|
|
| נשלח ב-21/11/2023 09:10 |
|
| |
אני לא חושב שהוא היה צריך לומר את מה שאמר, ואני גם לא מסכים עם מה שאמר, אבל חשוב להבין את המסגרת של הדברים.
באמת שדבריו הוצא מהקשרם.
הוא מתייחס (חוץ מענין אחד בנוגע לאמירות שהחזית היא בישיבות) אך ורק למניעים שלנו להכרת הטוב והשתתפות בצער וכדו', ועל זה הוא אומר שאין הבדל וכו'.
הוא לא בא לומר שלא צריך להכיר טובה ולא אמר שלא להשתתף בצער, אלא שאנחנו משקרים את עצמנו כשאנחנו אומרים שאלו מניעים טהורים. את המניעים האמיתיים לדעתו הוא לא כ"כ אומר אלא רק ברמיזה, כי זה באמת לא מעניין אותו יותר מדי ולא מענינה של השיחה.
קשה לשמוע את זה, אבל מדובר בבן אדם שכל מהלך החיים שלו הוא כזה. הוא דורש מעצמו בלי פשרות (ומקרין לאחרים) מושלמות. לא במובן של להגיע לשלמות, אלא לעבוד בשלמות. מעין ספורי הצדיקים על לעבוד את ה' בלי ציפייה לגן עדן. וחיטוט בנבכי הנפש דק עד דק.
זה סוג של מי שיאמר: מה אתה מתרגש בברכת על נטילת לולב יותר מאשר בלהניח תפלין. לא הכוונה לומר שלא צריך להתרגש, אלא שזה מגיע ממקום אחר, ולא ממקום של חיבוב אמיתי של המצוה. אפשר לחלוק, אבל עכ"פ זו ההסתכלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 09:21 |
|
| |
הביזיון הוא שה"הבהרה" העלובה הזאת, מתפרסמת בעיתון הבית שלו 'יתד נאמן'. יש פה מסר ברור מצד הממסד החרדי, שמבחינתם ההבהרה הזו מספקת, והרב שרייבר ימשיך להיות חלק חשוב בהנהגה החרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 09:23 |
|
| |
או שלא קראת מה שכתבתי, או שלא הבנת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 09:29 |
|
| |
החריף מקשה לא מבין לא רק את מה שכתבת, אלא סתם כך לא נבין,
מגוחך לראות כאן עמי הארצות מופלגים לא מנסים אפילו בכאילו לנסות להבין בנאדם שהוא 200 רמות מעליהם, ובכל נושא וענין הם לא יכולים לעמוד איתו בויכוח וכאן הם מרגישים שהנה אנחנו יכולים להתווכח עם מי שבחיים אין לנו סיכוי מולו כולנו יחד.
כמה עלובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 09:43 |
|
| |
| מנהשורה כתב: |  | אני לא חושב שהוא היה צריך לומר את מה שאמר, ואני גם לא מסכים עם מה שאמר, אבל חשוב להבין את המסגרת של הדברים.
באמת שדבריו הוצא מהקשרם.
הוא מתייחס (חוץ מענין אחד בנוגע לאמירות שהחזית היא בישיבות) אך ורק למניעים שלנו להכרת הטוב והשתתפות בצער וכדו', ועל זה הוא אומר שאין הבדל וכו'.
הוא לא בא לומר שלא צריך להכיר טובה ולא אמר שלא להשתתף בצער, אלא שאנחנו משקרים את עצמנו כשאנחנו אומרים שאלו מניעים טהורים. את המניעים האמיתיים לדעתו הוא לא כ"כ אומר אלא רק ברמיזה, כי זה באמת לא מעניין אותו יותר מדי ולא מענינה של השיחה.
קשה לשמוע את זה, אבל מדובר בבן אדם שכל מהלך החיים שלו הוא כזה. הוא דורש מעצמו בלי פשרות (ומקרין לאחרים) מושלמות. לא במובן של להגיע לשלמות, אלא לעבוד בשלמות. מעין ספורי הצדיקים על לעבוד את ה' בלי ציפייה לגן עדן. וחיטוט בנבכי הנפש דק עד דק.
