בית פורומים בחדרי חרדים

לא זכור לי כזה פילוג בציבור החרדי כמו בבחירות הנוכחיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/2/2024 20:23 לינק ישיר 

גרשום כתב:
הקריאה של "ועשית ככל אשר יורוך" הפכה מזמן לבדיחה עצובה. האמירה כי חובה לצאת ולהצביע
יען ש"כל גופי תורה תלויים בה" היא חוכא ואיטלולא.  הרב דב מאיר רובמן זצ"ל אמר על האימרה
התלמודית: "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם"  - ביים עולם מאכן זיי שלום, אבער צווישן זיך
רייסן זיי זיך ווי די הונט..

למרבה הצער, הכל פוליטיקה. מההתחלה ועד הסוף.  המריבות, הדילים, התככים, הקומבינות,
הנקמות, הכל. 

אכן גועל נפש.  לא אופתע אם מאיר פרוש הנמצא בעין הסערה, יחטוף מכות. הסלונימרס למשל,
חמים עליו אש.

הערה:
  לטובת גולש תשוש נפש אני מבקש לסייג כי אין לראות בדבריי אלה הכללה. בשום אופן.

תוקן על ידי גרשום ב- 27/02/2024 20:01:14

מה הרקע למחלוקת פורוש סלונים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2024 20:31 לינק ישיר 
גרשום

הם מאשימים אותו שהוא בעד גפני בעמנואל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2024 20:43 לינק ישיר 
מהפךבחררה

איש_חשוב כתב:
שלא נדבר שעד ה6-3 שהראה לכולם את היחס המדוייק, היה 60-40 לאגודה מה שמציב מראה מול ההתנהלות הכוחנית של חלקים בציבור שלנו שרק מטיפים מוסר לכל העולם.ותומכים ב......... יונה יהב! גם את זה לא שכחנו מהבחירות הקודמות.
אה, וגם תמכו בראש עיר חילוני בבית שמש מול אבוטבול.שהם! יטיפו! לנו! מוסר????????????????

לא הראה שום יחס מדויק, לא אז ולא עכשיו.
המוני חסידים הלכו להצביע דגל, בגלל הבטחותיו וברכותיו של ר' חיים, ובגלל דילים מסוימים
חסידויות שלימות הצביעו דגל, אז קודם כל אל תחרטט על היחס שזה הראה.

בקשר להצבעה על יוסי דייטש
מהנתונים של ההצבעות עלה שיוסי דייטש היה יכול לנצח על בטוח, הליטאים לא הצביעו לו בגלל השנאה, בושה וכלימה.
ובקשר להצבעה לברקוביץ בסיבוב שני
מדובר במאות בודדים של נקמנים, משוגעים יש בכל מקום.
הציבור החסידי לא הצביע בסיבוב שני בכלל בפתק הצהוב, ואפשר לבדוק ולראות את כל זה בנתונים.
יפה להתעלם ממה שלא מתאים בדוגמאות שכתבתי אבל נתייחס למה שכן ענית.
האגדות על החסידויות שהצביעו בגלל ר' חיים, כולם יודעים שאלו אגדות עם, ובבחירות הנוכחיות נראה את זה, למטה דגל יש פילוחים מדוייקים והנתונים עמדו בציפיות של הפילוחים אגב, עכשיו יש 7 בטוחים, כי החסידים החליטו להביע דגל בגלל ההבטחות של משה גפני....... או אולי בזכות ר' שמעון גלאי, מקסימום תגידו שזה בזכות ר' בערל פוברסקי שנהיה מגנט לחסידים, נו באמת, הציבור יותר חכם ממה שאתם חושבים,
ובכל פילוח אפשרי מהבחירות בין ליאון וברקוביץ עולים הנתונים העצובים שלפחות חצי מהחסידים הצביעו לברקוביץ, אני אישית יודע שכך הייתה ההוראה בגור ממשפחה של אשתי, וזה שהם לא תמכו בליאון זה מראה בדיוק מה הם עשו.
והחוצפה הזו לתמוך פעם אחר פעם במועמד חילוני, אם זה ברקת ואם זה ברקוביץ ואם זה ארנרייך שתמך בחילוני בבית שמש, ואז להתלונן שדגל תומכים במועמד דתי! במקום להמר זה צביעות עצומה.

תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 27/02/2024 20:44:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2024 20:53 לינק ישיר 

מה ההבדל בין משה ליאון האיש של איווט ליברמן לבין ברקוביץ ? (יש 'נסתרות' אמר ר' משה הלל) למחרת הניצחון של ליאון התפטר ליברמן ואת ההבטחות שלו לגבי חוק גיוס הוא שלח לכל הרוחות 

ולמי שכתב פה שפרוש תומך בגפני בעמנואל זה פשוט לא נכון, הוא הצטלם במטה של המועמד שפיצר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2024 20:55 לינק ישיר 

הסלונימרס טוענים שהוא דו-פרצופי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2024 21:02 לינק ישיר 
מהפךבחררה

בונדמן כתב:
מה ההבדל בין משה ליאון האיש של איווט ליברמן לבין ברקוביץ ? (יש 'נסתרות' אמר ר' משה הלל) למחרת הניצחון של ליאון התפטר ליברמן ואת ההבטחות שלו לגבי חוק גיוס הוא שלח לכל הרוחות 

ולמי שכתב פה שפרוש תומך בגפני בעמנואל זה פשוט לא נכון, הוא הצטלם במטה של המועמד שפיצר 
אחד שומר תורה ומצוות ואחד לא, פשוט ביותר, אחד הוא נוהג כשו"ע ואחד לא, מה יותר ברור מההבדל הזה?
אפי' ההבדל בין סמוטריץ' ללפיד ברור, לפיד עויין חרדים וסמוטריץ לא, גם אם יש לו עיוות חמור בהשקפה, ובטח ובטח שמדובר בספרדי דתי.
ההבדל מתבטא ביחס לשבת ביחס ליהדות, ביחס להתחרדות העיר, בקיצור, אחד ירא אלוקים, והשני לא.
אם צריך עוד הסבר לענין אשמח לספק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2024 02:31 לינק ישיר 

מהפךבחררה כתב:
יפה להתעלם ממה שלא מתאים בדוגמאות שכתבתי אבל נתייחס למה שכן ענית.
האגדות על החסידויות שהצביעו בגלל ר' חיים, כולם יודעים שאלו אגדות עם, ובבחירות הנוכחיות נראה את זה, למטה דגל יש פילוחים מדוייקים והנתונים עמדו בציפיות של הפילוחים אגב, עכשיו יש 7 בטוחים, כי החסידים החליטו להביע דגל בגלל ההבטחות של משה גפני....... או אולי בזכות ר' שמעון גלאי, מקסימום תגידו שזה בזכות ר' בערל פוברסקי שנהיה מגנט לחסידים, נו באמת, הציבור יותר חכם ממה שאתם חושבים,
ובכל פילוח אפשרי מהבחירות בין ליאון וברקוביץ עולים הנתונים העצובים שלפחות חצי מהחסידים הצביעו לברקוביץ, אני אישית יודע שכך הייתה ההוראה בגור ממשפחה של אשתי, וזה שהם לא תמכו בליאון זה מראה בדיוק מה הם עשו.
והחוצפה הזו לתמוך פעם אחר פעם במועמד חילוני, אם זה ברקת ואם זה ברקוביץ ואם זה ארנרייך שתמך בחילוני בבית שמש, ואז להתלונן שדגל תומכים במועמד דתי! במקום להמר זה צביעות עצומה.

א. לא התעלמתי מהדוגמאות, אלא ההיפך, בכל הדוגמאות אתה תקפת את החסידים, ולכן הבאתי דוגמאות בהם ליטאים וספרדים נהגו אותו הדבר, ושזה לא חדש.

