| נשלח ב-23/3/2024 22:57 |
|
| |
ח"כ מרב מיכאלי:השנה הכי יהודי בעיני זה לא לקיים את מצוות החג "ושמחת בחגיך"
תגידו ששכחתי מה זה להיות יהודיה אבל השנה, הכי יהודי בעיני זה לא לקיים את מצוות החג של "ושמחת בחגיך". לא יכולה לשמוח כשהחטופות והחטופים בעזה. לא רוצה לשמוח כשמאות אמהות ואבות, אחיות ואחים שכלו את הבנים שלהןם במלחמה, לא מוכנה לשמוח כשלא ברור מתי ואיך תסתיים המלחמה הנוראה הזאת. מה שאני כן מוכנה, זה להמשיך ולהתעקש על עתיד מדינת ישראל, על השבת החטופות והחטופים שלנו, על כל ילדה וילד שגדלים כאן וכל כך מגיע להןם עתיד טוב ובטוח ושקט. וזה מה שאמשיך לעשות. אז לא נשמח עכשיו אבל נעשה הכל כדי שיהיו לנו סיבות לשמוח עוד מעט.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2024 00:26 |
|
| |
מי שיש לו תורה יודע שיש זמני שמחה, ככה נצטוונו. זה חיובי, אנחנו שוכחים מהאסונות, ושמחים בכל השאר שטוב להם בחיים, אנחנו מבינים שהכל בשליטה והכל בצדק אלוקי עליון. ואכן, קשה לשמוח בחג פורים, קשה לשמוח בשבת וחג, קשה לשמוח ביום יום. הכי טוב לבריאות שלנו זה לתנתק מהמרקע, אני אישית משתדל מאוד לא לדעת מה היה בטבח הנורא, אני לא ממש מעודכן בכל תיסבוכי החדשות שיש. פורים שמח, עד כמה שאפשר. אכן, יש את הניגוד הזה לבין האבל הגדול לבין הידיעה שהכל בהשגחה ומצוות השמחה. אשרינו שמותר לנו לשכוח ולשמוח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2024 01:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2024 02:02 |
|
| |
נ. ב. נראה לי שהשמאלנים דואגים להזכיר לנו את החטופים, הם חושבים שזה משרת אותם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2024 02:06 |
|
| |
בכל חג ושבת, ובעצם כל הזמן אנחנו מצווים לשמוח במידה מסוימת. ובמיוחד בחגים בסוכות ובפורים יש את מצוות השמחה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2024 02:50 |
|
| |
ולפני שהיו חטופים, או אחרי שהם יחזרו, היא מגיעה למקרא מגילה ונותנת משלוחי מנות ומתנות לאביונים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2024 15:35 |
|
| |
כל אויבי העם היהודי מאוד מאוד רוצים שלא נשמח. ממש לא מבין מה הצןרך לצטט את המרשעת הזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2024 17:30 |
|
| |
בעיניי זה חוקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2024 18:13 |
|
| |
השעון של הפורום השתבש. אולי ברוח ימים אלה של ונהפוך הוא. עכשיו בעת שליחה ההודעה השעה המדווקת בארץ היא: 17:13
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2024 23:35 |
|
| |
אין יותר מגוחך מבורים כמותה שמנסים ללמד אותנו הלכות, והיא מראה כמה היא בורה עם מצווה שהיא המציאה לעצמה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2024 01:45 |
|
| |
כל החג פורים הזה זה חג לא הומאני מבחינתה, טבחו בשבעים וחמש אלף פרסיים, פי שתיים ויותר ממניין ההרוגים בעזה, וחלק מהגופות עוד נתלו לראווה, רעייתו השניה של המלך התערבה בענייני המלוכה לטובת קידום עמה, ומינתה את מקורבה לתפקיד בכיר לאחר הוצאה להורג של שר בכיר ללא משפט, וולא אפשרות של יצוג ע"י עורך דין או נציגות מהצלב האדום
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2024 12:59 |
|
| |
יאיר לפיד אמר בעבר שהוא היה מחסיר את פורים מלוח השנה העברי:
"הייתי מחסיר את פורים. הסיפור שבו נכשלת קונספירציה אנטי-יהודית בזכות העובדה שמישהו דוחף את אחייניתו הבתולה למיטתו של מלך נואף, ובזכות זאת מקבלים היהודית אישור לביצוע רצח עם ב-70 אלף בני אדם ואז משתכרים מרוב שמחה, לא מוסיף לנו יותר מדי כבוד. ליבי-ליבי לוויזתא, מה כבר יצא לנו מזה שתלינו ילד בן 6?"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2024 22:52 |
|
| |
|
|
|
|