בית פורומים בחדרי חרדים

הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/11/2023 21:05 לינק ישיר 

הוא דיבר דברי שטות ברמות: במה מסתכן האיש של תנובה? כמה המשכורת שלו לעומת המשכורת של חייל קרבי שעומדת על 1500 שקל. זה לא נכון שהם לא באו מרצון להילחם משום שכל אחד שגויס יש לו את האפשרות שלא להתחייל : רק אתמול נהרג חייל שהיה פטור ממילואים והגיע להתנדב מרצונו החופשי ,רבים אחרים שהו בחו"ל ובאו מבלי שניתן לחייבם. בקיצור, עסקינן כאן באיש רע וחסר אישים, חלאה במובן הרחב של המושג, שלא מבין מפאת אנוכיותו שיש כאלה שבאים להציל את עם ישראל גם אם זה אומר שבסבירות גבוהה הם חוזרים "הביתה" בארונות קבורה, רחמנא ליצלן. אם דרכו של הרב שמואלבייץ מנוגדת לתזה שלו, הוא לא יהסס להשמיץ אותו ולהוציא אותו כאחרון השקרנים כמי שעשה שקר בנפשו ופעל מאינטרסנטיות. והוא רחום יכפר עוון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 21:18 לינק ישיר 

מדובר בתלמיד חכם עצום וטיפש גדול, אגואיסט וגאוותן מהזן הנמוך ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 21:31 לינק ישיר 

HAGAMADON כתב:

והנושא השלישי שהוא אומר שאם זה היה תאונת דרכים זה לא היה מעניין אותנו ולא היינו אומרים שצריך לכאוב לנו כי הם אחים. לי אישית, (ואני ממש לא חושב שאני היחיד בדבר זה) כל פעם שאני שומע על יהודי שנפטר בדמי ימיו וק"ו ממיתה משונה (מחלה, תאונת דרכים) צובט לי הלב מאד ק"ו אם מדובר בילד או במשפחה שלמה שנמחקת.

פשיטא. ובפרט אם נהרגים מאות יהודים לא-חרדים באירוע אחד. למשל בתאונת שרשרת מחרידה. 
בוודאי שחרדי נורמלי אמור להזדעזע עד עמקי נשמתו ולחפש במה הוא יכול לעזור למשפחות הנפגעים, לכוחות ההצלה, ולמטפלים בכבוד המת. 
אז ק"ו שמדובר בטבח של ערבים ביהודים שאם לא היו נלחמים לעצור את הטבח, אז הוא היה מגיע רח"ל לכל אחד מאיתנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 22:49 לינק ישיר 
שאגתשביט

HAGAMADON כתב:
הרב שרייבר שליט"א פקע שמיה כת"ח עצום. ובודאי שאין לי מקום לדחות את סברותיו, אבל עצם המציאות שהוא מתאר נשמע קצת מנותק מהמציאות האמיתית וכנראה בגלל שהוא ספון בכותלי בית המדרש. 

לדוגמא הוא דוחה את ההרגשה שהם מוסרים נפש למעננו בטענה שבמציאות הכריחו אותם להתגייס והם עצמם אם היו יכולים לא היו עושים זאת. כאשר ידוע לכולנו על רבבות חיילי מילואים שהיו בחו"ל והגיעו במיוחד להתגייס ואפי' מי שבארץ במילואים זה דבר ידוע שאתה יכול להפסיק להתנדב ולא יקרה שום דבר ולמרות זאת היה 150% גיוס. (שוב הסיבה שיש 150% כי הצבא מניח שהרבה לא יגיעו למילואים). 
ואפי' לגבי חיילי הסדיר לחשוב שהם היו מוכרחים להתגייס וכ"ש לקרבי זה פשוט בורות בנושא זה (ושוב אין זו בושה שהגאון שליט"א בור בתחום.) 
נושא אחר היה שטען שאין זו עת צרה ליעקב בגלל שזה לא נוגע לכלל ישראל , כאשר כל מי שחי במדינה הזאת מבין את האיום התיאורטי ואפי' המעשי שיש בכל פינה בארץ בצפון ובדרום בכל מקום שיש קרבה לערבים , לך תדע אם השוטר מג"ב שמנע פיגוע בירושלים אם הפיגוע לא תוכנן ברמות כמו לפני שנה.. שוב אולי הוא לא מרגיש אבל כמדומני שוב מנין ובנין בני אר"י מרגישים בעת צרה. 
והנושא השלישי שהוא אומר שאם זה היה תאונת דרכים זה לא היה מעניין אותנו ולא היינו אומרים שצריך לכאוב לנו כי הם אחים. לי אישית, (ואני ממש לא חושב שאני היחיד בדבר זה) כל פעם שאני שומע על יהודי שנפטר בדמי ימיו וק"ו ממיתה משונה (מחלה, תאונת דרכים) צובט לי הלב מאד ק"ו אם מדובר בילד או במשפחה שלמה שנמחקת.

