפֵ֥ץ בִּ֝בְרָכָ֗ה וַתִּרְחַ֥ק מִמֶּֽנּוּ׃
יחוַיִּלְבַּ֥שׁ קְלָלָ֗ה כְּמַ֫דּ֥וֹ
  וַתָּבֹ֣א כַמַּ֣יִם בְּקִרְבּ֑וֹ
  וְ֝כַשֶּׁ֗מֶן בְּעַצְמוֹתָֽיו׃
יטתְּהִי־ל֭וֹ כְּבֶ֣גֶד יַעְטֶ֑ה
  וּ֝לְמֵ֗זַח תָּמִ֥יד יַחְגְּרֶֽהָ׃
כזֹ֤את פְּעֻלַּ֣ת שֹׂ֭טְנַי מֵאֵ֣ת יְהֹוָ֑ה
  וְהַדֹּבְרִ֥ים רָ֗֝ע עַל־נַפְשִֽׁי׃
כאוְאַתָּ֤ה ׀ יֱ֘הֹוִ֤ה אֲדֹנָ֗י
  עֲֽשֵׂה־אִ֭תִּי לְמַ֣עַן שְׁמֶ֑ךָ
    כִּי־ט֥וֹב חַ֝סְדְּךָ֗ הַצִּילֵֽנִי׃
כבכִּי־עָנִ֣י וְאֶבְי֣וֹן אָנֹ֑כִי
  וְ֝לִבִּ֗י חָלַ֥ל בְּקִרְבִּֽי׃
כגכְּצֵל־כִּנְטוֹת֥וֹ נֶהֱלָ֑כְתִּי
  נִ֝נְעַ֗רְתִּי כָּאַרְבֶּֽה׃
כדבִּ֭רְכַּי כָּשְׁל֣וּ מִצּ֑וֹם
  וּ֝בְשָׂרִ֗י כָּחַ֥שׁ מִשָּֽׁמֶן׃
כהוַאֲנִ֤י ׀ הָיִ֣יתִי חֶרְפָּ֣ה לָהֶ֑ם
  יִ֝רְא֗וּנִי יְנִיע֥וּן רֹאשָֽׁם׃
כועׇ֭זְרֵנִי יְהֹוָ֣ה אֱלֹהָ֑י
  ה֖וֹשִׁיעֵ֣נִי כְחַסְדֶּֽךָ׃
כזוְֽ֭יֵדְעוּ כִּי־יָ֣דְךָ זֹּ֑את
  אַתָּ֖ה יְהֹוָ֣ה עֲשִׂיתָֽהּ׃
כחיְקַֽלְﬞלוּ־הֵמָּה֮ וְאַתָּ֢ה תְבָ֫רֵ֥ךְ
  קָ֤מוּ ׀ וַיֵּבֹ֗שׁוּ וְֽעַבְדְּךָ֥ יִשְׂמָֽח׃
כטיִלְבְּשׁ֣וּ שׂוֹטְנַ֣י כְּלִמָּ֑ה
  וְיַעֲט֖וּ כַמְעִ֣יל בׇּשְׁתָּֽם׃
לא֘וֹדֶ֤ה יְהֹוָ֣ה מְאֹ֣ד בְּפִ֑י
  וּבְת֖וֹךְ רַבִּ֣ים אֲהַלְﬞלֶֽנּוּ׃
לאכִּֽי־יַ֭עֲמֹד לִימִ֣ין אֶבְי֑וֹן
  לְ֝הוֹשִׁ֗יעַ מִשֹּׁפְטֵ֥י נַפְשֽׁוֹ׃
קטא

תוקן על ידי ben_nahum ב- 20/11/2023 13:19:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 14:47 לינק ישיר 

מוחה על פגיעה בתלמיד חכם אמיתי שיש בו דעת פי אלף + מהמשמיץ פותח האשכול.
פותח האשכול אתה חצוף ומחוצף, עם הארץ שרוצה לנשוך תלמיד חכם, תתבייש לך! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 14:52 לינק ישיר 
ולגופם של דברים?

