|
|
| נשלח ב-26/11/2023 10:57 |
|
| |
ר' מהפך, הצבעת בדיוק על נקודה שהכי הפריעה לי, הוא ביטל את דברי ר' חיים שמואליביץ כביכול זה משהו שרק 'מי שיודע' יודע - הוא יודע משהו שאנחנו לא יודעים, ואז מסתבר שלא, אז הוא המציא? גם אני משתדל להתבטל כלפי לומדי תורה, אבל זה פחות קורה לי כלפי מי שלא אמון על מדת האמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2023 20:24 |
|
| |
| מהפךבחררה כתב: |  | וואו, אני שובר את הראש תקופה ארוכה ועובר על התגובות ולא יודע אם להגיב או לא. לבסוף הנה........ עיקר הסיבה שאני מגיב היא למחות על ביזוי התורה, מדובר ברב נערץ, ת"ח עצום וידען מופלג, מרביץ תורה ברבים ועליו נאמר שאין שיעור למה שצריך לכבד אותו. אדם השקוע כל כולו בלימוד ומחנך גדול בדגש על ידיעת התורה ועמלה. אני הקטן לא מסכים עם דבריו, חונכנו מגדולי ישראל אחרת, הגר"ח שמואלביץ לא סבר ככה (למרות מה שנאמר), וחזר על כך שוב ושוב, הרב שך לא ישן בלילות ומיעט לאכול שהיה מלחמות כידוע לכל בר בי רב בני ברקי, ר' חצקל לוינשטיין, מי שרוצה יכול לחפש את דרשותיו בשלהי ששת הימים, ועוד כהנה וכהנה. אני יכול להכיל ולהבין שיש עוד שיטה שאני לא מבין אותה, וגם אם יש לי ביקורת על מה שאני לא מבין תמיד אני זוכר שמדובר בשמהו שהוא כמה וכמה דרגות מעליי ואני לוקח את מאמר החכם שלא מצא לגוף טוב משתיקה, וח"ו לא מזלזל בת"ח שעליו נאמר שאין רפואה למכתו. הדור שלנו הוא דור שחי בצורה מוחלוטת, הימין בטוח שהשמאל הורג את המדינה מפגר ומטומטם ומנותק ובית המשפט הוא אבי כל הצרות וביבי המלך. הימין רואה בביבי מעין משיח מודרני ובשמאל גוף שהורס את המדינה, וכל אחד משוכנע במאתיים אחוז בשיטתו, וזה מביא לסוג של טראמפיזם של התעלמות מהאחר ועשיה בבוטות, אנא אל תכניסו את האוריה הזו למחנה שלנו. בצלחה לכולם ושוב מחאה על כבוד התורה ולומדיה לא כל תופס מקלדת שלומד במקרה הטוב בחודש מה שלומד הרב הנ"ל בשבועיכול להביע דעתו על אדם גדול.
תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 26/11/2023 10:20:03 |
|
הכי אהבתי את המשפט "אל תכניסו את האווירה (כצ"ל) הזו למחנה שלנו". היית טורח ומגיב כך על שיחה של הרב גורן או הרמ"מ שניאורסון?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2023 16:25 |
|
| |
| שוקולד_תות כתב: |  | יש כאן הטוענים שמדובר בדברי למדנות עמוקים מאוד ולא כל אחד יכול להבינם, ייתכן . אבל התפרסם שגדולי הדור מנהיגי הציבור החרדי ביקשו ממנו לחזור בו ולפרסם שטעה, אז הם גם לא מצאו טעם בדברי הלמדנות . אבל גם נניח שמדובר בלמדנות עמוקה, אבל את המציאות כל אחד מכיר, עיקר טענתו היא שהחייל עושה את חובתו בדיוק כמו עובד הזבל, וזו הלמדנות פה, רק שהמציאות אינה כזו , אלפים ורבבות ביטלו טיולים ועבודות בחו"ל ובאו להתגייס בהתנדבות , ועוד רבים שיכלו לסרב לשבת בכלא ולהשאר בחיים , חירפו את נפשם.
לפי ההתנצלות הוא כנראה עדיין בטוח שהוא צודק רק שזה לא יפה להגיד בקול .. על דבריו כפי שנאמרו ועל כבודו של רבי חיים שמואלביץ פרסם כבר הרב לייבל מחאה. ולגבי המציאות, פשוט לחפש בגוגל : חרבות ברזל התנדבות, ויש עשרות מיזמים של מתנדבים לצה"ל, משטרה וארגוני בריאות ובכל תחום כמעט, שיתחיל לומר להם תודה בשלב ראשון, גם אם הוא עדיין חושב שחייל חובה נלקח לצבא כמו ברוסיה |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2023 13:46 |
|
| |
והנה לאחר שהתברר כאן מעל לכל ספק, שבישיבות עילית כמו "התורה בתפארתה" יש שיחות שלימות ברמה של כיתה ג, שמבוססות על כמה שיקטלאך חומש-רש"י בתוספת לא מעט טעויות בסיסיות (כמו שהדגמתי מהחלבנה, וזה אפילו לא ההתחלה...). הגיע הזמן להראות עם מי לעולם אסור שנהיה "ביחד", וכמה גועל נפש להיות ביחד עם כאלה: https://mobile.srugim.co.il/article/875247
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2023 14:32 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | והנה לאחר שהתברר כאן מעל לכל ספק, שבישיבות עילית כמו "התורה בתפארתה" יש שיחות שלימות ברמה של כיתה ג, שמבוססות על כמה שיקטלאך חומש-רש"י בתוספת לא מעט טעויות בסיסיות (כמו שהדגמתי מהחלבנה, וזה אפילו לא ההתחלה...). הגיע הזמן להראות עם מי לעולם אסור שנהיה "ביחד", וכמה גועל נפש להיות ביחד עם כאלה: https://mobile.srugim.co.il/article/875247 |
|
מקווה שזה בציניות! התגובה שלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2024 10:33 |
|
| |
ראש ישיבת 'תפרח' עקץ את הדרג הצבאי: "לבעל חנות יש יותר שכל"
ראש ישיבת תפרח, הגאון רבי יעקב פרידמן, תקף במהלך שיחה את הדרג הצבאי ומפקדי הצבא וייקר את תחושתם של בני התורה אל מול המלעיזים עליהם
"אברך הוא נבחר האנושות – מי מגן על עם ישראל? למישהו עוד הייתה אשליה שהאידיוטים שם מגנים עליו, מסכנים החיילים.
