האשמים שנעלמו מהדו"ח הסופי של הוועדה...הכנתו של הפוסט הזה הייתה קלה מאד. מרבית הטקסט נכתב בסוף אוגוסט 2022, כאשר וועדת החקירה לחקר אסון מירון פרסמה את מכתבי האזהרה שלה. את ההקדמה כתבתי לפני שבוע, כשנודע לי שוועדת החקירה הזו עומדת לפרסם את מסקנותיה. כי כל מי שעיניו בראשו וקצת התעמק בנושא, ידע בדיוק על מי יטילו את האחריות. אבל רבים אינם יודעים כי שמותיהם של האחראים הראשיים לא יופיעו בדו"ח הסופי ובמסקנות הוועדה. אני מדבר על 3 דמויות מפתח שיכלו בוודאות למנוע את האסון : עוזי פוגלמןדפנה ברק-ארזמני מזוזהנשיא הזמני הנוכחי של בית המשפט העליון. שופטת בית המשפט העליון. והשופט לשעבר של בית המשפט העליון. למה אני רואה בהם אשמים מרכזיים באסון ?בשנת 2011 ראש הממשלה דאז, בנימין נתניהו, עשה בדיוק את המוטל עליו והעביר בממשלה את החלטה 3886. על פי החלטה זו הייתה צריכה לקום חברה ייעודית לניהול מתחם הקבר של רבי שמעון בר יוחאי במירון. החברה הייתה אמורה לפעול לניהול, שימור, הפעלה, תחזוקה ואבטחה של מתחם קבר הרשב"י במירון באופן שוטף, תוך הבטחת גישה חופשית, רציפה ומלאה למבקרים במתחם קבר הרשב"י, בין השאר לשם קיום מוסדר של אירועים ציבוריים במתחם קבר הרשב"י בכלל ואירועי ל"ג בעומר בפרט. אבל ההחלטה הזו לא בוצעה מעולם, בגלל התערבותם של שלושת השופטים ששמותיהם צויינו למעלה.ההקדשים שניהלו את מתחם הקבר שנים רבות, עתרו לבג"צ נגד החלטת הממשלה. ואחרי 3 שנות דיונים קיבל הרכב השופטים הזה את ההחלטה לבטל את החלטת הממשלה 3886. השופטים הללו קבעו כי יש לבדוק חלופות אחרות ושלחו את המדינה וההקדשים לסדרה של גישורים שנמשכו ונמשכו ולא ברור לי כלל אם הסתיימו עד היום. החלטת הממשלה הייתה החלטה חכמה מאד. שכן מתחם הקבר מנוהל על ידי הקדשים רבים שכל אחד עושה בחלקתו כראות עיניו.לו הייתה מוקמת החברה לניהול הקבר, ניתן היה להשקיע שם סכומי כסף גדולים, כי היה גוף מרכזי אחד שיכול היה לבנות את המקום ולתפעל אותו בצורה שהייתה מאפשרת קיום מסודר של אירועים המוניים. אבל החלטת הממשלה 3886 בוטלה על ידי שלושת שופטי ההרכב.זה היה הכי הגיוני בעולם ששלושת השופטים הללו יהיו הראשונים שיופיעו בפני הוועדה ויסבירו את החלטתם האווילית שתוצאתה הטרגית הייתה 45 הרוגים. תוצאה שיכולה הייתה להימנע אם השופטים לא היו מתערבים !! אבל לא זו בלבד שהשופטים הללו לא הוזמנו להעיד בפני הוועדה, הם גם לא קיבלו מכתבי אזהרה למרות שהם האחראים הכי גדולים לאסון שאירע. וכמובן ששמותיהם לא מופיעים בדו"ח הסופי. אז מי כן קיבל מכתב אזהרה ומופיע בדו"ח הסופי ? בנימין נתניהו שהיה בזמן האסון ראש הממשלה. דווקא האיש שהעביר בממשלה את ההחלטה החכמה והנכונה שאותה סיכלו שלושת שופטי בג"צ קיבל מכתב אזהרה ועליו הוטלה אחריות בדו"ח הסופי. ואם יש מישהו חושב שמשהו לא תקין ברשימת המוזהרים והאחראים, הוא צודק. שכן, יש שם אחד שהיעדרותו בולטת מאד –nbsp;אריה דרעי. ולמה זה לא תקין ?דמיינו לעצמכם שארע ח"ו אירוע מצער באחד מגדודי צה"ל. נפתחה חקירה. והנחקר הראשי והמוזהר הראשי היה המח"ט בעוד המג"ד לא הוזהר כלל. נראה לכם מופרך ? אז תסבירו לי איך הוועדה קובעת מפורשות שראש הממשלה נתניהו אשר שימש בתפקידו תריסר שנים רצופות ידע, או שהיה עליו לדעת, את המצב הלקוי בהר - ושמצב זה עלול לסכן את הקהל. ואילו השר האחראי ישירות על האירוע, אריה דרעי, לא הוזהר אפילו.הסירחון שעולה מהתנהלותה של ועדת החקירה הזו כל כך גדול, שמתישהו בעתיד יהיה צורך להקים ועדת חקירה שתחקור את התנהלותה של ועדת החקירה לחקר אסון מירון. ולסיום, אם יש מישהו שחושב כי עיתוי הוצאת מכתבי האזהרה, בדיוק חודשיים לפני הבחירות בנובמבר 2022, היה מקרי, כדאי שיחשוב שוב...
תוקן על ידי momeir ב- 06/03/2024 23:51:58
תוקן על ידי momeir ב- 06/03/2024 23:52:37
תוקן על ידי momeir ב- 06/03/2024 23:53:39 |