מחר 29.1.24 דגל, ש"ס ואגודה יצפצפו על הציבור החרדי.
מחר ועדת הכלכלה בכנסת תתכנס כדי לדון בהצעת חוק שמטלטלת את המגזר החרדי ואת חברות הסלולר כבר שנים רבות. הצתת חנויות סלולר בערי המגזר, הפגנות אלימות, מעצרים, גביית דמי חסות כתנאי ל"תעודת כשרות".
שרי תקשורת שעומדים מנגד ולא יודעים כיצד לטפל בבעיית המפלצת העסקנית, שלפי הטענה מגלגלת כמיליון שקלים בחודש על גבם של אנשי המגזר החרדי - כל אלו יסתיימו, ככל הנראה, בהצבעה חטופה ביום שני, שבה הוועדה צפויה לאשר הצעת חוק שתעניק מונופול בלעדי ל"ועדת הרבנים לענייני תקשורת", לעסקניה ולאנשי העסקים שמגלגלים כסף רב בזכותה.
הרעיון לפני 19 שנה היה לשווק טלפונים "טיפשים", לשיחות בלבד, ולחסום שיחות לא ראויות, קווים חמים, קווים לוהטים וכדומה. הוועדה פעלה בשם הרבנים כדי לחסום אותם ולשמור על כשרות הטלפונים. מהר מאד גילו כמה עסקנים חרדים את הפוטנציאל, ופעלו כדי להשתלט על הוועדה ולחסום כל שירות טלפוני שלא יישר איתה קו.
הקופה תפחה, והרבנים נטשו בזה אחר זה. בשל חשד לפעילות עבריינית ולהברחת כספים, רשם העמותות החליט לפרק את העמותה. אחד מפעיליה המרכזיים אף נעצר בחשד לסחיטה ולאיומים ב- 15 מקרים. הפעילות הכספית, כמיליון שקלים בחודש, הוברחה לעמותות אחרות ולחברות מסחריות. כיום פועלת העמותה בפירוק, ללא כל תקציב מדווח. אפס שקלים במאזן.
שר התקשורת לשעבר יועז הנדל ניסה לפתוח את השוק לתחרות, וגוף מתחרה אכן קם. כיום יש לו 10.000 מנויים. לוועדת הרבנים המקורית יש יותר מחצי מיליון. החוק החדש, שכנראה יעבור, יביא לסגירת הגוף המתחרה. למניעת תחרות נוספת בעתיד ולקביעת מונופול לוועדה, שנמצאת בפירוק מנהלי בשל חשדות לפעילות לא חוקית.
בזה אחר זה התקפלו נציגי דגל התורה, ש"ס וחלק מאגודת ישראל, שחשבו גם הם להקים ארגוני כשרות סלולרית, כמו בענף המזון, כתוצאה מלחצים אדירים שהופעלו עליהם מצד בכירי חסידות גור, השולטת כיום בוועדה. די היה בכמה דילים הקשורים לבחירות המוניציפליות הקרובות כדי לשבור את ההתנגדות של נצידי החרדים, ולהעניק את הבלעדיות לאנשי החסידות הגדולה. היחיד שמסרב כרגע להיכנע הוא איתמר בן גביר. גם במגזר שלו רוצים גוף כשרות, ולגור לא היה איך ללחוץ עליו. הוא יצביע נגד, אבל עבור אנשי גור - זה כסף קטן כדי להבטיח רוב למהלך.
(מתי טוכפלד)
נשלח ב-28/1/2024 14:17
אפשר להבין את כל הכתבה שציטטת, רק הכותרת שלך קצת מוזרה.. "יצפצפו על הציבור החרדי".. הציבור החרדי רוצה טלפונים כשרים. נקודה. הציבור החרדי מודרני שאתה נמנה עליו, ושהוא ציבור די קטן ומצומצם, שאגב, לא מצביע למפלגות החרדיות ומי כמוך יודע את זה (..) רוצה בטלפונים לא כשרים ובקומה מזויפת ולא כשרה, אבל מאידך אינו יכול לבוא בטענות על חכי"ם חרדים, כי הם לא מייצגים אותו והוא כאמור לא מצביע להם. אתה יכול לכתוב כאן שאתה "תפסיק להצביע להם".. אבל אתה יודע, לא נולדנו אתמול.
