הגר"ד לנדוי מלבין פנים ברבים את איש החסד שי גראוכר
משנה מפורשת היא על שלושה דברים העולם עומד על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים. בסרטון חדש שמופץ נראה ר' דב לנדוי מכנה את שי גראוכר "מזיק", אין לי ידע איך להעלות את הסרטון. אבל כשאני ראיתי את זה נעתי באי נוחות.
תוקן על ידי מאכיל_חצץ ב- 21/12/2023 12:30:57
נשלח ב-21/12/2023 13:31
מאכיל_חצץ כתב:
משנה מפורשת היא על שלושה דברים העולם עומד על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים. בסרטון חדש שמופץ נראה ר' דב לנדוי מכנה את שי גראוכר "מזיק", אין לי ידע איך להעלות את הסרטון. אבל כשאני ראיתי את זה נעתי באי נוחות.
תוקן על ידי מאכיל_חצץ ב- 21/12/2023 12:30:57
לה''ו. ש''י יתרום 100k$, והכל ייפתר.
נשלח ב-21/12/2023 13:40
השאלה מה הסובבים מאכילים אותו (וכך לכל האחרים שמסובבים על ידי אינטרסנטים.) לא מסתדר לי שהרב יפגע במישהו ובטח במי שעושה חסדים גדולים
נשלח ב-21/12/2023 14:16
ברמת העובדות כפי שהן מתוארות כאן, פותח האשכול עושה לר' דויב מה שר' דויב עשה למיסטר גראוכר. אני לא רואה פסול בלמתוח ביקורת על מעשה של אדם, אני לא חייב להסכים עם מה שכל העולם עושה, וממש לא משנה כמה הכוונות טובות. אבל זה לא בסדר, למה פותח האשכול נוהג כך?!
נשלח ב-21/12/2023 14:30
hhaavv
הלכות מלחמה 2023 פרק א': א. כדי להינצל מחבלי משיח ומדינה של גהינום יש להשתדל לבזות תלמיד חכם לכל הפחות פעם ביום, ואם אפשר שיהיה מגדולי הדור - מצווה מן המובחר בידו ואל יחמיצנה: ב. אם אין קונים לסחורה רקובה זו בפרהסיה אפשר לפרסם את הדברים אפילו בחדרי חרדים, ועלתה בידו. ג. מי שרואה ביזוי ת"ח בזמן זה ויש כאלה המוחים כנגדו ואין הוא מביע את דעתו נגד המחאה - הרי זה כאילו הוא עצמו מחה נגד הביזוי וגדול עוונו מנשוא, כמש"כ מדשתיק - קא משמע לן ונתפס רח"ל בעוון 'על כבודי מחיתן'. ד. אם אין בנמצא ת"ח שניתן לבזותו יש לדון האם בדיעבד יוצא יד"ח בביזוי סתם אדם כשר מישראל, או בהמצאת הכפשה שאין בה מן האמת כלל וכלל ואפילו משל לא היה - ויש מחמירין. ה. אם לא מצא ביזוי חדש בכל יום, יוצא יד"ח גם בחזרה על ביזוי ישן, ושקר ישן משובח מן החדש כיין המיושן ויש יותר בנ"א המאמינים לשקרים אלה. אבל לא יתרשל וישתדל לפחות לחדש דבר בתוך הביזוי הישן. ו. אם ראית ת"ח עושה מצווה בלילה אל תפרסמנה ביום - ודאי לא ראית טוב כי היה חושך.
תוקן על ידי hhaavv ב- 21/12/2023 14:31:18
תוקן על ידי hhaavv ב- 21/12/2023 14:37:02
נשלח ב-21/12/2023 18:07
החלק התמוה הוא ההתעקשות של הגר"ד לנקוב בפני הנגיד את שמו שי גראוכר. הוא לא הסתפק באופן כללי שאין לתרום למשהו שאינו תורה נטו, אלא הפציר כמה פעמים בזה היושב לשמאלו שיגיד לו את השם שי גראוכר.
נשלח ב-21/12/2023 20:21
אני לגמרי מזדהה עם גישתו של הרב לנדו בנוגע לצורך לתרום רק עבור ישיבות וכוללים, כי לפעילותו החשובה של גראוכר לא חסרים תורמים אחרים שימלאו את החלל...
שואל (נגיד מארה"ב): מה העיצה והדבר שאנחנו יכולים לעשות באמריקה בשביל לחזק את המצב של ארץ ישראל?
הגר"ד לנדו: תורה, תורה, ולומדי תורה, נאר דאס! (רק זה) דברים אחרים בל יראה ובל ימצא! כל הדברים החדשים שאומרים, זה הכל הבל הבלים! לחזק רק תורה, זה עם ישראל!
הגר"ד לנדו: יש כאלו שנוסעים לאמריקה ואומרים לתת.. אני לא רוצה לומר מה הם אומרים, אחד מארץ ישראל, הוא אומר נארישע זאכן, (דברי שטות והבל) נאריש, נאריש, הוא רק מזיק גמור! אחד מארץ ישראל...
הגר"ד לנדו : (פונה לנכדו) אתה יכול להגיד את השם שלו
הנכד: כן, גראוכר, שי גראוכר
הגר"ד לנדו: הוא מזיק גמור!! נאר תורה!! אנדרע זאך נישטא (דברים אחרים אין), בזכות לימוד התורה הכל יהיה טוב בעזר השם.
הגר"ד לנדו: ישיבות, כוללים, רק זה!! מה שהוא מדבר (שי גראוכר) זה סתם דברי הבל! מזיק אמיתי, בור המזיק!!!
הנכד: ר' משה עצמו לא צריך לשמוע את זה, (הוא מבין מלבד) אבל הוא ידע להעביר את זה הלאה אחד הנוכחים: ר' משה כל כולו למען אברכים.
הגר"ד לנדו: אתם יכולים לפרסם בשמי שהוא בור המזיק, ושדבריו דברי הבל! הוא מקלקל את הדברים העיקריים שכלל ישראל צריך! העולם היהודי צריך תורה ורק תורה, שום דבר אחר לא! כל שאר הדברים זה דמיונות ונארישע זאכן!
נשלח ב-25/12/2023 04:47
ישר כוח
נשלח ב-25/12/2023 06:07
לה''ו. מלשכת (הוא צעיר, עדיין אין לו נכד) שי גראוכר נמסר: שכמו האדמורים המחלקים תפוחים (אפֶּל ביידיש ואנגלית) לחסידים, כך הוא מחלק מוצרי אפל( אייפוד, אייפון וכד') לעמך ישראל, כדי לקרב לבבות, ולקרבם לאבינו שבשמים. ומזה, ומזה אל תנח ידיך, ואין מערבין שמחה בשמחה.
נשלח ב-25/12/2023 06:42
הרקע הוא שראשי ישיבות וראשי כוללים מתקשים מאד באסיפת תרומות מאז שמחת תורה, כי חלק מהגבירים בארה"ב העבירו את התרומות שתרמו בעבר לכוללים ולישיבות - לחיילים וכו'.
נשלח ב-25/12/2023 06:51
הכסף שלו זה לא מגבירים ונגידים אלא מגיוס כספים המוני, ואולי כדאי לציין שמאז שיחתו של הגר"ד לנדוי נכנסו מעל 2 מיליון שח.
נשלח ב-25/12/2023 09:38
hot_trend כתב:
לה''ו. מלשכת (הוא צעיר, עדיין אין לו נכד) שי גראוכר נמסר: שכמו האדמורים המחלקים תפוחים (אפֶּל ביידיש ואנגלית) לחסידים, כך הוא מחלק מוצרי אפל( אייפוד, אייפון וכד') לעמך ישראל, כדי לקרב לבבות, ולקרבם לאבינו שבשמים. ומזה, ומזה אל תנח ידיך, ואין מערבין שמחה בשמחה.
התגובה המחוצפת הזו רק מצדיקה את דברי גדול הדור!
גילוי נאות: אינני שייכת למגזר הליטאי, אך אינני מסכימה לזלזול ברבנים, גם אם אין הם הרבנים שלי!
וכן! זה נזק וקטרוג גדול לעם ישראל ולהצלחה במלחמה ולהצלת החיילים והחטופים, אם התרומות להחזקת לימוד התורה - שרק בזכות זה העולם קיים, ושרחוקות מלהספיק, מופנות למטרות פחות חשובות.
נשלח ב-25/12/2023 09:44
סתם כך הכותרת "מלבין פנים ברבים" ממש לא מדויקת, כי זה בשיחת טלפון וממש לא לרבים אלא לאיזה יחיד, אבל זה לא נראה שזה משנה כ"כ למבזי הת"ח
נשלח ב-25/12/2023 10:41
מפשפשמרדין כתב:
סתם כך הכותרת "מלבין פנים ברבים" ממש לא מדויקת, כי זה בשיחת טלפון וממש לא לרבים אלא לאיזה יחיד