ב. אינני זוכר את שמות החסידויות שסגרו דיל בבחירות תשע"ט, אבל בבירור היו דילים וחסידויות שלימות בחרו דגל בפקודת האדמו"ר, (יש מצב שבאיאן ואמשינוב ביניהם) אפשר לבדוק בנקל מי הם היו.
לבוא אחרי זה ולומר הנה יש לליטאים יחס של 6-3 זו רמאות במיטבה.
ואני זוכר במפורש כמה וכמה חסידים ששאלתי באקראי למי הצביעו ואמרו לי דגל בשביל הברכה של ר' חיים, אנשים לא משקרים סתם בשביל הקטע, המונים הצביעו בגלל הברכות וההבטחות לבנים טובים וכו'

ג. על מה שגור עשו אין לי אחריות, הם עשו דברים הרבה יותר גרועים מאז כך שסביר להניח שגם את זה הם עשו, אני דיברתי על החסידויות האחרות בכללות, לא הלכו להצביע בסיבוב השני, וזה כי בסיבוב השני בין ליאון וברקוביץ, ליאון אמור לנצח בהפרשים גדולים כך שזה לא היה משנה את התוצאות, ולכן לא היה טעם סתם ללכת לבחור במועמד הנגדי שלא היה שלהם, וכאן גם מעט לימוד זכות על גור, שהצביעו את ההצבעה הזויה למען ברקוביץ, אבל לא במטרה שהוא ינצח כי בכל מקרה ליאון היה מנצח כאמור בהפרש גדול מאוד.
אני לא מחדש לך את זה, אתה ידעת את זה היטב מן הסתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2024 08:32 לינק ישיר 
ברוך שפטרנו סוף סוף מערמות הפשקוילים מלאות פסולת תרתי משמע

כתושב בית שמש, בימים האחרונים דרכתי - במקום על המדרכה ועל הרחוב - על ערמות כתבי פלסתר ופשקוולים מלאי סחי ומיאוס השמצות שפלות איש על מחנהו ועל דגלו מפלגתו, ירידה לפסים נמוכים של התקפות אישיות ולכלוכים גסים צהובים. גם אידישקייט ושאר שקרים משמשים כאן כנשק חי מול היריב. שימושים ב"נמכרנו אני ועמי" (המן), ו"טיטוס" ועוד כל מיני זעקות שבר על חורבן עם ישראל וחורבן בית המקדש מתגלגלים על רחובות עיר בנוולות שצחנתם עולה ומעכיר מרגע לרגע. לרגע חשבתי שאלו הן ה׳סיקריקים המאוסים׳ אלו שמעיזים לא להשתתף בבחירות ואפילו לרשויות המקומיות, כי רק הם מסוגלים להתנהגות מחפירה ומבישה כזאת. אבל כשראיתי את תוכנן הלכלוך המונח על הקרקע המסכנה הסובלת הכל ראיתי שלא, אלו פרי באושים של עושי ׳דעת תורה׳ ולוחמי אידישקייט׳ בושו והכלמו! הבוז לכם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2024 08:38 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
למחרת הניצחון של ליאון התפטר ליברמן ואת ההבטחות שלו לגבי חוק גיוס הוא שלח לכל הרוחות 

את חוק הגיוס שלו הפיל הרבי מגור בהשפעת הרבי מסלונים אחרי שכבר כל החרדים כולל ליצמן ישבו וסיכמו עם ליברמן על שהחוק יעבור כאילו בהתנגדותם, ועל זה יצא קצפו של ליברמן ונגררנו לבחירות 4 פעמים בגלל חכמת הרביים

את האמת צריכים לומר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2024 08:40 לינק ישיר 

איש חשוב

זה נראה שאתה לא מסוגל להיפטר מהבדיה שקבוצות גדולות חסידיות מביאות לדגל את הקולות, ועוד נזכרת בבחירות הקודמות כאילו בבאיאן

דגל גדולים בירושלם וזה רואה כל מי שמסתובב שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2024 09:13 לינק ישיר 

גרשום כתב:
הם מאשימים אותו שהוא בעד גפני בעמנואל.
תודה. פעמי משיח, האידישקייט הגיע לכל מקום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2024 22:32 לינק ישיר 
מהפךבחררה

[quote]יפה להתעלם ממה שלא מתאים בדוגמאות שכתבתי אבל נתייחס למה שכן ענית.

