בית פורומים בחדרי חרדים

ynet גם בתוך צה"ל אין שוויון בנטל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/3/2024 15:08 לינק ישיר 
ynet גם בתוך צה"ל אין שוויון בנטל.

מסדר העגלות הריקות לפטור משירות יש מחיר בטחוני וכלכלי עצום, אבל הנזק הגדול ביותר שלו הוא לחברה הישראלית בכללה. האתגר איננו לרקוח נוסחת פלאים שגם תגייס כמה חרדים וגם תשאיר את המפלגות שלהם בקואליציה. האתגר הוא לשחרר את הדור החרדי הבא מחומות הגטו

עם כל הכבוד לצה"ל, הוא לא באמת צד במאבק שמתנהל עכשיו על גיוס החרדים. המאבק צודק וחשוב, אבל מקומו הנכון הוא בעולם של החברה האזרחית, בממשלה, בכנסת, בתקשורת, בהפגנות. זהו מאבק ערכי, חינוכי, אידאולוגי. הוא מאבק על נשמתה של המדינה.

מטעמי נוחות פוליטית הוא מוצג עכשיו כמאבק ממחלקת משאבי־אנוש: צה"ל גילה במהלך המלחמה שחסרים לו לוחמים. חלקם חסרים כדי להגביר את הנוכחות הצבאית באזורי הגבול; חלקם חסרים משום שהצבא הזניח בשנים האחרונות את יחידות החי"ר והשריון; וחלקם חסרים משום שהצבא התרגל לחיות ללא חשבון. כך בחימושים; כך בכוח־אדם.

עם בעיית המחסור בלוחמים הצבא צריך להתמודד קודם כל בביתו־שלו. מה שעבר עד 7 באוקטובר לא יכול לעבור עכשיו. אני מדבר על אבטלה סמויה, על יחידות עורפיות מנופחות, על חיילות וחיילים בשירות חובה שיכלו להכשיר אותם לשירות ביחידות שדה אבל מעבירים זמן בסגנון הסרט "אפס ביחסי אנוש". גם בתוך צה"ל אין שוויון בנטל.

תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 25/03/2024 15:11:29

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 00:15 לינק ישיר 

ברור שהקריאה לגיוס חרדים קשורה בעיקר לנסיון לפירוק הקואליציה אבל זאת קריאה יעילה כי היא מוצדקת.

אין שום תירוץ לכך שמגזר שלם וגדול פטור מגיוס.

זה לא אומר שלצבא אין אחריות למחסור בלוחמים או שאצל החילונים אין בעיה של השתמטות.

יש מלחמת מצווה וחרדים בוחרים לא לקיים את המצווה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 00:28 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:

ברור שהקריאה לגיוס חרדים קשורה בעיקר לנסיון לפירוק הקואליציה אבל זאת קריאה יעילה כי היא מוצדקת.

אין שום תירוץ לכך שמגזר שלם וגדול פטור מגיוס.

זה לא אומר שלצבא אין אחריות למחסור בלוחמים או שאצל החילונים אין בעיה של השתמטות.

יש מלחמת מצווה וחרדים בוחרים לא לקיים את המצווה.

אין שום תירוץ לחילונים שלא לשרת בזקא ואפילו לא לתרום במשהו לבעיות הנפשיות שנגרמות כתוצאה משירות בזקא

אין שום תירוץ לחילונים שלא לשמור על הגחלת כי אם היו פה רק חילונים אז לא הייתה פה מדינה מזמן

ובכלל אם הם רוצים את החרדים בצבא עליהם מוטלת החובה לסדר את התנאים המתאימים הן ברמת הכשרות נראה אותכם מסתדרים עם הנרווים של החרדים בפסח ושאר מצוות והן ברמת הצניעות ושיוכיחו שזה הולך לעבוד ולא כמו אצל ההסדרניקים שמידי פעם מחליטים ששירת נשים זה חלק חשוב מאוד בתורת הלחימה
ותוציאו לכם מהלקסיקון את כור ההיתוך כי החרדים לא רוצים להיכנס לכור הזה

תוקן על ידי אל_קפונה ב- 26/03/2024 00:28:26

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אל_קפונה ב- 26/03/2024 00:33:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 03:27 לינק ישיר 

גדולה שנאתם של עמי הארצות לתח יותר משנאת אוהע לעם ישראל, הנושא איננו גיוס ואיננו עבודה, ראו ערך הכיפות הסרוגות מתגייסים עובדים נהרגים נשחטים, ובכל זאת שנואים עד מרמס על ידי עדות הרוצחים שבתקשורת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 06:49 לינק ישיר 

למה זאת אחריות הצבא ולא אחריותנו?
האם זאת אחריות המדינה לסייע לך בשמירת שבת אחרת תחלל שבת?