נשלח ב-28/1/2024 14:37
כשדעתו של מישהו לא נראית לך, אתה מגיב לגופו של הכותב. מחלק ציונים, ומשתלח בדברי תוכחה.
אם אינך מסוגל לקבל דעות שונות אז תטפל בעצמך, או שתלך לחברים שלך, איש חשוך.
נשלח ב-28/1/2024 15:27
קישור להצעת החוק יש?
נשלח ב-28/1/2024 20:12
גרשום כתב:
כשדעתו של מישהו לא נראית לך, אתה מגיב לגופו של הכותב. מחלק ציונים, ומשתלח בדברי תוכחה.
אם אינך מסוגל לקבל דעות שונות אז תטפל בעצמך, או שתלך לחברים שלך, איש חשוך.
1. כנראה אין לך מה לענות על מה שכתבתי לך לגופו של ענין, בנוגע לכך שרוב הציבור החרדי מעונין בטלפון כשר והצביע ברגלים כשהוא המשיך לקנות את המכשיר הכשר. זו גם הסיבה למה אתה מדבר כאן עלי ולא על התגובה שלי.
ולקינוח אתה כמו ילד קטן מוסיף לניק שלי שם גנאי.. תתבגר.
נ.ב. נחש מי כאן לא מסכים לקבל דעות שונות של אחרים..
נשלח ב-28/1/2024 20:27
מסכים שרוב הציבור החרדי מעוניין בטלפון כשר, אבל תחרות זה דבר בריא וכשיש מונופול כוחני שמכריח אותך לשלם כפול על מוצר נחות זה מרתיח. מקווה מאד שדרעי גם יאכל את הדגים המסריחים וגם יגורש מעיר (אלעד ובית שמש). קצת חבל לי על בני ברק שתשאר בחזקתו של זייברט שהוביל אותה בעשור האחרון עד הלום, אך גם כך סיכוייו של בוסו לא היו גדולים, ולהחריב את העיר יותר ממה שזייברט הצליח עד עתה כבר מאד קשה.
נשלח ב-29/1/2024 01:05
הלוואי והיה תחרות, הבעיה היא שלא נפתחת כאן תחרות, אלא כשרות פחותה בהרבה, כך שחרדי מיינסטרים יתבייש להחזיק בהכשר כזה.
נשלח ב-29/1/2024 11:12
איש_חשוב כתב:
רוב הציבור החרדי מעונין בטלפון כשר והצביע ברגלים כשהוא המשיך לקנות את המכשיר הכשר
הנושא הזה לא מעניין אותי וגם לא ראוי לתגובה, כי הציבור באמת "מצביע ברגליים" וגם בידיים, ולא עוזר שום דבר, בדיוק כמו שאתה ואחרים גולשים באתר בחדרי חרדים להנאתכם, למרות כל הפשקווילים והחרמות נגד הגלישה באינטרנט ונגד 'בחדרי חרדים' באופן ספציפי, ואף מרגיש חופשי להטיף מוסר למי שאין לו 'פלאפון כשר' ולתייג אותו כ'חרדי מודרני'...
אבל הצביעות הזועקת גוררת אותי להגיב.
פשוט הוא שאם הציבור החרדי היה מעוניין בטלפון כשר, אף אחד לא היה צריך לכפות עליו את רכישת המכשיר, דרך מוסדות החינוך, ודרך זיהוי המספרים הכשרים, והמכשירים הכשרים, ודרך הפשקווילים, והדה-לגיטימציה של כל מכשיר כשר למהדרין מסוג אחר. אלא היו נותנים לכל אחד לבחור את הכשרות המועדפת עליו, ומתאימה לצרכיו, בדיוק כמו בקניית מצרכי אוכל או בכל תחום אחר בחיים.