א. לא התעלמתי מהדוגמאות, אלא ההיפך, בכל הדוגמאות אתה תקפת את החסידים, ולכן הבאתי דוגמאות בהם ליטאים וספרדים נהגו אותו הדבר, ושזה לא חדש.

ב. אינני זוכר את שמות החסידויות שסגרו דיל בבחירות תשע"ט, אבל בבירור היו דילים וחסידויות שלימות בחרו דגל בפקודת האדמו"ר, (יש מצב שבאיאן ואמשינוב ביניהם) אפשר לבדוק בנקל מי הם היו.
לבוא אחרי זה ולומר הנה יש לליטאים יחס של 6-3 זו רמאות במיטבה.
ואני זוכר במפורש כמה וכמה חסידים ששאלתי באקראי למי הצביעו ואמרו לי דגל בשביל הברכה של ר' חיים, אנשים לא משקרים סתם בשביל הקטע, המונים הצביעו בגלל הברכות וההבטחות לבנים טובים וכו'

ג. על מה שגור עשו אין לי אחריות, הם עשו דברים הרבה יותר גרועים מאז כך שסביר להניח שגם את זה הם עשו, אני דיברתי על החסידויות האחרות בכללות, לא הלכו להצביע בסיבוב השני, וזה כי בסיבוב השני בין ליאון וברקוביץ, ליאון אמור לנצח בהפרשים גדולים כך שזה לא היה משנה את התוצאות, ולכן לא היה טעם סתם ללכת לבחור במועמד הנגדי שלא היה שלהם, וכאן גם מעט לימוד זכות על גור, שהצביעו את ההצבעה הזויה למען ברקוביץ, אבל לא במטרה שהוא ינצח כי בכל מקרה ליאון היה מנצח כאמור בהפרש גדול מאוד.
אני לא מחדש לך את זה, אתה ידעת את זה היטב מן הסתם.[/quote אני חושב שאחרי הבחירות הנוכחיות הובהר מעל לכל ספק שהחסידים הצביעו דגל לא בגלל הברכות של ר' חיים קנייבסקי, כי הרי הוא נפטא, אלא בזכות הקמיעות של ר' דוד כהן ר"י חברון, או שמא בזכות התפילות של ר"ש גלאי, תבחר לך שטיק חדש.
בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2024 23:33 לינק ישיר 

זול_שם כתב:
הספרדים כולם מאוחדים תחת מטריית ש"ס.
אינני בקי בפרטים, אבל בעיקרון באשקלון הרב ברדה (גיסו של הרב מאזוז, רב עצמאי שהיה ביחסי אהבה שנאה קיצוניים עם הרב עובדיה) תמך במפלגת "טג", שאיחדה את ט ו-ג. גם בנתיבות, הרב חי"ד אברגל ייסד/תמך במפלגה ששמה "אחי", ולא בשס. במקרה ראיתי סרט רשמי של שס (יתען שמקריית גת או מאשקלון) שפונה עם כל מיני מדחקי ai ושברי הקלטות של הרב עובדיה, לשכנע אנשים להצביע רק לשס, למרות שיש רבנים שתומכים במפלגות אחרות. בקיצור, כמדומני שבדרום מצבה של שס במוניציפלי לא משדר ייחוד גדול (ואם זה חשוב, לפחות ממטה "אחי" בנתיבות, צילמו סרטוני שמחה וצהלה, כך שהמלחמות האלה גם הביאו לפיצול של הקולות. על השאר לא בדקתי).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לא זכור לי כזה פילוג בציבור החרדי כמו בבחירות הנוכחיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.