מוחה על פגיעה בתלמיד חכם אמיתי שיש בו דעת פי אלף + מהמשמיץ פותח האשכול.
פותח האשכול אתה חצוף ומחוצף, עם הארץ שרוצה לנשוך תלמיד חכם, תתבייש לך! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 14:53 לינק ישיר 
זה שנבלה טובה הימנו

אסון מירון "איז אונזרע" משלנו,

אבל למעלה מאלף ושלוש מאות נפשות נקים,

מה להם ולנו!

עפרא לפומיא

מה להם? מי זה הם? וכי לא בני אב אחד כולנו?

לפי שהוציא עצמו מן הכלל אף אתה הקהה בשיניו,

ממי קנה דעת זה שאפילו נבלה טובה הימנו?

חבל שלא נהפכה שליתו על פניו.

תוקן על ידי ben_nahum ב- 20/11/2023 14:58:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 15:12 לינק ישיר 

ראיתי דקה וחצי, ואני באמת לא מבין מה יש לכם מלדבר עליו, הוא פשוט מטומטם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 15:38 לינק ישיר 

ben_nahum כתב:
אסון מירון "איז אונזרע" משלנו,

אבל למעלה מאלף ושלוש מאות נפשות נקים,

מה להם ולנו!

עפרא לפומיא

מה להם? מי זה הם? וכי לא בני אב אחד כולנו?

לפי שהוציא עצמו מן הכלל אף אתה הקהה בשיניו,

ממי קנה דעת זה שאפילו נבלה טובה הימנו?

חבל שלא נהפכה שליתו על פניו.

תוקן על ידי ben_nahum ב- 20/11/2023 14:58:34

מהתגובה הזאת שלך אני מבין שלא ממש הבנת מה שהוא אמר על מירון וההקשר.

עזוב, זה לא לרמה שלך. מדובר פה בהרצאה שהוא נשא ללומדים תורה בעיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 15:39 לינק ישיר 

קהלת כתב:
ראיתי דקה וחצי, ואני באמת לא מבין מה יש לכם מלדבר עליו, הוא פשוט מטומטם.

מטומטם יותר גדול זה כזה שמנסה לחסל חשבונות פוליטיים בתגובות מסוג זה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 15:48 לינק ישיר 

יש הרבה מה לדבר על התוכן ועל האופן שבו מדברים, אני גם חושב שניתוק רגש ושכל מהזמן והמקום זה משהו שסותר הרבה תכנים תורניים. בכל מקרה מותר לכל אחד להגיד מה שחושב (וחבל שאנשים אומרים שיש תשובות לא למיקרופון וכדו', אם הוא צודק שיסביר את עצמו!). ובוודאי שצריך לכבד ת"ח, וכמו שאני מבקש שיבינו אותי אני חייב לנתח כראוי את העמדות שאני לא אוהב (או כל הגדרה שתהיה לזה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 16:14 לינק ישיר 

הוא לא מדבר כפי שמקובל
אבל הוא מדבר כ"למדן"
הציבור הרדוד השטחי שמסתובב פה, לא מסוגל להבין את ההגדרות,
וכבר ראיתי איך עם הארץ עיוות את דבריו בענין אסון מירון, ופספס את העמקות,

אכן מידי שכלי, אנליטי, נטול רגשות. יודע לזהות (שכלית) מהיכן ומאיזה רגש חבוי נובעת ההזדהות הפתאומית.
אבל לגבי החבר'ה העממיים פה, הלך עליו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 16:32 לינק ישיר 

זה הענין.  הוא גאון עצום עם חשיבה שכלית ואי אפשר למכור לו לוקשים. אבל עמי הארץ שבפורום שממילא לא מבינים ענין יוציאו דבריו מהקשרם.
ולא שאני מסכים עם כל מה שהוא אמר. ואני מניח שיש ראשי ישיבות שיכולים לחלוק עליו, אבל בוודאי צריך  לכבד אותו כתלמיד חכם וגדול בתורה שאין הרבה כמוהו בעיון ובבקיאות ובהלכה.

