בית פורומים בחדרי חרדים

הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/11/2023 17:15 לינק ישיר 

החלה בקרת נזקים..

מאחורי הפרגוד (הרשמי) @moshepargod מקורבי הגאון רבי בונים שרייבר מסרו לנו שבהוראתו השו"ת ירד מאתר קול הלשון. הדברים נאמרו בחוג פנימי לחידוד השקפתי בגלל הבלבול שנוצר בציבור במלחמת חרבות ברזל וזה לא היחס לחיילים במגזר החרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 17:31 לינק ישיר 

אין לו שום מעמד בכיר, אין כאן שום למדנות, שום גאונות ושום עמקות. יש כאן קרומקייט שלם ומלא מקצה ועד קצה, מלבד זאת שזה מנוגד לדברי חז"ל ומלא גמרות ומדרשים. ואף על פי כן, כל יהודי הוא חלק אלוק ממעל וכולנו אחים בכתר השכינה הקדושה, גם שרייבער הזה, כן, גם הוא, אחינו, וכשיבואו האובדים מארץ אשור והנידחים מארץ מצרים להשתחוות לה' בהר הקודש בירושלים, גם הוא יבוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 17:55 לינק ישיר 

תשמעו איך הרב גולדווסר מדבר. ותבינו איזה פער מטורף יש ביחס שלו לחיילים שנהרגים למען הגנת עמנו ליחס המזלזל של הגרי"ב שרייבר.

אהרן רבינוביץ:
משגיח ישיבת אור ישראל, הרב יצחק פנחס גולדווסר (שיחת חובה לכל חרדי). גולדווסר ביקר בחריפות יוזמה שסיפקה ממתקים לתלמידי ישיבה, במטרה להדגיש את חשיבות לימוד התורה בימי מלחמה. "לפני הכל, איך אפשר לאכול ולשתות בזמנים כאלו", תהה. "הלא יודעים שיש כמות מחרידה של הרוגים ושבויים"
"יותר מזה, אני שואל על הרגשת הלב. על הניתוק הזה. רק לחשוב שיש שבויים, שהגמרא אומרת שהשבי גרוע ממוות. מי יודע אם הם חיים או מתים, באיזה תנאים הם נמצאים, המשפחות שלהם רועדות מפחד, לא ישנות בלילות. לחשוב על אישה שבעלה הלך למילואים, הפחד שאוחז בה כשהיא שומעת שנהרגים. פחד פחדים"
"איך אפשר ליהנות? לעשות מסיבה כזו? הטעם העיקרי שזה חרה לי, הוא בגלל שכאשר אנחנו משבחים את עצמנו, מעודדים את עצמנו, זה הורס את מעט הכרת הטוב שעוד יש לנו לחיילים, וזהו עוול גדול. אנחנו חייבים הכרת הטוב לחיילים שמסכנים את החיים שלהם. כל הדיבורים האלו שהם הולכים מרצון למלחמה"
"או שחייבים ללכת למלחמה והם לא חושבים עלינו, זה דיבורי הבל. חיילים בשעה כזו חושבים על כולנו. איך אפשר להיות כפויי טובה? אנחנו לא מרגישים את זה, כי פיטמו אותנו ואמרו שאנחנו, ואנחנו ואנחנו".
גולדווסר לא ניסה לשכנע את תלמידיו להתגייס, והדגיש שלימוד התורה מספק הגנה רוחנית למדינה
הוא כן ביקש לשנות את היחס לצבא. "היו זמנים שאנשים התנדנדו, שהצבא היה אצלם אידיאל, היה פחד שבחורים ילכו לצבא ויתקלקלו. זה היה נכון לשעתו, אבל עכשיו, האם יש כאן מישהו שמתנדנד? אנחנו גאים בעצמנו. המצב הוא שאנו לא מכירים טובה לאלו שנלחמים עבורנו. לא חכמה לטמון את הראש ולהיות פאנטי"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 17:59 לינק ישיר 

זה כל ההבדל בין השכל הישר ודרך היהדות לבין גאייווה גאייווה גאייווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 18:31 לינק ישיר 

קהלת כתב:
אין לו שום מעמד בכיר, אין כאן שום למדנות, שום גאונות ושום עמקות. יש כאן קרומקייט שלם ומלא מקצה ועד קצה, מלבד זאת שזה מנוגד לדברי חז"ל ומלא גמרות ומדרשים. ואף על פי כן, כל יהודי הוא חלק אלוק ממעל וכולנו אחים בכתר השכינה הקדושה, גם שרייבער הזה, כן, גם הוא, אחינו, וכשיבואו האובדים מארץ אשור והנידחים מארץ מצרים להשתחוות לה' בהר הקודש בירושלים, גם הוא יבוא.

