| נשלח ב-12/12/2023 12:58 |
|
| |
ההידרדרות ביתד נאמן
בחינמון המופץ ביום שלישי מופיע היום בעמ' 3 מודעת דרושים עבור מערכת חינוך מיוחד בירושלים, דרושה סמנ"כלית ובין דרישות התפקיד " רשיון נהיגה יתרון" לצד הדרישות של 'תקשורת בין אישית טובה' 'מחשבים ברמה גבוהה'
יש מצב שבשנה הבאה יתקיימו קורסים לנהיגה בסמינר וולף ?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 13:04 |
|
| |
לה''ו. הוועדה ''הרוחנית'' נמצאת בחופשת חנוכה.
אז אין צנזור.
נ.ב. חבל שלא כתוב לאחר שירות צבאי או לאומי...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 14:22 |
|
| |
שמח לדעת שביתד נאמן של היום יש הבדל קל בין שרות לאומי לרשיון נהיגה, בישיבת חברון למשל נשות ראשי הישיבה נוהגות, ולא חושבות את הדבר לחריג או חוסר צניעות, כנראה שיותר צנוע לאשה לנסוע בין גברים מאשר לנהוג , כמו בישיבת חברון כלל נשות האברכים וראשי הישיבה באמריקה נוהגות, ורק בעולם המפונטז של טלפונים לשיחות במקום מכשירים מפוקחים, דבר שהביא עלינו את המנהג של טלפון כשר וטלפון להתקשר חסר כל פיקוח, חולמים על בעיה צניעותית בנהיגת נשים, מפרגן לך שאשתך לא תנהג, אגב ר' חיים קניבסקי הורה לאברך ששאל אותו לאפשר לאשתו ללמוד נהיגה,, במקום להפוך לנהג המשפחתי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 15:23 |
|
| |
משעשע. אתה שופט בעיניים חסידיות מצומצמות. מלבד ערך ההסתפקות במועט, הרבנים הליטאיים מעולם לא ראו בעיה הלכתית או ערכית בכך שאשה תהיה נהגת רכב. בעבר, זה היה פחות מצוי אצל נשות בני תורה, אבל אך ורק מסיבות של הסתפקות במועט או מסיבות כלכליות פרקטיות. לא מהסיבות של החסידים..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 16:59 |
|
| |
שאלתי פעם את הגריש אלישיב זצל על נהיגת נשים וענה לי שזה תלוי במנהג המקום ובפריצת גדר. שום בעית צניעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 19:52 |
|
| |
| אליהו1000 כתב: |  | | שמח לדעת שביתד נאמן של היום יש הבדל קל בין שרות לאומי לרשיון נהיגה, בישיבת חברון למשל נשות ראשי הישיבה נוהגות, ולא חושבות את הדבר לחריג או חוסר צניעות, כנראה שיותר צנוע לאשה לנסוע בין גברים מאשר לנהוג , כמו בישיבת חברון כלל נשות האברכים וראשי הישיבה באמריקה נוהגות, ורק בעולם המפונטז של טלפונים לשיחות במקום מכשירים מפוקחים, דבר שהביא עלינו את המנהג של טלפון כשר וטלפון להתקשר חסר כל פיקוח, חולמים על בעיה צניעותית בנהיגת נשים, מפרגן לך שאשתך לא תנהג, אגב ר' חיים קניבסקי הורה לאברך ששאל אותו לאפשר לאשתו ללמוד נהיגה,, במקום להפוך לנהג המשפחתי |
|
התבלבלת בין נשות חברון לנשות חזון עובדיה וכסא רחמים
אמא שנוהגת תאכל הרבה קש בעת רישום בנותיה לסמינרים ליטאיים נחשבים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 20:19 |
|
| |
בעיקרון יתד נאמן הבהיר מאז ומתמיד שאין לו כל אחריות על הפרסומות (עכשיו יגידו: אבל הוא כן מונע פרסומות של צו פיוס וכדו). לגבי נהיגת נשים, בעיקרון הגרב"י זילבר שהיה קה"ק בענייני צניעות בפרט, כתב תשובה ארוכה שהכי טוב שנשים תנהגנה, ויש מזה תועלת גם לצניעות וגם ללימוד תורה של הבעל. לגבי אימהות נוהגות בסמינרים, צר לי אבל רוב הנשים שאני מכיר מהמשפחה והשכונה נוהגות, וכולן בניהם ובנותיהם יכולים תיאורטית להגיע למוסדות הכי נחשבים (וכך אני זוכר מאחיותיי ואשתי ואחייניותיי וכו).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 20:43 |
|
| |
פתאום ר' בנימין זילבר טוב לליטאים, אני עוד זוכר ששפכו עליו מים בלכתו לתפילה בישבת נצח ישראל בתשמ"ט לאחר שסירב להצטרף לדגל התורה ונשאר במועצת של אגודת ישראל
הרבנית קולדצקי נוהגת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 20:49 |
|
| |
בעיר הישיבה הקדושה לייקווד, כ-ל הנשים נוהגות, ואילו האברכים רק חציים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 21:41 |
|
| |
עדיף שחסידים יתנו תשומת ליבם לנשותיהם הם ולא תצטרכנה לחפש תשומת לב זרים. קודם שיבואו לקרוא תיגר על נשים ליטאיות הנוהגות ברכב בהיתר רבותיהן לפרנסת ביתם התורני. גם הבנת פותח האשכול במושג 'תקשורת בין אישית טובה' באה מראש חסידי מעוות
תוקן על ידי מכמונת ב- 12/12/2023 21:42:13
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 21:48 |
|
| |
היוקר המאמיר בנסיעות לאדמו"רים
אוה עוד בעלת השקופע צצה לנו עם 'הבונה' בתשומת לב
רשיון לנשיאת נשק כבר יש לך ?
"לפרנסת ביתם התורני " ברגע שהאמא נוהגת הבית הוא לא תורני, מקסימום רכישת ידע תורני ברמה אוניברסיטאית
תוקן על ידי בונדמן ב- 12/12/2023 21:50:09
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 22:49 |
|
| |
איפה אתה חי ? נהיגת נשים זה סטנדרט בציבור ליטאי הרבה יותר מציבור חסידי וספרדי (לא כולל חבד"ניקים וחזב"תים) , אולי חוץ מתפרח , וגם בשאר החוגים חוץ מישמח משה ומאה שערים , נשים נוהגות. אגב מנכלית יתד נאמן הנוהגת, בניה התקבלו לישיבות ליטאיות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 23:22 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | פתאום ר' בנימין זילבר טוב לליטאים, אני עוד זוכר ששפכו עליו מים בלכתו לתפילה בישבת נצח ישראל בתשמ"ט לאחר שסירב להצטרף לדגל התורה ונשאר במועצת של אגודת ישראל
הרבנית קולדצקי נוהגת ? |
|
כשהידע בתורה הוא אפילו לא ברמה אוניברסיטאית והמושגים ביהדות מתעסקים בכל מיני שטויות כמו רשיון נהיגה לנשים, לא פלא שלא מכירים נידונים הלכתיים. השאלה שהופנתה לרב"י זילבר הייתה בעקבות "פסק הלכה" לכאורה של הרב וואזנר (הרב זילבר כתב שלא יתכן שהרב וואזנר עומד מאחורי פסק תמוה שכזה) - כך שזה מחלוקת בין חסידים, ואף אחד לא כוס התה של הר שך. אם אתה בכל זאת מסוגל לקרוא תשובה הלכתית, זה נמצא בשו"ת אז נדברו ח"ו סימן נ. וכשאתה נזכר במים ששפכו על הרב זילבר, אני נזכר ברמב"ם פ"ח מהל' נזקי ממון הי"ג (וכ"ה בפיה"מ ב"ק יד:). תפסיק להסתובב ברחובות ולא תראה ששופכים מים, תלמד בזמן הזה ותדע שהתורה הרבה יותר חכמה ועמוקה ומעניינת מכמה סיסמאות על בית של תורה ומי שלומד ככה ומי שעושה ככה. ובכלל, הסיסמאות נובעות מהתוכן של דברי התורה ולא להיפך, כבר אמרו חז"ל "אין עם הארץ חסיד.
תוקן על ידי הדיבוק ב- 12/12/2023 23:25:24
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 23:28 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | הרבנית קולדצקי נוהגת ? |
|
עד כמה שידוע לי אין הבדל בנושא רשיון נהיגה, בין הרבנית קולודצקי ובין בעלה היקר שיח'
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2023 00:26 |
|
| |
תשובות אז נדברו אין לי אבל אני יעתיק לך את מה שכתב הרב ואזנר זצ"ל בשו"ת שבט הלוי ח"ד סי' א' אות ב'
" בענין הצניעות, מה שנשים לומדות ומרגילות עצמן לנהוג מכונית, הנה מן הנסיון למדתי שהוא דבר שראוי לאסרו איסור גמור, כי עצם הלימוד גרם כבר וגורם לפריצות והוא ההיפך הגמור מכל כבודה בת מלך פנימה, כמו שעצם הנהיגה הוא ממש להיפך כל כבודה וגו', האשה חושפת עצמה בשווקים וברחובות לעין כל רואה, נכשלת ומכשלת את האחרים, ואין דרכה של אשה במרכב עיין פסחים ג', אע"פ שהמציאות של רכיבה ע"ג בהמה אינו דומה לגמרי להא דידן , מכל מקום בעצם 'אין דרכה בכך' דומה בכמה דברים שקשה לפרשם בכתב. ולבי אומר לי שהוא אחד הסבות לאסונות הגדולים הנעשים בדרכים בא"י המפילים כל כך חללים וכבר הרגו טובים וצדיקים " עד כאן סוף ציטוט מלשונו הנצרך לעניינינו וכפל את הדברים בחלק ז' סימן י"א
עכשיו אני רוצה לראות אם הרב זילבר כתב שהוא לא מאמין שהרב ואזנר עומד מאחורי הפסק, בזמן שהוא היה מקבל כל כרך עם יציאתו מהדפוס
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2023 00:36 |
|
| |
יקירי, מטא-הלכה זה התחום שלך. תשיג אז נדברו, תחפש את השנה שבה נכתבה התשובה ותתחיל לנתח את הכוונות של כל אחד מהם (אגב, זה בדיוק ההגדרה של עיסוק אוניברסיטאי בתורה, או מה שנקרא באקדמאית: "הפילוסופיה של ההלכה"). את תגובתי אשתדל לתת כשתהיינה שאלות של תוכן וכדו'. הרב זילבר כתב תשובה ארוכה ויפה וברורה שבה הוא מסביר למה נהיגה של נשים ברכב מגבירה את הצניעות ומגבירה את לימוד התורה. לצטט גם אני יכול, אבל נראה לי תינוקי ולא מכבד, כאילו ההתלהבות שלי מאיזה משפט, היא זו שמכריעה בין ההרים הגבוהים. בכל מקרה בוא נחזור לנושא ואשאל אותך שוב: אם בקרב מסוכסכי הרב שך יש ויכוח, למה שתחייב את תלמידי הרב שך לנקוט בעמדה של אחד מהם?! (זו הייתה שאלתי מלכתחילה, חבל שזה לא היה ברור)
|
|
|
|
|