אתה מדבר כמו ילד קטן שצריכים לדאוג שיקיים מצוות.
יש מצווה בתורה ואתה אומר "אני לא אקיים אותה עד שמישהו אחר ידאג לכל השגעונות שלי".

הטענה שלך על החילונים דומה לילד שאומר "אבל הבן של השכן גם הוא מחלל שבת", מה זה עניינך אם הוא משתתף במצווה או לא? זאת מצווה!

הסרוגים הקימו לעצמם מסגרות דתיות בצבא בצורת ישיבות ההסדר. הם מבינים שהם זקוקים למסגרת אמונית שכוללת לימוד תורה ושירות יחד של חיילים דתיים בפלוגות נפרדות ופעלו בנושא.

העובדה ששונאים חרדים ומשתמשים בגיוס ככלי לניגוח היא לגמרי נכונה ועדיין זה לא פוטר אותנו מכך שהטענה נכונה. יש מלחמת מצווה שציבור שמספר לעצמו שהוא אמוני לא משתתף בה.

ואני בהחלט חושב שמי שמשרת שירות בזק"א משתתף במלחמת המצווה.

הסטורית בהחלט היה ויש מקום לפטור חלק מלומדי התורה ובודאי לדחות שירות בצורה מוגבלת. במיוחד כשהמצב הבטחוני רגוע. אבל לפטור את כולם כולל את מי שבעצם לא לומד, זה חילול שם שמים ברבים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 13:37 לינק ישיר 

"אין שום תירוץ לחילונים שלא לשמור על הגחלת כי אם היו פה רק חילונים אז לא הייתה פה מדינה מזמן"

מי החליט שלימוד קצוייס בישיבות זו היא הגחלת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 13:51 לינק ישיר 

ולדמיין שהפורום הזה קרוי "חרדי".
אנחנו לא מתגייסים. נקודה.
מנהיגי הדור בזמנו החזו"א והגרי"ז וממשיכי דרכם הקה"י והרב שך, והגריש"א והגראי"ל והגרח"ק ועוד רבים מסתמא ידעו בקיום מצוות מה שיודע מר אלי ו, ועדיין הם חשבו שלצורך קיום העם היהודי נחוץ בעת הזאת שבחורי הישיבות ישארו בעולם הלימוד ולא יצאו ממנו ולו לרגע קט.
אנחנו מאמינים שהגם שצריך חיילים, חיילים לבד לא היו מנצחים את מלחמת ששת הימים, וגם לא את יום כיפור, נכון ששרון היה שליח טוב, אבל יש משלח להכל, והמשלח שולח לפי מה שלומדים ועוסקים בתורה בעולם הישיבות.
אנחנו אלה שבזכותינו הצבא מנצח, ולא יחידת עוקץ ודובדבן. אכן מאירקה, כל קצות שאנחנו לומדים מונע אבדות, כמו שאתה מבין שמפעיל מערך המלט"ים עוזר לצה"ל, אנחנו עוזרים יותר ממנו כי בלעדינו לא היה כלום, אוסף הניסים הזה שקרוי מדינת ישראל לא היה קורה.
ובענין המצווה עצמה יש מקום גדול לעיין האם זו מצווה תחת שלטון כמו השלטון שלנו ובזה שאנחנו פקודיו בתוך הצבא, אבל אני לא חושב שזה הנידון בכלל, אם היית מתווכח ברמה של צריך בצבא עניתי, אבל ברמה של מצוות, מי אתה, יש לנו פוסקי הלכה שמשקללים נתונים והם מחליטים מה עדיף לעשות, כלום אתה מבין במצוות יותר מר' חיים קנייבסקי?
וחוששני, זה האמת, אם ירדפו את הבחורי ישיבות הצבא יצלע עוד יותר ממה שהוא צולע היום, וכולי תקווה שיבוא כבר משיח וכבודם של תלמידי חכמים לא יושפל ברחוב ובפורומים על ידי כל מיני שמות עט שונים.

תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 26/03/2024 13:51:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 18:52 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
למה זאת אחריות הצבא ולא אחריותנו?
האם זאת אחריות המדינה לסייע לך בשמירת שבת אחרת תחלל שבת?

אתה מדבר כמו ילד קטן שצריכים לדאוג שיקיים מצוות.
יש מצווה בתורה ואתה אומר "אני לא אקיים אותה עד שמישהו אחר ידאג לכל השגעונות שלי".

הטענה שלך על החילונים דומה לילד שאומר "אבל הבן של השכן גם הוא מחלל שבת", מה זה עניינך אם הוא משתתף במצווה או לא? זאת מצווה!

הסרוגים הקימו לעצמם מסגרות דתיות בצבא בצורת ישיבות ההסדר. הם מבינים שהם זקוקים למסגרת אמונית שכוללת לימוד תורה ושירות יחד של חיילים דתיים בפלוגות נפרדות ופעלו בנושא.

העובדה ששונאים חרדים ומשתמשים בגיוס ככלי לניגוח היא לגמרי נכונה ועדיין זה לא פוטר אותנו מכך שהטענה נכונה. יש מלחמת מצווה שציבור שמספר לעצמו שהוא אמוני לא משתתף בה.

ואני בהחלט חושב שמי שמשרת שירות בזק"א משתתף במלחמת המצווה.

הסטורית בהחלט היה ויש מקום לפטור חלק מלומדי התורה ובודאי לדחות שירות בצורה מוגבלת. במיוחד כשהמצב הבטחוני רגוע. אבל לפטור את כולם כולל את מי שבעצם לא לומד, זה חילול שם שמים ברבים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

כמה חודשים מגוייס חייל הסדר לעומת חייל חילוני? גם אצלם אין שיוויון ולא ראיתי שזה מפריע למישהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 20:33 לינק ישיר 

אלי יקירי
הצבא לא חייב לדאוג לשמירת המצוות הצבא חייב לדאוג לתנאים בהם אפשר לקיים את המצוות כפי שכל מגזר רואה לנכון ולמסגרות ההסדר דוחפים שירת נשים אל אף שזה נוגד את הערכים שלהם

נסיתי להכניס קישור אבל אני לא מצליח תעשה חיפוש בגוגל תקבל עשרות אם לא מאות תוצאות על זה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אל_קפונה ב- 26/03/2024 20:33:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 20:39 לינק ישיר 

מאירקה

מה פתאום לימודים בישיבות זה לא לשמור על הגחלת
ללמוד את תורת האבולוציה זה בול שמירה על הגחלת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 22:45 לינק ישיר 

ההערה שהועלתה, שבצבא אין שוויון בנטל (ולמעשה הצבא הוא בכלל לא על טהרת ה"מלחמת מצוה"), נכון מאוד. ברור לכל, שכתב בבמחנה, מורה חייל או איזו זמרת מלהקה צבאית כלשהי, אינם מקיימים שום מצוה של כיבוש הארץ ועזרת ישראל מיד צר, והשאלה היחידה היא רק מצד חובת ציבור, אם כמו שהמדינה יכולה לחייב במס, היא יכולה לחייב בשירות למען הציבור. וזו שאלה הלכתית חשובה אבל הרבה פחות מהותית וחמורה ממה שעושים ממנה. הרעיון שבחור שלא לומד צריך ללכת לצבא, זו הייתה העמדה הרשמית של רוב הרבנים, גם הרב אברנם יוסף הלך לצבא והיה רב צבאי וכך גם הרב דוד לאו - שניהם לא עזבו את הארץ! - הם התגייסו ושירתו את העם והמדינה. המציאות היא שזה קורה היום יותר ויותר וכל ההפגנות והצווחות (שתמיד מגיעות מכל מיני פרזיטים כמו לפיד), רק הורסות את זה. אבל לעומת זאת, בחור שלומד טוב בישיבה ומשקיע יומם ולילה עד גיל הפטור שלו, במה הוא פחות מה"שירות" של איזו נועה קירל, אם יורשה לי לשאול? מה היא יותר חשובה לעם ולארץ יותר ממישהו שמשקיע זמן על טקסטים יהודיים בארמית, שלא כל אזרח יכול ומעוניין להכיר אותם לעומק? (ומניסיוני, יש צימאון גדול לידע בתחומי יהדות. בהרבה פגישות שהייתי עם כל מיני אנשים, ציטטתי קטעי גמרא ואנשים מאוד התעניינו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2024 22:47 לינק ישיר 

muki28 כתב:
כמה חודשים מגוייס חייל הסדר לעומת חייל חילוני? גם אצלם אין שיוויון ולא ראיתי שזה מפריע למישהו
הם מתגייסים לקרבי, בזמן שהרבה חילונים בכיינים מתגייסים ל802 (=למי שלא מכיר: מגיע ב8, עושה 0, הולך ב2)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2024 06:37 לינק ישיר 

מוקי, בודאי שמתלוננים גם על אורך השירות של ההסדרניקים. תמיד יש אנשים ששונאים, הם לא מעניינים אותי.