אפילו בעל חנות יש לו טיפה יותר שכל שהוא סוגר עם מנעול את החנות כשהוא הולך הביתה. חושבים שמה שאמר רבי דב "אתה המוגן", זה מליצה. כלל ישראל חי מהפירות של לומדי התורה, אחרת אין לו קיום כלכלי".
ראש הישיבה שיבח בדבריו את האברכים שיושבים ולומדים תורה, וטען שהם אלו שמגנים על כלל ישראל. בדבריו ביקר את המפקדים הבכירים שנכשלו בשבעה באוקטובר. https://hm-news.co.il/439665/
תוקן על ידי על_הדרך ב- 22/01/2024 10:34:49
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2024 17:58 |
|
| |
לרב פרידמן יש חוש הומור משובח
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2024 20:28 |
|
| |
איפה גר הרב פרידמן?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2024 02:19 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | | לרב פרידמן יש חוש הומור משובח |
|
אכן. והוא נחשב איש מפוכח ולא קיצוני.
לטעמי עשו לו עוול עם ציטוטים חלקיים.
את חיצי הלעג שלו הוא הפנה לפיקוד הגבוה ולבכירי מערכת הביטחון שהם בעלי גאווה נוראית וביהירותם הפקירו את הגבול.
והוא אכן צודק בזה במאה אחוז.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2024 06:02 |
|
| |
שאגתשביט
גאווה, נכון.
אבל באמת כדאי לזכור לאן הראות המדהימה של ראשי הישיבה הובילה ומובילה את הציבור החרדי.
היסטורית, בגדול, הם כשלו כבר מאתים שנה, מזל שהחסידות חביבתם הצליחה קצת יותר במזרח אירופה.
תוקן על ידי שאגתשביט ב- 23/01/2024 06:03:48
תוקן על ידי שאגתשביט ב- 23/01/2024 06:11:05
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2024 07:37 |
|
| |
לא כל מה שנכון צריך להגיד, ובוודאי לא תוך כדי לחימה, כל שכן כשהתלמידים שלכם בתפרח ואופקים רחוקים מתלאושש ממה שעבר עליהם... זה נכון שהרב פרידמן נחשב אדם מפוכח ומודרני בחשיבתו, אבל הוא כמו העינבלים למיניהם, מאוד חכם עד שזה מגיע למדינה והצבא. וגם למזרוחניקים כמובן (דומני שלפי כל הציטוטים האחרונים, הוא דיבר על מפקדי הצבא הרבה יותר בכבוד מאשר על ש"ב גאון הגאונים הרא"א שפירא). לתלות את כל ההצלחות בלימוד התורה ואת כל הכשלונות במפקדי הצבא, זה איך נאמר... (אני מסייג שמן הראוי לשמוע את הדרשה במלואה, ובכל מקרה אם אני מבין הוא לא התכוון לטעון טענות עמוקות אלא בעיקר להגחיך כל מיני מצבים בבחינת "נואלו שרי צוען והטעו את מצרים")
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2024 09:01 |
|
| |
אבל העיקר, אשתו של הרב פרידמן פרופסור למתמטיקה, אשתו של הרב משה שפירא דוקטור לפילוסופיה, וגם לגברת פילץ לזיכרוני יש תואר כלשהו.
אבל את התלמידים שלהם הם משאירים במקום אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2024 09:36 |
|
| |
כרגיל שנאת עם הארץ לת"ח
בכל אופן יש מישהו שלא שותף לדעה שבכירי צה"ל פעם אחר פעם מתגלים כאידיוטים של המדינה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2024 11:06 |
|
| |
בינתיים באתר הזה אני רואה פרסומת לאוניברסיטה הפתוחה, אני מצפה למחאה רבתי מכל אנשי דעת תורה הצרופה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2024 14:00 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אני מסייג שמן הראוי לשמוע את הדרשה במלואה, ובכל מקרה אם אני מבין הוא לא התכוון לטעון טענות עמוקות אלא בעיקר להגחיך כל מיני מצבים בבחינת "נואלו שרי צוען והטעו את מצרים"
|
|
אכן. הוא אומר שם מיד אח"כ שהוא לא רוצה להתעסק בזה כי זה לא המקצוע שלו.
|
|
|
|
|