| נשלח ב-28/2/2024 06:31 |
|
| |
6-3 תשפ"ד
אחרי הבחירות הקודמות בירושלים, בריצה נפרדת של דגל התורה מול אגודת ישראל דגל ניצחה 6-3 במספר הנבחרים למועצת העירייה. דגל תבעו מעכשיו ייצוג כפול בכל מקום, אך ההסכמים הישנים בכנסת לא נפתחו. מחיקת חרפת ה6-3 הייתה מטרה מוצהרת בי-ם. קריאות ה"6-3" ממש הוזכרו בסרטונים של אגו"י. התוצאה הכמעט סופית באחוזים הבוקר: 20-10 לדגל! ה6-3 נשמר. (גם בב"ב יתרון משמעותי לדגל. בבית שמש לדגת יותר מלאגודה, אבל אם מחברים את שלומי אמונים אז לא).
מה יהיה בבחירות הכלליות? בבחירות המקומיות התופעה הבולטת הייתה שלדגל נמאס מהליכה משותפת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 06:39 |
|
| |
סליחה אם אני מאכזב אותך, אבל החסידויות שסגרו על דילים עם דגל ברשויות המקומיות, והצביעו בהמוניהם דגל, לא יעשו את זה בארצי, שם אין דילים וטריקים. מה שגם אומר שאולי תוריד קצת את רף השמחה מ"6-3 תשפ"ד" כי הוא לא כזה אמיתי..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 28/02/2024 06:39:12
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 07:22 |
|
| |
אחיהוד
| איש_חשוב כתב: |  | סליחה אם אני מאכזב אותך, אבל החסידויות שסגרו על דילים עם דגל ברשויות המקומיות, והצביעו בהמוניהם דגל, לא יעשו את זה בארצי, שם אין דילים וטריקים. מה שגם אומר שאולי תוריד קצת את רף השמחה מ"6-3 תשפ"ד" כי הוא לא כזה אמיתי..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 28/02/2024 06:39:12 |
|
למה לא יעשו את זה בארצי? נער הייתי וגם זקנתי, ואני זוכר שבעלז הלכו עם דגל כבר מההתחלה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 07:42 |
|
| |
תמונת יחסי הכוחות ליטאים/חסידים כבר די ברורה. לעניות דעתי, בבחירות לכנסת יהיה פיצול אלא אם כן אגו"י תפנים ותשלים עם כוחה האמתי וכפועל יוצא מכך תסכים לשינוי בסדר הצגת הרשימה וחלוקת התפקידים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 07:59 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | סליחה אם אני מאכזב אותך, אבל החסידויות שסגרו על דילים עם דגל ברשויות המקומיות, והצביעו בהמוניהם דגל, לא יעשו את זה בארצי, שם אין דילים וטריקים. מה שגם אומר שאולי תוריד קצת את רף השמחה מ"6-3 תשפ"ד" כי הוא לא כזה אמיתי..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 28/02/2024 06:39:12 |
|
איזה דיל בדיוק?מעם באבוב 45 וסלאנים? בערך 150 קולות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 08:02 |
|
| |
פלדלפי
| גרשום כתב: |  | תמונת יחסי הכוחות ליטאים/חסידים כבר די ברורה. לעניות דעתי, בבחירות לכנסת יהיה פיצול אלא אם כן אגו"י תפנים ותשלים עם כוחה האמתי וכפועל יוצא מכך תסכים לשינוי בסדר הצגת הרשימה וחלוקת התפקידים. |
|
הפחד מאחוז החסימה מאוד גדול ולכן זה לא יקרה !! הנציג הליטאי מוכן להוריד קצת את הכבוד ולוותר על מקום נוסף לציבור מאשר חלילה לאבד את המקום שלו.....