יש לו (לכל הפחות היה) מעמד בכיר מאוד. הכרתי לא מעט אנשים שהעריצו אותו ממש.
הוא היה מצוטט ב'יתד נאמן' לא מעט פעמים.
בקהילה הליטאית באשדוד, הוא נחשב סוג של "מרא דאתרא". (מקובל להצמיד לו את התואר גאב"ד אשדוד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 18:37 לינק ישיר 

ראשי ● חדשות אשדוד
סערה בעקבות דבריו של הרב האשדודי הבכיר שהשווה בין חיילי צה"ל לעובדי זבל
הרב שרייבר, אחד הרבנים המשפיעים בקהילה החרדית באשדוד ובכלל במגזר הליטאי, נשאל על היחס כלפי חיילי צה"ל שבשדה הקרב. הוא השיב בשאלה על היחס למי שאוספים את הזבל כל בוקר ואמר "זאת אותה השאלה בדיוק". כאשר נשאל על היחס לנרצחים הרבים בטבח הנורא הוא השיב: "מי אמר שצריך להיות יחס? מה הקשר שלך איתם? למה אתה אמור להתייחס אליהם?". צפו בדברים
פורסם בתאריך: 20.11.23 17:50 מאת: דוד לוי
www.kan-ashdod.co.il/news/131492

הרב ישראל בונים שרייבר, ראש ישיבת "נתיב הדעת", הוא אחד מבכירי הרבנים הליטאים באשדוד ומנהיג קהילה מקומית גדולה אשר שותה בצמא את דבריו.

בימים האחרונים השתתף הרב שרייבר בכינוס "תבונות" בישיבת מיר ונשאל שאלות ותשובות בענייני הזמן.

מטבע הדברים הרב נשאל על ענייני מלחמת "חרבות ברזל" ובין היתר נשאל על עניין היחס לחיילים. תשובתו בעניין הזה ובכלל עוררו סערה ברשת.

השאלה שנשאל הרב שרייבר היא: "מה היחס הנכון לצבא, לחיילים בשדה הקרב, הכרת הטוב מצד השתדלות, איך אנחנו מתייחסים אליהם. האם רואים אותם ככלי ההשתדלות שלנו ומגיע להם הכרת הטוב, או שאנחנו רק בעניין של הקב"ה וזה לא קשור אלינו?".

הרב שרייבר השיב: "אני רוצה לשאול שאלה, מה היחס הנכון של הכרת הטוב והשתדלות לאלה שאוספים את הזבל כל בוקר? מה היחס הנכון? אותה השאלה בדיוק".

צפו בדברים של הרב:

בהמשך השיחה התייחס הרב שרייבר ליחס כלפי ההרוגים בטבח של ה-7 באוקטובר וכך הוא אמר: "כשאנחנו באים לדון למה קרה זה לא נושא שלנו למה זה קרה למי שנהרגו, אנחנו לא עובדים לא במזכירות של גיהינום ולא במזכירות של גן עדן, זה לא עסק שלנו למה הם נהרגו, הגיע להם לא הגיע להם, זה לא עסק שלנו ולא נידון שלנו, זה לא עסק שלנו ואנחנו לא אמורים לדון בזה. אנחנו לא אמורים להיות לא מקטרגים עליהם ולא מסנגרים עליהם. מה הם קשורים אלינו? אין להם שום קשר אלינו. מה שלאינו קשור, מה שקרה אצלנו. הקב"ה שלח פה מצב של מלחמה שמציק לכולם ועל זה צריך לחשוב. היחס לנפגעים, מי אמר שצריך להיות יחס? מה הקשר שלך איתם? למה אתה אמור להתייחס אליהם? לא בעד ולא נגד ולא משנה אם הם צדיקים או רשעים, מה הם קשורים אליך? הם קשורים בכך שקרה אסון גדול ומתכוונים אליך גם וצריך לדון למה מתכוונים אליי, כגודל האסון כך גודל המתכוונים אליי. מה איתם? מה הם? מה זה עסק שלי?".

הסרטון שלו אומר את הדברים הופץ ב-X (טוויטר לשעבר) והתגובות היו רבות מאוד וסוערות.

יזם ההייטק החרדי איציק קרומבי כתב: "בדרך כלל אני מצייץ כאן על חרדים שמשתלבים בהייטק ובאקדמיה ומתגייסים לצה"ל, אבל ככל שהתהליכים האלו מתחזקים, ככה האגפים השמרנים מקצינים מתבצרים בהתנגדות שלהם. זה מעצבן, אני יודע, אבל אם רוצים להבין באמת, תקשיבו למה שאומר כאן הרב בונים שרייבר, ראש ישיבה מאוד פופולרי. קשה לצפיה".

