| נשלח ב-7/2/2024 22:08 |
|
| |
האדמו"ר מאשלג הורה לחסידיו: "יש לעזוב את הארץ"
הרבי מאשלג ששוחח עם חסידיו הביע את חששו מהחודש הקרוב בעת שמדינת ישראל מוקפת אויבים וביקש מחסידיו לעת עתה לעבור מארץ הקודש. הרבי והחסידים צפויים לעבור להונגריה לתקופה עד יעבור זעם. כל הפרטים
האדמו"ר מאשלג הודיע לחסידיו בשבת האחרונה, בעקבות המצב הקשה השורר בארץ הקדוש שהולכת להיות סכנה גדולה והם חייבים לעזוב את הארץ מיידית לתקופה מה.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי כמה מהחסידים כבר עזבו את הארץ והם צפויים להישאר בהונגריה, הרבי עצמו צפוי להצטרף ולהמריא בשבוע הבא, שם ישהו במתחם מיוחד שנשכר על ידי החסידות בהונגריה.
הרבי מאשלג אמר לחסידים כי הוא מפחד מהחודש הקרוב כיוון שהמצב במדינה נמצא על סיר לחץ. הרבי סיפר כי אביו בא אליו בחלום ולכן גמלה בליבו ההחלטה לעבור לעת עתה מהארץ כי "את הארץ כידוע לא עוזבים לתמיד ובעזרת ה' הקב"ה יעזור שיהיה טוב ויכולו לחזור".
הרבי אמר וביקש שכל אחד יתחזק במשהו קבלה תהילים תפילות לימוד, "אני מציע רק מציע לעזוב לתקופה". כידוע, הרבי מאשלג פועל בשנים האחרונות לחלק רבבות ספרי זוהר לחיזוק עם ישראל בעזרתם של נדיבים מהארץ ומחו"ל, הרבי חוזר ואומר כי יש להתחזק במיוחד בלימוד הזוהר הקדוש שרק על ידי זה אפשר לקרב את הגאולה ולבטל גזירות. "אדוננו בר יוחאי שתורתו מגן לנו היא מאירת עיננו יכול לבטל את כל הגזירות", אמר הרבי.
אחד החסידים באשלג מספר כי כבר ראו כמה פעמים בחוש - שגזירות התבטלו בזכות לימוד הזוהר הקדוש. חסידיו של הרבי מחלקים את ה'סטים' בכל מקום במטרה שילמדו זוהר ובכך יצילו את עם ישראל מכל הגזירות.
האדמו"ר מאשלג הוא בנו של האדמו"ר הרש"ב אשלג זצ"ל המנהיג את בית מדרשו ברחוב שד"ל בבני ברק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2024 22:55 |
|
| |
כמה משפחות מונה חסידות אשלג? ומי סוכן הנסיעות שיעשה את הקופה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2024 23:37 |
|
| |
הוא תמיד רואה שחורות... אני זוכר כנער צעיר שמעתי ממנו דרשה מפחידה במלחמת המפרץ וגם אז אמר שיש לברוח ועד כמה שזכור לי הוא אכן ברח אז עם משפחתו.
