לשכת הרב שמואל אליהו עדכון כשרות חשוב הרב שמואל אליהו | ז' ניסן תשפ"ד אני ממליץ לכל מי שהכשרות חשובה לו שלא להשתמש בכשרות של "חתם סופר בני ברק" על יין. לצערי, התברר למחלקת יבוא של הרבנות הראשית לישראל כי הם נתנו כשרות ליין שיוצר בחו"ל, והשתמשו בהשגחה של נוכלים שהציגו את עצמם כמשגיחים. מדובר באנשים שנפסלו להשגחה על ידי הרבנות הראשית לישראל ולפי הנתונים של הרבנות הראשית לישראל המשגיחים הנוכלים הללו לא עשו את עבודתם. כידוע לכל, פיקוח על ייצור יין בחו"ל הוא חשוב ביותר. אם הוא לא נעשה כראוי היין יכול להיות אסור בשתיה. החזירו אותו לחנות לכן ראוי לכל אדם לא לשתות את היין הזה, ואם כבר קניתם כדי שהנוכלים יספגו את מלא ההפסד בכיסם. -
ממתי אנשי הרבנות מבינים בכשרות ? התחקירים בתקשורת הכללית לאורך השנים אודות רמת הכשרות של הרבנות הראשית יכולים לפרנס כרכים עבי כרס
נשלח ב-17/4/2024 21:26
חוג חתם סופר זה הכשר שכולם משמיצים אותו ...הוא קיים בעיקר לפסח ... יש יותר מדי שמועות רעות עליו ..
נשלח ב-17/4/2024 21:43
בונדמן כתב:
ממתי אנשי הרבנות מבינים בכשרות ? התחקירים בתקשורת הכללית לאורך השנים אודות רמת הכשרות של הרבנות הראשית יכולים לפרנס כרכים עבי כרס
והתחקירנים בתקשורת כן נאמנים עליך?
נשלח ב-17/4/2024 21:50
זהו ההכשר הכי חלש מכל הבד"צים, ועם זאת הם מצליחים למכור ב"אושר עד" כמויות מטורפות של עופות וחלקיו תחת המותג "עוף הכפר", כשמחיר כרעיים טרי הוא כ-29-24 ש"ח לקילו.
נשלח ב-18/4/2024 00:49
אולי אתה יודע להגיד באיזה הכשר היה הבשר במשחטה בפולין-שבעל הבית הגוי הוסיף בלילה כמויות גדולות של בשר לא כשר?
נשלח ב-28/4/2024 00:34
chaverim
פלוני500 כתב:
לא הצלחתי להעלות תמונה הנה ההודעה של הלשכה שלו
לשכת הרב שמואל אליהו עדכון כשרות חשוב הרב שמואל אליהו | ז' ניסן תשפ"ד אני ממליץ לכל מי שהכשרות חשובה לו שלא להשתמש בכשרות של "חתם סופר בני ברק" על יין. לצערי, התברר למחלקת יבוא של הרבנות הראשית לישראל כי הם נתנו כשרות ליין שיוצר בחו"ל, והשתמשו בהשגחה של נוכלים שהציגו את עצמם כמשגיחים. מדובר באנשים שנפסלו להשגחה על ידי הרבנות הראשית לישראל ולפי הנתונים של הרבנות הראשית לישראל המשגיחים הנוכלים הללו לא עשו את עבודתם. כידוע לכל, פיקוח על ייצור יין בחו"ל הוא חשוב ביותר. אם הוא לא נעשה כראוי היין יכול להיות אסור בשתיה. החזירו אותו לחנות לכן ראוי לכל אדם לא לשתות את היין הזה, ואם כבר קניתם כדי שהנוכלים יספגו את מלא ההפסד בכיסם. -
נראה לי יותר סוג הידוע של ארור מכה רעהו וכו' אני מכיר את יקב בנימינה וזה יקב למהדרין עם פיקוח צמוד, כל המשגיחים והעובדים הם שומרי שבת כך שאם היה אולי משהו באיזה מקום ספציפי שיציף את זה במקומות הנדרשים ולא כרגיל ברדיו
נשלח ב-28/4/2024 00:51
chaverim כתב:
נראה לי יותר סוג הידוע של ארור מכה רעהו וכו' אני מכיר את יקב בנימינה וזה יקב למהדרין עם פיקוח צמוד, כל המשגיחים והעובדים הם שומרי שבת כך שאם היה אולי משהו באיזה מקום ספציפי שיציף את זה במקומות הנדרשים ולא כרגיל ברדיו
למה אתה משחרר הודעה בלי לראות את התוכן ???