ותנו לי להמר שהכותבים נגדו בפורום בסתר ליבם היו רוצים בנים שיגדלו תלמידי חכמים וגאונים כמוהו ולא יושבי קרנות כאביהם, והמבין יבין.

תוקן על ידי שלג_דאשתקד ב- 20/11/2023 16:35:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 16:42 לינק ישיר 

איתא במדרש על הפסוק  "אשר לא ידע את יוסף", כל הכופר בטובתו של חברו סופו שיכפור בטובתו של הקב"ה שהרי כתיב אשר לא ידע את יוסף ובסוף אמר (שמות ה) לא ידעתי את ה', משל למה הדבר דומה לאדם שרגם איקונין של דוכוס אמר המלך התיזו את ראשו למחר עושה בי כן, והמדרש הזה נוטה למי שאומר נתחדשו גזרותיו.
מקווה שכל המגיבים מעלי התלמידי חכמים הגדולים יבינו את המדרש.

וההגדרה של ת"ח שאין בו דעת וכו' הולמת אותו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 16:50 לינק ישיר 

הודעה של הניק *חריף_ומקשה*

מפניני הגרי"ב שרייבר:
"לא צריך להיות הכרת הטוב לחיילים שנלחמים בעזה יותר מלמנקה רחובות ומחלק חלב של תנובה."
"היחס לנפגעים? מי אמר שצריך שיהיה יחס? מה הקשר שלך איתם? למה אתה אמור להתייחס אליהם?"
"חיילים נעבך (מסכנים) מגייסים אותם. אני לא חושב שיש מישהו שהולך שיעשה את זה ברצון. מגייסים אותם נעבך (מסכנים)."
"אם לא היה גיוס חובה, אף אחד לא היה מגיע! אולי כמה מזרחניקעס (סרוגים) משוגעים. הם באים כי הכריחו אותם לבוא."
"גם אם הצבא היה חרדי והיו הולכים שמה עם שטריימלעך, לא היינו צריכים להתגייס".
"למאי נפקא מינא אם אחד נהרג או 50? יותר מתרגשים מזה. אבל זה לא דבר אמיתי. אין בזה שום דבר אמיתי."
"כשנהרגו אלף מאתיים אנשים זה לא נקרא צער הציבור. צער הציבור זה צרה שיש לכל הציבור כולו ביחד."
"באסון מירון. להבדיל. להבדיל. אתה מרגיש שייך כי זה ידידים שלך, כי זה משפחה שלך, כי זה אנשים שלך." 
"הכרת הטוב? הגוף ששמו מדינת ישראל שמיותר לדבר מה דעתנו על הגוף הזה. לא "הכרה" ולא "טוב" ולא שום דבר."

