בית פורומים בחדרי חרדים

חסרים תלמידי חכמים בציבור החסידי?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2024 22:25 לינק ישיר 
בונדמן

קלעפער כתב:
בונדמן, לא מוזר שלא הבאת שום שם מהקהילה שלך?...

תזכיר לי רק לאיזה קהילה אתה משייך אותי 

זאלונים...

אה, שמעת על הגאון רבי משה וואלף זארגער בעל ' וישב משה'  ? תראה אותו ברחוב תחשוב שצריך לתת לו פרוטה לצדקה, בגאונותו ובחריפותו הוא מכניס בכיס הקטן רבים וטובים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2024 00:20 לינק ישיר 

אתה קצת מגזים על הרב זארגער, הוא רב הונגרי קלאסי כולל התמימות והנאיביות, לא נחשב כמוביל במיוחד, אני מכיר אותו היטב כי נזקקתי לשירותיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2024 01:32 לינק ישיר 

כל זמן שאתה מתחפש לאשה, הראש שלך מבין בתלמידי חכמים כאשה, תנסה לעבור על הוישב משה ואח"כ נדבר, הראב"ד ר' פנחס עפשטיין התפעל מחריפותו כשהוא היה  עוד בישיבה קטנה, זה לא סותר שהוא יכול להיות נאיבי במילי דעלמא 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2024 09:26 לינק ישיר 

אני מכיר אותו היטב ואתה מגזים מאד, הוישב משה קלאסיקה הונגרית

שמתי לב שאתה מתקשה לענות ענינית, אולי זה גם חלק מהרגש ההונגרי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2024 09:30 לינק ישיר 

בונדמן, הרב זורגר נראה ברחוב שנורר? למה?

דוקא הוא הולך עם בעקיטשע כמנהג רבנים חשובים, נראה קצת אדם תלוש אבל בכלל לא נראה מבקש פרוטה לצדקה.

לא שמעתי אף פעם שמשווקים אותו במיוחד, הוא זה שמוכן לפתוח את הפה ולהוציא מכתבים מיותרים שאח"כ חוזר בו, אל תתהדר בו יותר מידיי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2024 14:11 לינק ישיר 

בעיניי, תלמיד חכם הונגרי זו היא מחמאה גדולה, את גדלותו של רבי אברהם יצחק אולמאן ידעתם ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2024 14:16 לינק ישיר 
הגאון הגדול רבי מרדכי ברים שליט"א

אין בדומה לו כהיום בציבור הליטאי.

תוקן על ידי רבותי1 ב- 07/04/2024 14:16:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2024 14:26 לינק ישיר 

בחייך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2024 14:30 לינק ישיר 

ושוב הדיון הלך למקום מצחיק, כאילו מישהו טוען שאין ת"ח בציבור החסידי, כולם מכירים את ר"מ זילבר ור"מ ברים וכו', הדיון כאן היכן יש יותר, ובמציאות אצל הצעירים יש יותר ת"ח ליטאיים, כי הם פשוט יותר לומדים בכמויות וממילא שיש יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2024 21:50 לינק ישיר 

לפי חשבון פשוט של אורך החיים של הניקים, סביר להניח שכל הכותבים כאן בני 35+ אז אפשר הסבר למה מתווכחים כמו ילדים, אבא של מי יותר חזק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2024 08:42 לינק ישיר 

תודה המורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2024 10:43 לינק ישיר 

תגובה לעניין. (באמת לא חשבתי שאענה יותר עניינית לאשכול הזה, אבל רק בגלל שהוכתרתי למורה שלך, אני מרגיש מחויב ואענה בקצרה: "תלמידי חכמים" זה מושג אמורפי, יש הרבה דרכים לגדול בתורה, ולא רק שיש הבדלים גדולים ביניהן, חלקן בכלל לא ניתנות לכימות והערכה. האשעול התחיל בשאלה מאוד רצינית על הציבור החסידי: אתם בוחרים ללמד ולחנך בדרך מסוימת, למה כלי המדידה שלכם הם בכלל דרכים למדוד משהו אחר? זה כמו שאני אמכור ירקות לפי מטר. זה לא כלי המדידה הנכון. זו השאלה. מכאן הגענו למבול של שמות של צדיקים וחכמים מהמגזר החסידי, ואז תפקיד הליטאים להיעלב (משום מה הם לא נעלבים, אבל באמת אינני יודע בעיה של מי זה). ובכלל לא מובן, למה צריך למצוא איזה ראש כולל מכתבת תדמית של באבוב45? מה רע ברבנים המוכרים, שיש לכל קהילה? אלא מאי, מחפשים את האנשים ה"מעניינים", כלומר אלו שמאופיינים בבקיאות/חריפות בתחומים שאנשים לא עוסקים בהם, ומטבע הדברים הם מאטד בולטים מתחומם וגם מאוד לא משמעותיים מבחחנה ציבורית. זה תמיד יותר מרשים - ושוכחים, שכאלו גם כן יש לכל קהילה; קחו את ר' נתן רוטמן, ר' חיים אקרמן ודומיהם, ומי מדבר על מבוגרים יותר, כמו ר' אביגדור נבנצל; אנשים שיכולים לדבר בכל רמה על כל פסיק בכל ספר תורני - אבל בסופו של דבר, זה אומר אם יש יותר ת"ח או פחות, כי אני לא חושב שמישהו ממי שהוזכר הוא עדות לכמות או איכות של לומדי התורה שבקהילתו ביחס לקהילות אחרות. ועל זה לגלגתי, ושוב סליחה כיור_וכנו, זה באמת היה מאוד פוגע. עכשיו אפשר לחזור לשאלה, אם החסידים הם כאלה גדולים וידם על העליונה ו3-6 ועוד ועוד, אז למה למען השם מביאים כל מיני קוטלי קנים כמו הרב זילברשטיין, אם אפשר להביא את הרב בקאן והרב ברים? - עד כאן תשובתי, אם אחד מתלמידיי לא הבין, אשמח להסביר יותר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2024 10:45 לינק ישיר 

אגב, בזמנו היה אשכול בסו"ס שנקרא "מי הם הרבנים החריפים בדורינו", או משהו כזה. אני לא בטוח שהחברה כאן היו מרוצים מהגוון של השמות שהועלו שם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2024 12:36 לינק ישיר 

אני די מסכים עם הדיבוק שזה אשכול ילדותי.

איתי בישיבה למד בחור שלא היה כשרוני. לא שקדן גדול ולא למדן גדול. אבל ניחן בזיכרון חזותי
מעולה. כבר אז הוא ידע לצטט עשרות רבות ואולי מאות מאמרי חז"ל עפ"י העמוד בשס.

כעבור שנים הוא התמחה בתחום הלכתי מסויים ואף מוסר בו שיעורים. האיש מצטט את הלשון
של שו"ע ונושאי כליו בתחום התמחותו, ושופך פסקי הלכה ומראי מקומות בכמות בלתי נתפסת. 

אנשים ששמעו את הרצאותיו יצאו מגדרם מרמת הגאוניות של האיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2024 18:59 לינק ישיר 

שמעתי פעם שנכנסו לאיזה תלמיד חכם גדול לברר על יכולותיו הלימודיות של עמיתו-שחיבר עשרה כרכים על מקוואות . התשובה הייתה: "מקוואות אני יודע שהוא לא יודע משום שקראתי את הספרים שהוא חיבר בנושא על השאר לא בחנתי אותו"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חסרים תלמידי חכמים בציבור החסידי?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.