תוקן על ידי Astrolog ב- 07/02/2024 23:38:02
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2024 06:36 |
|
| |
עכשיו יחלק סטים של הזוהר להונגרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2024 07:59 |
|
| |
הוא בורח עם החסידים .. זה כבר התקדמות.. בעבר היו אדמורים שברחו והשאירו את החסידים...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2024 08:39 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | | הוא בורח עם החסידים .. זה כבר התקדמות.. בעבר היו אדמורים שברחו והשאירו את החסידים... |
|
יפה אמרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2024 09:38 |
|
| |
וואו - זה לא כולל את הקהילות האחרות של הרב אשלג (כמו הרב גוטליב, ואור הגנוז וכו'), נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2024 11:06 |
|
| |
מצדר, כמי שמכיר את אחת הקהילות שמנית, תדווח לנו אתה... (אגב אאל"ט בין האדמורים מאשלג יש יריבות, ואני לא בטוח שהחסידויות שמושפעות מאשלג קשורות לאחד או יותר מביניהן)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2024 13:51 |
|
| |
| חץ_מקשת כתב: |  | | עכשיו יחלק סטים של הזוהר להונגרים. |
|
לה''ו. עכשיו הבנתי את הפתגם ההונגרי: יש אנשים עם חורים בגרביים, ויש אנשים עם חורים בחוץ לארץ...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2024 17:39 |
|
| |
כנראה ששתה יין הונגרי ונכספה נפשו לטעום עוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2024 19:36 |
|
| |
מנהיגות נבחנת בשעת מצוקה ולא משדרת מצוקה בשעה שצריך מנהיגות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2024 20:29 |
|
| |
| על_הדרך כתב: |  | | כנראה ששתה יין הונגרי ונכספה נפשו לטעום עוד... |
|
אם שתה יין הונגרי, איך לא התקיימה בו ההבטחה, שלא יוכלו לעבוד עליו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2024 20:53 |
|
| |
הסתפק בזה שחלק ממאות החסידים לא שתו..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2024 01:47 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | | הוא בורח עם החסידים .. זה כבר התקדמות.. בעבר היו אדמורים שברחו והשאירו את החסידים... |
|
איזה לוטפאק אתה.. ואני שמעתי על אדמורים שמסרו את נפשם כדי להישאר עם צאן מרעיתם, למרות שארגנו להם חבל הצלה בריחה, כי חסידים מסרו את נפשם כדי להצילם ראוי להזכיר את האדמור הצעיר מסלונים זצ"ל מוהרשד"י, שלא הסכים לברוח ומסר את נפשו על קידוש השם, הי"ד
רק ראוי בהזדמנות זו לשאול אותך, כשאתה יושב ככה בבית וכותב על אחרים שכן ברחו והצילו את עצמם, כשמה לעשות לא יכלו להציל גם את החסידים שלהם, ובכן, כיצד היית אתה נוהג? האם היית מוסר את נפשך ולא בורח אלא נשאר למות עם החסידים? תהיה הוגן עם התשובה, ותגיד לנו שהיית יותר צדיק מכמה אדמורים גדולים מפורסמים שמילטו את נפשם כי היתה להם האפשרות ואחרי שתענה לנו בכנות שלך שהיית נשאר ומוסר את נפשך, תוכל לעמוד כאן ולבקר בכיף שלך את האחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2024 21:42 |
|
| |
עם יד על הלב, אני לא בטוח שזה ביקורת רק על החסידים. לפי הידוע (ומופיע בויקיפדיה), גם הרא"ו רצה לברוח מהגטו ולהינצל, אלא שבכל פעם נוצרה בעיה ולא הסתייע בידו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2024 21:51 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כשאתה יושב ככה בבית וכותב על אחרים שכן ברחו והצילו את עצמם, כשמה לעשות לא יכלו להציל גם את החסידים שלהם, ובכן, כיצד היית אתה נוהג? האם היית מוסר את נפשך ולא בורח אלא נשאר למות עם החסידים? |
|
שים לב שזו כבר שאלה הלכתית , כי יתכן שבהינתן מצב מסוים, מי שיכול להציל את עצמו - צריך להינצל, ואם לא הוא רוצח. הביקורת שמוטחת על האדמורים, לענ"ד, היא לא ממש ביקורת על בני האדם והיא פחות עוסקת בשאלה מה הם בחרו לעשות באותו רגע. זו יותר ביקורת עקרונית על הדעת תורה של חלק מהקהילות, ועל כך שאדמורים שקברו את חסידיהם וברחו (כי לא הייתה אפשרות), לא שאלו את עצמם האם הם ראויים להמשיך להנהיג קהילות. הרי עומגת כאן שאלה - או שהדעת תטרה שלהם לקויה (איך היה מי שקרה לזה? "דעת אשתו ובניו"), או שדעת תורה היא דבר מסוכן ורצחני, ואני מקווה שהם ידעו איזו אופציה יותר נכונה.
|
|
|
|
|