אם הציבור החרדי היה מעוניין בטלפון כשר, אף אחד לא היה צריך להילחם ביועז הנדל, שבסך הכל רצה לאפשר ניוד של המספר הכשר. מה רע בניוד, אם כל הציבור מעוניין בטלפון כשר? (בחור ישיבה לא יכול לנייד קו ללא הסכמת בעל הקו, דהיינו ההורים שלו).
אמנם בעבר הרחוק, לפני כ-20 שנה, הציבור החרדי היה מעוניין בטלפון כשר. כי כל ה"כשרות" היתה חסימת שיחות לקוי תועבה, שהיה מצוי אז, והטלפון הכשר היה מאוד זול, והציע גם שיחות זולות מאוד בגלל כח הקניה החרדי.
אבל מאז הספיק הגולם לקום על יוצרו, ועדת הרבנים כבר איננה "ועדת רבנים" וחלק מהרבנים פרשו ממנה בקול רעש גדול, כשהם מתבטאים בצורה חמורה על שני עסקנים שלטענתם מנהלים את הועדה כראות עיניהם ללא מתן דין וחשבון לאף אחד.
לאחר שיצא סרחונם בגלוי, נודע בדיעבד שכבר מהרגע הראשון התווה הגרי"ש אלישיב זצ"ל את הדרך - אין לחסום אלא אך ורק תועבה (כעדות הגר"צ פרידמן). כל דבר אחר - מותר! אבל הם צפצפו עליו צפצוף ארוך, וחסמו הכל...
ומה התוצאה לאחר עשרים שנה? עשרות אחוזים מהציבור החרדי עם סמארטפון (פרוץ או לא, קשה לדעת), לפי נתונים שהביא הרב אברהם קלנסקי שניהל את הקומה הכשרה בחברת פלאפון והתראיין לאחרונה לאחת התוכניות, מדובר על למעלה מ40 אחוז, לפי נתונים שהוא בדק בעצמו לפני למעלה מעשור. לפי נתונים שפירסם משרד התקשורת כאשר ניסה להעביר את רפורמת הנדל, מדובר כעת על למעלה מ50 אחוז המחזיקים קו לא כשר במקביל לכשר, והמספרים רק עולים כל הזמן. וגם שאר הציבור המחזיקים טלפון כשר למראית עין, חלקם הגדול עם תומך כשר (פרוץ או לא, קשה לדעת...) כל אחד בוחר לו או לילדיו את רמת הסינון שהוא רוצה.
שמעתי עדויות מכלי ראשון על ישיבות שסדר ד' אצלן זה סדר צפיה בסרטים וסדרות ב"מכשיר הכשר" שנראה כלפי חוץ כשר.
אז מה עושים, מתייגים את אלה עם הסמארטפונים כ"חרדים מודרנים", טומנים את הראש בחול, יוצאים נגד השיאומי הכשר לאחר שכבר כל הסוסים ברחו מהאורווה, ובעיקר - חיים בבועה. ובתוך הבועה הכל בסדר.
ובעצם מבחינת העסקנים באמת הכל בסדר - חשבון הבנק דופק כמו שצריך, מחזור של מיליונים... ע"פ חישובים שנעשו, הם מרוויחים כמה עשרות אגורות על כל קו כשר, ועוד כמה שקלים על כל מכשיר כשר שתוחלת החיים שלו היא קצרה וצריך להחליפו כל שנה-שנתיים, כל החוזים עם חברות הסלולר מוסתרים למעט חוזה אחד שפורסם וגם בו הוסתר הסכום, כל עסק המכשירים הכשרים מתנהל ע"י איש קש.
גם מי שמחזיק מכשיר לא כשר, נאלץ בדרך כלל להחזיק מכשיר כשר במקביל, והמכשירים המכונים 'תומך כשר' משתמשים גם הם בסים כשר, כך שאין בעיה כספית נראית לעין. זה שאלפי בחורי ישיבה נופלים לתהום רבה, לא מעניין את אף אחד. העיקר שכלפי חוץ המכשיר "כשר", וגם הסמארטפון מוחבא היטב.
אני מכבד את חסידות גור, ואת האדמו"ר שלהם שליט"א, שמתווה את דרכם, וזו זכותם המלאה להישמע להוראותיו. אבל יש בהחלט בעיה עם ההשתלטות שלהם על עולם הסלולר הכשר, התעלמות מהוראותיו של הגרי"ש אלישיב זצ"ל והנהגת גישה של צפון קוריאה - חסימה של כל דבר: נגן, מצלמה, SMS (שמזמן לא משמש להתכתבות אישית) וכל אפליקציה חיונית אחרת.
מילתא דפשיטא היא שדבר המתאים לחסידות גור, אינו מתאים לכלל ישראל על כל עדותיו וגווניו. והיות והם מפעילים כח אדיר ומניפולציה רגשית על כל חצרות הרבנים, כל מי שנוטה להתיר דבר מסויים זוכה לאיומים בנוסח "בגללך ישבר כל מפעל הסלולר הכשר ומאות אלפי יהודים ירדו מהדת" ואף אחד אינו יכול לעצור אותם, התוצאה היא כמאמר הגמ' בבבא קמא דף נ"ו, "כיון דשבקתה בחמה, כל טצדקא דאית לה למעבד עבדא ונפקא".
ואסיים בדוגמא חשובה להמחשת הענין. באחת הישיבות בצפון הארץ הנהיג ראש הישיבה שבחורים בשיעור א'-ב' (בישיבה גדולה) ישתמשו אך ורק בטלפון כשר של ועדת הרבנים, ובחורים משיעור ג' והלאה יוכלו להשתמש בסאמרטפון מסונן, בסינון מחמיר של אחת הקהילות בארץ, עם פיקוח של אדם מבחוץ, שיש לו גישה למכשירים והוא יודע על כל אפליקציה שהותקנה או הוסרה, וכל ניסיון להסיר את הפיקוח, וכמו כן הוא יודע לדווח על חוסר שימוש במכשיר - מה שמוכיח שלבחור יש מכשיר (פרוץ) נוסף.
למעשה, לכל הבחורים בשיעור ג' ומעלה יש סמארטפון מסונן וכולם שמחים ומאושרים, למרות שהחסימה הרמטית ואין שום גישה לתועבות. מאידך גיסא, רוב הבחורים בשיעור א-ב מחזיקים סמארטפון פרוץ בסתר, ומידי פעם נתפס אחד מהם, מכשירו מוחרם והוא ננזף, הוא אוסף קצת כסף וקונה חדש. קיימת אפילו קבוצת וואטסאפ לשיעור א' וקבוצת וואטסאפ לשיעור ב'. למרות שראש הישיבה יודע על המצב, הוא טומן ראשו בחול וממשיך להתעקש שהשיעורים הנמוכים יחזיקו אך ורק טלפון כשר. לפעמים אפילו העיף מהישיבה מי שהתעקש להחזיק סמארטפון...
זהו לא משל אלא מעשה שהיה (ועודנו קיים), אבל הנמשל לעולם החרדי ברור ומובן.
נשלח ב-29/1/2024 12:51
צודק בכל מילה
נשלח ב-31/1/2024 20:01
מעניין למה האיש שאליו safra פנה מתחמק פתאום מלהשיב.
