| נשלח ב-9/4/2024 13:37 |
|
| |
למה הספרדים לא עושים 'ערבים'
הבוקר ביתד מתפרסמת מודעה מטעם קופת העיר על 60 יתומים חדשים מ12 משפחות בהם אחד מההורים הלך לעולמו בחודשיים האחרונים, וכולם מעדות המזרח ! כעת צריך להקים קרן בעבור כל אחת מהמשפחות, זאת אומרת שהם לא היו חברים באף מסלול של 'ערבים', ושמעתי כבר מעסקן צדקה שבגדול הספרדים לא עושים ערבים, אין שם מודעות לענין, או שסומכים על סמוך, ובבוא היום המשפחה ניצבת בפני שוקת שבורה,
השאלה היא האם הציבור שכן מקפיד לעשות השתדלות מחוייבים לתמוך באלו שאין להם אחריות מינימלית
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2024 14:01 |
|
| |
לא מכיר את המשפחות כי אני לא קורא יתד
אבל זה ידוע מזמן שערבים לא מספיק וגם לאלו שיש ערבים פתחו קרנות חוץ מזה שלא פעם שמענו סיפורים על ספרדים שחתמו ערבים ולא קיבלו את הכסף כי ספרדים נותנים פחות לדירה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2024 15:39 |
|
| |
לספרדים פשוט אין כסף
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2024 17:27 |
|
| |
פותח האשכול כוונתו גזענית. וככה צריך להתייחס להודעתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2024 18:05 |
|
| |
זה בעיקר לדירות בעת הנישואין, וכאמור בני עדות המזרח פחות בפרשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2024 23:31 |
|
| |
לפני שנדון אם הספרדים עושים ערבים, צריך לדעת קודם האם המשפחות האלה פנו לקופת העיר כדי שזו תקים עבורן קרנות או שהקופה מרוב טובה דאגה להן...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 00:17 |
|
| |
יש סגנון אנשים שלא מסוגלים/מתחברים לעשות משהו תועלתי לטווח ארוך. כל הפעילות שלהם, בפרט הכלכלית, היא על טווח קצר בלבד.
לדוגמא רחוקה, בציבור הכללי ידוע, כי הקדשת כמה שנים, ומשאבים רבים ללימודים ותוארים, מקובל יותר באגף האשכנזי-שמאלני של המדינה, באחוזים יותר גבוהים. כמובן שיהיה מי שיאמר שזה בגלל קיפוח או עוני. אבל יש גם מצב, שזו דרך חיים. האבא אומר לילד הבוגר, תעבוד תשתכר, תביא לחם הביתה, ואל תשקיע עצמך כדי שתרוויח בעוד חמש שנים. והשנים הללו מה תהא עליהן?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 00:41 |
|
| |
יש מספיק ספרדים שמשקיעים בלימודים גבוהים, זה תלוי בהרבה מאוד דברים, בין היתר, הרצון של המדינה לתת להם את האפשרויות לזה, כמה זמן לקח לנו להחליט "שיש לנו בידיים ספרדי שמתאים לשבת בבג"ץ"?! וד"ל. ע"ע דבריו של אהרן ברק ש"-לא מצא שופט מרוקאי שמתאים לכהונה בבג"ץ". בצרפת הלימודים באוניברסיטה ניתנים חינם והיא מלאה ברופאים ומהנדסים ספרדים שלחלקם יש משפחה ענפה בארץ ש-"מוכרים ירקות בשווקים"...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/04/2024 00:47:20
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 01:11 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | יש סגנון אנשים שלא מסוגלים/מתחברים לעשות משהו תועלתי לטווח ארוך. כל הפעילות שלהם, בפרט הכלכלית, היא על טווח קצר בלבד.