זה סוג של מי שיאמר: מה אתה מתרגש בברכת על נטילת לולב יותר מאשר בלהניח תפלין. לא הכוונה לומר שלא צריך להתרגש, אלא שזה מגיע ממקום אחר, ולא ממקום של חיבוב אמיתי של המצוה. אפשר לחלוק, אבל עכ"פ זו ההסתכלות. |
|
עזוב, גם אני למדתי בישיבות. מכיר היטב את הלמדנות המוסרית מהסוג הזה. (ובניגוד למה שכתבת הוא לא רק רמז אלא פירט בהמשך בפירוט רב על המניעים האמיתיים לדעתו..) זה לא המקרה. הוא הלך פה כמה צעדים רחוק ממה שכתבת. בעצם הרבה מאוד צעדים (כולל כשלים לוגיים מרהיבים). ובכך גילה על הכול. תשמע את *כל* דבריו בעיון. ותראה שההסבר שלך לא מספק.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 09:46 |
|
| |
ואגב, אני שמח על מגיבים כמו מנהשורה וכיורוכנו. מפני שהם מדגימים יפה איך במיינסטרים החרדי הקלאסי לא מתרגשים מהמהומה מדברי הרב שרייבר. להפך, הם מזלזלים ומגחכים על ה"בעלי בתים" שלא מבינים את גודל עמקותו הנוראית של הרב הנערץ..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 09:56 |
|
| |
באמת קשה לך עם דברים מורכבים
אבל מה שיותר מגוחך הוא שאתה מרגיש מסוגל להתווכח עם אריה בסדר גודל כזה שאין לך סיכוי מולו בשום ויכוח ובשום נושא כשתעמוד לידו, לא אתה ולא אף אחד כאן.
במקרה כזה הדבר היחיד שאדם המכיר את מקומו עושה-כמו שעשה מנהשורה- זה לנסות להבין את הלוגיקה של האיש הענק כי אם לא החלופה האחרת היא פשוט לשתוק.
האמירה "כולם טמבלים לידו" נכונה כאן לכולנו ואהובה היא הצניעות
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 10:01 |
|
| |
דו מיינסט
דו מנייסט אז נאר בינים כינים איז דער א טיפש?
ניין ניין אער אוטוס גילרנט ביי זיין טעטע דער שלאגר
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 10:14 |
|
| |
לא הנידון אם הוא צודק או לא, השאלה הוא אם הבינו כאן את דבריו שודאי הם מורכבים, אז אם זה אדם רגיל אפשר להניד ראש ולפטור אותו כקנאי\הזוי\סוטה, אך במקרה שלו ראוי או לנסות לדון בדבריו או לשתוק, בודאי מה שכל הכותבים פה מוצאים עליו כעס זה מגוחך, מי אתם בכלל להתווכח איתו, אנחנו באמת רחוקים מזה.
איזהו חכם המכיר את מקומו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 10:40 |
|
| |
אני טרחתי להאזין היטב 3 פעמים לפני שחרצתי עליו את דעתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 10:40 |
|
| |
בנג'י פורום רוטר:
אני מכיר מצויין את הרב הזה. הוא הכי גדול בתורה שאני מכיר, והכי מנותק רגשית שפגשתי מימיי ולמיטיבי לכת: אמא שלו ממשפחת רוטשטיין. משפחה של גאונים מטורפים שמה שבולט בהם זה הגאונות, הטירוף, הזחיחות והביטחון ב1000 אחוז שהם ורק הם הצודקים. אח של אמא שלו, נקרא הנחלת משה. נפטר. אחד מבניו מהאידאולוגים של תנועת עולי הר הבית, אף שבעצמו לא עולה. אח נוסף היה דוב צבי. מקורב לחזון איש. נפטר צעיר. אח נוסף נחום רוטשטיין מחותן עם האדמו"ר מגור וכותב את דברי תורתו. אידאולוג קנאי חריף ואיש עסקים ממולח.
אחות נוספת נשואה לרב חיים שלמה ליבוביץ שהיה ראש ישיבה בפוניבז’. נפטר. אחות נוספת נשואה לרב בנציון פלמן, רב נחמד מבני ברק. נפטר.
וכעת לתגלית הכי חשובה בהקשר הזה:
סבא שלו, אבא של אמא שלו, חשב להתאבד בימי קום המדינה במקום הומה אדם, כדי להעביר לכל העולם את התנגדות החרדים כביכול מהמדינה היהודית שקמה, בימי המאבק נגד שירות צבאי לבנות. החזון איש הורה לו שלא יעז.