דברי ראש הישיבה הגאון רבי ישראל בונים שרייבר שליט"א בכנס "תבונות" שנערך בישיבת מיר בירושלים 
החל מדקה 12:40 (כ26 דקות שעוסק בעניין עד ל38:20)
שאלה: מה היחס הנכון לצבא ולחיילים בשדה הקרב, האם הם ההשתדלות שלנו ומגיע להם הכרת הטוב? או שאנחנו בוטחים בקב"ה וזה לא קשור אלינו?
הרב: אני רוצה לשאול שאלה: מה היחס הנכון של הכרת הטוב והשתדלות לאלו שאוספים את הזבל כל בוקר? זו אותה שאלה בדיוק.
צריך להבין ככה.. הצור תמים.. וישר הוא. הקב"ה לא עביד דינא בלא דינא. 
ידוע ההסבר.. שהקב"ה לא מעניש אדם אלא אם כן כל מי שיסבול מסביב מגיע לו את הסבל הזה.. 
כלומר שאם קרה מה שקרה בש"ת, אז לא התכוונו לאותם אלה שנהרגו שמה, אלא לכל מי שזה גרם לו חרדות, ולמי לא? אז התכוונו אליו גם.
אז כשאנחנו באים לדון למה זה קרה, זה לא נושא שלנו לדון למה זה קרה לאלו שנהרגו. אנחנו לא עובדים במזכירות של הגיהנום ולא במזכירות של הגן-עדן. 
זה לא העסק שלנו למה הם נהרגו. הגיע להם או לא הגיע להם. זה לא העסק שלנו.. אנחנו לא אמורים לדון בזה. אנחנו לא אמורים להיות לא מקטרגים עליהם ולא מסנגרים עליהם.
מה הם קשורים אלינו? אין שום קשר אלינו! 
מה שאלינו קשור זה מה שקרה אצלנו. הקב"ה שלח פה מצב של מלחמה שזה מציק לכולם. ועל זה צריכים לחשוב.
היחס לנפגעים. מי אמר שצריך שיהיה יחס? מה הקשר שלך איתם? למה אתה אמור להתייחס אליהם? לא בעד ולא נגד. זה לא משנה אם הם צדיקים או רשעים, מה הם קשורים אליך? 
הם קשורים בכך שקרה פה איזה אסון גדול ומתכוונים אילך גם. אז אתה צריך לדון למה מתכוונים אלי. כגודל האסון כך גודל ה-"מתכוונים אליי".
מה איתם? מה הם? מה זה עסק שלי?
שאלה: אולי לראות פה את נקמת השם..
אתה שואל אותי מה אני אוחז (חושב) באמת? זה בשביל מיקרופון..
אבל נקמת השם יכול להיות. זה דבר מאוד נכון. אבל זה לא דווקא קשור למה שקרה שמה, אתה יכול גם לראות בכל מיני דברים אחרים שקורים את נקמת השם. 
השאלה אם אנחנו אמורים בכלל להתעסק עם זה. זה לא עסק שלנו. אנחנו לא מנהלים את החשבונות של הרבש"ע. 
נהרגו בשואה 6 מיליון יהודים. מתוכם היו כמויות ענק של חילוניים. מי שיודע איך היה נראה הדור של לפני השואה. אחד מעיר שניים ממשפחה.. 
אז נתחיל לדון ההוא נהרג והם נהרגו.. אבל נהרגו גם יהודים.. ומה היחס... זה לא העסק שלנו.
שאלה מהקהל: אבל הם אחים שלנו? 
תשובת הרב: הם?? 
השואל: הם אחים שלנו.
תשובת הרב: אה ככה?!
אתה מרגיש ככה בתאונת דרכים שמישהו נהרג כאילו אח שלך נהרג? לא. אז למה פה פתאום כן? 
כולם אחים שלנו כל מודעה שמופיעה על כל אחד שמת בכל רחבי הארץ זה אחים שלנו. אחד שמת סתם. מזקנה, ממחלה, מתאונת דרכים, מת בלי קשר לערבים. 
זה אותם אחים שלנו. ושמה אף אחד לא זוכר שזה אחים. אז זה באבע מעיישיסס (סיפורי מעשיות). זה לא אחים ושום דבר לא. זה סתם דמיונות!
