| נשלח ב-19/3/2024 20:32 |
|
| |
אסיפת כסף ע" בחורי ישיבה
נמצא כרגע בפוקוס.
ישנם כמה נקודות הצריכות בירור.
1. ביטול תורה, במיוחד במקומות מרוחקים ועוד בזמן מלחמה... 2. הם אוספים עבור התתי"ם, האם אין ארגוני חסד העוזרים לבחורים המתחתנים? למה צריך שבכל ישיבה בחורי ישיבה יתעסקו בזה? האם לא עדיף שיהיה ארגון אחד חוץ ישיבתי שימכור במחיר עלות ביגוד ציציות וכו' ? 3. מדוע שבחורי הישיבה ילכו אחה"צ לבתי האברכים כשהאברכים בעצמם לומדים בכולל, לא נשמע הכי צנוע. 4. יש מקומות שכך רוצים לחנך את הבחורים שידעו את הקושי בדבר ושהכסף לא גודל על העצים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2024 14:47 |
|
| |
אענה לפי ראות עיניי (אציין שכבחור ישיבה אני תמיד נמנעתי מאסיפת כספים ואני לא בקי באופן שסה הולך היום וכדו'): 1. אכן מי שזה ביטול תורה עבורו, שלא יילך. ככלל הולכים בקבוצה לערים חרדיות ועוברים מכתובת לכתובת כך שמי שגם ככה היין משפיע עליו שבוע לפני, לא ייפגע מכך וזה לא ממש בזבוז זמן במובנו הפשוט. 2. לא כולם נזקקים ברמה של ארגוני חסד, ונהפוך הוא אני נגד שארגוני חסד יעזרו ללומדי תורה באשר הם (מי שמרוב לימוד תורה נזקק לכסף, שייצא לעבוד! ואכמ"ל בהיבט המוסרי וההלכתי). כאן מדובר בעזרות קטנות שנותנות הרגשה טובה לבני עניים, לא לאיזו קצבה ליתומים ואלמנות... 3. במחכ"ת, מי שחושש מזה, צריך לבדוק אחריו... (ובכלל, ממה שאני זוכר, היינו מודיעים לאנשים לפני שמגיעים אליהם כך שהיהודי יודע שאנחנו מגיעים). 4. כשאוספים לפי כתובות, בדרך כלל יוצאים עם תחושה שהכסף כן גדל על עצים (וזה נפלא שאנשים מוקירים טובה לרבותיהם ולמוסדות הלימוד שלהם). כשמתחילים לדפוק בדלתות כמו עניים, זה אומר שמי שחינך אותם לא סיים את תפקידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2024 15:27 |
|
| |
| וסטרן כתב: |  | נמצא כרגע בפוקוס.
ישנם כמה נקודות הצריכות בירור.
1. ביטול תורה, במיוחד במקומות מרוחקים ועוד בזמן מלחמה... 2. הם אוספים עבור התתי"ם, האם אין ארגוני חסד העוזרים לבחורים המתחתנים? למה צריך שבכל ישיבה בחורי ישיבה יתעסקו בזה? האם לא עדיף שיהיה ארגון אחד חוץ ישיבתי שימכור במחיר עלות ביגוד ציציות וכו' ? 3. מדוע שבחורי הישיבה ילכו אחה"צ לבתי האברכים כשהאברכים בעצמם לומדים בכולל, לא נשמע הכי צנוע. 4. יש מקומות שכך רוצים לחנך את הבחורים שידעו את הקושי בדבר ושהכסף לא גודל על העצים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2024 15:28 |
|
| |
תוקן על ידי זמןלכל ב- 20/03/2024 15:36:15
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2024 21:08 |
|
| |
מטילים על כל הבחורים מכסה כספית שעליהם למלא. זה מקומם! לא חינוכי ולא הוגן! הפעילות מתאימה לבחורים שקשה להם לשבת וללמוד ברציפות. אדרבה, שיבזבזו אדרנלין בלהסתובב ולשנורר. שירכשו 'מעמד' בישיבה בהישג של שנור מוצלח.. אבל למה בחורים באמת איכותיים, ששקועים כל כולם בלימוד. בחורים עם אופי עדין של בני תורה אמיתיים, למה הם צריכים לבטל לימוד בשביל שנור? למה מגיע להם העונש לעבור בזיונות ולצאת לשנורר בניגוד לאופי העדין שלהם?
תוקן על ידי momeir ב- 20/03/2024 21:08:36
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2024 22:11 |
|
| |
והתופעה החדשה של עמידה בצמתים??? לאן עוד יתדרדרו?!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2024 00:32 |
|
| |
ברור שאם המצב הוא כמו שמתואר בשתי ההודעות האחרונות, זה הזדמנות לחשבון נפש...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2024 21:34 |
|
| |
הדיבוק נסעתי השבוע הרבה ברחבי הארץ, ונדהמתי לראות שהתופעה רק התגברה יחסית לשנים עברו. העומדים בצמתים נראים בחורים טובים ונורמטיביים, ואני לא מצליח להבין איך הם לא מתביישים ואך בישיבה שלהם מסכימים לזה בין אם זה ראש התת ובין אם מישהו אחר מהצוות. פשוט הזוי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2024 21:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2024 00:56 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  | הדיבוק נסעתי השבוע הרבה ברחבי הארץ, ונדהמתי לראות שהתופעה רק התגברה יחסית לשנים עברו. העומדים בצמתים נראים בחורים טובים ונורמטיביים, ואני לא מצליח להבין איך הם לא מתביישים ואך בישיבה שלהם מסכימים לזה בין אם זה ראש התת ובין אם מישהו אחר מהצוות. פשוט הזוי נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני מבין ומסכים (ומה שכתבתי היה על סמך מה שהכרתי מימים ימימה...), ולדעתי גם לדפוק בדלתות לא לפי כתובות זה בזיון לא הגיוני ולא מוצדק. אני חושב שהבחורים לא מבינים את עומק הבעיה (כמו שכולם נוסעים בטרמפים ולא חושבים על הבעייתיות). למען האמת, הערב דפקו בדלתי בחורים מיש"ק, ותמהתי מאוד. אני גר בשכונה חילונית ומיעוט מהשכנים באזור דתיים (לא חרדיים!). למה בתקופה כזו צריך שיגיעו בחורים צעירים כמו שנוררים לבקש כסף, והרי החילוניים ברובם לא יאהבו את הרעיון ואחד לכמה בניינים הם בוודאות יהנו מאיזה עיקום פרצוף או מילה לא במקום ואף גרוע מזה. בוודאי שאלו פעולות מוזרות, ואגב אני לא מאמין שהם מכניסות סכום משמעותי לישיבות.
|
|
|
|
|