איזה ביזיון- חשד כי כמה מתנדבי זק"א עסקו בביזה באירועי שמחת תורה
פרשיה חמורה שעל חלקה יש עדיין צא"פ.
יחידת לה"ב 433 בשיתוף זרוע מג"ב ויחידת הכלבנים של המשטרה פשטו אתמול ונמשך גם היום על בתי מתנדבים של ארגון זק"א ועורכים חיפוש אחר אמל"ח ונשק שלכאורה נגנבו מהקיבוצים שעברו את הטבח הנורא.
לפי הדיווח כמה מהם נעצרו והמשטרה הגישה בקשה להארכות מעצרם להמשךך החקירה,
צפויים מעצרים נוספים.
למרבה הבושה בבית של אחד מהמתנדבים נמצא רובה קלצ'ניקוב ומחסנית, ומאות כדורים, כמו כן נמצאו בבית אחד המתנדבים כמות מסחרית של סמים.
נשלח ב-19/2/2024 22:42
הכותרת יוצרת רושם מטעה. כי ביזה זה לא.
נשלח ב-20/2/2024 00:55
בזזו רובה קלצ'ניקוב.. ממי הם בזזו אותו ? מהחמאס? או שלאנשי עוטף עזה היו קלצ'?
נשלח ב-20/2/2024 11:50
אם היה מתפרסם מי ומי בעצורים ובמה הם חשודים...
נשלח ב-20/2/2024 13:05
מה כבר קרה? אז לקחו איזה קלצ'ניקוב או R.P.G. למזכרת. נו, שוין.
לפי הודעות דוברות המשטרה, מה שמסתובב ומתפרסם ברשת ובכתבות באתרים השונים, אכן לא מדובר רק ב"סחיבת" אמל"ח אלא בהרבה יותר מזה.
נשלח ב-20/2/2024 15:18
אתה מביך את עצמך עם ה"גוגל אידיש".. יש כאן שימוש במילים שאנשים לא משתמשים בהם בדרך כלל ביומיום
נשלח ב-20/2/2024 15:45
אני ממליץ לך לגלוש בפורומים החרדיים באידיש ולקרוא ספרים באידיש. כך תוכל לשפר את רמתך בשפה העשירה הזאת.
נשלח ב-20/2/2024 19:58
יש הבדל בין "שפה עשירה" לבין שפה מדוברת. אף אחד לא אומר "פארברעכנס באגאנגען" מלבד גוגל, וזה לא מחוסר ידע של אנשים, אלא פשוט מילים שרגיל לא מדברים אותם. אתה רק חושף ככה שאתה מתרגם בגוגל משפטים כדי להוכיח משהו.
נשלח ב-20/2/2024 20:17
ר' איש חשוב, אני חושב אז דו באגייסט איהם א עוולה. אוו שאתה לא יודע אידיש.
נשלח ב-20/2/2024 20:38
גם בשפה מדוברת יש עושר לשוני. אני מניח שהאידיש בפיך נמוכה ועילגת. ואם אני טועה, אתה מוזמן להעמיד אותי על טעותי. במקום להגיד מבינות בוא תכתוב כמה משפטים באידיש המדוברת שלך. ואם תבחר לנהל איתי דיאלוג ארוך - תפאדל, כמו שאומרים אצלנו ביידיש. אני כאן.
נשלח ב-21/2/2024 00:19
הדגשתי שזה לא עושר לשוני, אלא שפה לא מדוברת, אף אחד במציאות לא מדבר את ה"גוגל יידיש".. יודעים לזהות מקילומטר מי שמשתמש בגוגל לתרגום יידיש. אז מי שאידיש שגורה על לשונו וכותב פה ושם משפטים ביידיש, זה נחמד לסחוב משפטים מהגוגל זה "געהאקט אין צ'ייניק".
נשלח ב-21/2/2024 05:25
לקחת נשק זו גם סכנה. מספיק שנשאר כדור בקנה.
נשלח ב-21/2/2024 07:54
איש_חשוב כתב:
הדגשתי שזה לא עושר לשוני, אלא שפה לא מדוברת, אף אחד במציאות לא מדבר את ה"גוגל יידיש".. יודעים לזהות מקילומטר מי שמשתמש בגוגל לתרגום יידיש. אז מי שאידיש שגורה על לשונו וכותב פה ושם משפטים ביידיש, זה נחמד לסחוב משפטים מהגוגל זה "געהאקט אין צ'ייניק".
למה אתה מתחמק מלהראות לנו את האידיש שבפיך? למה אתה לא רוצה להדגים לנו איך מדברים יידיש אמתית ולא של גוגל? הרי אתה פתחת בביקורת על האידיש שכתבתי.