| נשלח ב-6/12/2023 23:16 |
|
| |
ביבי על היום שאחרי המלחמה: ״צריך לשמור על ׳הבלוק׳ ולא להסכים למהלכים שיעמידו בסימן שאלה את הגוש״
מיכאל שמש:
נתניהו בשיחות סגורות בימים האחרונים עם גורמים פוליטיים מדבר על הממשלה ועל היום שאחרי המלחמה. רה״מ מדבר על כך ש ״צריך לשמור על ׳הבלוק׳ ולא להסכים למהלכים פוליטיים שיעמידו בסימן שאלה את הגוש״
בשבוע שעבר דיווחנו שהנימוק המרכזי של נתניהו לצורך בהמשך כהונתו כפי שבא לידי ביטוי בשיחות שהתקיימו בלשכת רה״מ ״אני היחיד שיוכל למנוע הקמת מדינה. פלסטינית בעזה ויו״ש אחרי המלחמה״.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 00:47 |
|
| |
לצערינו, השמאל כל כך משגע את השכל על "כן ביבי, לא ביבי", שאין אפילו שנייה לחשוב ברצינות אם ביבי טוב או לא. מה שבטוח זה שאם ביבי יילך כמו שהלך בגין וכמו שהלכו יעקב נאמן וינון מגל ועוד, הרי שהשמאל יידע שההשקעה שווה וימשיך בהתעללות הזו גם למנהיג הימני הבא. כך שאולי עדיף עוד כמה שנות ביבי וכשהם יראו שזה לא עובד (וגם ביבי יזקין בינתיים), נוכל למנות מנהיג שטוב לנו. (ושאף אחד לא יבין שאמרתי שביבי רע! אני בפירוש חושב שביבי הוא אופציה טובה ועד כה אף אחד לא היה יותר טוב ממנו)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 04:12 |
|
| |
נורא. בגלל השמאל הדיבוק לא מסוגל לחשוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 09:06 |
|
| |
אני יכול לחשוב ולהחליט מי אני רוצה שיהיה ראש הממשלה. זה יעזור במשהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 17:35 |
|
| |
אם ככ רוצה לשמור על הבלוק למה הכניס את גנץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2023 23:36 |
|
| |
אם ביבי טוב אז שישאר
ואם ביבי רע אז למה שישאר, להשאיר משהו רע כי לא יודעים מה יהיה לאחר מכן, זה כמו שהשאירו את עזה ובסוף קרה מה שקרה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2023 00:26 |
|
| |
משאירים את ביבי הפרווה, כי אם הוא ייצא אין סיכוי שהבא אחריו יהיה טוב. לאף אחד לא היה ספק ששרון הוא איש ימין מושלם בכל המובנים, אבל ההתעללויות של התקשורת והמשפטים המאיימים הפכו את עורו (במובנים רבים המשפטים האלה נכונים כבר על בגין). אני רוצה שהבא אחרי ביבי - בתקווה שיותר מתאים לדעותיי (כי אחרי הכל אני קול אחד...) - יידע ששום משפט ושום הפגנה ושום חרם לא אמטר להרתיע אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2023 00:35 |
|
| |
אתה אומר דבר והיפוכו. אם ביבי כבר נמצא במערכה משפטית הוא גם יכול להתהפך כפי ששרון, במיוחד שהוא לא מכה על חטא על חלקו בהתנתקות, כך שמדובר בשמאלן עם קבלות עוד לפני שהגישו נגדו כתבי אישום שום ראש ממשלה לא יהיה מאוים ע"י הפרקליטות אם הוא לא יעשה את המעשים שביבי עשה שלגביהם חייבים הכרעה משפטית . בכל מצב, חייב להיות ברור-שאם לראש הממשלה אין אינטגריטי מינימלית להתפטר לאחר שהוכח שמדיניותו התבוסתנית נגד עזה היא שהובילה לטבח האיום באזרחי ישראל אז אנחנו בבעיה, ונצטרך לחכות לבחירות. או שצריך לשכנע את החברים בליכוד שראש הממשלה לא מסוגל להמשיך במשפטו, ובאותה העת לנהל את המלחמה, שהם יבחרו מבניהם ראש ממשלה אחר, כי זה לא פשוט חייהם של חיילי צה"ל ושל אזרחי ישראל תלויים בהחלטותיו. אם זה היה תלוי בי-הייתי דוחה את המשפט לאחר המלחמה ואפילו דיון אחד לשבוע לא הייתי מנהלת .