אז שלא יקשקש על מה שהוא לא יודע ולא מבין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 23:40 לינק ישיר 

דבריו של הרב שרייבר נותנים את הסיכום הכי קצר והכי קולע לכל מה שרקוב מושחת ואגואיסטי ב"השקפה" ובתפיסת העולם שלנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2023 23:45 לינק ישיר 

בואו נעשה קצת סדר, יש הרבה מדבריו שהם דברים של טעם.

הכרת הטוב מגיעה לתלמידי הישיבות שבזכותם החיילים ברוך השם לא נופלים בקרב, וכל ההצלחה הינה אך ורק בזכות לומדי התורה.

מאידך, ברור שאנו מתפללים כעת כל יום 'אחינו כל בית ישראל הנתונים בצרה ובשביה', וחובה להתפלל לשלום החטופים ולהשבתם במהרה בריאים ושלמים.

ועוד דברים הניתנים להסבר לכאן ולכאן.

דבר אחד ברור היהודי הינו ת"ח גדול, והרבה הרבה סרים למרותו, וגם אם הנאמר לא מוצא חן בעיני מישהו, אבל ברור לי שכל זבי המקלדת שמשמיצים אותו לא הגיעו לקצה קרסוליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 00:04 לינק ישיר 

לעיקרם של דברים, זה מאוד משמח שיש הקלטה והוא אמר דברים ברורים. הרי סוף סוף לא מתחבאים (יחסית, כי הוא מודה שהוא לא אומר את כל עמדותיו "מאוחרי מיקרופון"). אומרים מה שבאמת חושבים והנה ניתן להתדיין. אז יישר כח על ההקלטה ופרסום הדברים. לגבי התוכן ניתן להתווכח (וכדאי דרך כבוד, כי מדובר בת"ח גדול). ועוד חזון למועד שאזכה לכתוב כאן כמה ציונים בדבריו שלענ"ד ניתן לדון בהם.

תוקן על ידי הדיבוק ב- 21/11/2023 00:04:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 00:13 לינק ישיר 

טוב, אנחנו נסכם את זה כך.

אחרי שלושים שנה, וניסיונות חיקוי עלובים במיוחד,מהלברטל ועד חצרוני  
סוף סוף קם ממשיך אמיתי ואותנטי לפרופ' ישעיהו ליבוביץ.
אחד לאחד, אותן מעלות ואותם חסרונות.

(כולל אפילו... פרט הטריוויה המשעשע שלשניהם יש אח/ות בעל/ת איכות אישיותית עשרת מונים מהם,
וכתוצאה מכך- הרבה פחות תשומת לב תקשורתית.)

תוקן על ידי פצקו ב- 21/11/2023 00:41:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 01:05 לינק ישיר 

מעבר לקוי הדמיון הרבים באישיות, יש גם מכנה משותף מהותי במסר; שניהם מנסים לטעון שכולם מושפעים רק מריגושים ,סיסמאות ריקות וממראות שטחיים, ומפספסים את המהות. שניהם עסוקים בלהוכיח כמה הרגשות הטבעיים והאנושיים שגויים, והמסקנה המושכלת היא ההפך הגמור מהם. ... הכל נשמע טוב, עד שמגיע השלב הזה שבו אנחנו שומעים את המסקנה הגאונית שלהם....

