|
|
| נשלח ב-10/4/2024 13:32 |
|
| |
להבהרה:
במכוון נקטתי דוגמא מהציבור הכללי, כי הציבור החרדי בכלל, והציבור התורני בפרט, מעמיד את החיים אחרת בכלל, לא לומד ליב"ה, לא מתכנן את החיים, על כל המשמעויות, הוא מקדיש את החיים ללימודים ערכיים, ובכל השאר סומך על הקב"ה.
ועם כל הקושי השכלתני והמודרני להבין איך ומדוע ולמה, צאו בשכונות החרדיות, בפרט עכשיו בערב פסח, ותתפוצצו או לחילופין תתרגשו ממראה עיניכם, אבות ואמהות מהלכים עם סלים שלימים, נכנסים לדירות נעימות ומיישבי דעת מפיצים את הפסח בכל קצווי הבית, עדרים עדרים של ילדים שמחים וצוהלים,
ומי ילד לי את כל אלה? מי מסוגל לקנות דירה אחת לעצמו? ואיך הוריהם השתתפו ברכישת עשר דירות? מה קורה פה?
חבל להתפלסף לאטומי אוזניים אך זוהי המציאות הנכבדה, למרות שהשוליים רחבים, אבל גם הם, אנשי השוליים מתפוצצים, כמו שבעיני ראיתי, איך פלוני מתפוצץ בעת שישבנו ב"בר מצוה", והוא מתאונן, איך האבא האברך מחייך מאוזן לאוזן, ואני בקושי מסתדר עם הבן יחיד שלי?
ולאור כל זאת אין לדון כאן משום חוסר הבנה במציאות החיים, אלא משום חוסר הבנה במציאות החיים התורניים, כמו ששמעתי מכלי שני על אסיפת גבירים שהתקיימה בהשתתפות רבי חיים קרייזווירט, וסיפר אחד הנואמים על רבי שלמה זלמן אויערבך, שדיבר על הגמרא של "יקרה היא מפנינים" שהתורה יקרה מפנינה. ואמר/תמה לעצמו, וכי היה עולה על דעתנו שפנינה שווה יותר מהתורה הקדושה?? הגיב אחד הגבירים ואמר, 'כנראה שרבי שלמה זלמן לא מבין בפנינים' חטף רבי חיים קרייזווירט את המקרופון ואמר 'כנראה שכבודו לא מבין בתורה' - - -
כל מה שכתבתי לעיל, הוא לציבור אחר, המבוסס עם תפיסה אחרת, גשמית, ארצית,
תוקן על ידי יוחנןש ב- 10/04/2024 13:34:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 14:24 |
|
| |
לסיכום, אני חושב שהענין הוא שפשוט אין מודעות בציבור הספרדי לחשיבות הענין של הצטרפות למאחד ממסלולי ערבים, וצריך להשקיע בשיווק התוכניות לציבור הזה, אם זה בהחתמת כל גדוליהם ורבניהם, לערוך על כך משדר בקול ברמה או בקול חי, ולפרסם בעיתון הדרך וכדומה. והדוגמה הטובה לכך תהיה המודעה הזאת של קופת העיר,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 14:46 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | להבהרה:
במכוון נקטתי דוגמא מהציבור הכללי, כי הציבור החרדי בכלל, והציבור התורני בפרט, מעמיד את החיים אחרת בכלל, לא לומד ליב"ה, לא מתכנן את החיים, על כל המשמעויות, הוא מקדיש את החיים ללימודים ערכיים, ובכל השאר סומך על הקב"ה.
ועם כל הקושי השכלתני והמודרני להבין איך ומדוע ולמה, צאו בשכונות החרדיות, בפרט עכשיו בערב פסח, ותתפוצצו או לחילופין תתרגשו ממראה עיניכם, אבות ואמהות מהלכים עם סלים שלימים, נכנסים לדירות נעימות ומיישבי דעת מפיצים את הפסח בכל קצווי הבית, עדרים עדרים של ילדים שמחים וצוהלים,
ומי ילד לי את כל אלה? מי מסוגל לקנות דירה אחת לעצמו? ואיך הוריהם השתתפו ברכישת עשר דירות? מה קורה פה?
חבל להתפלסף לאטומי אוזניים אך זוהי המציאות הנכבדה, למרות שהשוליים רחבים, אבל גם הם, אנשי השוליים מתפוצצים, כמו שבעיני ראיתי, איך פלוני מתפוצץ בעת שישבנו ב"בר מצוה", והוא מתאונן, איך האבא האברך מחייך מאוזן לאוזן, ואני בקושי מסתדר עם הבן יחיד שלי?
