|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
האדמו"ר מסדיגורא (שיעל'ה\הינוקא): "צריך שיצאו משם (מעזה) כולם! הם מופקרים! שכבר יצאו משם!"
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2024 19:37 |
|
| |
קשה לדעת על אברך בן 25 מה סגנון 'שיחו וטבעו'. הוא עדיין בונה את עצמו. יכול לדבר היום דברי חכמה ולמחרת דברים הפוכים. אלא אם אתה מהמאמינים כי אדמו"ר שאני. ותכונות בנ"א אינן שולטות בו, מלידתו או ממינויו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2024 20:04 |
|
| |
| דברי כתב: |  | | טענו בחיטים והודה לו בשעורים, טוענים על מנהיגים ילדים שהוכתרו בגלל גבאים אבל אין להם דעת תורה בגיל בו כל אברך בקושי מתחיל את החיים והיותו מנהיג היא רק בשל היותו בנש''ק אבל חכם היודע את מקומו איננו. וטענו לנו בשאולזון שאינו תשובה רלוונטית לענין בו דנו אם אדם הוכתר על ידי אביו מסיבותיו שלו אך בזה נהפך לאדמו''ר לכמה מאות אברכים אבל לא למנהיג בדור ולדבר שטויות לבלבל את המח, זה לא קשור לשאולזון כי הוא זה |
|
במחילה מכבודך, אבל אתה הוא זה כאן שטוען חיטים במקום שעורים האשכול דן דווקא על שיחה לא נאה בין האדמור מזוועהיל וסדיגורא, וזה בדיוק הנושא כאן, האם זה מעשה שהיה או לא היה האם שאולזון שיקר וציטט דברים שלא נאמרו ובצורה שלא נאמרו. ואילו הנושא אתה הבאת, לא קשור לאשכול.
מציע לך ללכת לשמוע אותו מדבר, ויש המון הזדמנויות לכך, אפשר גם לראות סרטונים ולשמוע הקלטות, ולהחליט האם סביר שהשיחה במתכונת שאולזון התקיימה במציאות או בפנטזיות על פנטזיונר הדור - שאולזון.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2024 20:07 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | קשה לדעת על אברך בן 25 מה סגנון 'שיחו וטבעו'. הוא עדיין בונה את עצמו. יכול לדבר היום דברי חכמה ולמחרת דברים הפוכים. אלא אם אתה מהמאמינים כי אדמו"ר שאני. ותכונות בנ"א אינן שולטות בו, מלידתו או ממינויו. |
|
תיזכר בתקופה שנהיית בן 25, האם חשבת אז שבני 25 עם דעות לא מגובשות.. תמיד מסתכלים על הגילאים הנמוכים יותר ואומר "אה.. הוא עוד ילד".. כשמגיעים לגיל 50 מסתכלים על בני הארבעים "האפרוח בקושי בקע וחושב שהוא כבר יודע ומבין הכל"..
והאמת היא, יש בני 25 חכמים יותר מבני 40 ולהיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2024 21:10 |
|
| |
האדמור התכוון ש"כבר נמאס להתפלל", הכוונה, שכבר יגיע הסוף לצרות של עם ישראל, זו שפה אדמורית שמקובלת מדורי דורות שמתחננים לריבונו של עולם שכבר יגאל אותנו מהצרות. כפי שזקנו אברהם יעקב מסדיגורה אמר: אני "מייחל לדור שכולו חייב", דהיינו, ש"חייבים" להודות לקב"ה על הטוב שנתן לכולנו למרות שלא היינו ראויים לכך...מכאן מתאפשר לנו להסיק שלא תמיד זה שיותר מבוגר גם יותר חכם ומבין, כי השנים של הזווילער רבי "לא תרמו לו מספיק", כדי להבין את "השפה המליצית" של הסדיגרר רבי: ו" הקטנציק" מסדיגורה, מפאת כבודו של האדמור מזוויל- לא העמיד אותו על טעותו בהבנת דבריו...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/02/2024 21:35:53
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2024 21:38 |
|
| |
