בית פורומים בחדרי חרדים

איזה ביזיון- חשד כי כמה מתנדבי זק"א עסקו בביזה באירועי שמחת תורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2024 15:51 לינק ישיר 

אידיש שפת האם שלי, אני לא מוצא שום סיבה בעולם לנפנף בזה בפורום של דוברי וכותבי עברית, ולכן אין לי בעיה שתסיים בתרועת ניצחון שאני לא דובר אידיש, כי די לא מענין אותי מה אתה או אחרים חושבים על האידיש שלי.

רק קצת הגיון, אני כותב כאן המון שנים, וכולם כאן יודעים שאני חסידי, מה הסיכוי שחסיד לא ידבר אידיש..
אתה כותב כאן עם דעות של חרד"לי ומטה, מתבל באידיש טרחנית שרק בגוגל מוצאים כזאת, ועל זה נאמר "לא בכח".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2024 17:32 לינק ישיר 

אין כאן שום תרועת ניצחון. אני מניח שאתה יודע לדבר אידיש בסיסית. הסיבה שדחקתי אותך
לפינה, היא כדי להוכיח למי שעוד צריך פה הוכחה  שאתה מגיב בנושאים שאינך מתמצא בהם.
יעני, קשקשן. 

תוקן על ידי גרשום ב- 21/02/2024 17:35:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2024 17:53 לינק ישיר 

קרציות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2024 20:45 לינק ישיר 

כל מי שדובר אידיש בסיסית, ישים לב מיד למי שמעתיק מ"גוגל אידיש"
לא צריך להיות מייבין גדול מידי באידיש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2024 21:15 לינק ישיר 

לטובת הגולשים העייפים מהאשכול הזה אקנח פה בבדיחה טובה:

שלושה רופאים צעירים חובבי יידיש טיילו להנאתם במאה שערים והבחינו באיש זקן ההולך בגו כפוף וברגליים מפוסקות.
ההליכה המוזרה הזו איתגרה אותם לנסות לאבחן ממה סובל האיש.

תתחיל אתה אבנר, ותגיד את הדיאגנוזה ביידיש.

אומר הראשון: דער ייד ליידט פון מערידן.

אומר השני: ער האט א קילע.

אומר השלישי: דאס איז לומבאגא.

מאחר והאבחנות היו שונות, רצה כל אחד מהם להוכיח שהוא הצודק.

ניגשו אל הזקן ואמרו לו: ר' ייד, מיר זענען יינגע דאקטוירים. איינער זאגט אז איר ליידט פון מערידן. דער צווייטער זאגט,
איר האט א קילע, און דער דריטער זאגט, לומבאגא.  אונדז זענען נייגעריק צווויסן ווער איז גערעכט?

אומר הזקן: קינדעלעך טייערע, איר זענט זיך אלע טועה. ס'איז נישט מערידן, נישט א קילע, און נישט לומבאגא. אין דער
אמתן, איך אליין האב אויך א טעות געהאט. געמיינט האב איך אז ס'איז בלוז א פארץ און צום סוף האב איך זיך גוט באמאכט.

וואס זאל איך אייך זאגן, קינדעלעך, אויף אן אלטן טוכעס קען מען זיך נישט פארלאזן ס'זאל ארויס לאזן א פריילעכן פארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2024 22:04 לינק ישיר 

גרשום יקירי, אם לא אכפת לך, אנא ממך, מחוק ברחמיך הרבים את שכתבת. בתודה מראש!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איזה ביזיון- חשד כי כמה מתנדבי זק"א עסקו בביזה באירועי שמחת תורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.