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 08:17 |
|
| |
לדגל לפי המספרים אין פחד מאחוז החסימה
לאגודה לפי המספרים אין סיכוי לאחוז החסימה
השאלה אם הדגלאים יהיו מוכנים לדפוק את כל הציבור ולגרום שאגודה לא תעבור, לפי הניסיון הם קצת יותר אחראיים מחבורת גור ופרוש אבל לך תדע
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 14:00 |
|
| |
אם הבעל שם טוב היה מתעניין על ירושלים כאופציה למגורים הייתי ממליץ לו בחום
בפריפריה של ירושלים כמו רמות נוה יעקב והר נוף מתגוררים הרבה ליטאים מה שמביא לתוצאות מרשימות בכיכר ספרא, אבל מה שנקרא מבחינת החסידים 'ירושלים' כמו גוש שמונים ואזור בר אילן, (מעוזי הגרצ"מ זילברברג הרב מורגנשטרן והגר"ש אלתר) חב"ד,בעלז וגני גאולה על פני כל הסביבה של רוממה המתחדשת, מקור ברוך, גאולה, מאה שערים ובית ישראל, הכל בעל צביון חסידי מובהק
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 14:26 |
|
| |
שכחת את נחילי האמריקאים שברובם ליטאיים וגרים במרכז העיר
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 14:31 |
|
| |
בונדמן
את האמריקאים הליטאים רואים יותר במטרסדורף ואונסדורף ואת החוצניקים החסידיים לרבות את המוני הארופאיים רואים במקומות שציינתי
תוקן על ידי בונדמן ב- 28/02/2024 14:31:32
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 14:36 |
|
| |
נו באמת
גני גאולה\תנובה\כדורי וגם במנחת יצחק חלק נכבד
ממש לא מציע לבעש"ט לבא לשם ולא להביא חסידים למקום מהקושי בשמירת עיניים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 14:38 |
|
| |
ולגבי הירושלמים המקוריים, מה שנקרא צ'אלמער'ס, שהיו ברובם פרושים במקור,(ואני לא מדבר על הקנאים שבהם) שהם למעשה מרכיב גדול באוכלוסיה הירושלמית, רובם הצטרפו לחסידויות שונות, כמו בויאן קרלין רחמס"ט זוויעהל ביאלא סלאנים וכו' , ומאיר פרוש ומשפחתו הם דוגמא לכך
|
|
|
|
|
| |
שלא לדבר על סנהדריה\רמת אשכול\גבעת המבתר\הצרפתית, הנוכחות הליטאית חזקה מאד בכל מקום
|
|
|
|
|
| |
hhaavv
אין שום ספק שלבעש"ט הק' לא היתה שום בעיה לגור עם ליטאים או ספרדים יראי שמים, בדיוק כמו עם חסידים יראי שמים. ואם הם לא יראי שמים גם לא יעזור השטריימל. כנראה שדת 'יד החסידים על העליונה' עדיין קיימת וקריאת ה"אוי ואבוי אם יהיה לדגל קול אחד יותר מאשר לג' ", מדירה את שנתם בלילות. הם גם לא מסוגלים להכיל שה"לכשיפוצו מעיינותיך" מתקיים כיום בהידור רב גם בקרב כאלה שאומרים ברוך שאמר לפי הודו, או אוכלים רח"ל מצות מכונה או שרויה ואפילו קטניות.
תוקן על ידי hhaavv ב- 28/02/2024 14:39:40
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 15:10 |
|
| |
| אחיהוד כתב: |  | מה יהיה בבחירות הכלליות? בבחירות המקומיות התופעה הבולטת הייתה שלדגל נמאס מהליכה משותפת. |
|
נתון נוסף - דגל הצביעו מפוצל מאגודה בעיקר במקומות בהם יש להם רוב בבית שמש לא התפצלו, למה? כי דגל יודעים היטב שיש שם רוב חסידי מובהק כך באשדוד ועוד מעוזים חסידיים עכשיו אתה לקחת את הנתונים מהמקומות המפוצלים, ומקיש מהם לארצי, זה הטעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2024 15:17 |
|
| |
בוחן_כליות

|
|
|
|