נשלח ב-1/2/2024 01:06
מצחיק לראות איך אתה מקושש תגובות לאשכול שלך. אני מעדיף לא לענות לאידיוטים מסוגו, שויכוחים איתם לא נגמרים כי הוא חייב לכתוב אחרון ויהי מה האידיוט הזה חושב שאני קורא לך חרדי מודרני בגלל הסמארטפון.. ולא בגלל דעותיך הידועות כאן זה מכבר על ההנחה המוטעית שלו הוא בונה תילי תילים של פירכות וקושיות עצומות וקורא לי צבוע שמטיף לאחרים התנצלות על טעותו לא תשמע כי זה אסור.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 01/02/2024 01:18:15
נשלח ב-1/2/2024 08:17
איש_חשוב כתב:
מצחיק לראות איך אתה מקושש תגובות לאשכול שלך. אני מעדיף לא לענות לאידיוטים מסוגו, שויכוחים איתם לא נגמרים כי הוא חייב לכתוב אחרון ויהי מה האידיוט הזה חושב שאני קורא לך חרדי מודרני בגלל הסמארטפון.. ולא בגלל דעותיך הידועות כאן זה מכבר על ההנחה המוטעית שלו הוא בונה תילי תילים של פירכות וקושיות עצומות וקורא לי צבוע שמטיף לאחרים התנצלות על טעותו לא תשמע כי זה אסור.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 01/02/2024 01:18:15
סלח לי, בינתיים אתה האידיוט כאן.
אגב, מה שיותר מצחיק שאתה משתמש במושגים שבאים בדיוק מהעולם הזה שמחזיק סמארטפונים (חרדי מיינסטרים)
נשלח ב-1/2/2024 11:55
בלי להיכנס לסגנון והרמה של השיח, השאלה כאן פשוטה: פלאפונים כשרים הם מוצר שמאוד קל להגדיר. זה פלאפון בלי מספר אופציות. לא צריך בשביל זה ישיבע באחערס שיעשו ניפוץ לשמה ולא משגיח משעת הקצירה. כל אחד יודע מה האופציות ומחליט אם זה מספיק יר"ש בשבילו. למה שרק חברה אחת תוכל לעשות את זה? איזה חשש יש? למה כשאני קונה לחם או חלב, אני יודע מה טוב ובריא וטעים, ורק כאן אף אחד לא יוכל לבדוק מה רמת הסינון והאופציות הראויה?!
נשלח ב-1/2/2024 12:06
כי ככה אפשר גם לשלוט בתכנים ולהגדיר אותם לפי פרוטקשן וגם להיות מונופול על הרווחים
תוקן על ידי muki28 ב- 01/02/2024 12:05:58
נשלח ב-1/2/2024 18:36
הישועה תגיע מחברי הכנסת שמחוץ לקואליציה שיפנו לבית המשפט מקווה שהחוק יופול ממילא לרוב החרדים יש טאבלט או סמרטפון במספר אחר מושחתי ועדת התישקורת פוגעים בכל הציבור בארץ ולא רק בציבור החרדי ..
נשלח ב-1/2/2024 20:08
גינגישראלי כתב:
סלח לי, בינתיים אתה האידיוט כאן.
אגב, מה שיותר מצחיק שאתה משתמש במושגים שבאים בדיוק מהעולם הזה שמחזיק סמארטפונים (חרדי מיינסטרים)
אתה בטח מכיר את הכלל שאידיוט קופץ בראש.. אבל הייתי קורא לך אידיוט לא רק על הקפיצה בראש שבצעת כאן, אלא על חוסר ההבנה המוחלט של מה שכתבתי והתגובה שלך מוכיחה את זה אחרי שכתבתי במפורש, שכיום החזקת סמארטפון אינה מוכיחה על חוסר חרדיות, אתה בא ו"מחדש כאן חידושים נפלאים מרפסן איגרי".. שכתבתי כאן מושג שלקוח מעולם הסמארטפונים, המושג "חרדי מיינסטרים" והדבר שבאמת מגלגל מצחוק - המושג חרדי מיינסטרים מתגלגל פה הרבה בפורום..