לדוגמא רחוקה, בציבור הכללי ידוע, כי הקדשת כמה שנים, ומשאבים רבים ללימודים ותוארים, מקובל יותר באגף האשכנזי-שמאלני של המדינה, באחוזים יותר גבוהים. כמובן שיהיה מי שיאמר שזה בגלל קיפוח או עוני. אבל יש גם מצב, שזו דרך חיים. האבא אומר לילד הבוגר, תעבוד תשתכר, תביא לחם הביתה, ואל תשקיע עצמך כדי שתרוויח בעוד חמש שנים. והשנים הללו מה תהא עליהן? |
| אם הייתי צריכה לייצג את הספרדים בפורם, הייתי עונה לך שדווקא האשכנזים החרדים הם אלה שלא דואגים לפרנסה לטווח הארוך, שכן מערכת החינוך התורנית האשכנזית לא נותנת לבוגריה מספיק, כדי להתפרנס בכבוד...לעומת זה, הספרדי שלא הצטרף לערבים, אבל הוא יצא לעבוד ול"ע נפטר בטרם עת ר"ל, יש לו קרן פנסיה שתמשיך לפרנס את משפחתו בכל מצב, וזו גם הייתה מסודרת בתקופה שבה הוא חלה טרם פטירתו, ר"ל כך שבעיית הפרנסה היא יותר בעייתם של האשכנזים החרדים...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/04/2024 01:49:11
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 01:29 |
|
| |
מצויין, השאלה היא למה מבקשים מאתנו לתרום לקרן שהוקמה לאדם שנפטר ויש לו קרן פנסיה שתמשיך לפרנס את משפחתו, וגם דירות הם לא צריכים לתת
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 01:41 |
|
| |
לכן שאלתי אם המשפחות פנו לקופת העיר או שהקופה "ברוב טובה" דאגה להן?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 01:44 |
|
| |
בעבר שמעתי על מקרים שהקופה מיהרה להקים קרנות מבלי שהתבקשה, אתה יודע שבכספי צדקה ניתן לשנות את המטרה מדעת הנותן, ודל'. יותר מזה, גם אנשים שהצטרפו "לערבים" לא תמיד השארים מקבלים את הכסף, בטענות מן הגורן ומן היקב: למנוח בת ששירתה שירות לאומי, כך שלא מן הנמנע שלאחר שיקצרו את היבול, הקופה תבחן את המקרים לעומק ובצדק...ב"ה מדובר בקופה שמציינת תמיד שדעת רבניה מנחה אותה, אשרינו שזכינו
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/04/2024 02:23:54
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 03:15 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | אם הייתי צריכה לייצג את הספרדים בפורם, הייתי עונה לך שדווקא האשכנזים החרדים הם אלה שלא דואגים לפרנסה לטווח הארוך, שכן מערכת החינוך התורנית האשכנזית לא נותנת לבוגריה מספיק, כדי להתפרנס בכבוד...לעומת זה, הספרדי שלא הצטרף לערבים, אבל הוא יצא לעבוד ול"ע נפטר בטרם עת ר"ל, יש לו קרן פנסיה שתמשיך לפרנס את משפחתו בכל מצב, וזו גם הייתה מסודרת בתקופה שבה הוא חלה טרם פטירתו, ר"ל כך שבעיית הפרנסה היא יותר בעייתם של האשכנזים החרדים...
|
|
והדרא קשיא לדוכתא, קושיית פותח האשכול, למה עשרה משפחות ספרדיות שלא היה להם ערבים כי הם מסודרים בפנסיה שמינה כדברך, הגיעו לקופת העיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 08:59 |
|
| |
לסיכום יש כמה שיטות להסביר את הקושיה יש שסוברים שהספרדים קמצנים וי"א שם פראיירים שפותחים על חשבונם
ואיכא דאמרי שהם עובדים ומסודרים עם קרן פנסיה
אך לכו"ע נשארה השאלה מה ספרדים עושים ביתד ? איך נכנסו יותר מ30% ספרדים במודעה אחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 10:33 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | לסיכום יש כמה שיטות להסביר את הקושיה יש שסוברים שהספרדים קמצנים וי"א שם פראיירים שפותחים על חשבונם
ואיכא דאמרי שהם עובדים ומסודרים עם קרן פנסיה
אך לכו"ע נשארה השאלה מה ספרדים עושים ביתד ? איך נכנסו יותר מ30% ספרדים במודעה אחת?
|
| והתשובה היא בהלצה, כמובן: "לגזענים אין בעיה עם ספרדים מתים שניתן להפיק מהם תועלת"
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 10:55 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אם הייתי צריכה לייצג את הספרדים בפורם, הייתי עונה לך שדווקא האשכנזים החרדים הם אלה שלא דואגים לפרנסה לטווח הארוך, שכן מערכת החינוך התורנית האשכנזית לא נותנת לבוגריה מספיק, כדי להתפרנס בכבוד...לעומת זה, הספרדי שלא הצטרף לערבים, אבל הוא יצא לעבוד ול"ע נפטר בטרם עת ר"ל, יש לו קרן פנסיה שתמשיך לפרנס את משפחתו בכל מצב, וזו גם הייתה מסודרת בתקופה שבה הוא חלה טרם פטירתו, ר"ל כך שבעיית הפרנסה היא יותר בעייתם של האשכנזים החרדים...
והדרא קשיא לדוכתא, קושיית פותח האשכול, למה עשרה משפחות ספרדיות שלא היה להם ערבים כי הם מסודרים בפנסיה שמינה כדברך, הגיעו לקופת העיר. |
| ראשית כל בתגובה שלי לא התייחסתי ספציפית למקרים מושאי הכתבה, כי תמיד יש יוצאים מהכלל שכן זקוקים לכסף . בעל הניק יוחנןש "האשים" את הספרדים באי תכנון מצבם הכללי לטווח הארוך, על זה השבתי לו שדווקא האשכנזים החרדים לוקים בבעיה הזו, ואילו הספרדים יש להם קרן פנסיה שתפרנס את המשפחה. אתייחס לשאלה של פותח האשכול שלדבריך נותרה ללא מענה: עניתי, שלא בטוח, אם הספרדי הגיע לקופה, או שהקופה הגיעה לספרדי:" יכול מאוד להיות שיותר ממה שהספרדי רוצה כסף הקופה רוצה לתת לו כסף" ממש ימות המשיח!
|
|
|
|
|