העיתונאי סימי ספולטר (דהמרקר) כתב: "וואי אני ממש אבל ממש מצטער שאני מפוצץ פה איזו בועה חמימה אבל הסרטון הזה מייצג מספרית יותר 'קיצוניים' בחברה החרדית מאשר סרטון של כמה 'קיצוניים' מהצד השני שמתגייסים החברה החרדית עדיין לא איפה שאתם מדמיינים שהיא, ולא בטוח שאי פעם תהיה".

הקופירייטרית החרדית ואושיית הרשת, רחלי פרייפלד כתבה: "שרייבר הוא לא שוליים קיצוניים לצערי, אבל מייצג את החלק החולה בציבור שלי שמשוכנע שהוא הולך בדרך התורה אבל אין לו ווייז, שמורגל שהכל מגיע לו, שבטוח שהעולם חג סביבו עד שהוא בז לכל נותן שירות ויורק לבאר המים החיים ממנה הוא שותה כי המים לא מספיק כשרים בעיניו. הוא בעל גאווה, כפוי טובה ועז מצח, אבל מעל הכל הוא נבל ברשות התורה הכופר בדברי חז"ל שאמרו: 'אלמלא דוד לא עשה יואב מלחמה, ואלמלא יואב לא עסק דוד בתורה'. יחד ננצח".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 19:02 לינק ישיר 

השרייבר הזה מתבטא בעת צרה כגרועים ביותר שבציבור החילוני. אתם זוכרים את החילוניים שטענו שאסון מירון זה לא האסון שלנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 19:20 לינק ישיר 

בקיצור, את הנופלים במערכה מכנים קדושים ואת שרייבר-צריך לכנות "הטיפש גדול" . הערך הרוחני של אחרון הנופלים במערכה הזו גדול לאין שיעור מערכו של הטיפש והנבל הזה, אכן נבלה סרוחה טובה הימנו...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/11/2023 19:25:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 20:01 לינק ישיר 

קודם כל אני מוחה על ביזוי כבוד התורה
גם אם דעתו שונה משלם כמה יושבי קרנות כאן (וגם מדעתי) חובה לכבד כל תלמיד חכם, בפרט ת"ח עצום מסוגו.
המילים שנכתבו כאן אינם ראוים להיאמר על אף יהודי, ופותח האשכול שאיחל לו את הכתוב במזמור התהילים - היזהר בגחלתן שעקיצתן עקיצת עקרב, נשיכתן נשיכת שועל, ואין תרופה למכתו.

כפי שציינתי דעתו שונה מדעתי, וכנראה שגם הוא לא היה מדבר ככה, אילולא רצה להחזיר חזרה את הבחורים, שתפקידם במלחמה הוא להרבות בתורה מצוות ומעשים טובים, והם התחילו לנהות ולתהות אחרי עזרה מסוג אחר, והתקרבות לחילונים.
חובת ההבדלה מחילונים חשובה וחמורה יותר מכל דבר, הידרדרות רוחנית חמורה יותר מההורגו, וכנראה הוא נקט במילים קיצוניות יותר, כדי לשים אותם באמצע.

כרגיל, דברים הנאמרים בפורום סגור אמורים להישאר שם, ולא להתפרסם תוך כדי גרימת חילול השם
את חילול השם עושים דווקא אלו המפרסמים את דבריו במקומות בהם לא יתקבלו הדברים.
לתשומת לב פותח האשכול, המכבס הכל החוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 20:29 לינק ישיר 

שמעתי את דברי ההבל של הרב שרייבר, הכל שם מעוות מקצין ומוציא דבר מהקשרו,
 ככה זה כשאין שכל אין רגש ואין אינטליגציה ריגשית מינימלית מה לומר ומתי לומר?
בזכות הדרשה שלו הזאת.
אני היום מבין טוב יותר את דברי חז"ל הקדושים תלמיד חכם שאין בו דעת נבילה טובה הימנו

תוקן על ידי שדה9 ב- 20/11/2023 20:31:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 20:37 לינק ישיר 

אוטיזם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 20:41 לינק ישיר 

ולגופם של הטענות, למרות שאין צורך.

