|
|
| נשלח ב-27/2/2024 01:15 |
|
| |
מעניין שהפלג פעם קודמת קיבלו 3 למרות שהיה להם רק שארית קטנה על 2 כתוצאה כנראה מחלוקת עודפים. (חישוב שונה מהכנסת. אין חוק באדר עופר שמתדעף את הגדולות). הפעם הם מפוצלים ולכן יש להניח שאחת הרשימות של הפלג כנראה לא יעברו. זה יכול להיות דרמטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2024 01:24 |
|
| |
בנוסף גם פורסם שאין הפעם הסכמי עודפים לאף רשימה מה שאומר שיש סיכוי להפתעות במי יזכה במנדט נוסף כתוצאה מעודפים. יכול להיות שההכרעה מי ישלוט במועצה תוכרע על חודו של קול או כמה קולות!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2024 10:31 |
|
| |
ידינו לא שפכו את הדם הזה ... הצבע ט"ז הצבע לרב אלבוים למנוע קיטרוג על עם ישראל... כאשר מרן שר התורה ר' שאול אלטר שליט"א נאלץ אחרי הסתגרות של שעתיים בבית הכנסת שלו, מפני הפורעים והפוגרום בפרשת בחוקותי, בשליחות וועדת הסדום של חסידי גור , ללכת מלווה לביתו בשוטרים בשבת קודש שלא יהרגו אותו ידינו לא שפכו את הדם הזה
תוקן על ידי שדה9 ב- 27/02/2024 10:31:49
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2024 10:45 |
|
| |
במעשה פילגש בגבעה הבין עם ישראל שעליו לצאת למלחמת חורמה נגד השבט שעינה והתעלל בפילגש המסכנה. היום אנחנו לא שם וכמובן אסור לעשות דברים כאלו, אבל הדרך שלנו להראות שאין לנו חלק ונחלה בהתעללות והעינויים שעברו אנשי קהילת פני מנחם, היא המלחמה הצנועה הזאת מאחורי הפרגוד: שתושבי בני ברק ישימו ט"ז בקלפי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 14:26 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | והנה הגיע השעה
|
|
אלבוים בפנים עם עודף... הבחור מגיע קר.... מהמקפיא ! זקוקה לטישו? לדמעות? / לנזלת?
תוקן על ידי momeir ב- 28/02/2024 14:28:11
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 15:36 |
|
| |
טיפש שכמוך, המטרה שלי הייתה למנוע ממנו את המנדט השני
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2024 09:50 |
|
| |
אהבתי את המשפט: " אנחנו 'הפוילישערס' נגועים בזה .. " נכון שאני מתפעל מהגאונות של הגר"ש שליט"א. אבל עוד יותר מתלהב מהאישיות הנדירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2024 15:46 |
|
| |
הוא מדבר על מי שאומר הפוך ממנו. כבר חשבתי שהוא מתכוון לרודפיו. בהמשך התברר שכוונתו רק ליצר הרע...
ונושא השיחה היה חומר איסור הלבנת פנים!
התפעמתי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2024 09:54 |
|
| |
| שמיםפתוחים כתב: |  | הוא מדבר על מי שאומר הפוך ממנו. כבר חשבתי שהוא מתכוון לרודפיו. בהמשך התברר שכוונתו רק ליצר הרע...
התפעמתי |
|
באמת שלא מבין את ה_'הוה אמינא' שלך...(הלימוד זכות, אתה כנראה לא עוקב אחרי דרשותיו) היהודי המתוק הזה שדרשותיו מתוקים הוא כולו ענווה והתבטלות. בדרשותיו הוא מדגיש שוב ושוב שצריך , כדאי ורצוי להיות מ 'הנעלבין ואינן עולבין'. אני עוקב אחרי דרשותיו (באמצעות הקישורים ב'דבר אמת'). ואצלו אני מרגיש את 'מתיקות התורה'. שמתי לב שבכל דרשותיו בסעודות הבר מצווה של חברי הכיתה הוא שוב ושוב דורש (תרתי משמע) על הצורך לחנך את עצמנו למידות טובות (אין מציאות ואי אפשר להיות 'בן תורה' בלי מידות טובות ) שוב ושוב, הוא דורש ושם דגש על הרגישות ל'בין אדם לחבירו' . לענ"ד הסיבה המרכזית שהוא פתח את קהילת 'פני מנחם' היא כדי לחנך דורות של חסידים עם מידות טובות. ( מעבר להשקפתו שצריך לימוד בעיון)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2024 10:28 |
|
| |
שמיםפתוחים
| momeir כתב: |  | שמיםפתוחים: הוא מדבר על מי שאומר הפוך ממנו. כבר חשבתי שהוא מתכוון לרודפיו. בהמשך התברר שכוונתו רק ליצר הרע...
