בית פורומים בחדרי חרדים

הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2023 14:52 לינק ישיר 

העיקר חסר בדיון כאן, הסיבה לשמה הם התכנסו להשמיע את הדברים החריפים.
האם נכון שיש נקיפות מצפון? צודקים אנשי התקשורת שמדברים על השינוי בחברה החרדית? יש התפרקות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2023 14:57 לינק ישיר 

[quote]הודעה של הניק *חריף_ומקשה*

אני יודע על איזה רקע הוא נכתב ולמה הוא נכתב. ומי שהיה חי אז יודע בדיוק מה המשמעות של המאמר הזה.

[/quote]

אולי יש פה מישהו שיגלה לנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2023 15:51 לינק ישיר 

YYona כתב:
האם נכון שיש נקיפות מצפון? צודקים אנשי התקשורת שמדברים על השינוי בחברה החרדית? יש התפרקות?

היה קצת רפיון, הרב שרייבר חיזק, נגמר הסיפור
מאוכזב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2023 16:22 לינק ישיר 

לא בטוח שהסיפור נגמר. בתוצאה הוא דווקא הגביר את רגשי הנחיתות. הוא גרם לרבנים ונבחרי ציבור חרדים להביע אהדה ללוחמים יותר מאי פעם.

תוקן על ידי YYona ב- 22/11/2023 16:27:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2023 16:41 לינק ישיר 

YYona כתב:
אין התפרקות בחברה החרדית וגם לא שינוים ובוודאי שלא נקיפת מצפון למאמינים באמת שהתורה שומרת על עם ישראל. רק מה הרב שרייבר פסל אחרים במומו פסל אצלו התורה כנראה משמשת לקרדום לחפור והוא בעצם נבל או חסר דעת. הוא גם חושב שאם יהודי מבקר במחלקה האונקולוגית אז לא אכפת לו מהחולים: צריך לספר לו כמה כספים נאספים מזרים לאותם חולים גם כשיש ספק ספיקא שניתן להצילם. בקיצור, אני מנסה לסנגר עליו כי נראה לי שהוא לא כל כך מאוזן מבחינה נפשית, האם הבעות פניו לא מספרות לנו משהו לגבי מצבו הנפשי וכו'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2023 18:30 לינק ישיר 
מאירקה99

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2023 21:33 לינק ישיר 

ראשוןלציון כתב: (מהתיבה האישית)
למה לשקר במצח נחושה ולומר שדעת  הרמ הנ"ל היא דעת המיינסטרים החרדי בעוד כולם מכירים את הדרשות של הגר"ח שמואלביץ הגר"י לווינשטיין הרב שך שאומרים בדיוק את ההפך?

הרבה מדרשתו היא בטווח הלגיטמיות הישראלית כפי שציינה לך תדע את ירון לונדון על הרוגי מירון  "כמו שבט מאפריקה כך הם מעניינים אותי"... וכמו שהסמול טוען על המשיחיים מהשטחים או בגוש קטיף "אתם הבאתם את זה על עצמכם" אתם משתמשים בילדים ומסכנים אותם..., לחרדים זה צורם בגלל נושא בעול ובגלל הרגש היהודי והלאומי מה שאין לסמול...  מותר לו להיות סמולני ולטעון שזו בעיה שהציונים הביאו על עצמם כפי  הדוגמה מכורה הבור....

חבל שהר"מ הנ"ל שתפקידו להבהיר ולהנהיר לתלמידים כדי שתלמודם יהיה ברור כשמלה, עשה בדיוק ההפך אנסח את זה במקומו, ובלי הפרובקציה הבזויה והמופרכת של מנקי הזבל,

האם ר יוחנן והחרדים ממשיכי דרכו "נשא בעול" והיה צריך להרגיש אמפתיה עם הסיקריקים "מוסרי הנפשות" שלהם עצמם ושל אחרים בחורבן הבית? כל אדם סביר יגיד לך לא רבתי הם המזיקים של הכלל ישראל בזמנו הם החריבו את המקדש קיפחו נפשות וכולי,

בדיוק כמו שאומר ואמר הסמול על המשיחיים והפיגועים מהשטחים ומגוש קטיף "אתם הבאתם את זה על עצמכם" ויותר מזה אנשים כמו פרוספר שטרנהל הכווינו את המחבלים לפגע רק בשטחים"הכבושים" במתנחלים,
כך היה גם בשומר החומות התקשורת והסמול הצדיקו את הפיגועים ,
מבחינתם הערבים הם הפרוקסי שלהם למלחמת אחים עם המתנחלים והגרעינים התורניים,
מבחינת הסמול המתנחלים הם הרודפים של הכלל ישראל והם לא רק שלא מזדהים איתם וחשים אמפתיה הם רוצים בביעורם, כך גם המרד בצבא והקרסת המדינה כל עוד היא לא תואמת לערכים ואמונות שלהם,

כך בדיוק החרדים אומרים אמרו על הציונות, זו לא המדינה שאנחנו רוצים היא מזיקה ורודפת את הכלל ישראל ואין לנו  שום סיבה לחוש אמפתיה או לשאת בעול עם הטרוף הציוני,,, 
[אממה הבדל קטן בכל זאת יש המדינה קמה והצליחה הסיקריקים הביאו  חורבן]
היום זה עוד יותר ברור מדינת ישראל היא מדינת חסות אמריקאית ומי שנלחם פה נלחם ומוסר את נפשו על אינטרסים אמריקאים בלבד, על נפט  וכדומה... אתה מוזמן להעלות את הדברים אל הפורום את הביקורת עליו  והצד השני   אחרים כבר עשו  ואין עיתותי בידי להרחיב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2023 21:34 לינק ישיר 