שאלה: אם מתהפך אוטובוס זה כן מעניין אותנו.
הרב: כשמתהפך אוטובובוס זה מעניין את כולם כי זה אטרקציה, אם היה מתהפך אוטובוס כל יום זה לא היה מענין יותר. 
אתה שואל מה אדם באמת צריך להרגיש כשהוא שומע שיש תאונת דרכים. אין סיבה שאדם צריך להרגיש יותר רע כשמתהפך אוטובוס מאשר כשרוכב אופנוע נהרג בתאונת דרכים. 
למאי נפקא מינא אם אחד נהרג או 50? יותר מתרגשים מזה. אבל זה לא דבר אמיתי. אין בזה שום דבר אמיתי. זה אותו דבר זה וזה.
שאלה: זה הרבה אנשים שנהגו באכזריות..
הרב: אתה מדבר על האכזריות של הישמעלים? או על מה שקרה להם? 
האנשים שנהרגים בתאונת דרכים הם נראים אחרי התאונה בדיוק כמו שנראים האנשים שנהגו שמה. אותה אכזריות. רק פה הגלגלים עשו את זה ופה עשה את זה הערבי. 
אז מה שלך אכפת זה לא ה-אחים אלא כי זה הערבי שעשה נגדך. לא אחים ולא שום דבר.
שאלה: לא יכול להיות שהקב"ה מעביר מסר לעם ישראל..
בטח שהקב"ה מעביר מסר. מה השאלה?
השואל ממשיך: ...
הרב: אז זה לא קשור אליהם. אתה צריך ללמוד מהסיפור עצמו. זה לא קשור למצב.. 
היו ויכוחים מטופשים בכל מיני מקומות. כן קדושים לא קדושים. מה זה נפקא מינה? בשביל מה אתה מבזבז זמן על זה? מישהו ביקש ממך לדון אם הם נכנסים לגן-עדן? מה זה קשור אילך? 
אילך יכול להיות קשור במקסימום לדון שרואים שהקב"ה "גבי דיליה" (מעניש על העוונות). יכול להיות. אבל זה לא קשור אליהם ולא קשור למלחמה..
שאלה: אם יש צרה לציבור אין דין לכל כלל ישראל להשתתף בצער. גם מי שלא נוגע לו? כתוב בתנא דבי אליהו..
הרב: התנא דבי אליהו מדבר בצרה שיש לכל כלל ישראל בין אם זה רעב בין אם זה מלחמה וזה כבר בגמרא שלא יאמר אדם אוכל ואשתה ושלום עלי נפשי. צריך להשתתף בצער הציבור. 
צער הציבור זה לא כשנהרגו אלף מאתיים אנשים. זה לא צער יותר מאוטובוס שהתהפך. צער הציבור זה צרה שיש לכל הציבור כולו ביחד. זה לא נקרא צער הציבור. 
אך שוב, יש פה איזה מסר, ועל זה צריך לחשוב. אבל זה לא הנושא. לא להבין מה הקב"ה התכוון. אתה יודע כמה דברים יש שהקב"ה עשה ואתה לא מבין!? ביניהם המסכת שאתה היום לומד..
למה הנושא הזה חשוב לך יותר מהנושא ההוא? זה לא נושא לדיון. סתם חבל לבזבז זמן על זה. 
אני מוכן להגיד מה אני אוחז (חושב). אבל זה סתם לבזבז זמן. אין לזה שום  משמעות.
שאלה: היחס לחטופים. מה צריך להרגיש?
באסון מירון. להבדיל. להבדיל. אתה מרגיש שייך כי זה ידידים שלך, כי זה משפחה שלך, כי זה אנשים שלך. 
לו יצויר שאלה שנהרגו שמה באסון מירון, היו נהרגים אפילו פחות מזה בתאונת דרכים, אז גם היה אכפת לך. כי אתה באמת מרגיש אליהם אחים. ס'איז דיינע! (זה שלך!)
אבל אותם אנשים שנהרגו שמה, אם היו נהרגים בתאונת דרכים, זה לא היה מעניין אותך. אז אל תגיד לי אחים.
יכול להיות שיש פה מסר לציבור. כזה דבר קרה. כזה דבר לא טבעי. כזה דבר לא מובן וכולי וכולי. הכול טוב ויפה. 