הנקודה שלי היא שיש לנו אויבים הצרים עלינו וזה חיוב הלכתי להשתתף במלחמת מצווה. יש כמובן עוד טיעונים כמו ערבות הדדית.

אל_קפונה, ברור שצריכים לאפשר לחרדים לשרת במסגרת שתתאים להם.

השאלה שלי היא מי אמור ליזום מסגרת כזאת?
האם זאת בעיה של הצבא ואנחנו פטורים ממנה או שעלינו יש חיוב לפנות לצבא ולהשתתף בארגון מסגרות כאלה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2024 06:43 לינק ישיר 

לא נסכים לכפיה חילונית בצה"ל.
שיהיה צבא כשר למהדרין יתגייסו יותר.
הצבא גם ככה מנופח, אין צורך בצבא ענקי שכזה, כל מי שלא מתגייס - תורם למדינה.
למדינה לא משתלם להכשיר חייל קרבי כדי שישרת שנה.
הגיעו לא מזמן אלפי חרדים שביקשו לשרת והם נידחו.
לבג"ץ יש עניין להפיל את הממשלה, יש להם מצוה כזאת..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2024 08:00 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
מוקי, בודאי שמתלוננים גם על אורך השירות של ההסדרניקים. תמיד יש אנשים ששונאים, הם לא מעניינים אותי.

הנקודה שלי היא שיש לנו אויבים הצרים עלינו וזה חיוב הלכתי להשתתף במלחמת מצווה. יש כמובן עוד טיעונים כמו ערבות הדדית.

אל_קפונה, ברור שצריכים לאפשר לחרדים לשרת במסגרת שתתאים להם.

השאלה שלי היא מי אמור ליזום מסגרת כזאת?
האם זאת בעיה של הצבא ואנחנו פטורים ממנה או שעלינו יש חיוב לפנות לצבא ולהשתתף בארגון מסגרות כאלה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא יודע מי אמור ליצור מסגרת כזו, עדיף להיות חכם מצודק. בפועל גם המסגרות הבודדות הקיימות בצהל לחרדים כדוגמת נצח יהודה ומסלולי שח"ר הטכנולוגיים התחילו עם הרבה רצון טוב ולא שרדו הרבה זמן מבחינת התאמה לבחור שיוצא מהישיבה אם זה מחוסר יכולת של הצבא להשקיע אם זה מזלזול של חלק מהמגוייסים התוצאה מדברת בעד עצמה שזה לא עובד לאורך זמן ואיכשהו שורד את המחזור הראשון. הצבא מסואב וגדול מדי עם כוח אדם לא תמיד הכי חכם ונבון כדי לנהל מסלולים כאלו. לפני שנה למשל התחיל מסלול קודקוד עם הרבה רצון טוב לגייס חומר איכותי מהמגזר, בא נראה כמה זמן זה ישרוד במתכונת הזו. אני נותן לזה גג 4 שנים. הלוואי ואתבדה.

תוקן על ידי muki28 ב- 27/03/2024 08:05:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2024 15:04 לינק ישיר 

מוקי, מי יצר את ישיבות ההסדר?

אתה חושב שהסרוגים חיכו לצבא שיסדר להם מסגרת מתאימה לצעירים דתיים?

הם הבינו שהם זקוקים למסגרת משלהם פנו אל הצבא ומשרד הבטחון והקימו אותה.

ברגע שאנחנו מבינים שזאת לא בעיה של הצבא אלא בעיה שלנו, אנחנו צריכים ליזום ולייצר פתרון חרדי לשירות בצבא. דרך בה בחור חרדי יכול לשרת כחרדי, בלי לדאוג שינסו לחנך אותו, לצד בחורים כמוהו, במסגרת חרדית בצבא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ynet גם בתוך צה"ל אין שוויון בנטל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext