|
|
| נשלח ב-30/11/2023 11:30 |
|
| |
| מתחרפן כתב: |  | | גם אני מתפלל שלא יהיה שום אפשרות של גאוה, וכחי ועוצם ידי בניצחון של עם ישראל על השונאים שלהם.
אני מתפלל שיהיה לנו נס מן השמים שישמיד את אויבינו בלי שיפול שערה מראשו של חייל או חטוף אחד.
|
|
האם זה נחשב השחתה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2023 12:35 |
|
| |
| מתחרפן כתב: |  | | גם אני מתפלל שלא יהיה שום אפשרות של גאוה, וכחי ועוצם ידי בניצחון של עם ישראל על השונאים שלהם.
אני מתפלל שיהיה לנו נס מן השמים שישמיד את אויבינו בלי שיפול שערה מראשו של חייל או חטוף אחד.
|
|
יפה שאתה מחליט לקב"ה באיזה אופן נינצל ובאיזה אופן בדיוק עם ישראל יחזור בתשובה. פשוט וברור שצריך להתפלל על 2 דברים: 1. שכלל ישראל ינצל. 2. שכלל ישראל יחזור בתשובה. אין צורך לקבוע לקב"ה בדיוק באיזה דרך אפשר להרוויח את השניים. הקב"ה יודע להסתדר לבד.
ובכלל, מאיפה מגיעה העקמימות והחוצפה הזאת לדרוש מה' ניסים גלויים במקום ניסים נסתרים שכלולים ב'מנהגו של עולם'? ההסבר היחיד שעולה על דעתי,, שעקמימות הזאת מגיעה מחוסר ביטחון עצמי ונחיתות מול החיילים הגיבורים שנלחמים בעזה. ובפרט מול החיילים שומרי תורה ומצוות וביניהם תלמידי חכמים שנלחמים בעזה. זה ההסבר היחיד שעולה על דעתי .
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2023 12:42 |
|
| |
אגב, הר"ר גפן הלך רחוק יותר, הוא טוען שניצחון של צה"ל עלול לגרום לערבים ואומות העולם לשנוא אותנו עוד יותר ולרצות עוד יותר להרע לנו. ועדיין הוא מזכיר שצריך לעשות השתדלות, אז לא ברור מה הוא רוצה שיעשו. וזה נראה שכוונתו שצריך לעשות השתדלות הגנתית מינימלית אבל לא לתקוף. כלומר, הוא יותר שמאלה ממרצ. באזורים של חד"ש-תע"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2023 17:41 |
|
| |
אני שמח לראות שבמובנים רבים, האשכול המעט פילוסופי שפתחתי לאחרונה, קיבל כאן ביטוי מאוד מוחשי - מי כמה ומה חושבים "הרבה חרדים"? - ובפרטם אתה מוצא אוסף של שטויות שכל חמוג יכול להפריך. ולגופו של עניין: 1. אשמח לדעת קצת יותר, מי הם הרב קירשבוים והרב גפן (מניח שהוא בן של הרב משה גפן, אגב משום מה זכור לי שהוא נלב"ע בנסיבות שמזכירות את הסברות של הרב גפן הנוכחי). מי הם? בני כמה? איפה למדו/מה תפקידם בדיוק? מה השפעתם? 2. מאיזו דקה ועד איזו, נמצאים הדברים ההזויים לכאורה שאמר רבינו גפן?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2023 13:12 |
|
| |
התבקשתי להביא לכאן ציטוט של הרש"ר הירש זצ"ל
לאור כל זה, אין כל ספק בטעם האיסור. במשך כל מאבקם הארוך, לא יכל שרו של עשו לנצח את יעקב ולהפילו ארצה; אך עלה בידו לנקוע את כף ירכו ולמנוע ממנו מלהשתמש בכחו החמרי. כך יעשה יעקב את דרכו במהלך ההסטוריה, כשהוא צולע בלי יכולת לעמוד על שתי רגליו, וללא עמידה והליכה יציבים. חוסר יציבות זה הוא תנאי הכרחי לפקוח את עיני עשו. אם גם יעקב היה עומד בראש ארבע מאות אנשיו, הרי שעמידתו הבלתי־מנוצחת לא הייתה מגלה את אצבע האלקים בדברי ימי העולם. על כן לא יאכלו בני יעקב (אשר דווקא על ידי חולשתו החמרית ייהפך ל״ישראל״, ויעיד על ה׳ אשר כחו גובר על הכל) את גיד הכניעה והחולשה החמרית. בכל עת שצאצאי יעקב יושבים לאכול, תעמוד מולם אזהרה זו מסיפורי נדודי חייהם: עליהם לוותר מרצון על הגיד הזה – על כחם הגשמי שנמסר לעשו. אל להם לחשוב שקיומם תלוי בסוג כזה של כח. ואל להם לראות עצמם בלתי מוגנים ובלי בטחון בתוך תהפוכות הזמן, רק מתוך שאינם חגורים בחרב כעשו, ואין ביכולתם אף להתהלך בארץ בצעדים איתנים. כחו של יעקב־ישראל תלוי בכחות אחרים, נשגבים יותר, אשר חרבו של עשו אינה יכולה להם. אם יעקב נופל, הרי זה לא בגלל כחו הגופני המוגבל, אלא מחמת שלא עשה את כל הדרוש לזכות בשמירת ה׳. ומאידך, אם ישראל ניצב איתן, אין זה בשל כחו הגופני והחמרי, אלא מכיון שה׳ נושא אותו על כנפי הנשרים של כחו הכל יכול. זהו הלימוד שנמסר ליעקב, כדי שיינשא לעד בלבות כל ישראל. זה ה״דבר״ אשר משמעותו המלאה תיכנס אט אט אל תוך הכרת האומה, בעת שתתלה את נפילתה וצרתה, לא ברצון ה׳ אלא בחולשתה הצבאית; וכאשר, במקום להבטיח את עתידה על ידי שיבה אל ה׳, היא מכריזה בגאוות שווא: ״לְבֵנִים נָפָלוּ וְגָזִית נִבְנֶה, שִׁקְמִים גֻּדָּעוּ וַאֲרָזִים נַחֲלִיף״.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2023 22:30 |
|
| |
חשוב לי לציין ששמעתי את חלק ניכר מהדרשה של הרב גפן, לקוצר הבנתי הוא ממש לא אמר את מה שיוחס לו כאן. הוא דיבר על כך שיש שתי מלחמות: מלחמה גשמית (אנשים נהרגים) ומלחמה רוחנית (האם אנשים יתחזקו/ייחלשו מזה מבחינה רוחנית) ועל זה הוא נתן מונולוג ארוך על שתפילה היא דבר חשוב. נדמה לי שהוא אפילו אמר בפירוש שעדיף שאנשים לא ימותו גם ללא קשר לחיזוק באמונה (באמת תודה לו). עם זאת, אני מודה שהשיחה הזו הייתה ייסורים אינטלקטואליים ממדרגה ראשונה, קשה להאמין שיש בקול הלשון שיעורים של רב, שהם בעצם מונולוג מטופש ומשעמם עם ידע ברמה של ילד בכיתה ז-ח, בלי שום ניתוח משמעותי ושום טיעון משכנע ועם חוסר ידע והבנה בסיסיים בתורה, במציאות ובניתוח של אחת או שתיים מהן (אם יאפשר הזמן, אפנק את איויוי והרב גפן בניתוח מעמיק של תוכן שיחתו, למרות שממש קשה לרדת לרמה הזו)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2023 23:52 |
|
| |
הדיבוק, השתדלתי כל יום לתמלל קטע קצר. מקווה שתוך ימים ספורים אוכל להעלות תימלול מלא. וזה אכן ייסורים גדולים. דיבור בסיסמאות מעורפלות, חצאי משפטים שמסתיימים בנהמות לא ברורות. אבל בשורה התחתונה הוא טוען שצריך להתפלל לישועה שבה צה"ל ומדינת ישראל אינם מנצחים ומתבססים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2023 15:16 |
|
| |
הר' גפן...
אביב גפן...
ויקו לעשות ענבים...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2023 17:48 |
|
| |
הנה כתבה יפה במקור ראשון מאת ידידנו משה ליפשיץ
www.makorrishon.co.il/shabbat/703173/סקופ מעניין מתוך הכתבה, שאשמח אם מישהו יכול לאשר/להפריך: תלמידיו של ראש ישיבת סלבודקה הרב יחזקאל אברמסקי (נפטר ב־1976) מספרים שכאשר נשאל לאחר מלחמת ששת הימים בזכות מה זכינו לניצחון כה מוחץ, ענה בפשטות: "בזכות מסירות הנפש של חיילינו". הרב אברמסקי גם לא חשש מהערצת הכוח הצבאי, אלא ראה בה חלק הכרחי מהישועה. "אם השם עוזר, מדוע יש חרב?" שאל, וענה: "כדי שלעם ישראל תהיה גאווה, הגאווה של עם ישראל היא חלק מהגאולה".
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2023 21:32 |
|
| |
פתחתי אשכול עם תימלול קטעים מדברי הר"ר גפן
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 03/12/2023 21:43:24
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2023 09:40 |
|
| |
אני מקשיב כבר 10 דקות לדבריו של הרב קירשנבוים מלקק את האצבעות, הוא מתאר כל כך יפה את ה-בעיה של מנחילי ההשקפה החרדיים, הפחד מפני 'הודאה במקצת' או אולי גם 'הודיה במקצת', הצורך להקטין כל מי שחושב אחרת עד לכדי ביטולו, ומכאן הפחד לומר תודה למי שמוסרים עבורנו את הנפש.
אני רואה את זה גם כאן בפורום, אנשים מפחדים מהאפשרות הזו של גם להיות אסירי תודה ממש לחיילים וגם להעריץ את אלו שמרעיבים עצמם על דברי תודה. למה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2023 12:34 |
|
| |
כל כך פשוט, דברים המתישבים על הלב.
מתחבר לי למשהו שאני העלתי כאן, כתבתי על יהודי צדיק, לא חרדי, שתרם כליה בחייו, נהרג כחייל במלחמה, ביום מותו ממש, איבריו נתרמו להצלת מספר יהודים ואשתו הצדקת, שמתה מוטל לפניה מבקשת מחברותיה לומר תהלים למען אותם יהודים שהאיברים של בעלה הושתלו בהם.
סיפור שהצליח להביא אותי לדמעות של התרגשות מגדולתם של בני הזוג האלה.
התגובות שקבלתי ממש כאן היו בסגנון ״כן, אבל הם לא מקפידים על כל השולחן ערוך״.
אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל זאת מחלה. ליהודי יש זכות, עשה מעשה גדול, זאת זכות שעומדת לו.
כמה חסר בטחון צריכים להיות כדי לחשוב שאם ליהודי אחר יש זכות, כאילו זה על חשבוני ולכן יש ענין להקטין את הזכות של האחר.
הגמרא מלאה במדרשים על רבנים גדולים ששאלו מי יהיה איתם בעולם הבא. בכל המדרשים מביאים להם אנשים שממש לא נראים כמו רבנים גדולים. אנשים שעשו מעשים טובים וחשובים והם אנשים פשוטים, אפילו ללא מראה יהודי.
חכמים ניסו לומר לנו שיהודי שעושה מעשה טוב, יש לו זכויות גם אם לא בדיוק נראה כמונו. למה זה קשה כל כך לקבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2023 15:26 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | כל כך פשוט, דברים המתישבים על הלב.
מתחבר לי למשהו שאני העלתי כאן, כתבתי על יהודי צדיק, לא חרדי, שתרם כליה בחייו, נהרג כחייל במלחמה, ביום מותו ממש, איבריו נתרמו להצלת מספר יהודים ואשתו הצדקת, שמתה מוטל לפניה מבקשת מחברותיה לומר תהלים למען אותם יהודים שהאיברים של בעלה הושתלו בהם.
אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל זאת מחלה. ליהודי יש זכות, עשה מעשה גדול, זאת זכות שעומדת לו.
כמה חסר בטחון צריכים להיות כדי לחשוב שאם ליהודי אחר יש זכות, כאילו זה על חשבוני ולכן יש ענין להקטין את הזכות של האחר.
הגמרא מלאה במדרשים על רבנים גדולים ששאלו מי יהיה איתם בעולם הבא. בכל המדרשים מביאים להם אנשים שממש לא נראים כמו רבנים גדולים. אנשים שעשו מעשים טובים וחשובים והם אנשים פשוטים, אפילו ללא מראה יהודי.
חכמים ניסו לומר לנו שיהודי שעושה מעשה טוב, יש לו זכויות גם אם לא בדיוק נראה כמונו. למה זה קשה כל כך לקבל? |
|
שולחן ערוך חמישי, הם קיימו!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2023 22:04 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | כל כך פשוט, דברים המתישבים על הלב.
חכמים ניסו לומר לנו שיהודי שעושה מעשה טוב, יש לו זכויות גם אם לא בדיוק נראה כמונו. למה זה קשה כל כך לקבל? |
|
סיפור מרגש, אשריכם ישראל!
|
|
|
|
|