התפעמתי
סוף ציטוט
באמת שלא מבין את ה_'הוה אמינא' שלך...(הלימוד זכות, אתה כנראה לא עוקב אחרי דרשותיו) היהודי המתוק הזה שדרשותיו מתוקים הוא כולו ענווה והתבטלות. בדרשותיו הוא מדגיש שוב ושוב שצריך , כדאי ורצוי להיות מ 'הנעלבין ואינן עולבין'. אני עוקב אחרי דרשותיו (באמצעות הקישורים ב'דבר אמת'). ואצלו אני מרגיש את 'מתיקות התורה'. שמתי לב שבכל דרשותיו בסעודות הבר מצווה של חברי הכיתה הוא שוב ושוב דורש (תרתי משמע) על הצורך לחנך את עצמנו למידות טובות (אין מציאות ואי אפשר להיות 'בן תורה' בלי מידות טובות ) שוב ושוב, הוא דורש ושם דגש על הרגישות ל'בין אדם לחבירו' . לענ"ד הסיבה המרכזית שהוא פתח את קהילת 'פני מנחם' היא כדי לחנך דורות של חסידים עם מידות טובות. ( מעבר להשקפתו שצריך לימוד בעיון)
|
|
באמת אינני עוקבת, מאחר שאינני ומעולם לא השתייכתי לחסידות ואפילו אינני פולניה... שמת לינק אז נכנסתי והתפעמתי, אף שלא הופתעתי. מעריכה במיוחד שמדברים אל הילדים בגובה העיניים, ברמתם, ומעלים אותם לספירות גבוהות יותר. יש להם משהו מעשי לעשות עם הדברים ששמעו. אני בטוחה שהם יצמחו עדינים יותר. השיחה הותאמה לבני ה13 ולא רק למבוגרים ולמכובדים. גם הדוגמאות שהובאו היו מגדולי ישראל שלא נמנים רק עם החסידות שלהם. זה חינוך יפה לדעת שיש יהדות גם בחוץ.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2024 11:53 |
|
| |
הייטבת להגדיר... גם אני לא חסיד (אמנם צאצא למשפחה חסידית 'רומנית' אבל ללא שום קשר לחסידות גור) הגאון הנ"ל הוא תלמיד חכם מופלג שמחד דורש ומפלפל בפני למדנים שמילאו כריסם בש"ס ובפוסקים. , ומאידך דורש לפני קטנטנים במסיבת 'סידור' . לכל אחד ברמה ובגובה העיניים'. הוא ניחן בפיקחות וענווה עצומה שלא מצאתי אצל אף אחד אחר. הוא מחד דורש בסעודה שלישית בפני חסידים עובדי ה' מופלגים, ובמושגים העומדים ברומו של עולם (מצטט בבקיאות נפלאה מכל זרמי החסידות וחורז חסידות עם למדנות ) ומאידך בענוונתנותו ובאהבת ישראל אמיתית שלו נעתר לתת שיעור לתיכוניסטים מישיבה תיכונית. כל אחד ברמה שלו.. אישיות באמת נדירה במחוזותינו. גם תלמיד חכם מופלג, גם דרשן בחסד, גם צדיק, גם ידע עצום בכל ענפי וזרמי החסידות, גם עניו ושפל ברך, גם אוהב ישראל אמיתי, גם רגשן ומאידך גם פיקח עצום, עצוב וחבל שעולם השקר הצליח להסתיר אותו כל כך הרבה שנים.
תוקן על ידי momeir ב- 01/03/2024 11:54:17
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2024 13:26 |
|
| |
תיקון טעות! מעולם לא השתייכתי לחסידות גור! [נשמטה לי המילה...] אבל אני נולדתי למשפחה מאוד חסידית ואני כזאת מאז ולתמיד...
אמנם ענוותנותו היא [חלק מ] גדלותו אבל יש לנו עוד גדולים צדיקים וענווים, הרבי מאמשינוב לדוגמא. גם הגר"ע יוסף דרש בפני כל ציבור שהזמינו, בכל מקום בארץ, גם בפני נשים ובנות, ולא חסך כל מאמץ, הכל רק בשביל להגדיל תורה ולהאדירה! ויש גם הרבה צדיקים נסתרים שאיננו יודעים מהם לגודל ענוותנותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2024 21:59 |
|
| |
|
|
|
|
|