תוקן על ידי פצקו ב- 21/11/2023 01:07:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 06:56 לינק ישיר 
אניכברחוזר

ן

"ומודה ועוזב ירוחם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 07:35 לינק ישיר 

א. אני זוכר את אבא וגם את סבא שלי שהיו יושבים ליד הרדיו והיו שומעים על יהודי שנרצח בפיגוע או נהרג בתאונה ובוכים ומזילים דמעות כמים בלי שהכירו או ידעו אפילו את השם שלו. אולי כי הם מהדור של השואה ואנחנו מהדור המפונק. ב. בהחלט חייבים להכיר טובה לעובדי הזבל גם אם הם מקבלים משכורת ויש לא מעט סיפורים על גדולי ישראל שהוכירו והעריכו נותני שירותים. ג. גיוס חובה זה לא אומר שחובה ללכת לקרבי וחלק לא קטן מההולכים ליחידות שדה זה מאידיאולוגיה ולא מחובה. שלא לדבר על חיילי המילואים שלו רק רצו יכלו להתחמק. ומי מדבר על כיתות כוננות וכל מיני פרטיים שלקחו נשק ורצו להציל בלי לחשוב לרגע על עצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 07:49 לינק ישיר 
noise

אניכברחוזר כתב:
ן

"ומודה ועוזב ירוחם"

הוא לא מודה ולא עוזב הוא מחשיב אותנו כמנקי זבל, הרי לא מדובר באיזה ציטוט בשם מישהו ששמע, אלא הוא בקולו לועג לנרצחי הטבח, פוער פיו בארס ורוע נגד חיילים שנהרגים בהגנה עליו, אז מה עיוותו כאן? מה לא נכון? הוא לא מתנצל לא מתחרט רק מחרטט, אף אחד לא עיוות אלא דבריו הם מעוותים וכשזה בא מיהודי תלמיד חכם העוון והחילול ה' גדול פי כמה וכמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 08:33 לינק ישיר 

muki28 כתב:
א. אני זוכר את אבא וגם את סבא שלי שהיו יושבים ליד הרדיו והיו שומעים על יהודי שנרצח בפיגוע או נהרג בתאונה ובוכים ומזילים דמעות כמים בלי שהכירו או ידעו אפילו את השם שלו. אולי כי הם מהדור של השואה ואנחנו מהדור המפונק. ב. בהחלט חייבים להכיר טובה לעובדי הזבל גם אם הם מקבלים משכורת ויש לא מעט סיפורים על גדולי ישראל שהוכירו והעריכו נותני שירותים. ג. גיוס חובה זה לא אומר שחובה ללכת לקרבי וחלק לא קטן מההולכים ליחידות שדה זה מאידיאולוגיה ולא מחובה. שלא לדבר על חיילי המילואים שלו רק רצו יכלו להתחמק. ומי מדבר על כיתות כוננות וכל מיני פרטיים שלקחו נשק ורצו להציל בלי לחשוב לרגע על עצמם.

דברים פשוטים. לצערי יש יותר מידי משובשים שמסתובבים ביננו.
זכורני כמה הזדעזעתי בצעירותי כשסיפר לי אחד מחברי בישיבה, שאביו (ליטאי מיינסטרים שנחשב לת"ח ושקדן גדול) רוקד וצוהל בתוך הבית בכל פעם ששומע ש"חייל ציוני" נהרג, ושהוא שמע מעבר לחדר את אמא שלו מבקשת בתחנונים מאביו שיפסיק עם זה. והוא צועק עליה בחזרה שלא תתערב בענייני השקפה וחינוך הבנים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 08:35 לינק ישיר 

"הבהרה" עלובה. זה לא נקרא "מודה ועוזב". חד משמעית. 
נראה אותו שיזרוק איזה מילת הערכה לחיילים שמוסרים את נפשם בשבילו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 08:44 לינק ישיר 

ככה מבקשים סליחה?? זה לא רציני. שישפיל את עצמו קצת ולא יטנף על אחרים! הדברים הובאו בקולו אז אף אחד לא עיוות כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext