| נשלח ב-14/1/2024 17:20 |
|
| |
פסק הלכה נחרץ בעניין החטופים מפי הפרשן ישראל כהן
הפרשן ישראל כהן דיבר הבוקר בעצרת למען החטופים בת"א והביא בין היתר את דברי הרמב"ם: "השבוי הרי הוא בכלל הרעבים והצמאים ועומד בסכנת נפשות, והמעלים עיניו מפדיונו הרי זה עובר על: 'לא תאמץ את לבבך ולא תקפוץ את ידך', ועל 'לא תעמוד על דם רעך'"
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 18:57 |
|
| |
ושתי הלכות הלאה... "אין פודין את השבויים ביתר על דמיהן, מפני תיקון העולם – שלא יהיו האויבים רודפין אחריהם לשבותם; ואין מבריחין את השבויים, מפני תיקון העולם – שלא יהיו האויבים מכבידין עליהן את העול ומרבים בשמירתן". משנה תורה לרמב"ם, ספר זרעים, הלכות מתנות עניים, פרק ח', הלכה י"ב
כאדם ישר כמו כל שאר הפרוגרסיבים, אין לי ספק שהוא הקריא גם את ההלכה הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 19:09 |
|
| |
לה''ו. אני בעד חילופים.
כהן תמורת חטופים.
מי בעד שיצביע
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 21:41 |
|
| |
כלומר שהב הב מתנגד לשחרור שבויים באמצעים צבאיים אם זה יתאפשר מבחינה צבאית?...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 22:14 |
|
| |
קלעפער, גנבת לי את המילים מהפה. אבל מעבר לזה אני חושב שכל מי שקורא את הרמבם שהוא ציטט, מבין שזה לא רלוונטי למצב הנוכחי. אבל לך תבין את מי שצועק "הב הב" כמו בני העלוקה, אבל לא חומל על אנשים נשים וטף של החילונים ו"הפרענקים מהדרום"
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 04:12 |
|
| |
ברור. כבר דנו בזה פוסקי הדור של אחר קום המדינה וקבעו זאת.
אפילו בעל הקהילות יעקב סבו זקנו של יענקי...
תוקן על ידי קלעפער ב- 15/01/2024 04:12:03
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 10:52 |
|
| |
בשביל להגיע למסקנה הסו, לא צריך לקרוא את מה שכתב סבו של מרן הגרי"י קנייבסקי. אפשר פשוט לקרוא את הרמבם ולתווך למציאות...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 13:20 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | כל מי שקורא את הרמבם שהוא ציטט, מבין שזה לא רלוונטי למצב הנוכחי. אבל לך תבין את מי שצועק "הב הב" כמו בני העלוקה, אבל לא חומל על אנשים נשים וטף של החילונים ו"הפרענקים מהדרום" |
|
למה לא רלוונטי? דווקא המחיר שאנחנו משלמים לטובת החטופים גדול וכבד מאוד כמות החיילים שנהרגו בפשיטה על עזה עברה כבר מזמן את מספר החטופים וכולנו מבינים שאם לא היו חטופים מוסתרים במנהרות ובחורבות צה"ל היה אגרסיבי פי כמה ומאבד פחות חיילים
וזה חוץ מהנתון של ודאי מול ספק, חיילים מתים ודאי, והחטופים ספק שמא חמאס יהרוג אותם, או שמא יהרגו בהתקפות.
בעיקרון, נושא החטופים הפך להיות שוט שמאלני לעצירת או למיתון ההתקפות על חמאס לך ותראה, רוב המפגינים למען החטופים - מפגיני שמאל קפלן (בהדגשה - רוב, יש גם מפגינים שנושא החטופים איכפת להם, ולא נושא הצלת עזה וה"לא מעורבים"..)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 14:52 |
|
| |
לא רלוונטי כי כך פסקו גדולי הפוסקים.
הרמב"ם פסק לקהילות לא למדינה עם צבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 18:32 |
|
| |
הסברא העומדת מאחורי ההוראה הזאת, כדי שלא יחטפו אחר כך עוד ועוד יהודים, נכונה גם מול מדינה וצבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 19:04 |
|
| |
קלעפער
כשהמניע לחטיפת יהודים קיים כמעט ללא קשר לגובה המחיר ניתן לשקול שיקולים נוספים וזה שלום הציבור. אבל נכון שלא מבטלים את השיקול שהצעת, רק שוקלים שיקולים נוספים בגלל שכראמור, אין הבדל בין מאה אסירים לאלף, ואדרבה אם לא תשיב אסירים ירצחו את השבויים וזה נוגד להלכה השניה של הרמב"ם ודו"ק.
ואגב, גם בעבר בקהילות ישראל, כבר לפני מאות שנים לא שקלו את ההלכה של יתר על כדי דמיהן, ופדו בכל מה שאפשר, וכך מובא בפוסקים בעבר שתירצו זאת וקיבלו את ההנהגה הזו.
(יש שיעור של הרב ווייס באינטרנט בו הוא מסקר את כל השקלא וטריא כדרכו בקודש והוא מתוק מדבש וראוי לשמוע.)
תוקן על ידי קלעפער ב- 15/01/2024 19:05:38
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 21:20 |
|
| |
עיתונאי רדוד! בשביל לפסוק, יש את פוסקי ההלכה, שיושבים ומלבנים את הנושא לכל צדדיו, ומכריעים. לא כל עיתונאי אנאלפאבית יליט מהי דעת התורה. (לקרוא רמב"ם גם ילד בכחיתה ג' יודע).
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 23:05 |
|
| |
ישראל כהן בהחלט מפתיע לטובה ומייצג את הציבור החרדי בכבוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 23:25 |
|
| |
איש חשוב, אני מדבר על הרעיון להילחם ולא לוותר, וכן אם אפשר לחלץ אז לחלץ, ולא לומר "ואין מבריחין את השבויים, מפני תיקון העולם – שלא יהיו האויבים מכבידין עליהן את העול ומרבים בשמירתן".
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 23:54 |
|
| |
ואני התייחסתי רק לחלק הראשון הנוגע לפדיון שבויים יותר מכדי דמיהן החלק השני שאתה ציינת, ברור שהוא לא שייך פה בכלל, שהרי כולנו יודעים איך חיות האדם האלו מתייחסים לשבויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2024 07:09 |
|
| |
לא נראה לי שבעבר התייחסו לשבויים יותר יפה. הנקודה היא שאם תוותר זה לא ימנע מלחטוף עוד, אלא להיפך. ולומר שיש חשש שמא "שלא יהיו האויבים רודפים אחריהם", זו בדיחה. זה התאים כשהאויב היה יותר חזק ומסוכן מהיהודים, וכאשר הייתה אפשרות לנהל מו"מ נורמלי (בעבר המטרה הייתה כסף, כיום כל מה שתציע לא יספיק כי זו בדיוק המטרה שלהם...)
|
|
|
|
|