שמעתי שר' אייזיק שר היה אומר שבעל החסד בגדול הוא בעל חנות המכולת, נתאר לעצמנו איזו טירחה הייתה לנו אם כל בוקר היינו צריכים ללכת לאופה, לרפת ולגינת הירק. בא אדם וקיבץ לנו את כולם למקום אחד, זה לא חסד?
ושמא תאמר שהוא עושה את העסק לשם רווח, זה לא פגם כי גם הוא צריך לחיות והוא צריך לגלגל את העסק.
הבעיה היחידה שהוא חושב רק על הרווח.

במקרה דנן אנחנו יודעים על אנשים שנלחמו ונהרגו שלא לשם רווח, ובונים פוער עליהם את פיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 20:45 לינק ישיר 
הוא אולי פרופסור לתלמוד. אבל הוא בטוח גאוותן יהיר ומסריח! וגם שקרן!

היקשבתי לכל דרשתו.
כל כולו , כל סגנון דיבורו מלא ביוהרה, בגאייווה  מסריחה!
גועל נפש!
לא פלא שהוא מגיע להיגיון מעוקם ועקמומי שכזה. .
איך אפשר להשוות את הטבח הנורא לתאונת דרכים ?
ההבדל ברור! בניגוד לתאונת דרכים הטבח והרציחות נעשו התבצעו אך ורק כי אנחנו יהודים. 
איך אפשר לוגית להשוות בין עבודת החיילים, לעבודת מנקי הזבל ?  
הרי בניגוד לעבודת הניקיון, החיילים מחרפים את נפשם ומסכנים את החיים שלהם.
וכל זאת  כדי שלא ירצחו את הרב המטומטם הזה,
כדי שלא יאנסו את אשתו ובנותיו של הרב המסריח מגאיווה הזה ואח"כ ירצחו אותו יחד איתם.

אחרי ההתנדבות של כלל ישראל , כולל להתנדב כדי להילחם הוא טוען שמכריחם את החיילים להילחם.
עד כמה אפשר בשביל 'ההשקפה' להיות שקרן! ומנוול!
עד כמה גאיווה מסריחה יכולה לטמטם את מוחו של בנאדם. 
בושה! 

תוקן על ידי momeir ב- 20/11/2023 20:58:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 20:54 לינק ישיר 

והיכן שמענו שלא צריך לכבד פועל זבל? לא עדיף פועל זבל שפושט נבילה בשוק ממי שאומר, כהנא אנא, גברא רבא אנא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 20:59 לינק ישיר 

הרב שרייבר שליט"א פקע שמיה כת"ח עצום. ובודאי שאין לי מקום לדחות את סברותיו, אבל עצם המציאות שהוא מתאר נשמע קצת מנותק מהמציאות האמיתית וכנראה בגלל שהוא ספון בכותלי בית המדרש. 

לדוגמא הוא דוחה את ההרגשה שהם מוסרים נפש למעננו בטענה שבמציאות הכריחו אותם להתגייס והם עצמם אם היו יכולים לא היו עושים זאת. כאשר ידוע לכולנו על רבבות חיילי מילואים שהיו בחו"ל והגיעו במיוחד להתגייס ואפי' מי שבארץ במילואים זה דבר ידוע שאתה יכול להפסיק להתנדב ולא יקרה שום דבר ולמרות זאת היה 150% גיוס. (שוב הסיבה שיש 150% כי הצבא מניח שהרבה לא יגיעו למילואים). 
ואפי' לגבי חיילי הסדיר לחשוב שהם היו מוכרחים להתגייס וכ"ש לקרבי זה פשוט בורות בנושא זה (ושוב אין זו בושה שהגאון שליט"א בור בתחום.) 
נושא אחר היה שטען שאין זו עת צרה ליעקב בגלל שזה לא נוגע לכלל ישראל , כאשר כל מי שחי במדינה הזאת מבין את האיום התיאורטי ואפי' המעשי שיש בכל פינה בארץ בצפון ובדרום בכל מקום שיש קרבה לערבים , לך תדע אם השוטר מג"ב שמנע פיגוע בירושלים אם הפיגוע לא תוכנן ברמות כמו לפני שנה.. שוב אולי הוא לא מרגיש אבל כמדומני שוב מנין ובנין בני אר"י מרגישים בעת צרה. 
והנושא השלישי שהוא אומר שאם זה היה תאונת דרכים זה לא היה מעניין אותנו ולא היינו אומרים שצריך לכאוב לנו כי הם אחים. לי אישית, (ואני ממש לא חושב שאני היחיד בדבר זה) כל פעם שאני שומע על יהודי שנפטר בדמי ימיו וק"ו ממיתה משונה (מחלה, תאונת דרכים) צובט לי הלב מאד ק"ו אם מדובר בילד או במשפחה שלמה שנמחקת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.