מדובר על ייצור יין בחו"ל איך הגעת לבנימינה ?
נשלח ב-28/4/2024 01:51
momeir
בונדמן כתב:
הסיבה להתנגדות ל'רבנות' היא פוליטית בלבד! הכשרות לא תלויה 'בחותמת' אלא אך ורק בטיבו של המשגיח בשטח. יש משגיחם של הרבנות (במיוחד 'המהדרין' ) ששוים פי אלף מהמשגיחים של העידה החרדית. להזכיר לך את הרב החסיד ר' משה פינקל שמכר טריפות לקהל החרדי ? או את 'סלטי טוב הארץ' שהאכילו יהודים בטרפות במשך שנים ובהכשר העדה החרדית ? ויש עוד הרבה...
תוקן על ידי momeir ב- 28/04/2024 01:51:46
נשלח ב-28/4/2024 08:35
לגופי הכשרות יש נהלים החל מרשימת מוצרי הגלם המותרים לשימוש ועד לאופן הטיפול בפטרוזיליה.
הנהלים של הרבנות הם ברמת כשרות בסיסית, למעט במקומות מועטים בהם יש מח' מהדרין עם נהלים מחמירים וציבור צרכני בד"ץ סומך עליהם כמו למשל, רבנות מהדרין ירושלים.
המשגיח עצמו הוא בורג קטן במערכת וחסר כל השפעה על רמת הכשרות. המשגיחים של הרבנות שבעצמם צורכים בביתם מוצרי בד"ץ, אינם אוכלים מהמוצרים שעליהם הם משגיחים.
תוקן על ידי גרשום ב- 28/04/2024 08:55:45
נשלח ב-28/4/2024 09:38
כשדיברו על הרפורמה בכשרות, הטענה של הבדצים הייתה שבהרבה מקרים הם בעצמם סומכים על משגיחי הרבנות (אם הבנתי נכון, הם מהווים מעין סינון של המשגיחים לצרכן), ולכן קיומה של הרבנות מוזיל עלויות גם באוכל בכשרות בדצ. וכמו שאמרו לעיל, המציאות היא שיש משגיחים מצוינים של הרבנות ויש בדצים שנכשלו והכשילו, וחבל להוציא לעז
תוקן על ידי הדיבוק ב- 28/04/2024 09:38:28
נשלח ב-14/5/2024 12:00
על כשרות חת"ס (בשני הסוגים) נאמר ונכתב כל כך הרבה (גם בד"ץ בית יוסף הושמץ רבות והספיק לרכוש לעצמו שם רע אבל לא ברמה הזאת, ועדיין יש ציבור בני תורה ספרדי גדול שסומך עליו).
במקרה של חת"ס המסקנה מקריאת כל הדברים היא שההכשר הזה פשוט לא קיים, אין השגחה בשטח, רק מישהו מטעמם שמגיע לחתום ולספור את הכסף (כשמו של ההכשר).
וכאן הבן שואל, איך יתכן שיהודים חרדים יראים ושלמים יכשילו את הציבור במאכלות אסורות?
ואם זה לא כצעקתה, מדוע מישהו מטעמם לא דואג להזים את השמועות והעדויות הללו, או להוציא חוברת כמנהג בד"צים שונים, המפרטת את העשיה שלהם?