הם אפילו לא התביישו לכתוב זאת אחרי מותו בעיתונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 11:12 |
|
| |
צר לי על המסנגרים, אבל דחית דברים בסגנון של אתם לא מבינים ולא ירדתם לעומק דעתו, לא מתאימה לחשיבה תורנית אמיתית, הוא אמר דברים מסוימים, יש להתיחס לדברים, לבדוק אם הם נכונים,או לא ולהשאר שם, הוא לא חשוב יותר מכל קצות שמקשים עליו, ותכלס הדברים מזעזעים בכל כיוון, אם בהשתתפות בצער הנורא, בהכרת הטוב, בזלזול בעובדי הנקיון, ובדיבור הפומבי, לא הייתי רוצה שהבן שלי ילמד תורה מפיו, נורא, וכן מעולם לא כתבתי כך, לא בפורום ולא מחוצה לו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 12:06 |
|
| |
הוא אמר שם משהו קצת מצחיק על כך שלכל אחד יש את המצווה שקרובה אליו. ואז שמעתי את הראיון הזה, ראיון מענין של בדרן בשם בן בן ברוך עם גר צדק, אבי אבורמי (מוסלמי שגדל בין יהודים והחליט להתגייר בגיור אורתודוקסי) .
הם בין השאר מספרים על אדם חילוני שיש לו מצווה אחת שהוא מקפיד עליה, סוכה, הוא לא אדם מאמין, אבל על סוכה הוא מאוד מקפיד וחשבתי על הדרשה הזאת.
עוד משהו שנגע לליבי הוא התלונה של אותו מראין, התברר שהוא פרסם סיפור לחיזוק ופרסמו אותו בתקשורת החרדית כ״בדרן חילוני״ והוא ממש נעלב, ״אני חילוני?״.
לפעמים אנחנו שוכחים שגם אנשים שנראים לנו לגמרי חילונים ממש לא תופשים את עצמם ככאלה, הם אולי לא לגמרי רואים עצמם דתיים ולא חיים לפי השו״ע אבל הם גם מאוד רחוקים מלהיות חילונים, הם מאמינים, מקיימים מצוות והם אנשים מאמינים.
נראה לי שאצל אשכנזים, כנראה בגלל תנועת ההשכלה, יש קו חד בין דתיים לחילונים אבל אצל עדות המזרח הקו המפריד בין דתיים לחילונים ממש לא כל כך ברור.
לא שמעתי עד הסוף כי הראיון ארוך אבל ממה ששמעתי היה מענין
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 12:28 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בנג'י פורום רוטר:
אני מכיר מצויין את הרב הזה. הוא הכי גדול בתורה שאני מכיר, והכי מנותק רגשית שפגשתי מימיי ולמיטיבי לכת: אמא שלו ממשפחת רוטשטיין. משפחה של גאונים מטורפים שמה שבולט בהם זה הגאונות, הטירוף, הזחיחות והביטחון ב1000 אחוז שהם ורק הם הצודקים. אח של אמא שלו, נקרא הנחלת משה. נפטר. אחד מבניו מהאידאולוגים של תנועת עולי הר הבית, אף שבעצמו לא עולה. אח נוסף היה דוב צבי. מקורב לחזון איש. נפטר צעיר. אח נוסף נחום רוטשטיין מחותן עם האדמו"ר מגור וכותב את דברי תורתו. אידאולוג קנאי חריף ואיש עסקים ממולח.
אחות נוספת נשואה לרב חיים שלמה ליבוביץ שהיה ראש ישיבה בפוניבז'. נפטר. אחות נוספת נשואה לרב בנציון פלמן, רב נחמד מבני ברק. נפטר.
וכעת לתגלית הכי חשובה בהקשר הזה:
סבא שלו, אבא של אמא שלו, חשב להתאבד בימי קום המדינה במקום הומה אדם, כדי להעביר לכל העולם את התנגדות החרדים כביכול מהמדינה היהודית שקמה, בימי המאבק נגד שירות צבאי לבנות. החזון איש הורה לו שלא יעז.
הם אפילו לא התביישו לכתוב זאת אחרי מותו בעיתונות.
|
|
מיהי המשפחה של אבא שלו ?? מה מעמדו בציבור הליטאי ??.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 12:29 |
|
| |
וּכן ההתנצלות, דומה למי שהכניס לשני מחט, ואח"כ הוציא, הפצע נשאר, על אחת כמה וכמה שמעבר להתנצלות סתמית אין הסבר משכנע למה שנשמע בקולו הוא, מעבר לחוסר המודעות לאל תאמר דבר העתיד להשמע, הנזק הנורא שנגרם דוקא בגלל היותו ת"ח, אין לשער, וכדאי שיבדוק ויקבל ביקורת בהלכות חילול ה', וגם בגוף הדברים שאמר
|
|
|
|
|