|
|
| נשלח ב-6/12/2023 18:57 |
|
| |
אני אסייע לך בקיצור: תבדוק על פי תוצאות הבחירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 00:41 |
|
| |
אולי לא הובנתי כראוי. אני לא שואל שאלה בסטטמסטיקה. השאלה שלי היא האם קיים מושג כזה "רוב החרדים", או "הדעה הרווחת בקרב חרדים" - ואם כן, איך מחשבים את זה. האם החרדים הם כמו אסכולה אחת, שיש בה קיצוניים לכל מיני צדדים, כמו בכל דבר. או שהחרדיים זה כמו "הרכבה שכנית" של הרבה דעות שדומות אחת לשנייה, אבל למעשה גוש אחד שמסכים על כמה עקרונות. (כמובן שאחת הנגזרות מהשאלה, היא, האם אני מחשב לפי מעשים או לפי סיבות למעשים). זו השאלה, זה יותר רעיוני-פילוסופי מאשר מתמטי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 12:42 |
|
| |
הקיצונים כל כך מעטים באחוזים, ברור למשל שאין מה לספור 200 אנשי נטורי קרתא בתוך למעלה ממליון נפשות. 90-95% מהחרדים חושבים אותו דבר פחות או יותר בשאלת המדינה וההתיחסות אליה, או ברמת הדקדקנות בכל מצווה דרבנן. וברוב השאלות והנושאים, אבל יש כל מיני חילוקים וחילוקי דעות בכמה נושאים, אם זה בנוגע ליציאה לעבודה, קטניות בפסח, סוגי כשרויות ולמרות אלו, רבים ההסכמות על ההבדלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 17:19 |
|
| |
ההסתכלות היא לא כמה קיצוניים הקיצוניים, אלא יותר כמה דומים אנשי ה"מרכז" - האם במקרה הם חושבים ומבצעים אותם דברים, או שיש באמת איזה בסיס משותף שממנו הכל מתחיל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 20:36 |
|
| |
קיבלת בהודעה שלפני תשובה מדויקת לשאלתך בנוגע למרכז
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2023 00:00 |
|
| |
אכן נתת תשוהה ארוכה ומנומקת, מי כנראה נמצאים בעמדות המרכזיות ביותר בציבור החרדי. אבל שאלתי אותך שוב, מה ההשראה של המיינסטרים החרדי כלומר כשאני אומר "המיינסטרים החרדי חושב כך וכך" ואני כורך בזה הרבה ליטאים וחסידי וויזניץ וכדו, אני שואל רק: האם לכולם יש מקור השראה אחד, או שסתם במקרה הם מתנהגים באופן דומה. אשמח לתגובתך על נושא זה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2023 02:16 |
|
| |
הרבה בהשראת החזון איש
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2023 23:06 |
|
| |
אנקדוטה מעניינת על חסידי ויז'ניץ שתוארו כאן בצדק רב כמייצג של המיינסטרים חרדי. (לכה"פ החסידי). באחת ממערכות הבחירות האחרונות לכנסת, יצא סרטון משעשע שהרבי נכנס לקלפי להצביע כשחסידיו מלווים אותו ושרים את השיר הידוע של הקנאים האנטי-ציונים "בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים ובחוקותיהם אין אנו מתחשבים". זה מייצג היטב את הפרדוקס המיינסטרימי החרדי (האשכנזי).
|
|
|
|
|