האכזריות היא לא לא-מובנת. האכזריות, מי שיודע מה זה ישמעאל, יודע שזה הטבע שלהם. זה דבר פשוט.
רק השאלה היא למה הקב"ה עשה שזה ככה יהיה. 
למה הקב"ה עשה שעד היום זה לא יהיה? זה עובר בשלום! זה לא אכפת לכם. בדרך הטבע כבר מזמן לא היה צריך להיות פה שום דבר.
אלא מה? התרגלנו שאנחנו חיים כל הזמן בנסים. אז פעם אחת הקב"ה קיבל "אתה הראת" והכריז "אין עוד מלבדו". הציץ עליו בעל הבירה ואמר אני הוא בעל הבירה. תעשו מה שאתם רוצים, לא יילך לכם. 
למה הקב"ה בדיוק עשה את זה היום ולא אתמול ולמה העביר את המסר בצורה כזאת אני לא מתיימר להבין. כמו שאני לא מתיימר להבין איך אני עכשיו מצליח להרים את היד. 
אם יש איזשהו מסר של חיזוק שאתה רוצה להוציא מזה, אז אדרבה ואדרבה. אבל סתם לעמוד ולהתפלסף הם כן מגיע להם או לא מגיע להם.. אני לא עובד בסנהדרין. אני לא עובד במזכירות של הגיהנום. מה זה קשור אליי?
שאלה: יש עניין של "נושא בעול"? עם החטופים והמשפחות שלהם?
הרב: יש עניין של "נושא בעול" עם כל אלה ששוכבים חולים בבתי החולים? למה חטופים יותר מעניינים אותך יותר מאשר אלו ששוכבים בבתי החולים במחלקות הקשות? 
שמה אף אחד לא "נושא בעול"! שלום עלי נפשי. לא קשור אליי. באים לבתי חולים נמצאים שם כמי שכפאו שד מסתובבים ובורחים. פה פתאום נהיה "נושא בעול".
למה מה זה יותר? אני לא אומר שלא צריך להיות. אבל אני שואל למה זה צריך להיות פה יותר משם? אז אנחנו לא בדרגה הזאת של "נושא בעול". אז זה קישקוש!
מאיפה נובע כל ההרגשות האלה. ההרגשות האלה כולם נובעים. לא אחים ולא שום דבר. ההרגשות האלה נובעים מהשאלה הקודמת על היחס הנכון לצבא ולחיילים הכרת הטוב וכולי וכולי
שאלה מזעזעת! ומשם נובע כל ההרגשות האלו. 
צריך לדעת דברים פשוטים. יש אנשים פרטיים. ויש גוף ששמו מדינת ישראל שמיותר לדבר מה דעתנו על הגוף הזה. הגוף הזה לא "הכרה" ולא "טוב" ולא שום דבר. 
החפץ חיים, היתה איזו פעילה פסיה שרשבסקי שדיברה איתו וסיפרה לו שהם (הציונים) עוזרים ומצילים מהערבים, אז הוא אמר לה שפעם היה יהודי בראדין שהלך ונפל לבור ונפצע 
והגיע יהודי אחר בריצה והוציא אותו והכניס אותו לביתו וטיפל בו חודשים בביתו עד שהבריא.
החפץ חיים פגש אותו ואמר לו אני מתפעל. כזה בעל חסד? מחזיק אדם זר חודשים בבית ומרפא אותו. 
ענה לו. רבי אל תתפעל. אני חפרתי את הבור. זו הייתה התשובה של החפץ חיים. 
מה שקשור לגוף כגוף, הם עשו את הבור!
אבל מדברים על חיילים באופן פרטי. חיילים באופן פרטי שהם נעבך (מסכנים) מגייסים אותם. אני לא חושב שיש מישהו שהולך שיעשה את זה ברצון. מגייסים אותם נעבך (מסכנים).
הם עושים את זה והם נלחמים כי זה מה שציוו עליהם. 
עכשיו צריך לדון האם צריך להרגיש אליהם הכרת הטוב כי למעשה הם נלחמים והם מועילים לי שהם נלחמים. אז אני חוזר לשאלה למה לא צריך להרגיש הכרת הטוב לאלה שאוספים את הזבל ומנקים את הרחובות? 
