בית פורומים בחדרי חרדים

הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/11/2023 13:01 לינק ישיר 

ההתנצלות הזו דומה לנהג שיכור שדרס הולך רגל למוות ואמר: בוודאי שלא הייתה לי חלילה כל כוונה לפגוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 13:07 לינק ישיר 
ben_nahum

בסוף בסוף החולי רע הזה  בכלל צדיק ישר ותם,

אנחנו אשמים 

איך מדבריו הנלוזים הבנו חס ושלום זילזול במוסרי נפש פשוטו כמשמעו,

לא מסירות נפש שחולי רע שכמותו מכירים, לא ביטוי "מוסר את נפשו"

אלא לוחמים עזי נפש שהחזירו את נפשם לבורא כל העולמים,

בלי להסס וכל זה שחולי רע של בינים כינים יוכלו לחרבן על עם ישראל,

ומדשתקי רבנן שמע מינא דניח ליה,

זה שעדין בינים כינים לא  הוצא אל מחוץ למחנה הוא וכל בני דעתו היא כתם כתם

על כל החברה החרדית. 

תוקן על ידי ben_nahum ב- 21/11/2023 13:51:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 14:07 לינק ישיר 

אתה מוזמן לצאת מהחברה החרדית אם אתה בכלל שם

בינינו זו דעת רוב נכבד מחלק הפרומער של הציבור החרדי, אז תפסיקו להתקשקש ותעזבו את הציבור החרדי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 14:25 לינק ישיר 

אף אחד לא מתייחס איך הוא מבטל את הגר"ח שמואלביץ זצ"ל ומזלזל בדברים מפורשים שלו ועוד מוסיף ואומר כי הוא יודע שזה לא היה דעתו של הגר"ח שמואלביץ זצל. וכשאין לו תשובה על שאלה שנשאלה הוא מבקש "בוא נדלג על זה", משל מדובר במעשה דוד ובת שבע, מעשה ראובן שלא נקרא ולא מתרגם, או שאנו ילדים בחיידר שאסור לנו ללמוד פרשת עריות וכו , הוא בא עם משנה ערוכה שכולו עיוות גאווה ורעות רוח, אחד שגורס אני ואפסי עוד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 14:28 לינק ישיר 

ברור שדעת הגרח שמולאביץ שונה, הוא מייצג את הדעה מבית המדרש של אנשי חזון איש, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 14:30 לינק ישיר 

כל כך מגוחך שריקים כמו אנשי המקלדת כאן שופכים ביבים על אחד שהם לא מסוגלים לעמוד מולו בשום פרמטר, אבל אם זה עושה לכם טוב תמשיכו, הוא בנתיים אמר מאז פתיחת האשכול עוד כמה שיעורים שאין לכם סיכוי במצבכם כיום להבין אפילו את הפתיח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 14:45 לינק ישיר 

אהבתי את הכתבה באתר המארח אותנו, שם נכתב כי הערב  "דלף לרשת שלא כהוגן"...כנראה שכתבי האתר לא ניחונו בבינה יתירה.

ולך כיור וכנו נאמר "יאלללה יאלללה". 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 14:59 לינק ישיר 

מדובר בכזה תלמיד חכם שנעלם גמרא מפורשת במסכת בבא קמא צ״ב ב
עוד אמר ליה רבא לרבה בר מרי: מנא הא מילתא דאמרי אינשי חמרא למריה טיבותא לשקייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 15:03 לינק ישיר 

אניכברחוזר כתב:
ן

"ומודה ועוזב ירוחם"

מי שאינו למדן לא מבין את ההתנצלות. הוא אומר שכשאמר את הדברים לא הייתה כוונתו להזיק, כלומר, המצב לא היה בבחינת "דכוונתו להזיק ויצרה תקפה ואין יכול לשומרה כל כך יפה" (תוס' ב"ק ג:). כלומר הדברים נאמרו בשאט נפש, מתוך רצון חופשי ויכולת להימנע מכך. מעניין באמת איך זה נראה אם כן הייתה כוונתו להזיק.... (אגב מה היה אומר הרב שרייבר על שאלה אודות אדם שדיבר לשון הרע על חברו בסתר וגרם לו עגמת נפש ללא ידיעתו, וכשנודע הדבר הוא אומר: עשיתי זאת בסתר, לא התכוונתי שתדע מהדברים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 15:32 לינק ישיר 

מבלי לתמוך במה שהוא אמר, כוונתו היתה שדבריו עוותו (רץ בקבוצות הקלטה מדבריו, שמעתי מעט ואכן ההקשר והצורה בה הדברים נאמרים מוציאים את כל האויר מהבלון) וגם שלא כל דבר שנאמר בפורום סגור, נאמר בריש גלי.
כשח"כ יושב בבית, ואומר את כל מה שכולנו אומרים "צריך להפיל אטום על עזה, צריך לשטח את עזה", אינו דומה לח"כ שמתראיין ואומר שאטום על עזה אחד מהאופציות.
מי שהקליט אותו ופרסם גרם לנזק.
שוב מדגיש שאינני תומך בכלל במה שהוא אמר, אני יודע שאנחנו כאן בגוב אריות, ומי שחס וחלילה יביע דעה אחרת מהפשקווילאים כאן ימיט על ראשו גידופים והשמצות, לכן חשוב לי להדגיש שאני חושב ב"דעה הנכונה", אל תפגיזו אותי תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 15:47 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
מבלי לתמוך במה שהוא אמר, כוונתו היתה שדבריו עוותו (רץ בקבוצות הקלטה מדבריו, שמעתי מעט ואכן ההקשר והצורה בה הדברים נאמרים מוציאים את כל האויר מהבלון) וגם שלא כל דבר שנאמר בפורום סגור, נאמר בריש גלי.
כשח"כ יושב בבית, ואומר את כל מה שכולנו אומרים "צריך להפיל אטום על עזה, צריך לשטח את עזה", אינו דומה לח"כ שמתראיין ואומר שאטום על עזה אחד מהאופציות.
מי שהקליט אותו ופרסם גרם לנזק.
שוב מדגיש שאינני תומך בכלל במה שהוא אמר, אני יודע שאנחנו כאן בגוב אריות, ומי שחס וחלילה יביע דעה אחרת מהפשקווילאים כאן ימיט על ראשו גידופים והשמצות, לכן חשוב לי להדגיש שאני חושב ב"דעה הנכונה", אל תפגיזו אותי תודה.
הוא ידע שהוא מוקלט ואף דיבר על זה בשו"ת

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/11/2023 15:50:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 15:48 לינק ישיר 

לצורך הדיון, כל המפמפמיםעל איך אתה מעיד לדבר מול ..., במקום שיש חילול ה' אין חולקים . יש מה לענות לגוף הענין או לא, והערות סתמיות שכאשר שומעים הבלון מתרוקןוכו', נא להסביר בעובדות מה הבלון, ואיך שמיעת הדברים רוקנה אותו

תוקן על ידי אליהו1000 ב- 21/11/2023 15:49:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 15:48 לינק ישיר 

יש כאן הטוענים שמדובר בדברי למדנות עמוקים מאוד ולא כל אחד יכול להבינם, ייתכן . אבל התפרסם שגדולי הדור מנהיגי הציבור החרדי ביקשו ממנו לחזור בו ולפרסם שטעה, אז הם גם לא מצאו טעם בדברי הלמדנות .
אבל גם נניח שמדובר בלמדנות עמוקה, אבל את המציאות כל אחד מכיר, עיקר טענתו היא שהחייל עושה את חובתו בדיוק כמו עובד הזבל, וזו הלמדנות פה, רק שהמציאות אינה כזו , אלפים ורבבות ביטלו טיולים ועבודות בחו"ל ובאו להתגייס בהתנדבות , ועוד רבים שיכלו לסרב לשבת בכלא ולהשאר בחיים , חירפו את נפשם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 15:51 לינק ישיר 

האם נשוא השרשור. הוא אח של דוד שרייבר מקופת הקיר!?! ב' כנראה, שנעלמה ממנו האמרה. חכמים הזהרו בדבריכם! במיוחד כשגרים באשדוד... ג' מצוה על כל אדם לאהוב את כל אחד ואחד מישראל כגופו, שנאמר ואהבת לרעך כמוך, לפיכך צריך לספר בשבחו, ולחוס על ממונו, כמו שהוא חס על ממון שלו, ורוצה בכבוד עצמו. והמתכבד בקלון חברו, אף על פי שאין חברו עומד שם, ולא הגיע לו בושת, ולא ביישו אלא ערך מעשיו הטובים וחכמתו, למול מעשה חברו, או חכמתו, כדי שיראה מכללו, שהוא מכובד וחברו בזוי, אין לו חלק לעולם הבא עד שישוב בתשובה שלימה. (קש"ע. על פי הרמב"ם.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2023 16:00 לינק ישיר 

מחפש הסבר לפרטים אלו: מה הזלזול בעובדי נקיון, מה האמירה שכולם עושים רק כי הכריחו אותם, ולכן אין הכרת הטוב כלפיהם ( משונה מאוד הן מבחינת העובדות והן ביסוד של הכרת הטוב ), בהתיחסות כאילו צריך לכאוב כמו תאונה ושם לא צריך לכאוב ו1400 זה רק ענין מספרי שלא אמור לכאוב יותר מאדם אחד, ומרון כואב כי זה משלנו, ושאלת תם מעבר לקדושי עליון כי מתו בגלל יהדותם, ופרומר ודאי צריך לחוש לשיטות אלו, מה עם התינוקות הזכים שנשחטו ונאפו בתנורים ונחתכו ראשיהם, וזה מה שיש לומר, פשוט מתפוצץ מכאב למשמע אוזננו, וכל מי שקרא את מה שכתבתי בפורום כל השנים, יראה שהייתי רחוק בתכלית הריחוק מכל קלות ראש וזלזול בתלמידי חכמים, אבל במקום שיש חילול ה' ועוד שאין דרך יעילה יותר לדכא את ההתעוררות הרוחנית שקיימת עכשיו, וההתנצלות שהיה עדיף שלא הייתה באה לעולם, גם היא רק בכיוון של עיוותו את דברי ואני לא אשם ולא התכוונתי לפגוע, תרוצים שכמותם לא היה מקבל משום תלמיד ששגג בישיבתו,, נורא שכך עלתה בימינו, כותב בכאב עמוק ביותר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.