זה לא משנה הגיל שלו ומה הוא אומר. להיפך, ההגיון אומר שככל שהוא יותר מקודם לא בצדק, כך הוא אמור להיות מכוון ע"י אנשים חכמים שיכניסו לו דברים חכמים לפה ושישחק על הקלפים הטובים. הרי כל מי שדיבר בשפה הזו, שללא ספק קטנם עבה ממתניו, יצא מזה כדעייל תעלא מבי כרבא, אז למה שדווקא בחור צעיר שמקודם וממומן ברשת יחצנים, לא ינהג בחוכמה? (זה כמובן בהנחה שהוא ילד חסר תבונה). הרבה יותר מסתבר, שגם אם התקיימה שיחה ברוח זו, היו מספעק דרכים לעבד ולקווץ' אותה לכיוון שיגרור ביקורת (הרי היא בטח מתורגמת מאידיש, וקשה לדעת מה השפת גוף במשך השיחה. לדוגמה יתכן שהרבי אמר שהלוואי שכל הנכנסים לעזה היו יראים ושלמים, וחבל שבצבא אין מספיק צדיקים - לדעתו. אני לא בא להצדיק את הדברים, אבל הרבה פעמים מתרגמים שיחה בצורה מסוימת, ובאמת זה הרבה פחות חמור/הזוי, וגם אחרי הכל מותר לו שתהיה לו דעה...). אני שב ומסייג, שיש גם היבט של הפוליטיקות בסדיגורה שדורשות מכל אחד מנם למצב את עצמו כיותר צדיק מהאפיפיור (או לפחות: מסבא), וזה כידוע דוחה הרבה גופי תורה
תוקן על ידי הדיבוק ב- 10/02/2024 21:40:38
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2024 21:59 |
|
| |
אני נזכרת בסיפור: גוי אחד תבע את שכנו היהודי בביהמ"ש, בעילה שגנב לו את החמור שלו. המתורגמן שואל את היהודי: אתה גנבת את החמור של התובע? ענה היהודי: אני גנבתי את החמור?! לכפרות אני צריך אותו. המתורגמן: היהודי אומר שהוא גנב את החמור, כי הוא צריך אותו לכפרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2024 20:18 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | זה פורום חרדי זה? צוחקים על רבנים ואדמורים? בושה!
קלעפער.
לאז מיך זיין א מליץ יושר.
דער ציבור וויל פארשטיין וואס איז דער זין זיך צוריק ציען איידער דער שונא ווערט פארניכטערט?
תוקן על ידי גרשום ב- 08/02/2024 19:41:12 |
|
אויף א מליץ יושר זיין דראף מען קיין רשות נישט פרעגן...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2024 00:19 |
|
| |
מסטוגי500

|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2024 00:20 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2024 00:21 |
|
| |
מתוך פרסום רשמי של סאדיגורה בני ברק
תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 12/02/2024 00:23:37
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2024 00:52 |
|
| |
ובכן, כעת אין כל ספק. הציטוטים שהבאתי בראש האשכול, אמיתיים ומדויקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2024 01:10 |
|
| |
גם הרבי שמשוחח איתו "זויעהל" לא מרשים במיוחד
סך הכל שיחת אברכונים בשטיבל
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2024 02:37 |
|
| |
המדד אצל מנהיגי החסידות אינו נמדד לפי חכמתם, כלומר, לא הלכו לחפש מי הכי חכם / גאון / מתמיד, אלא מי יותר דבוק בדביקות, בחסידות, בקדושה, בשמירת עינים. נושאים קצת זרים לבהמות שמלכלכות כאן על מנהיגי עם ישראל, ופוסעות על ראשי עם קודש ועל רגשותיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2024 09:13 |
|
| |
"מנהיגי עם ישראל" קצת נסחפת
גם ההגדרה יותר דבוק בחסידות בדביקות בקדושה וכו' לא בטוח שבחסידות שלהם הם המובילים ובטח שיש הרבה אברכים טובים גם בזה וגם עם יותר שכל
לא נעים להודות אבל זה המצב
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2024 09:15 |
|
| |
הכי מגוחך שעוד מקליטים את השיחה ומדפיסים את זה כאילו יש כאן איזה חומר קריאה, פטפוט של אברכים צעירים ללא שום תוכן ממשי
|
|
|
|
|