שמה אין לנו שאלה כזאת. למה? זה התפקיד שלך, מה אתה רוצה. אז גם פה זה התפקיד שלך. 
אלא מה? מאיפה מגיע ההרגשות האלו? כי יש לנו רגשי נחיתות. זו האמת האמיתית. יש לנו רגשי נחיתות שאנחנו מרגישים כאילו הם עושים ואנחנו יושבים פה פרזיטים. 
זו ההרגשה ולכן מנסים גם מי שרוצים לעשות חיזוק בלימוד אז תמיד טורחים לכתוב במודעות שאנחנו החיילים האמיתיים ואנחנו אלה שנלחמים ופה שדה הקרב. 
בושה וחרפה! המילים האלה, זה מילים מזעזעות! כי אתה מרגיש שבעצם אתה צריך להילחם וזה לא בסדר מצידך שאתה לא נלחם. 
אז הנה אני כן נלחם. תאמץ לוחם. תעשה את זה.. בושה וחפרה! אם אתה מרגיש באמת שאתה לא בסדר שאתה לא מתגייס, לך תתגייס! 
מה זה להיות לא בסדר? תהיה בסדר ולך תתגייס. למה? עצלן? אלא כי אתה מבין שאתה לא אמור לעשות את זה. אז מה אתה מרגיש נחיתות? 
כל ההרגשות האלו כל הסיפורים האלו זה הכל נובע מרגש נחיתות אין בזה שום דבר אחר. 
מרגישים ולכן צריך ללכת לעזור פה ולעזור שם. מה קרה? מה החסד שנפל עליך? זה בגלל שאתה מרגיש לא טוב. לא בנוח. 
הרבה בחורים בני גילך או בני גיל הילדים שלך כולם נלחמים שמה. סכנה גדולה. והאמהות שלהם מפחדות והכול נורא ואיום. באמת נורא ואיום. 
ואתה מרגיש אני לא עושה כלום. לא אני גם עושה אני משרת בחזית. החזית שלי זה ישיבת מיר. אוי לה לאותה בושה ולאותה כלימה. התורה צריכה להיות חזית של המלחמה? 
ממה נפשך, אם אתה באמת מרגיש לא נעים עם זה, אז חסר לך בהבנת הבסיס. אז אתה באמת לא יודע. אז אני אשאל אותך למה בחורי ישיבות לא צריכים ללכת לצבא ואין לך תשובה. 
חוץ מהתשובה המטופשת הזאת שאתה משרת פה. אבל חוץ מזה יש לך תשובה אחרת? אין לך תשובה. 
והראייה שמגיע מצב כזה ואתה מרגיש דפוק. נו מה. 
אז התשובה היא לא האם צריך להרגיש "הכרת הטוב" או לא. התשובה היא שצריך להבין למה אנחנו יושבים בבהמ"ד. זה מה שצריכים להבין. ואז כל השאלות האלה נמחקות. 
אנחנו לא נהיינו פתאום צדיקים שיש לנו "הכרת הטוב". פתאום מצאנו ובוער לנו "הכרת הטוב" ו"אחים" ובני דודים. גורנישט מיט נישט (כלום וכלום). 
זה הכל מגיע מנקיפות מצפון למה אנחנו לא עוזרים. אז מי שיש לו נקיפות מצפון בדבר הזה. אז אחד מהשתיים, אם הוא חושב באמת שככה צריך להיות אז שיילך לשאול רב אם הוא צריך ללכת רח"ל.. 
אבל אם הוא מבין שלא צריך להיות ככה. וברור שלא צריך להיות ככה. אז הוא צריך להבין למה לא צריך להיות ככה. 
אם הוא לא מבין, שינסה לחשוב. ואם הוא לא מבין, שישאל מישהו שיודע להסביר. זה דברים נורא נורא פשוטים אין פה הרבה מה להסביר.
שאלה: רוצים שהרב יסביר..
הרב: להסביר למה לא מתגייסים? זה כלכך.. אין לי אפילו מילים לזה. כלכך אין שאלה. בלי קשר גם אם זה היה צבא דתי וחרדי והיו הולכים שמה עם שטריימלעך. זה בכלל לא הנושא.