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/12/2023 01:34:13
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2023 07:28 |
|
| |
תמחל לי שאין לי כח לקרוא את כל המנטרות הלא נגמרות, אז אענה לך על הכמה משפטים הראשונים. ביבי היחיד שהצליח עד כה להתמודד עם משפטים אינסופיים והפגנות לא חדוב על מה. אף אחד, משום כיוון, לא עמד מול כזו עוצמה לאורך כזה הרבה זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2023 07:29 |
|
| |
טוב, בכל זאת קראתי עוד איזו שורה על עזה (פתחת על זה אשכולות משלך, מה אתה רוצה שוב?). יש בידיך הוכחות ברורות מה היו התוצאות של מדיניות אחרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2023 10:44 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | טוב, בכל זאת קראתי עוד איזו שורה על עזה (פתחת על זה אשכולות משלך, מה אתה רוצה שוב?). יש בידיך הוכחות ברורות מה היו התוצאות של מדיניות אחרת? |
| ברור שיש הוכחות: בוחנים מה היה המצב הביטחוני טרם שננקטה המדיניות התבוסתנית כלפי החמאס, והמצב הביטחוני לאחריה. אם אתה בשלב ההוכחות- אז אולי תספק לי הוכחה לתזה ששרון הפך לשמאלני רק כי נפתחה נגדו הליך משפטי? אולי התזה הזאת יסודה בשקר ונועדה לדעת הקהל? הרי שרון גייס לשורותיו את וייסגלס השמאלני עוד לפני שהמערכת המשפטית הופעלה נגדו . לא אמשיך לשאול אותך מה הניע את ריבלין הימני להפוך לשמאלני בהיותו נשיא. ותן לי עוד הוכחה קטנה שהמערכת המשפטית מופעלת על הימנים: אצל אולמרט המערכת הופעלה במלוא הקיטור, והשייכות השמאלנית לא עזרה לו , לשאלתך אם כבר כתבתי בפורם בעניין הזה מה אני רוצה עכשיו? התשובה היא: אין "בל תוסיף " על כתיבה בפורם...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/12/2023 10:57:37
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/12/2023 11:17:01
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2023 12:26 |
|
| |
1. השאלה היא לא האם ביבי מספיק ימני / ניצי, אלא האם העם מספיק ימני / ניצי. לא לחינם ביבי ראש ממשלה ולא בן גביר רוב העם מרכז ימין, ולכן הליכוד היא המפלגה הגדולה ביותר, אם ביבי יהיה ימני קיצוני, הוא יקבל את המנדטים של בן גביר בלבד.
2. ליברמן היה נתון 17 שנה בעינוי דין, עד שהפך את עורו לשמאלן, יצא נגד ביבי, ופתאום זוכה בבית משפט ותשקוט הארץ והתקשורת ובית המשפט גם על שרון הונפה חרב בית המשפט, ברגע שעשה את המעשים הנכונים, הוא יצא זכאי וצדיק. מה זה "תביא הוכחות"? ממש הקלטות והסרטות מרקיחת הדיל עם השופטים? העם מספיק חכם להריח מה קורה, גם אם אין לצערינו אפשרות של הוכחות ממש מוסרטות ומוקלטות.
3. בל נשכח שהשמאל תמך אף הוא, הן בהשארת חמאס על כנו, בזמן שהשמאל קיבל את מושכות הממשלה בראשות בנט, והן בכל הסבבים שצה"ל תקף את עזה, והשמאל נלחם ככל יכלתו, בכל האפשרויות הקיימות, להפסקות אש ועזיבת עזה. לפזול לכיוון גנץ כי ביבי לא היה מספיק ניצי, זאת אידיוטיות במיטבה כששמאלני טוען את זה, אני מסתכל עליו בסלחנות, כי השנאה טרפה לו את המוח כשימני בפורום חרדי אומר את זה, אני מסתכם עליו כעל יצור מוזר.. אתה חרדי? ולמרות זאת שמאלני? חרדי שחושב שגנץ יתקצב אותו יותר טוב? שגנץ יהיה יותר ימני? ביבי לא היה מספיק טוב לך וגנץ יהיה טוב יותר? האם באמת יש דבר כזה "חרדי חובב גנצים"?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2023 13:22 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | 1. השאלה היא לא האם ביבי מספיק ימני / ניצי, אלא האם העם מספיק ימני / ניצי. לא לחינם ביבי ראש ממשלה ולא בן גביר רוב העם מרכז ימין, ולכן הליכוד היא המפלגה הגדולה ביותר, אם ביבי יהיה ימני קיצוני, הוא יקבל את המנדטים של בן גביר בלבד.
2. ליברמן היה נתון 17 שנה בעינוי דין, עד שהפך את עורו לשמאלן, יצא נגד ביבי, ופתאום זוכה בבית משפט ותשקוט הארץ והתקשורת ובית המשפט גם על שרון הונפה חרב בית המשפט, ברגע שעשה את המעשים הנכונים, הוא יצא זכאי וצדיק. מה זה "תביא הוכחות"? ממש הקלטות והסרטות מרקיחת הדיל עם השופטים? העם מספיק חכם להריח מה קורה, גם אם אין לצערינו אפשרות של הוכחות ממש מוסרטות ומוקלטות.
3. בל נשכח שהשמאל תמך אף הוא, הן בהשארת חמאס על כנו, בזמן שהשמאל קיבל את מושכות הממשלה בראשות בנט, והן בכל הסבבים שצה"ל תקף את עזה, והשמאל נלחם ככל יכלתו, בכל האפשרויות הקיימות, להפסקות אש ועזיבת עזה. לפזול לכיוון גנץ כי ביבי לא היה מספיק ניצי, זאת אידיוטיות במיטבה כששמאלני טוען את זה, אני מסתכל עליו בסלחנות, כי השנאה טרפה לו את המוח כשימני בפורום חרדי אומר את זה, אני מסתכם עליו כעל יצור מוזר.. אתה חרדי? ולמרות זאת שמאלני? חרדי שחושב שגנץ יתקצב אותו יותר טוב? שגנץ יהיה יותר ימני? ביבי לא היה מספיק טוב לך וגנץ יהיה טוב יותר? האם באמת יש דבר כזה "חרדי חובב גנצים"? |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2023 14:36 |
|
| |
לךתדע, השאלה מה עשו בעזה לפני היא בדיחה שאם לא הייתה עצובה הייתה מצחיקה. מי שקיבע את המצב בעזה הם אוסלו וההתנתקות. מיד אחרי ההתנתקות הגיע אןלמרט שנהג במדיניות של הכלה ומבצעים צבאיים, והוא עשה את עופרת יצוקה (הוא גם עשה את המצור הימי על עזה, וגם זה נשאר עד היום). כשבנט היה בקבינט הוא תמך בצוק איתן, וכשהוא ולפיד היו ראשי ממשלה הם נהגו בדיוק באותה צורה ועשו את עלות השחר. אתה רוצה להשוות? באהבה. ספר לנו למה אתה רוצה להשוות. ואם יש לך השוואה, לא ברור לי אם במידה שהיא הייתה כ"כ אפקטיבית, למה אנחנו עדיין מתמודדים עם זה... (הדברים הם כפילות של מה שאמר איש חשוב, שחלק מדבריו משלימים את דבריי דלעיל.)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2023 23:51 |
|
| |
ביבי לפני הבחירות ב-2009 הבטיח למוטט את החמאס, כך שהוא הגיע למסקנה שהחמאס מסוכן לישראל. אני מסכימה אתך שביבי נהג כאולמרט, אבל זה כל הבעיה: בן אדם שנבחר על הבטחות שהוא ימוטט את החמאס ובפועל ממשיך את המדיניות של אולמרט ואת זה אני טוען כל הזמן ,תודה לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2023 08:44 |
|
| |
אז עכשיו לא כדאי לבדוק "מה היה המצב הביטחוני לפני שננקטה המדיניות התבוסתנית"? אתה סותר את ההסברים של עצמך, העיקר להגיע למסקנה שבחרת
|
|
|
|
|