ולאור כל זאת אין לדון כאן משום חוסר הבנה במציאות החיים, אלא משום חוסר הבנה במציאות החיים התורניים, כמו ששמעתי מכלי שני על אסיפת גבירים שהתקיימה בהשתתפות רבי חיים קרייזווירט, וסיפר אחד הנואמים על רבי שלמה זלמן אויערבך, שדיבר על הגמרא של "יקרה היא מפנינים" שהתורה יקרה מפנינה. ואמר/תמה לעצמו, וכי היה עולה על דעתנו שפנינה שווה יותר מהתורה הקדושה?? הגיב אחד הגבירים ואמר, 'כנראה שרבי שלמה זלמן לא מבין בפנינים' חטף רבי חיים קרייזווירט את המקרופון ואמר 'כנראה שכבודו לא מבין בתורה' - - -
כל מה שכתבתי לעיל, הוא לציבור אחר, המבוסס עם תפיסה אחרת, גשמית, ארצית,
תוקן על ידי יוחנןש ב- 10/04/2024 13:34:00 |
| כשסומכים על הקב"ה זה טוב, אבל חלקנו הגדול, ובייחוד הציבור הליטאי מסתמכים על הבחורה שהיא תביא את הפרנסה הביתה, וכידוע שעל הפרט הזה עולה ויורד שידוכים, וגם הדירות שנדרשים לשלם אבות הבנות לחתנים, כך שיש פה הכול מלבד האמונה בקב"ה שחסרה בתמונה הכוללת...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/04/2024 14:57:08
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 14:53 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | לסיכום, אני חושב שהענין הוא שפשוט אין מודעות בציבור הספרדי לחשיבות הענין של הצטרפות למאחד ממסלולי ערבים, וצריך להשקיע בשיווק התוכניות לציבור הזה, אם זה בהחתמת כל גדוליהם ורבניהם, לערוך על כך משדר בקול ברמה או בקול חי, ולפרסם בעיתון הדרך וכדומה. והדוגמה הטובה לכך תהיה המודעה הזאת של קופת העיר, |
|
מי זה הציבור הספרדי שאתה מדבר עליו ??
פריפריה ? הם לא קוראים יתד ולא פונים לקופת העיר ערים חרדיות ? הם בדיוק כמו אחיהם הליטאים!! התחנכו באותם מוסדות (או במוסדות ספרדים עם אותה השקפה) לומדים באום כוללים מתפללים באותו בית הכנסת ופונים לאותו מורינו הרב...
צאו כבר מהסרט הזה של הבדלים בין עדות!! האברך הספרדי בנתניה או בטבריה אולי שונה מהליטאי בהשפעת הסביבה אבל גם אברך ליטאי בחיפה אינו דומה לאחיו מקרית ספר לעומת זאת הספרדים בערים החרדיות הם אותו שטנץ כמו האברך הליטאי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 16:19 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | והדרא קשיא לדוכתא, קושיית פותח האשכול, למה עשרה משפחות ספרדיות שלא היה להם ערבים כי הם מסודרים בפנסיה שמינה כדברך, הגיעו לקופת העיר.
ראשית כל בתגובה שלי לא התייחסתי ספציפית למקרים מושאי הכתבה, כי תמיד יש יוצאים מהכלל שכן זקוקים לכסף . בעל הניק יוחנןש "האשים" את הספרדים באי תכנון מצבם הכללי לטווח הארוך, על זה השבתי לו שדווקא האשכנזים החרדים לוקים בבעיה הזו, ואילו הספרדים יש להם קרן פנסיה שתפרנס את המשפחה. אתייחס לשאלה של פותח האשכול שלדבריך נותרה ללא מענה: עניתי, שלא בטוח, אם הספרדי הגיע לקופה, או שהקופה הגיעה לספרדי:" יכול מאוד להיות שיותר ממה שהספרדי רוצה כסף הקופה רוצה לתת לו כסף" ממש ימות המשיח! |
|
אז קרה כאן לפי דעתך סיפור מוזר עד אבסורד, ש"במקרה" 10 מתוך 11 מקרים של קופת העיר הם ספרדים, שלא עשו ערבים, כי הם "מפוצצים בפנסיות" שהרי הם ספרדים, ובמקרה קופת העיר רץ אחריהם מעצמו כדי לאסוף עבורם כספים, וזאת כדי ח"ו לקחת את הכסף לכיס, או למקרים אחרים של אשכנזים...
ועל כך אמרי אינשי, אם אפשר לחשוב ישר, למה ללכת עקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2024 19:09 |
|
| |
איש לא האשים את הקופה שהיא תיקח כסף שאספה עבורם, הסתמכתי על מקרה שהתפרסם לאחר פיגוע בב"ב שהקופה אספה כסף עבור משפחה שהאב נרצח והיא לא התבקשה לעשות זאת. ואין חולק שמשפחות שיקיריהן שנרצחו לא זקוקים לכסף הזה. קח לך עוד מקרה, ילדי משפחת פלאי נרצחו, האב נפצע, המשפחה פרסמה שהיא מתנגדת לקרן שהקימה עבורה קופת העיר ומבקשת לסגור אותה. שיהיה לך כלל, אני לא כותבת באוויר, לכל דבר שאני אומרת וכותבת יש לי סימוכין !!
|
|
|
|
|