הדיבוק. 
כל הכבוד על ההשקעה בטוב טעם ודעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2023 21:45 לינק ישיר 

בין כל דברי הבלע מצאתי משפט שאני דוקא מזדהה איתו:

ממה נפשך, אם אתה באמת מרגיש לא נעים עם זה, אז חסר לך בהבנת הבסיס. אז אתה באמת לא יודע. אז אני אשאל אותך למה בחורי ישיבות לא צריכים ללכת לצבא ואין לך תשובה. 
חוץ מהתשובה המטופשת הזאת שאתה משרת פה. אבל חוץ מזה יש לך תשובה אחרת?

כבר כתבתי באשכול אחר שהתירוץ הזה מגוחך ולא זו הסיבה האמיתית, היו שהתווכחו, אבל הנה גם הוא אומר זאת ברגע של גילוי לב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2023 13:38 לינק ישיר 
שאגתשביט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2023 14:33 לינק ישיר 

שאגת, מה רואים בתמונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2023 14:49 לינק ישיר 
שאגתשביט

קלעפער כתב:
שאגת, מה רואים בתמונה?

הרב רא"ם הכהן, ראש ישיבת עתניאל ובעצמו קצין במילואים, בא לבקר תלמידים ורבנים צבאיים ודן איתם בנושאים העולים לסדר היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2023 02:04 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:
שאגת, מה רואים בתמונה?
הרב רא"ם הכהן, ראש ישיבת עתניאל ובעצמו קצין במילואים, בא לבקר תלמידים ורבנים צבאיים ודן איתם בנושאים העולים לסדר היום.
כהן שהרג מחבלים... (בוהן מתנופפת...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2023 21:09 לינק ישיר 

נאמר סייג לחכמה שתיקה! וכיצד יודעים שסייג לחכמה שתיקה!?! שהרי נאמר, מילה בסלע שתיקה בתרי! היינו. שהרווח של השתיקה, הוא יותר מהרווח של הדיבור! ונאמר עוד. אויל מחריש, חכם יחשב! וזה? על ידי שהוא מבין שהוא ירוויח 2 בשתיקתו במקום 1 בדיבורו! ואז, לא צריך לומר. חכמים הזהרו בדבריכם! כי החכם שותק! ולא מדבר... (שהוא רוצה להרוויח.) כי אם הוא היה מדבר. עליו נאמר! ...ואמר לכל סכל הוא... (שהוא מעדיף סלע 1 על 2 סלעים.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2023 10:19 לינק ישיר 
מהפךבחררה

וואו, אני שובר את הראש תקופה ארוכה ועובר על התגובות ולא יודע אם להגיב או לא.
לבסוף הנה........
עיקר הסיבה שאני מגיב היא למחות על ביזוי התורה, מדובר ברב נערץ, ת"ח עצום וידען מופלג, מרביץ תורה ברבים ועליו נאמר שאין שיעור למה שצריך לכבד אותו.
אדם השקוע כל כולו בלימוד ומחנך גדול בדגש על ידיעת התורה ועמלה.
אני הקטן לא מסכים עם דבריו, חונכנו מגדולי ישראל אחרת, הגר"ח שמואלביץ לא סבר ככה (למרות מה שנאמר), וחזר על כך שוב ושוב, הרב שך לא ישן בלילות ומיעט לאכול שהיה מלחמות כידוע לכל בר בי רב בני ברקי, ר' חצקל לוינשטיין, מי שרוצה יכול לחפש את דרשותיו בשלהי ששת הימים, ועוד כהנה וכהנה.
אני יכול להכיל ולהבין שיש עוד שיטה שאני לא מבין אותה, וגם אם יש לי ביקורת על מה שאני לא מבין תמיד אני זוכר שמדובר בשמהו שהוא כמה וכמה דרגות מעליי ואני לוקח את מאמר החכם שלא מצא לגוף טוב משתיקה, וח"ו לא מזלזל בת"ח שעליו נאמר שאין רפואה למכתו.
הדור שלנו הוא דור שחי בצורה מוחלוטת, הימין בטוח שהשמאל הורג את המדינה מפגר ומטומטם ומנותק ובית המשפט הוא אבי כל הצרות וביבי המלך. הימין רואה בביבי מעין משיח מודרני ובשמאל גוף שהורס את המדינה, וכל אחד משוכנע במאתיים אחוז בשיטתו, וזה מביא לסוג של טראמפיזם של התעלמות מהאחר ועשיה בבוטות, אנא אל תכניסו את האוריה הזו למחנה שלנו.
בצלחה לכולם ושוב מחאה על כבוד התורה ולומדיה לא כל תופס מקלדת שלומד במקרה הטוב בחודש מה שלומד הרב הנ"ל בשבועיכול להביע דעתו על אדם גדול.

תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 26/11/2023 10:20:03

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב בונם שרייבר בכנס 'תבונות': לא צריך הכרת הטוב לחיילים הנהרגים בהגנה עלינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.