שאלה: אבל אם לא היה צבא היינו צריכים להתגייס ולעשות צבא? 
הרב: אם לא היה צבא, לא היה בעיות. 
שאלה: אבל צריך השתדלות? אצל דוד המלך היה בעיות..
הרבף אצל דוד המלך היה צבא כי היה לו מדינה שהייתה כשרה על פי דין ווכה היה צריך להיות וממילא היה צריך השתדלות. 
פה הכול שלא כדין! אם היינו מתנהגים כדין, לא היינו בכלל במצב הזה היום..
שאלה: רבי חיים שמואלביץ כותב בשיחות מוסר על מלחמת יום כיפור שהם מוסרים את נפשם למעננו אז אנחנו חייבים להם.. אז מה הפשט שצריך להרגיש שהם מוסרים את נפשם למעננו?
הרב: חד משמעית, לא! חד משמעית, לא!
למה זה כתוב שם? תרשה לי לדלג על התשובה. חד משמעית, לא! לא! ..
אין סיבה להכיר טובה יותר מאשר מחלק חלב של תנובה. 
אני יודע את המאמר הזה ואני יודע על איזה רקע הוא נכתב ולמה הוא נכתב. ומי שהיה חי אז יודע בדיוק מה המשמעות של המאמר הזה. 
אני זוכר שזה נאמר. ונדלג על זה. הוא לא אחז ככה! לא משנה..
שאלה: מחלק של תנובה עושה בשביל עצמו לא עושה זאת מתוך תחושת שליחות לכלל..
הרב: למה הם הולכים להילחם? תענה לי? כי הם החליטו ככה? היה דיון והם החליטו להגן? או שתפסו אותם בכוח ולקחו אותם? 
הם עשו את זה מתוך רצון שלהם? הם עשו את זה מתוך רצון שלהם? 
אם לא היה גיוס חובה, מניין לא היה! אולי כמה מזרחניקעס (סרוגים) משוגעים. לא היה שום דבר. הם לא היו באים בכלל. הם באים כי הכריחו אותם לבוא. אז זה בדיוק כמו מחלק של תנובה. 
הם עושים את זה לא בשביל לעשות לך טובה, הם עושים את זה כי הכריחו אותם לעשות.
גם רופא שבא ולקח כסף. הוא עובד. מה הכרת הטוב יותר מאינסטלטור? מה זה משנה? 
רופא שריפא אותך בחינם, בטח, תגיד לו הרבה תודה. אבל רופא שלקח כסף, יפה מאוד. הוא עובד. יש לו עבודה והוא לוקח כסף. 
גם רופא שהכריחו אותו לרפאות גם לא אומרים לו תודה רבה. אין הבדל בין אחד שלוקח כסף לבין אחד שהכריחו אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 17:03 לינק ישיר 

הלם למשמע דברי רוע ורעות רוח מפי יהודי שמהתבטא כך. זה איש עם מידות מושחתות עד היסוד.
הרי גם גדול הקנאים האדמו"ר מסאטמר התפלל לשלום חיילי צה"ל.
מאיזה חיידר הוא מגיע השרייבר הזה? מי הם הוריו ומי הם מוריו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 17:06 לינק ישיר 

אולי הלם מהנוסח הבוטה.
אבל ממש לא הלם מהתוכן עצמו.
שמעתי לא מעט דברי טיפשות כאלו מרבנים בכירים במהלך שנותיי. רק שלא צילמו\הקליטו והפיצו ברבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 17:15 לינק ישיר 

מעניין אם גורלו יהיה כגורל רבנים אחרים שדיברו בהם גדולות ונצורות עד שהתחילו לפתוח את פיהם ולהתנסח בצורה לא חכמה ואז נדחקו לשוליים (לדוגמה הגרמ"מ קארפ). או שהוא יישאר במעמד הבכיר מאוד שיש לו היום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext